Koliko ja znam, porodiljni (baš porodiljni, ne komplikacije) se može otvoriti 28-45 dana prije termina poroda. Novčana naknada je 100% plaće, kao i u prvih 6 mjeseci djetetovog života. Ja sam prošli put radila do 28 dana prije, sad ću do 45.
Koliko ja znam, porodiljni (baš porodiljni, ne komplikacije) se može otvoriti 28-45 dana prije termina poroda. Novčana naknada je 100% plaće, kao i u prvih 6 mjeseci djetetovog života. Ja sam prošli put radila do 28 dana prije, sad ću do 45.
Drugih 6 mjeseci je do visine 5600kn ako se ne varam. Tko ima manje ide na punu plaću godinu dana kao u mom slučaju.
Do sada spontani 2007.god nakon 2 mjeseca ponovno trudna i uredna trudnoća rodila se naša princeza Lorena. Nakon 4 godine ponovno trudna srce stalo u 9 tjednu da nisam niti znala i 3 tjedna nosila mrtvi plod u sebi. Nakon godine i pol dana pokušavanja uz 1 terapiju FEMARA tableta ostala sam trudna.
Cure sljedeći tjedan je trudnički/djecji tjedan u lidlu, pa da si znate :D njihove tajice su mi top za cijenu 🥰
💙 Leon, 07.02.2017. 💙
💙 Niko, 16.09.2021. 💙
Kada ste kod krevetaca koliko su vam starija djecica spavala u njemu. 🙈 Planiramo svakako kupiti novi za drugo dijete, a sa starijom mi je problem što bih je za koji mjesec preselila u njenu sobu ali nisam sigurna kako bi se snašla u krevetu. Vrti se baš kada spava, i strah me da ne padne kad je prebacimo iz kreveca u krevet.😅 (A jedino bih njen sklanjali radi prostora). Pa me zanima kad otprilike počnu samostalno spavati bez padanja i imati taj osjećaj za prostor prilikom spavanja 😁
Ja sam svoju prebacila sa godinu i pol u svoj krevet ali obavezno sa zaštitom od padanja. Imaš kupiti ogradicu za krevet. Moja je dugo imala tu ogradicu.
Uh super, ako možeš poslati link neceg sličnog. Hvala ti
Evo draga https://www.bubamara.eu/djecja-soba/namjestaj-za-djecju-sobu/zastitne-ograde-za-krevet
Hvala. Super nešto ću takvo i naručiti. Ljepo i izgleda.🌸
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Dobro jutro cure, sretno vam na pregledima danas ako ih ima🍀
Mene su malo mucnine popustile, ali povratim svako malo na neki miris koji mi ne odgovara🤦♀️.
Sinoć sam do 2 h ribala generalno kuhinju jer mi sve smrdi, pa sam sve izvrnula, cistila i napu i pećnicu, fridz, prozore doslovno sve gdje mislim da se zavukla neka kap koja smrdi. 🤣
Danas napadam ostale prostorije po stanu, isto generalka. Koristim dane kad se osjećam dobro, jer je to loto danas super sutra tko zna. 🤣
Što se tiče posla, radim od kuće, za sebe tako da tu mogu kako hoću. 😁
Bumac proslu t. sam isto vrebala njihove trudnicke stvari, i nisam se pokajala. Najudobnije su mi za po kuci i svakodnevno.
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Cure sljedeći tjedan je trudnički/djecji tjedan u lidlu, pa da si znate :D njihove tajice su mi top za cijenu 🥰
To čekam od kad sam ostala trudna prije sam njurgala kako svaki tjedan imaju za trudnice stvari a nikad za nas ostale, a sad nikako dočekati ahahha
Drugih 6 mjeseci je do visine 5600kn ako se ne varam. Tko ima manje ide na punu plaću godinu dana kao u mom slučaju.
Ne znam koliko je drugih mjeseci sad..može biti da je 5600 kn, ja sam govorila samo za 100% naknade tih 45 dana prije
buhtlica razumijem te. Bile su stvari čim sam saznala da sam trudna i nisam htjela previše kupovat jer ono.. sad ću u četvrtak u 9 bit ispred da uhvatim te tajice jer se rasprodaju u dva sata 🤦🏼♀️🤦🏼♀️ A treba mi bar dva tri komada da imam za mijenjat 😂
💙 Leon, 07.02.2017. 💙
💙 Niko, 16.09.2021. 💙
Kad sam ja bila prvi put trudna, bila je neka sića drugih šest, tako da mi se ovih 5600 sad čini top
Znam da je bilo riječi i o izjednačavanju naknada tako da cijelu godinu bude plaća, ali izgleda ništa od toga za sada
Cure, a što je to "osnovica za naknadu plaće"? Vidim da se po tome računa ono što dobijemo tijekom obveznog rodiljnog dopusta, znači 28 dana prije poroda i 45 dana nakon. Je li to neka zakonski određena osnovica ili je to moja plaća koju inače primam?
Ja planiram uzeti samo taj obvezni dio rodiljnog dopusta koji se mora, ostalo mi ne ide u prilog jer radim u obiteljskoj firmi i rado bih ostala prijavljena na poslu što duže.
Sortiraj odgovore
Najstariji