Cure imam jedno pitanje za vas koje idu privatno na pregled. Mi smo se sada preselili i nastavila bi jos ovo vrijeme voditi privitano trudnocu. Kako onda vi sa doznakama i sa uputnicama? Samo se javite svom socijalnom ginekologu i on vam da. Najvise mi radi uputnica recimo dali vam to privatnik savjetuje sta treba pa vi same trazite svog ginekologa ili kako to ide?
Napišem ti sve i na kraju mi se obriše komentar. 😤🤦🏼♀️ Moj savjet ti je da kod socijalnog ginekologa odeš što prije obzirom da ne znam kakav je tvoj ginekolog. Ali definitivno će ti biti lakše radi uputnica i doznaka. Moja ginekologica nije bila baš oduševljena što sam joj došla na pregled radi otvaranja komplikacija, a do tad sam išla kod privatnika. 😅 Ako te još nešto zanima slobodno pitaj. Nemam pojma kakva još informacija bi ti dobro došla. 😁
Ma ja sam na komplikacija od pocetka. I idem svakih par tjedana normalno na pregled i stvarno mi je super moja ginekologica. Ali sada sam 2 i pol sata autom od nje jer sam u drugoj zupaniji jer smo preselili. Ovdje mi socijalni ginekolozi nisu bas nesto zato bi otisla kod privatnika do kraja trudnoce. Ali opet me brinu uputnice.
Ja 33 godina, MM 31
15.2.2021 + 🤞❤
2.5.2021- stiže dečko 💙💙
31.10.2021. dobro došao ljubavi mala💙💙
Sanja0508 možda da zovnes soc.ginekologa i objasnis mu situaciju, pa poslije rješavaš sve mailom i telefonom. Ako je ok, ne mislim da ce ti raditi probleme.
A hocu. Sutra cu joj poslati e mail, sve objasniti pa viditi sta ce reci. Bas sam se rastuzila danas kada sam saznala da je ova jedna sto je super otisla za zagreb. I ostali svi katastrofa. Uvijek mora biti neki problem 🤦♀️
Ja 33 godina, MM 31
15.2.2021 + 🤞❤
2.5.2021- stiže dečko 💙💙
Nadam se da ćete što prije ozdraviti, nije da mi je malo puta fasovalo samo grlo. 😒 Što više vitamina, ako imaš koji jaci suplement, tople juhe, čajeva, vode znaš i sama da ne smaram sa tim. Ja recimo znam i 2 kapi lugolovog rastvaraju dnevno u vodi kad me baš grlo sastavi.
Kolika je necakinja, koji uzrast posto si napisala da udara tvoju djevojčicu? Predpostavljam da je mladja i da je to razvojna faza mozga, gdje nema razvijen taj dio mozga za kontrolu impulsa. (Nije da su roditelji krivi, jednostavno nema čim da se suzdrzava odnosno kontrolira) Probaj da podrzis njene emocije, uz empaticno postavljanje granica za udaranje. Tako će i tvoja curica nauciti uz nju usput da to nije uredu. Recenice tipa: nemoj je udarati, evo pomjericu je da obe budete bezbjedne, sta te je toliko uzemirilo, ajde da se dogovorimo kad drugi put budeš ljuta/uznemiren zavisi st navede, da nema udaranja i slično. Ako imaš mogućnost razdvoji njih dvije malo. I pokušaj imitirati što više rutinu, obrocima, spavanje u isto vrijeme itd.
Nadam se da ce sve što brze proći.
Vršnjakinje. 30.8. Puni 3 god a moja 19.10..imaju stariju seku od 9 god tako da je to nažalost jedan od razloga udaranja jer njoj ne smije nitko ništ jer je mala a ona smije mlatit. Nije da roditelji baš svaki put reagiraju. A ako i reagiraju bude udarac nazad. Tip ona udari moju, dođe mama i udari nju nazad po licu il guzi i potjera u kuću. Bez neke priče i objašnjenja.. I to traje već godinu dana. U 9. Mj će krenut u vrtić tako da će je druga djeca postrojit
Uh baš sam se naježila.
