Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tracy_
    25. Svibanj 2021. 22:39

B.leaf

Tracy_

CarpeDiem. Kako misliš odgovornost? Tvoje mišljenje je da je neodgovorno napraviti test ako je ostalo sve ok? Ja se ne slažem recimo, ok da je to stopostotno sigurni test s kojim znaš na čemu si. Ali to je statistika koja čak i kad su loši rezultati ima velike šanse da sve bude ok, tipa jedna od deset beba neće bit ok a to je kao užasan rezultat. Složila bi se s tobom da pričamo o testu koji da realno stanje ali ovako, nikako ne mogu probavit to da je netko tko ga ne napravi neodgovoran prema sebi ili bebi. Pogotovo ako se radi o tome da su svi drugi testovi ok. Ali eto, agree to disagree!

Pratim vas tu i tamo i pisala sam vec par puta. Kao prvo ne kuzim toliki bauk oko tih testova, kao drugo ti tu pises o kombiniranom probiru, pa vec kada pises bar se informiraj da je jedno NIPT, a drugo kombinirani probir.
    Ja sam odbila bilo kakva testiranja u prvoj trudnoci da bi mi se u 27tt ustanovile anomalije i trisomija 13 koju bi naj obicniji od tih testova uhvatio, zavrsila sam na induciranom porodu mrtve bebe. Mladi smo, zdravi, bez ikakvih povijesti takvih anomalija u obitelji. Na uzv super sve do tog 27tt. I ne samo da sam ja to dozivila nego imam par zena u svojoj blizoj okolini koje su prosle isto. Naravno, nije nista 100posto osim cvs-a i amnio sto se tice kromosomopatija, naravno da ima i razvojnih gresaka koje su vidljive samo na ultrazvuku ili tek i nakon poroda, ali eto bar se te kromosomske nepravilnosti mogu isljuciti nipt-ovima. Ja sam opet trudna i također bi se osjecala neodgovornom da sam ponovno odbila nipt i da sam naivno vjerovala kao prvi put da ce biti sve u redu. Ni nakon urednog nipta nisam opustena jer sam svjesna da nista nije 100posto u životu. I mislim da tebe ili bilo koga nitko ne smatra neodgovornom sto si odbila, ali eto ja bi sebe smatrala neodgovornom da sam opet odbila i to je moje pravo, tvoje je da ti to ne smatras neodgovornim.

Znan razliku između probira i nipt testova i ne pišem o kombiniranom nego o nipt testu koji mi nije ni ponuđen.

SamoMalo
    25. Svibanj 2021. 22:39

Krediti - mi smo skupa morali dici, samostalno nista. Jaaako su postrozili kriterije nakon covida.
    Nipt - kuma mi je porodila mrtvi plod u visokim tjednima trudnoce radi kromosomopatije nespojive sa zivotom. Zivot bi im bio puno laksi da su radili nipt i to shvatili s 12 tt dok se radi pobacaj a ne inducirani porod. Ja sam radila na temelju tog iskustva jer nisam mogla zamisliti da iznesem trudnocu skoro do kraja s takvih ishodom.. i najvise da to moj sin prozivljava.
    Mislim da tu svako ide od svojeg iskustva, tko nije tako nesto dozivio u svojoj okolini vjerojatno smatra da su sanse za tako nesto manje nego netko tko je, i samim time je mirniji.

Tracy_
    25. Svibanj 2021. 22:41

B.leaf

*tvoje je da ti ne rađenje nipt-a smatras odgovornim.

Neman volje ukazit u rasprave, slažem se sa zadnjim da je do svakoga od nas šta smatra odgovornim ili ne. Meni je prozivanje nekog da nije odgovoran jer nije napravio test koji mu doktor nije ni ponudio jer nema indikacija - užas. Razumin sve strane i nisam ni strogo protiv ali ne pada mi napamet na temelju statističkog testa koji ne može garantirat ni da je sve ok a ni da je sve loše prozivat nekog.

ivkica
    25. Svibanj 2021. 22:46

Jel koja od vas imala osip po trbuhu?

🙎29 god., 👦muž 33 god.
    02/2020 nalaz spermiograma loš, dijagnoza Asthenozoospermia - uzima cink i ostale dodatke
    22.5. nalaz spermiograma astheno necrozoospermia
    Nakon godinu i dva mj prvi test pozitivan - bez korištenja ikakvih metoda (lh trakice, bazalna temp, dečko od 8 mj nije koristio ništa)

Tracy_
    25. Svibanj 2021. 22:48

B.leaf

Tracy_

B.leaf

Tracy_

CarpeDiem. Kako misliš odgovornost? Tvoje mišljenje je da je neodgovorno napraviti test ako je ostalo sve ok? Ja se ne slažem recimo, ok da je to stopostotno sigurni test s kojim znaš na čemu si. Ali to je statistika koja čak i kad su loši rezultati ima velike šanse da sve bude ok, tipa jedna od deset beba neće bit ok a to je kao užasan rezultat. Složila bi se s tobom da pričamo o testu koji da realno stanje ali ovako, nikako ne mogu probavit to da je netko tko ga ne napravi neodgovoran prema sebi ili bebi. Pogotovo ako se radi o tome da su svi drugi testovi ok. Ali eto, agree to disagree!

