hej cure,
kako ste?
meni su danas došli nalazi i evo neznam..
Glukozami je5,6(tu sam se sama shjebala jer sam se napucala čokoladnih jaja večer prije a vjerojatno i ujutro haha) iTSHmi je3,3.
E sad moja gin je baš temeljita pa me šalje u Merkur (VV) endokrinologu..
Pa me zanima dali je koja od vas bila tamo i gdje se točno to nalazi? znam da je ginekologija odmah na ulazi s lijeve strane..no rekla bih da to nije tamo hahah
također molim savjete za OGTT.. uz moje mučnine ja evo ne znam kak da to preživim..
Ne ides na Merkur ulaz, nego Vuk Vrhovac, na adresi Dugi Dol. Nemoj nikako tamo autom, uzmi taxi jer je kaos. Tamo ce te uputiti gdje ides tocno. I naruci se mailom na centralno narucivanje na Merkuru :)
Ja sam prosle godine tamo isla zbog 24h guk profila
Sad vidim da si pisala da se ne treba naruciti, sumnjivo mi to ako te salje endokrinologu no dobro 😅 pripremi se na kaos tamo kod labosa i proguraj se naprijed i kucaj na vrata jer imas prednost kao trudnica. Ne daj da te starci sprijece.
Zvala sam bas endokrinologu na VV i ovdje pise https://ibb.co/J3hkTHh ..ma u 7:00 sam ja tamo nikakvi dedeki me nece usporiti haha
Hvala na info :)
ja 32g/mm 35/ pokusavamo od 09/2019
10/2020 biokemijska
02/2021 biokemijska
8.3. ➕🌈🌞
1.pregled: 30.3. imamo otkucaje ❤
*A goal without a plan is just a wish
hej cure,
kako ste?
meni su danas došli nalazi i evo neznam..
Glukoza mi je 5,6 (tu sam se sama shjebala jer sam se napucala čokoladnih jaja večer prije a vjerojatno i ujutro haha) i TSH mi je 3,3.
E sad moja gin je baš temeljita pa me šalje u Merkur (VV) endokrinologu..
Pa me zanima dali je koja od vas bila tamo i gdje se točno to nalazi? znam da je ginekologija odmah na ulazi s lijeve strane..no rekla bih da to nije tamo hahah
također molim savjete za OGTT.. uz moje mučnine ja evo ne znam kak da to preživim..
Mislim da pise nesto za Vuk Vrhovac bas na ulazu, desno od porte, a na lijevo je onaj sator pa ginekologija. Ja uvijek pitam portira tamo di trebam 😅 Idem sutra ujutro na Merkur pa mogu skicnuti ako sto pise.
Ogtt se obicno radi tek kasnije, 20.-24. tjedan. Ja sam ga radila danas i ta glukoza nije bila losa za popiti jer stave neki limun ili neku kiselinu unutra tako da je okus skroz ok, ali to ovisi di. Ali opet trebas sjediti tamo na taste 2 sata pa dok ti traju mucnine stvarno nema smisla jer ako povratis u bilo kojem trenu bilo od gladi, te glukoze ili mucnine same po sebi, prekida se pretraga.
Vuk Vrhovac radi guk profil, vade krv nataste i onda dva sata nakon svakog obroka, mozda te to posalje, mene je privatna gin htjela odmah za 5.3. Tamo je opcija dnevna bolnica ili ti daju aparaturu i sama si vadis doma (iz prsta), to iskreno ne znam kako bih izvela, a ogtt mi nije dobar tako da vjerujem da me jos toga ceka 🥺
e gledala sam na mapsu pa aj kao skužila sam.. no kako sam ja blentava 99% da sam krivo skužila pa de plizz skicnii ili ako možeš još bolje uslikaj mi hhaha
a znam.. moja gin je specifična hahha npr. tlak mi je 124/92 i ona me šalje internisti. i da baš je rekla ogtt.. ma čak bi i izdržala da ne jedem..a ovo zamislim kao neku limunadu haha
to samo dođe tamo i veliš Bok ja došla :D zvala sam ih pa vele da se ne trebam naručivat već da samo dođem..
jesi dugo čekala na red?
Salje te internisti jer si relativno tek na početku t. a dijastolicki odnosno srčani ti je blizu 100 pretpostavljam ujutro prije doručka. E sad to naravno ne mora biti ništa alarmantno, možda si se samo zadisala i umorila dok si došla, i odmah ga mjerili ili si se uzbudila prije pregleda. U svakom slučaju imaš jako zahvalnu ginicu i super da te šalje gdje trebas pa makar i preventivno.
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Evo i nas s pregleda danas
Bogu hvala culi smo ❤ i plod odgovara tacno u dan 6+6, kaze gin ovim rijecima "bravo bebo" dok je radila uzv, i bas mi to njeno odzvanja cijeli dan u glavi i cini me sretnom jer se beba lijepo smjestila i napreduje i srcekoo nam kuca Bogu hvala😍
Sljedeci pregled je 10.5. a termin mi je rekla sad za sad 30.11.
Kako ste vi ostale kako ste provele dan
Bravo za ❤🥳🥂 i bebu
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Kada ste kod krevetaca koliko su vam starija djecica spavala u njemu. 🙈 Planiramo svakako kupiti novi za drugo dijete, a sa starijom mi je problem što bih je za koji mjesec preselila u njenu sobu ali nisam sigurna kako bi se snašla u krevetu. Vrti se baš kada spava, i strah me da ne padne kad je prebacimo iz kreveca u krevet.😅 (A jedino bih njen sklanjali radi prostora). Pa me zanima kad otprilike počnu samostalno spavati bez padanja i imati taj osjećaj za prostor prilikom spavanja 😁
Ja sam svoju prebacila sa godinu i pol u svoj krevet ali obavezno sa zaštitom od padanja. Imaš kupiti ogradicu za krevet. Moja je dugo imala tu ogradicu.