Nadam se da će njena mama potražiti pomoć kod djecijeg psihologa, ili baš pročitati mnoge od dostupnih knjiga na temu dječjeg odgoja, prvenstveno razvojnih faza za čije usmjeravanje je odgovoran roditelj. Dijete od 3 godine nema svijest, niti ima sa cim razmišljati (U smislu tog dijela mozga), tako da će joj majka nanjeti nemjerljivu štetu za ubuduće. Da je poznam osobno prijavila bih je.
Što se tiče vrtica, tu bi tete trebale odraditi jedan dio posla. Ne mislim da će se djeca međusobno postrojavati, u smislu udaranja i vracanja. I to mi je jezivo. 😐
Nadam se da ste ti i tvoja curica bolje što se tiče grlobolje. 🙏
url=https://lilypie.com]
Čestitam uredne preglede danas. 🙏
Predivne ste sve sa tim trbuscicima. 💞🤰
Rita predpostavimo da je zbog trudnoće, i meni je znatno palo zeljezo I feritin pa su mi poduplali dozu i sada je opet sve ok.
Super za infuzije, primala sam ih prvih puta tek kada smo ustnovili moj problem anemije. Sada je sve ok sa tabletama, a generalno moj problem je bio sa crijevima, i B12 vitaminom (koji je pokazivao višak, a holo test na apsolutni manjak, pa smo odatle krenuli sa istrazivanjem i dosli do korjena problema).
----
... ja cure za sad nemam problema sa nekim bolovima, ili pri prokretima bebe ( ali ajde još je beba mala ), mene recimo muče bolovi u vratu 😒 i recimo primjecujem zadnjih dana palpitacije srca, ono kada se srce baš osjeti da kucka kao da će iskočiti na par momenata. Ne traje dugo par sekundi i smiri se. Nisam to do sada imala, neka od vas?
Čestitam uredne preglede danas. 🙏
Predivne ste sve sa tim trbuscicima. 💞🤰
Ritapredpostavimo da je zbog trudnoće, i meni je znatno palo zeljezo I feritin pa su mi poduplali dozu i sada je opet sve ok.
Super za infuzije, primala sam ih prvih puta tek kada smo ustnovili moj problem anemije. Sada je sve ok sa tabletama, a generalno moj problem je bio sa crijevima, i B12 vitaminom (koji je pokazivao višak, a holo test na apsolutni manjak, pa smo odatle krenuli sa istrazivanjem i dosli do korjena problema).
—-
… ja cure za sad nemam problema sa nekim bolovima, ili pri prokretima bebe ( ali ajde još je beba mala ), mene recimo muče bolovi u vratu 😒 i recimo primjecujem zadnjih dana palpitacije srca, ono kada se srce baš osjeti da kucka kao da će iskočiti na par momenata. Ne traje dugo par sekundi i smiri se. Nisam to do sada imala, neka od vas?
Meni zna biti da mi se srce bas osjeti. U pocetku mi stvaralo strah veliki, a sada se smirim i sjedem malo na zrak i prode. Dogodi mi se cak i preko noci dok spavam. Mozda nesto sanjam pa se uznemirim....nemam pojma...udahnem par puta, sama sebi kazem biti ce sve uredu i pokusam spavati dalje.
Ja 33 godina, MM 31
15.2.2021 + 🤞❤
2.5.2021- stiže dečko 💙💙
Poz curke, moze mala pomoc vjv je tema vrc bila sto puta ali moram pitat, moja gin. Mi je otvorila cuvanje trudnoce zbog nekih komplilacijaa te papire sam vec odnjela poslodavcu, jucer sam bila po doznake ali neznam kom te doznake nosim samo poslodavcu ili jedan u hzzzo i da li trebam jos sto prilozit uz to
🤰🍀 👶 🌸
Cure imam jedno pitanje za vas koje idu privatno na pregled. Mi smo se sada preselili i nastavila bi jos ovo vrijeme voditi privitano trudnocu. Kako onda vi sa doznakama i sa uputnicama? Samo se javite svom socijalnom ginekologu i on vam da. Najvise mi radi uputnica recimo dali vam to privatnik savjetuje sta treba pa vi same trazite svog ginekologa ili kako to ide?
