Jesenske bebe 2021. šŸ

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopuŔteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lady.D
    15. Lipanj 2021. 16:17

Kinderica, meni je frendica bas neki dan pricala da na temelju HZZO-a svaka trudnica ima pravo na UZV tri puta u trudnoci. 😱 Svaki sljedeci puta mora platiti 150 kn ( ili 100 kn kako si ti napisala). Mozda nije kod svakog socijalnog tako, ali eto kod njenog je bila takva praksa. Uglavnom, ostala sam u blagom soku. Placamo toliko zdravstveno osiguranje i onda jos moramo dodatno platiti UZV. Ja na srecu idem kod privatnika, pa nemam tih problema. Placam mu svaki mjesec i ocekujem onda i ful uslugu. 

Tonkica111
    15. Lipanj 2021. 16:36

Evo nas s pregleda... Sve je super 🄰 kroz 4 tjedna bi trebala ići vadit onaj Å”ećer, pit glukozu bla bla pa ću vidit kad bi mogla to obavit... Sljedeci pregled je 13.7.Ā  Ne znam Å”ta bi mogla reć ginekologici uskoro kao razlog komplilacija osim Å”ta svako dan vozim 60 km zbog posla... Sad kad joÅ” viÅ”e zatopli umrit ću, joÅ” se vezat moram itd. Prijateljica kaže da su postrožili kriterije za komplikacije pa sad baÅ” ne znam Å”ta reć...😭😭😭 Å ta ste vi svojima rekle?Ā 

Lollypop
    15. Lipanj 2021. 17:41

Kinderica

Evo i mene s izvjeÅ”tajem. Danas mi je uzimao briseve, rukom pregledao, izmjerio trbuh i nekim uređajem samo posluÅ”ao otkucaje srca. I kad je zavrÅ”io pitam ga: "A ultrazvuk?", on mi odgovori da nije planiran u ovim tjednima, da je tako propisao HZZO. IzaÅ”la sam blago razočarana, jer sam sad 17+3 i očekivala sam da bi se mogao prepoznati spol.
    Inače, idem kod ginekologa kod kojeg sam upisana redovno preko HZZO-a, a uz to on drži i privatnu ordinaciju. U 9. tjednu mi je isto rekao za ultrazvuk, da nije planiran u tim tjednima, i da ako želim da moram platiti 100 kn. Tad sam platila, ali račun naravno nisam dobila. Sve prijateljice s kojima sam pričala prvi put čuju za takvu praksu.
    Sad se raspitujem za privatne preglede, ali svi koje sam kontaktirala su slobodni tek od 1.7.
    Pročitala sam 20ak stranica prije da joÅ” nečiji ginekolozi imaju sličnu praksu s ultrazvukom, ali ne razumijem zaÅ”to je to tako. Pogotovo jer imamo i zdravstveno i dopunsko osiguranje, a o osjećaju koji nas umiri nakon Å”to vidimo to malo čudo kako se razvija da i ne pričam.

Ovo o propisima HZZO-a me baÅ” zanima je li istina.

Sljedeći pregled kod socijalnog je 13.7.

A tako i nas pedijatrica voza za briseve i vađenje krvi, ako vadimo kod nje onda 80-100kn ili posalje uputnicu u labos i odmah odes i rjesis.. Naravno nikad nismo racun dobili šŸ™„

sanja0508
    15. Lipanj 2021. 18:09

Tonkica111

Evo nas s pregleda… Sve je super 🄰 kroz 4 tjedna bi trebala ići vadit onaj Å”ećer, pit glukozu bla bla pa ću vidit kad bi mogla to obavit… Sljedeci pregled je 13.7. Ne znam Å”ta bi mogla reć ginekologici uskoro kao razlog komplilacija osim Å”ta svako dan vozim 60 km zbog posla… Sad kad joÅ” viÅ”e zatopli umrit ću, joÅ” se vezat moram itd. Prijateljica kaže da su postrožili kriterije za komplikacije pa sad baÅ” ne znam Å”ta reÄ‡ā€¦šŸ˜­šŸ˜­šŸ˜­ Å ta ste vi svojima rekle?

