Kinderica, meni je frendica bas neki dan pricala da na temelju HZZO-a svaka trudnica ima pravo na UZV tri puta u trudnoci. š± Svaki sljedeci puta mora platiti 150 kn ( ili 100 kn kako si ti napisala). Mozda nije kod svakog socijalnog tako, ali eto kod njenog je bila takva praksa. Uglavnom, ostala sam u blagom soku. Placamo toliko zdravstveno osiguranje i onda jos moramo dodatno platiti UZV. Ja na srecu idem kod privatnika, pa nemam tih problema. Placam mu svaki mjesec i ocekujem onda i ful uslugu.Ā
Evo nas s pregleda... Sve je super š„° kroz 4 tjedna bi trebala iÄi vadit onaj Å”eÄer, pit glukozu bla bla pa Äu vidit kad bi mogla to obavit... Sljedeci pregled je 13.7.Ā Ne znam Å”ta bi mogla reÄ ginekologici uskoro kao razlog komplilacija osim Å”ta svako dan vozim 60 km zbog posla... Sad kad joÅ” viÅ”e zatopli umrit Äu, joÅ” se vezat moram itd. Prijateljica kaže da su postrožili kriterije za komplikacije pa sad baÅ” ne znam Å”ta reÄ...ššš Å ta ste vi svojima rekle?Ā
Evo i mene s izvjeÅ”tajem. Danas mi je uzimao briseve, rukom pregledao, izmjerio trbuh i nekim ureÄajem samo posluÅ”ao otkucaje srca. I kad je zavrÅ”io pitam ga: "A ultrazvuk?", on mi odgovori da nije planiran u ovim tjednima, da je tako propisao HZZO. IzaÅ”la sam blago razoÄarana, jer sam sad 17+3 i oÄekivala sam da bi se mogao prepoznati spol.
InaÄe, idem kod ginekologa kod kojeg sam upisana redovno preko HZZO-a, a uz to on drži i privatnu ordinaciju. U 9. tjednu mi je isto rekao za ultrazvuk, da nije planiran u tim tjednima, i da ako želim da moram platiti 100 kn. Tad sam platila, ali raÄun naravno nisam dobila. Sve prijateljice s kojima sam priÄala prvi put Äuju za takvu praksu.
Sad se raspitujem za privatne preglede, ali svi koje sam kontaktirala su slobodni tek od 1.7.
ProÄitala sam 20ak stranica prije da joÅ” neÄiji ginekolozi imaju sliÄnu praksu s ultrazvukom, ali ne razumijem zaÅ”to je to tako. Pogotovo jer imamo i zdravstveno i dopunsko osiguranje, a o osjeÄaju koji nas umiri nakon Å”to vidimo to malo Äudo kako se razvija da i ne priÄam.
Ovo o propisima HZZO-a me baÅ” zanima je li istina.
SljedeÄi pregled kod socijalnog je 13.7.
A tako i nas pedijatrica voza za briseve i vaÄenje krvi, ako vadimo kod nje onda 80-100kn ili posalje uputnicu u labos i odmah odes i rjesis.. Naravno nikad nismo racun dobili š
Evo nas s pregleda⦠Sve je super š„° kroz 4 tjedna bi trebala iÄi vadit onaj Å”eÄer, pit glukozu bla bla pa Äu vidit kad bi mogla to obavit⦠Sljedeci pregled je 13.7. Ne znam Å”ta bi mogla reÄ ginekologici uskoro kao razlog komplilacija osim Å”ta svako dan vozim 60 km zbog posla⦠Sad kad joÅ” viÅ”e zatopli umrit Äu, joÅ” se vezat moram itd. Prijateljica kaže da su postrožili kriterije za komplikacije pa sad baÅ” ne znam Å”ta reÄā¦ššš Å ta ste vi svojima rekle?
Ma ne brini se. Ja sam rekla da se ne osjecam dobro, povracanje i tako to. I dobila doznake odmah bez puno pitanja. Mislim da ti nitko ne bi trebao stvarati problem radi komplikacija. Ja se divim sve jednoj od vas koja radi i trudna je, jer ja bi umrla. Prvo one mucnine, pa povracanje svaki dan, pa pritisak u grudima i visoki otkucaji, pa ligamenti....vama svima spomenik treba dignuti. š¤£
Ja 33 godina, MM 31
15.2.2021 + š¤ā¤
2.5.2021- stiže deÄko šš
31.10.2021. dobro doÅ”ao ljubavi malašš
Evo nas s pregleda⦠Sve je super š„° kroz 4 tjedna bi trebala iÄi vadit onaj Å”eÄer, pit glukozu bla bla pa Äu vidit kad bi mogla to obavit⦠Sljedeci pregled je 13.7. Ne znam Å”ta bi mogla reÄ ginekologici uskoro kao razlog komplilacija osim Å”ta svako dan vozim 60 km zbog posla⦠Sad kad joÅ” viÅ”e zatopli umrit Äu, joÅ” se vezat moram itd. Prijateljica kaže da su postrožili kriterije za komplikacije pa sad baÅ” ne znam Å”ta reÄā¦ššš Å ta ste vi svojima rekle?