Uh super, ako možeš poslati link neceg sličnog. Hvala ti
Evo draga https://www.bubamara.eu/djecja-soba/namjestaj-za-djecju-sobu/zastitne-ograde-za-krevet
Do sada spontani 2007.god nakon 2 mjeseca ponovno trudna i uredna trudnoća rodila se naša princeza Lorena. Nakon 4 godine ponovno trudna srce stalo u 9 tjednu da nisam niti znala i 3 tjedna nosila mrtvi plod u sebi. Nakon godine i pol dana pokušavanja uz 1 terapiju FEMARA tableta ostala sam trudna.
Dobro jutro trudnice, kako ste danas🤗
Buducamama crstitam na uspjesnom pregledu i ❤️!
Sanjarka draga sretno ti danas na pregledu! S nestrpljenjem cekam dobre vijesti... Tvoji pregledi me smire prije mojih 😄🍀
Danas je bas neko sugavo vrijeme, bas za bit doma pod dekicom i gledat filmove, a ne radit 😩
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska
Jutro curke! Za početak sretno svima na pregledima danas :D
Nadam se da ste mi sve ok, i da mučnine popuštaju ovima koje se bore... meni su malo gore opet, ali točno mi se ne da ni govorit to više. pomoći nema, to sam zaključila jer sam probala doslovno sve što su ljudi govorili da bi moglo pomoći, ali ništa od toga, tako da samo treba čekati da prođe..
Ja se borim sa odlascima na posao. tako sam umorna i ne da mi se, baš mi se ne radi, a znam da moram..
mislila sam da ću raditi do kraja ali sad sam sve dalje od toga... kakvi su vaši planovi?
Nadam se da ste mi sve ok, i da mučnine popuštaju ovima koje se bore… meni su malo gore opet, ali točno mi se ne da ni govorit to više. pomoći nema, to sam zaključila jer sam probala doslovno sve što su ljudi govorili da bi moglo pomoći, ali ništa od toga, tako da samo treba čekati da prođe..
Ja se borim sa odlascima na posao. tako sam umorna i ne da mi se, baš mi se ne radi, a znam da moram..
mislila sam da ću raditi do kraja ali sad sam sve dalje od toga… kakvi su vaši planovi?
Drzi se, pomiris se da nema druge nego cekati da prođu i nadas se da je to u 12. tjednu 😅
Znam te faze s poslom, ne da se ni meni i nekako mi je tesko sjediti na poslu i nemam pretjeramo motivacije. A opet, iznos komplikacija mi je premali u odnosu na placu, trebat ce nam novaca za bebu pa planiram gurati do kraja ako bude sve ok.
👩36 🧔34
8/2021 🩷 L
Nadam se da ste mi sve ok, i da mučnine popuštaju ovima koje se bore… meni su malo gore opet, ali točno mi se ne da ni govorit to više. pomoći nema, to sam zaključila jer sam probala doslovno sve što su ljudi govorili da bi moglo pomoći, ali ništa od toga, tako da samo treba čekati da prođe..
mislila sam da ću raditi do kraja ali sad sam sve dalje od toga… kakvi su vaši planovi?
Drzi se, pomiris se da nema druge nego cekati da prođu i nadas se da je to u 12. tjednu 😅
Znam te faze s poslom, ne da se ni meni i nekako mi je tesko sjediti na poslu i nemam pretjeramo motivacije. A opet, iznos komplikacija mi je premali u odnosu na placu, trebat ce nam novaca za bebu pa planiram gurati do kraja ako bude sve ok.
Tako je i meni uopće mi se ne da biti na poslu i nemogu se nikako namjestiti da mi paše čak mi dođe da malo i odspavam na poslu . Najkasnije u 6 mjesecu moram ići na godišnji jer mi je ostalo 10 dana starog godišnjeg i 27 dana novog godišnjeg a porodiljni mi se otvara 1.9. tako da planiram biti šta kraće na komplikacijama. Ljeto ne mislim raditi sigurno tko će s trbuhom svaki dan se voziti 30 km do posla i toliko nazad i sjediti za kompjuterom 8 sati . Uf
Do sada spontani 2007.god nakon 2 mjeseca ponovno trudna i uredna trudnoća rodila se naša princeza Lorena. Nakon 4 godine ponovno trudna srce stalo u 9 tjednu da nisam niti znala i 3 tjedna nosila mrtvi plod u sebi. Nakon godine i pol dana pokušavanja uz 1 terapiju FEMARA tableta ostala sam trudna.
Netko je postavio pitanje kada se rekli svojima za trudnoću. Pošto smo mi radili preko godinu dana na bebi svi su to znali okolo nas. I čim je beta u 4 tjednu bila pozitivna 217 svima smo rekli pa šta bude. Moja šefica je odmah javila glavnom šefu tako da su i u firmi svi znali da sam trudna jer je dr napisala u početku da je visoko rizična trudnoća i nije se znalo kada bi mogla otići na godišnji i komplikacije zbog toga. Svi su mi izašli u susret. Radila sam kako sam mogla do 9 tjedna i čim su mučnine popustile vratila sam se normalnom radnom vremenu. Kolegica se vraća sa porodiljnog do 1.7. a nas je malo pa sve šta odradim dobro dođe na ne kasne ugovori. Našli smo kompromis i to je najbitnije.
Sortiraj odgovore
Najstariji