Pratim vas tu i tamo i pisala sam vec par puta. Kao prvo ne kuzim toliki bauk oko tih testova, kao drugo ti tu pises o kombiniranom probiru, pa vec kada pises bar se informiraj da je jedno NIPT, a drugo kombinirani probir.
    Ja sam odbila bilo kakva testiranja u prvoj trudnoci da bi mi se u 27tt ustanovile anomalije i trisomija 13 koju bi naj obicniji od tih testova uhvatio, zavrsila sam na induciranom porodu mrtve bebe. Mladi smo, zdravi, bez ikakvih povijesti takvih anomalija u obitelji. Na uzv super sve do tog 27tt. I ne samo da sam ja to dozivila nego imam par zena u svojoj blizoj okolini koje su prosle isto. Naravno, nije nista 100posto osim cvs-a i amnio sto se tice kromosomopatija, naravno da ima i razvojnih gresaka koje su vidljive samo na ultrazvuku ili tek i nakon poroda, ali eto bar se te kromosomske nepravilnosti mogu isljuciti nipt-ovima. Ja sam opet trudna i također bi se osjecala neodgovornom da sam ponovno odbila nipt i da sam naivno vjerovala kao prvi put da ce biti sve u redu. Ni nakon urednog nipta nisam opustena jer sam svjesna da nista nije 100posto u životu. I mislim da tebe ili bilo koga nitko ne smatra neodgovornom sto si odbila, ali eto ja bi sebe smatrala neodgovornom da sam opet odbila i to je moje pravo, tvoje je da ti to ne smatras neodgovornim.

Znan razliku između probira i nipt testova i ne pišem o kombiniranom nego o nipt testu koji mi nije ni ponuđen.

Onda bi trebala znati da se niptovi testiraju na osnovu fetalne frakcije, odnosno fetalne dna u majcinoj krvi, a da je kombinirani probir taj koji daje statisticku mogucnost npr 1:10, 1:10000 i slično.

Nipt također ide na statistiku i nije 100% siguran, a i također se može razlikovat dna posteljice i ploda i mogu doći lažni rezultati. Rijetko ali dešava se.

SamoMalo
    26. Svibanj 2021. 00:04

Nakon svakog loseg nipta se radi amnio, nitko ne sugerira abortus samo na temelju nipta ili kombiniranog. Cesto je on ukljucen u cijenu (recimo podobnik u slucaju loseg nipta pokriva amnio).

Ivkica ja znam imat sitan bezbojni osip od znoja ja mislim. Nekad i svrbi al to pripisujem suhoj kozi 🤷‍♀️

• marea
    26. Svibanj 2021. 06:03

Jana skroz ti je normalno da curi mlijeko, ništa se ne brini. Kupi si one jastučiće jer bi ti do kraja trudnoće moglo i po danu tu i tamo procuriti. 
    Meni je prošli put bas dosta curilo, ali dobra stvar je da mi je mlijeko brzo došlo nakon poroda i bilo ga je strašno puno. Naravno ne mora biti bas tako svima  Ovaj put se već pripremam raditi Donacije za banku mlijeka u Petrovoj ako bude isto  

• LilM
    26. Svibanj 2021. 07:53

ivkica

Jel koja od vas imala osip po trbuhu?

Ja sam imala i to mi se javlja na određenu hranu

Sanjarka88
    26. Svibanj 2021. 08:07

🍀Termin idućeg  pregleda 🍀
    Svibanj:
    Mala_Martina 26.05.
    Ane_Ši 26.05.
    Ponosna.mama 27.05.
    Tommyfame 27.05.
    Love2021 27.05.
    Lollypop 27.05.
    MadameI 27.05.
    Tracy 27.05.
    Petoma13 28.05.
    Freya_444 28.05.
    Jana25 28.05.
    Rita37 31.05.
    Ana25 31.05.
    Lipanj:
    Orhideja 01.06.
    Haru 01.06.
    Jackie27 02.06.
    Angelly 02.06.
    Eemine4 03.06.
    Little baby 04.06. 
    Mateja31 07.06. 
    Sanjarka88🦔 07.06.
    aAnchy 07.06.
    Kiky🥰 08.06.
    Nikkas 08.06.
    Lollypop 08.06.
    Iva2 08.06.
    Bubica_0706 08.06.
    Sanja0508 08.06.
    Taya 👣 09.06.
    Ani92 09.06.
    LadyD 10.06.
    Mateja2602 11.06.
    Plavabosanka 12.06.
    Leah 14.06.
    Kinderica 15.06.
    Tonkica111 15.06.
    Betty_Loo 15.06.
    Dannna 16.06.
    Bumac 16.06.
    Monalisa 16.06.
    Lorre 17.06.
    Mokosh 17.06.
    Traveller 17.06.
    Misic 17.06.
    LilM 18.06.
    Lyra 18.06.
    Mala_Ive 21.06.
    Lockica 21.06.
    CarpeDiem 22.06.
    Zara 23.06.
    Buhtlica 24.06.
    Lisa27 30.06.

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

Mačkica🙃
    26. Svibanj 2021. 08:16

Cure pitanjce, 

Da li je sa nekom od vas partner bio na pregledu  tj uzv?
    Sad imamo pregled u 20 tj pa bi voljela da i on ide samnom da vidi bebača.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.