Mislim da ti je i ta vožnja opravdan razlog. Ja sam imala problema, ako se sjeÄate, jer mi stara gin nije htjela otvoriti komplikacije jer citiram ne radim dovoljno stresan posao i mogu do kraja raditi. Pa sam onda promijenila gin, otiÅ”la na konzultacije i rekla kakav posao radim, i da se selim pa Äu uz rad od 8 sati svaki dan morati putovati na posao javnim gradskim prijevozom sat i 15 min. Doktor je reko naravno da neÄete i rijeÅ”ili smo sve š tako da ako ti bude radila probleme stvarno reci da ti nije dobro, strah te korone, a i brate mili nije normalno u visokom stupnju trudnoÄe 10 sati provesti na poslu... Å to god tko mislio i govorio
Ajme lipe robice na zadnjim stranicama! šĀ
Sanjarka kolica su ti predivna! š
Traveller cestitam na super nalazima! šš
Zara ma daa, zasto ne bi bio kaos kad moze, hehehe ššš evo meni odgovara drugi cet ujutro. Leah, tebi? I cestitam na curici! āŗļøš¶š¼š
Evo i mene s izvjeÅ”tajem. Danas mi je uzimao briseve, rukom pregledao, izmjerio trbuh i nekim ureÄajem samo posluÅ”ao otkucaje srca. I kad je zavrÅ”io pitam ga: "A ultrazvuk?", on mi odgovori da nije planiran u ovim tjednima, da je tako propisao HZZO. IzaÅ”la sam blago razoÄarana, jer sam sad 17+3 i oÄekivala sam da bi se mogao prepoznati spol.
InaÄe, idem kod ginekologa kod kojeg sam upisana redovno preko HZZO-a, a uz to on drži i privatnu ordinaciju. U 9. tjednu mi je isto rekao za ultrazvuk, da nije planiran u tim tjednima, i da ako želim da moram platiti 100 kn. Tad sam platila, ali raÄun naravno nisam dobila. Sve prijateljice s kojima sam priÄala prvi put Äuju za takvu praksu.
Sad se raspitujem za privatne preglede, ali svi koje sam kontaktirala su slobodni tek od 1.7.
ProÄitala sam 20ak stranica prije da joÅ” neÄiji ginekolozi imaju sliÄnu praksu s ultrazvukom, ali ne razumijem zaÅ”to je to tako. Pogotovo jer imamo i zdravstveno i dopunsko osiguranje, a o osjeÄaju koji nas umiri nakon Å”to vidimo to malo Äudo kako se razvija da i ne priÄam.
Ovo o propisima HZZO-a me baÅ” zanima je li istina.
SljedeÄi pregled kod socijalnog je 13.7.
Ja mislim da je to zato jer oni rade za hzzo ali naplacuju pregled jer imaju svoj ultrazvuk, znaci osobno ga je kupio doktor i dok se aparat ne isplati naplacuju pregled ultrazvukom. Znam da tako jos jedan doktor funkcionira pa mi je kad sam pitala zasto dobila taj odgovor.
Ja 33g,mm 34g
19.01.2021 pozitivan test nakon skoro 2 god pokusavanja
š Stiže nam deÄko š
https://ibb.co/TBgK1Ns
Razumije li se itko u ovo (RH sam - a malena prva + i primila sam injekciju iza poroda)Ā
Kad smo veÄ kod robice. Vi koje imate termin u 9. mjesecu (ja sam 20.) jeste razmiÅ”ljali o robici za izlazak iz rodiliÅ”ta? RazmiÅ”ljam si hoÄe li mu Trebat dugu ili kratki bodi? š¤ dolje Äe svakako ic duge hlaÄice al i dalje ne znam Å”ta kupit gore š
Hej, ja sam prvog rodila 1.7. , vani je bilo 35 stupnjeva, mi se rastapati svi, oni uredno u dugom rukavu i preko u Vinogradskoj ono za nosenje. Izasao je u dugima definitivno, kratki ispod, carape, kapa cak. I bio je u dugima doma prvo vrijeme. Tek sam ga negdje nakon par tjedana skinula u kratke.
Mislim da ti je i ta vožnja opravdan razlog. Ja sam imala problema, ako se sjeÄate, jer mi stara gin nije htjela otvoriti komplikacije jer citiram ne radim dovoljno stresan posao i mogu do kraja raditi. Pa sam onda promijenila gin, otiÅ”la na konzultacije i rekla kakav posao radim, i da se selim pa Äu uz rad od 8 sati svaki dan morati putovati na posao javnim gradskim prijevozom sat i 15 min. Doktor je reko naravno da neÄete i rijeÅ”ili smo sve š tako da ako ti bude radila probleme stvarno reci da ti nije dobro, strah te korone, a i brate mili nije normalno u visokom stupnju trudnoÄe 10 sati provesti na poslu⦠Što god tko mislio i govorio
Nadam se da Äe dobro proÄ... Radim u graÄevini al aj nisam po terenu nego u uredu pa mi može i za to reÄ da nije zahtjevno... Ma bit Äe to dobro! JoÅ” kad bi mi naÅ”li viÅ”e zamjenu na poslu,Ā na kraju neÄu moÄ zbog toga iÄ odma u sedmi nego radit do 8.og... A tragedije šššš
Vidim da se piÅ”e o kolicima...ja Äu lipo izvuÄ bugaboo od starije kÄeri i kupit novi kroviÄ i pokrov za koÅ”aru.
Imamo i jedna kiÅ”obran kolica qbit za kasnije, koja su super praktiÄna za sklapanje i rasklapanje. Taj dio mi je rijeÅ”en... Ne znam sad s Äime zapoÄet kupovinu... NajviÅ”e gledam kompletiÄe za izlazak iz bolnice... A na ali express sam vidila ako koga zanima zimske vreÄe elodie details... Ne virujem da su baÅ” originali iako imaju priÅ”ivku njihovu i njihove dezene, a i recenzije su odliÄne.. Tako da ako tko traži i to neka baci oko jer su duplo jeftinije nego inaÄe.Ā
Sortiraj odgovore
Najstariji