Ma ne brini se. Ja sam rekla da se ne osjecam dobro, povracanje i tako to. I dobila doznake odmah bez puno pitanja. Mislim da ti nitko ne bi trebao stvarati problem radi komplikacija. Ja se divim sve jednoj od vas koja radi i trudna je, jer ja bi umrla. Prvo one mucnine, pa povracanje svaki dan, pa pritisak u grudima i visoki otkucaji, pa ligamenti....vama svima spomenik treba dignuti. 🤣

Ja 33 godina, MM 31
    15.2.2021 + šŸ¤žā¤
    2.5.2021- stiže dečko šŸ’™šŸ’™
    31.10.2021. dobro doÅ”ao ljubavi malašŸ’™šŸ’™

• buhtlica34
    15. Lipanj 2021. 19:21

Tonkica111

Evo nas s pregleda… Sve je super 🄰 kroz 4 tjedna bi trebala ići vadit onaj Å”ećer, pit glukozu bla bla pa ću vidit kad bi mogla to obavit… Sljedeci pregled je 13.7. Ne znam Å”ta bi mogla reć ginekologici uskoro kao razlog komplilacija osim Å”ta svako dan vozim 60 km zbog posla… Sad kad joÅ” viÅ”e zatopli umrit ću, joÅ” se vezat moram itd. Prijateljica kaže da su postrožili kriterije za komplikacije pa sad baÅ” ne znam Å”ta reÄ‡ā€¦šŸ˜­šŸ˜­šŸ˜­ Å ta ste vi svojima rekle?

Mislim da ti je i ta vožnja opravdan razlog. Ja sam imala problema, ako se sjećate, jer mi stara gin nije htjela otvoriti komplikacije jer citiram ne radim dovoljno stresan posao i mogu do kraja raditi. Pa sam onda promijenila gin, otiÅ”la na konzultacije i rekla kakav posao radim, i da se selim pa ću uz rad od 8 sati svaki dan morati putovati na posao javnim gradskim prijevozom sat i 15 min. Doktor je reko naravno da nećete i rijeÅ”ili smo sve 😊 tako da ako ti bude radila probleme stvarno reci da ti nije dobro, strah te korone, a i brate mili nije normalno u visokom stupnju trudnoće 10 sati provesti na poslu... Å to god tko mislio i govorio

MiÅ”ić
    15. Lipanj 2021. 19:37

Ajme lipe robice na zadnjim stranicama! šŸ˜Ā 
    Sanjarka kolica su ti predivna! šŸ˜
    Traveller cestitam na super nalazima! šŸ˜ŠšŸ˜€
    Zara ma daa, zasto ne bi bio kaos kad moze, hehehe šŸ˜†šŸ˜†šŸ˜† evo meni odgovara drugi cet ujutro. Leah, tebi? I cestitam na curici! ā˜ŗļøšŸ‘¶šŸ¼šŸ’—

Kiky 🄰
    15. Lipanj 2021. 19:50

Kinderica

Evo i mene s izvjeÅ”tajem. Danas mi je uzimao briseve, rukom pregledao, izmjerio trbuh i nekim uređajem samo posluÅ”ao otkucaje srca. I kad je zavrÅ”io pitam ga: "A ultrazvuk?", on mi odgovori da nije planiran u ovim tjednima, da je tako propisao HZZO. IzaÅ”la sam blago razočarana, jer sam sad 17+3 i očekivala sam da bi se mogao prepoznati spol.
    Inače, idem kod ginekologa kod kojeg sam upisana redovno preko HZZO-a, a uz to on drži i privatnu ordinaciju. U 9. tjednu mi je isto rekao za ultrazvuk, da nije planiran u tim tjednima, i da ako želim da moram platiti 100 kn. Tad sam platila, ali račun naravno nisam dobila. Sve prijateljice s kojima sam pričala prvi put čuju za takvu praksu.
    Sad se raspitujem za privatne preglede, ali svi koje sam kontaktirala su slobodni tek od 1.7.
    Pročitala sam 20ak stranica prije da joÅ” nečiji ginekolozi imaju sličnu praksu s ultrazvukom, ali ne razumijem zaÅ”to je to tako. Pogotovo jer imamo i zdravstveno i dopunsko osiguranje, a o osjećaju koji nas umiri nakon Å”to vidimo to malo čudo kako se razvija da i ne pričam.

