CarpeDiem. Kako misliš odgovornost? Tvoje mišljenje je da je neodgovorno napraviti test ako je ostalo sve ok? Ja se ne slažem recimo, ok da je to stopostotno sigurni test s kojim znaš na čemu si. Ali to je statistika koja čak i kad su loši rezultati ima velike šanse da sve bude ok, tipa jedna od deset beba neće bit ok a to je kao užasan rezultat. Složila bi se s tobom da pričamo o testu koji da realno stanje ali ovako, nikako ne mogu probavit to da je netko tko ga ne napravi neodgovoran prema sebi ili bebi. Pogotovo ako se radi o tome da su svi drugi testovi ok. Ali eto, agree to disagree!
Napisala sam za sebe osobno da smatram da je neodgovorno da ne napravim test ako sam u mogućnosti i ako je to nešto što će mi ukazati na eventualne nepravilnosti za dalje pretrage. Za sebe osobno sam rekla da se smatram neodgovornom ako te ne uradim, a imam mogućnost. Ne bih ulazila u to koliko je pouzdano ili ne.
Svako će odlučiti za sebe na osnovu nekih činjenica i mogućnosti kojima raspolaže... potpuno je legitimno odraditi ga, ili ne odraditi...
url=https://lilypie.com]
Pa da, slažem se s tim! Ja nisam strogo protiv i znam benefite i vjerojatno bi ga radila jer sam uvij govorila da oću ali mi je u tom trenutku dok sam krvarila i dok je sve bilo užas i krevet-wc relacija i hitna bilo neodgovornije izać vani i ić na "nepotreban" dodatan ultrazvuk i po bolnici. Posli sam već bila u ozbiljnijim tjednima kad sam mogla i na mini anomaly i na probir i svašta nešto i onda nije bilo smisla NIPT radit, kao šta ću ako nisan dosad. Tako da nisam ja protiv i u idućoj trudnoći bi ga radila, samo me zapeka taj komentar kako je neodgovorno ne napravit jer isključivo mislim da je od osobe do osobe i situacije do situacije.
Mačkica🙃 muž je na svakom pregledu sa mnom, od prve trudnoće. Doslovno svakom, od tova kada sam prokrvarila u 15 tjednu, pa sve do poroda carskim.
I do sada isto ide na svaki pregled. 🥰
Ovde dozviljavaju i privatnici i klinike tatu na pregledu, što je meni veliko olakšanje, sa druge strane mi je ljepo da i on doživi sve sa mnom i od pocetka bude uključen u sve.
Ako imaš priliku i dr dozvoljavaju bilo bi ljepo.
Dobro vam jutro! nije me bilo par dana, dječak mi je bio u virozici pa vas nisam stigla sve popratiti.
Sanjarka i Mokosh, sretan vam rođendan! 🎉🎂 nadam se da ste se super zabavile, opustile i papale puuno torte!
Jana mi smo dizali stambeni kredit dok sam bila na prošlom porodiljnom. Koliko se sjećam, banka je tražila dokaz da sam na porodiljnom i do kad, koji iznos i trebale su im i platne liste prije porodiljnog.
Cure pitanjce,
Da li je sa nekom od vas partner bio na pregledu tj uzv?
Sad imamo pregled u 20 tj pa bi voljela da i on ide samnom da vidi bebača.
Muž je bio sa mnom na zadnja 2 pregleda, isto privatno vodim trudnoću i uvijek smo naručeni pred kraj radnog vremena.
Pa da, slažem se s tim! Ja nisam strogo protiv i znam benefite i vjerojatno bi ga radila jer sam uvij govorila da oću ali mi je u tom trenutku dok sam krvarila i dok je sve bilo užas i krevet-wc relacija i hitna bilo neodgovornije izać vani i ić na "nepotreban" dodatan ultrazvuk i po bolnici. Posli sam već bila u ozbiljnijim tjednima kad sam mogla i na mini anomaly i na probir i svašta nešto i onda nije bilo smisla NIPT radit, kao šta ću ako nisan dosad. Tako da nisam ja protiv i u idućoj trudnoći bi ga radila, samo me zapeka taj komentar kako je neodgovorno ne napravit jer isključivo mislim da je od osobe do osobe i situacije do situacije.
Imas potpuno pravo da te nešto zasmeta ili da budeš i za i protiv. 🙆♀️
Da, tako sam i napisala, ali si ti protumačila da se odnosi na sve mame koje ne urade test i pronašla si se...
Nije ni važno više.
Ne volim da se rasprvaljam o nekoj temi, više sam za konstruktivne kritike, razmjenu savjeta, neku asertivnu konverzaciju/prepisku zapravo. 🙈
Pokušavam da izbjegnem negativan ton i okruzim se pozitivnom energijom pogotovo sada u trudnoći. 🙌
Pozdrav cure 😊
Čestitke svima na urednim pregledima 😚 i sretno svima danas 🍀🍀
Pitanje- koji magnezij u spreju koristite?
J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
L. 👶 1.mj. 2024. 🧡
Sanjarka,nije ni meni bas vise skroz dole kod gacica ali zna nekad i dole lupkat,a nekad je malko povis gore. Ne znam budemo vidjeli,samo znam da mi je tesko dugo stajat jer mi je pritisak dole. Sta ce tek biti kasnije dok beba bude veca😂
Tonkica111,gdje si se narucila na anomaly?
Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
💜💚💛🧡🩷
😇😇
Vodim trudnocu privatno i cijeli paket ide sa mnom, i muž i klinac 😄
Baš budem zahvalna što ne osjetim te novce jer nam je cijeli dozivljaj bolji nego socijalno. Plus i dalje puno radim pa mi je super što je sve fleksibilno oko dogovora termina, dan dva unaprijed me uguraju kad mi paše.
Pitanje, malo sam ispala iz štosa. Jesu još purelan krema za bradavice i mam komprese najbolje ili je u zadnje 3 godine nesto bolje izaslo? Cure koje su nedavnije rodile?
To dojenje mi je najveca priprema jer sam se s prvim posteno namucila da uspije.
Vodim trudnocu privatno i cijeli paket ide sa mnom, i muž i klinac 😄
Baš budem zahvalna što ne osjetim te novce jer nam je cijeli dozivljaj bolji nego socijalno. Plus i dalje puno radim pa mi je super što je sve fleksibilno oko dogovora termina, dan dva unaprijed me uguraju kad mi paše.
Pitanje, malo sam ispala iz štosa. Jesu još purelan krema za bradavice i mam komprese najbolje ili je u zadnje 3 godine nesto bolje izaslo? Cure koje su nedavnije rodile?
To dojenje mi je najveca priprema jer sam se s prvim posteno namucila da uspije.
Meni osobno purelan i mam komprese mrak! Nisam imala problema sa krvabim bradavicama ali ono prvih tjedan dana dok se valjda ne naviknu na sisavca uvijek su me boljele. Mam komprese su mi bile otkrice kako su mi super pomagale,ja se drzim toga dvoje😉
Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
💜💚💛🧡🩷
😇😇
Sortiraj odgovore
Najstariji