Ja idem paralelno od pocetka. Moja soc gin je meni koma, draga i ljubazna, ali niti sto saznam, niti je bas temeljita, sve odrađuje brzinski, kao na traci, zato idem i privatno. Inace ovisi o ginekologu, nekima je sasvim ok ako im dostavis nalaz privatnika pa ti izdaju uputnice i sto god treba, a neki prigovaraju da ne zele na temelju tuđih pregleda pa kako naletis.
Mozda najbolje da nazoves svoju gin i pitas je li izvedivo tako na daljinu do kraja, vecina uputnica ionako ide online, a mislim da na preglede mozes i u bolnicu ako nemas ginekologa tamo. Ili se prijavi kod nekog, tek toliko, trebat ce ti ionako ako si se preselila trajno.
👩36 🧔34
8/2021 🩷 L
Jutro drage, meni je noć prošla uzas. Najmađa kcer 5.5 god dobila temp popodne, odjednom, glavobolja i temperatura 39.1 spustili ju kroz sat vremena s sirupom i tusiranjem. Povratila sve sto je kroz dan pojela. Onda počelo u ponoć, otusirala nju, dala sirup, ona se trese, temp raste 39.6, stavljala obloge i tek u pola 3 pred jutro se spustila na 38.7.. Dali znate vlada li to neka viroza? Popodne idemo doktorici, ne boli nju ništa drugo, ali mislim da je grlo, malo se crveni i osjetim zadah.. Samo da njoj prođe, sestra kaze da nije sunčanica. Pa ne izlazimo iz kuće do popodne. Jucer oko 16 h smo izasli da ide u bazen, nije bila 10 min, vec sam vidjela da ne želi, cudno mi bilo.
17.10.2009.👩❤️💋👨
2010. 👶♀️
2011. 👶♀️
2015.👶♀️
23.01.2021. ➕🤰
6.05.2021. Anomly scan 19 tt stiže nam dečko 👣
Termin poroda 30.9. 2021.
Ih Mateja brzoo ozdravljenjeee kcerkici..
Ja idem na kontrolu secera 🤦 sretnoo svimaa danas na pregledima 🙏🙏❤❤
12/20 Biohemijska 💔
28.01.2021. ➕
Termin 30.09.2021.
Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙
Ja idem paralelno od pocetka. Moja soc gin je meni koma, draga i ljubazna, ali niti sto saznam, niti je bas temeljita, sve odrađuje brzinski, kao na traci, zato idem i privatno. Inace ovisi o ginekologu, nekima je sasvim ok ako im dostavis nalaz privatnika pa ti izdaju uputnice i sto god treba, a neki prigovaraju da ne zele na temelju tuđih pregleda pa kako naletis.
Mozda najbolje da nazoves svoju gin i pitas je li izvedivo tako na daljinu do kraja, vecina uputnica ionako ide online, a mislim da na preglede mozes i u bolnicu ako nemas ginekologa tamo. Ili se prijavi kod nekog, tek toliko, trebat ce ti ionako ako si se preselila trajno.
A viditi cu prvo sa njom i pokusati joj objasniti situaciju, da joj saljem nakaz privatnika pa da i ona vidi, mozda pristane na to. Do sada mi je bila odlicna i vjerujem da ce imati razumjevanja. U bolnicu na preglede bas i ne zelim, prvo cekati tamo, jos ova korona i vrucina lakse mi je ovo sto imam odraditi kod privatnika da mi posveti paznju da i MM moze na pregled samnom i to je to. Prebaciti cu se ovdje cim dode zamjena za doktoricu tu sto je otisla u zagreb, za sada ju mjenja neki stari doktor pred mirovinu, a u najavi je da dolazi dobra ginekologica.
Kada sam ja svima rekla da cu raditi nipt test jer bi se mogla naci u ovoj situaciji kada preselimo svi su mi govorili da pretjerujem, ali eto slusala sam sebe obavila to i bar sa te strane imam neki mir.
Jooooj tako mi i treba kada sam htjela miran zivot i selila se u malo mjesto sada neka se mucim sa doktorima 🤣🤣 ali ajde rjesiti cu nesto ovaj moj mali u trbuhu me gura biti ce da mi govori da ne brinem da ce sve biti uredu 🤣
Ja 33 godina, MM 31
15.2.2021 + 🤞❤
2.5.2021- stiže dečko 💙💙
Sortiraj odgovore
Najstariji