Ovo o propisima HZZO-a me baÅ” zanima je li istina.

Sljedeći pregled kod socijalnog je 13.7.

Ja mislim da je to zato jer oni rade za hzzo ali naplacuju pregled jer imaju svoj ultrazvuk, znaci osobno ga je kupio doktor i dok se aparat ne isplati naplacuju pregled ultrazvukom. Znam da tako jos jedan doktor funkcionira pa mi je kad sam pitala zasto dobila taj odgovor.

Ja 33g,mm 34g
    19.01.2021 pozitivan test nakon skoro 2 god pokusavanja
    šŸ’™ Stiže nam dečko šŸ’™

Endzrue
    15. Lipanj 2021. 20:28

https://ibb.co/TBgK1Ns

Razumije li se itko u ovo (RH sam - a malena prva + i primila sam injekciju iza poroda)Ā 

mala_ive
    15. Lipanj 2021. 20:38

bumac95

Kad smo već kod robice. Vi koje imate termin u 9. mjesecu (ja sam 20.) jeste razmiÅ”ljali o robici za izlazak iz rodiliÅ”ta? RazmiÅ”ljam si hoće li mu Trebat dugu ili kratki bodi? šŸ¤” dolje će svakako ic duge hlačice al i dalje ne znam Å”ta kupit gore šŸ˜…

Hej, ja sam prvog rodila 1.7. , vani je bilo 35 stupnjeva, mi se rastapati svi, oni uredno u dugom rukavu i preko u Vinogradskoj ono za nosenje. Izasao je u dugima definitivno, kratki ispod, carape, kapa cak. I bio je u dugima doma prvo vrijeme. Tek sam ga negdje nakon par tjedana skinula u kratke.

Tonkica111
    15. Lipanj 2021. 20:49

buhtlica34

Tonkica111

Mislim da ti je i ta vožnja opravdan razlog. Ja sam imala problema, ako se sjećate, jer mi stara gin nije htjela otvoriti komplikacije jer citiram ne radim dovoljno stresan posao i mogu do kraja raditi. Pa sam onda promijenila gin, otiÅ”la na konzultacije i rekla kakav posao radim, i da se selim pa ću uz rad od 8 sati svaki dan morati putovati na posao javnim gradskim prijevozom sat i 15 min. Doktor je reko naravno da nećete i rijeÅ”ili smo sve 😊 tako da ako ti bude radila probleme stvarno reci da ti nije dobro, strah te korone, a i brate mili nije normalno u visokom stupnju trudnoće 10 sati provesti na poslu… Å to god tko mislio i govorio

Nadam se da će dobro proć... Radim u građevini al aj nisam po terenu nego u uredu pa mi može i za to reć da nije zahtjevno... Ma bit će to dobro! JoÅ” kad bi mi naÅ”li viÅ”e zamjenu na poslu,Ā  na kraju neću moć zbog toga ić odma u sedmi nego radit do 8.og... A tragedije 😭😭😭😭
    Vidim da se piÅ”e o kolicima...ja ću lipo izvuć bugaboo od starije kćeri i kupit novi krović i pokrov za koÅ”aru.
    Imamo i jedna kiÅ”obran kolica qbit za kasnije, koja su super praktična za sklapanje i rasklapanje. Taj dio mi je rijeÅ”en... Ne znam sad s čime započet kupovinu... NajviÅ”e gledam kompletiće za izlazak iz bolnice... A na ali express sam vidila ako koga zanima zimske vreće elodie details... Ne virujem da su baÅ” originali iako imaju priÅ”ivku njihovu i njihove dezene, a i recenzije su odlične.. Tako da ako tko traži i to neka baci oko jer su duplo jeftinije nego inače.Ā 

• Uključi se u raspravu, znaÅ” da želiÅ”!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali joÅ” se niste prijavili na račun. NemaÅ” korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.