Jutro curke! Za početak sretno svima na pregledima danas :D
Nadam se da ste mi sve ok, i da mučnine popuštaju ovima koje se bore… meni su malo gore opet, ali točno mi se ne da ni govorit to više. pomoći nema, to sam zaključila jer sam probala doslovno sve što su ljudi govorili da bi moglo pomoći, ali ništa od toga, tako da samo treba čekati da prođe..
Ja se borim sa odlascima na posao. tako sam umorna i ne da mi se, baš mi se ne radi, a znam da moram..
mislila sam da ću raditi do kraja ali sad sam sve dalje od toga… kakvi su vaši planovi?
Drzi se, pomiris se da nema druge nego cekati da prođu i nadas se da je to u 12. tjednu 😅
Znam te faze s poslom, ne da se ni meni i nekako mi je tesko sjediti na poslu i nemam pretjeramo motivacije. A opet, iznos komplikacija mi je premali u odnosu na placu, trebat ce nam novaca za bebu pa planiram gurati do kraja ako bude sve ok.
Tako je i meni uopće mi se ne da biti na poslu i nemogu se nikako namjestiti da mi paše čak mi dođe da malo i odspavam na poslu. Najkasnije u 6 mjesecu moram ići na godišnji jer mi je ostalo 10 dana starog godišnjeg i 27 dana novog godišnjeg a porodiljni mi se otvara 1.9. tako da planiram biti šta kraće na komplikacijama. Ljeto ne mislim raditi sigurno tko će s trbuhom svaki dan se voziti 30 km do posla i toliko nazad i sjediti za kompjuterom 8 sati . Uf
Ja bas kao vi curke. Neke dane mi dode da odem na komplikacije i zrtvujem placu samo da mogu cijeli dan prelezat. Ali onda malo dodem sebi i shvatil da mi treba placa i da bi vjv poludila nakon dva tjedna doma 😅Trenutno planiram ostat radit do kraja ako sve bude dobro, ali eto ja se ne borim s micninama pa mi je sigurno sto puta lakse nego tebi.
Sad me trenutno najvise buci bas to namjestanje. Nikako mi nije udobno dok sjedim i leda me dole ubijaju.
Sto se tice ljeta to i mene brine, ali pocetkom 9. Mi pocinje porodiljni pa cu bit skoro cijelo ljeto na godisnjem, par tjedana radit eventualno.
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska
I za boravih napisati da je moja kolegica koja se vraća sa porodiljnog rekla da je trudna tek u 5 mjesecu kada više nije mogla skrivati trbuh nikako odradila još taj mjesec i otišla na godišnji. Inače je bila uvijek malo deblja pa nitko nije primjetio da se malo udebljala i zaokružila jer je stalno nosila sve široko i skrivala trbuh. Ja sam inače mršava tako da je meni trbuh iskočio već sa 10 tjedana i sada već izgledam kao da sam u 4 mjesecu trudnoće ne u trećem i ne skrivam to uopće.
Do sada spontani 2007.god nakon 2 mjeseca ponovno trudna i uredna trudnoća rodila se naša princeza Lorena. Nakon 4 godine ponovno trudna srce stalo u 9 tjednu da nisam niti znala i 3 tjedna nosila mrtvi plod u sebi. Nakon godine i pol dana pokušavanja uz 1 terapiju FEMARA tableta ostala sam trudna.
Netko je postavio pitanje kada se rekli svojima za trudnoću. Pošto smo mi radili preko godinu dana na bebi svi su to znali okolo nas. I čim je beta u 4 tjednu bila pozitivna 217 svima smo rekli pa šta bude. Moja šefica je odmah javila glavnom šefu tako da su i u firmi svi znali da sam trudna jer je dr napisala u početku da je visoko rizična trudnoća i nije se znalo kada bi mogla otići na godišnji i komplikacije zbog toga. Svi su mi izašli u susret. Radila sam kako sam mogla do 9 tjedna i čim su mučnine popustile vratila sam se normalnom radnom vremenu. Kolegica se vraća sa porodiljnog do 1.7. a nas je malo pa sve šta odradim dobro dođe na ne kasne ugovori. Našli smo kompromis i to je najbitnije.
Kako se racuna datum poroda, ostane ovaj po zadnjoj menstruaciji ili to jos korigiraju u nekom trenu? Meni bi godisnji bio negdje sredinom 7. mjeseca pa bih onda odmah zapravo na porodiljni, termin mi je zasad 5.9. Taman kad bude onih 45 dana prije bih otisla.
Pitanje ako tko zna, mi mozemo birati kad cemo između tih 45 ili 28 dana ili to ovisi o necemu? Znam da je 28 dana prije obavezno.
👩36 🧔34
8/2021 🩷 L
To i mene zanima... ne kuzim jel mozemo otic 45 dana kako god ili mora bit neki razlog, tj. Ljecnicka uputa, potvrda, itd.
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska
Lokica samo na blagajni trazis paket za trudnice, moras imati dm karticu za bodove i to je to.
Kakva je kartica to nemam,ili se vadi tu? Kad sam se porodila s sinom imala sam kao mama poklon neki za bebu i stalno knjizicu s bodovima nekim tj popustima koju su mi slali na adresu..Do prve 3 god i to je to.
To je ona njihova standardna kartica koju provlacis za bodove kod svake kupnje, ako nemas onda ju u poslovnici zatrazis.
To i mene zanima… ne kuzim jel mozemo otic 45 dana kako god ili mora bit neki razlog, tj. Ljecnicka uputa, potvrda, itd.
Mislim da sam procitala ako si na komplikacijama ide od 45 dana prije, ali ne znam ovako redovnim putem haha.
👩36 🧔34
8/2021 🩷 L
To i mene zanima… ne kuzim jel mozemo otic 45 dana kako god ili mora bit neki razlog, tj. Ljecnicka uputa, potvrda, itd.
Mislim da sam procitala ako si na komplikacijama ide od 45 dana prije, ali ne znam ovako redovnim putem haha.
Da to me malo brine jer sam si ja nekak isplanirala tih 45 dana prije da mi je taman 😂
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska
Dobro jutro trudnicee kako ste jutros?
Evo ja se bas ovako osjecam...ustala sam oko 7, poradila nesto oko kuce, doruckovala i prije satak ponovo zaspala... umor i iscrpljenost na max.
Ali ako tako moja bebica raste, onda neka😊
Sretno curama koje su danas na pregleduu🙏
20 god; mm 25 god; pobacaj u 12 mj zbog anomalija ploda
Folate Solgar
24.3. + 😍
https://lbdm.lilypie.com/AKybp1.png
Jutro trudnice ❤️
Samo da se Malo javim, I da vas sve pozdravim, I pozelim srecu na pregledima..
Kod mene nista novo, pa se I ne javljam, Ali citam vas redovno.. Vama Sa Trbuscicima bas zavidim, kod mene jos uvijek nista, 😫😫 a jedvaaa cekam.. ❤️❤️
09.2017- spontani
04.2018- spontani
10.2019-spontani
02.2021+ ❤️❤️
Netko je postavio pitanje kada se rekli svojima za trudnoću. Pošto smo mi radili preko godinu dana na bebi svi su to znali okolo nas. I čim je beta u 4 tjednu bila pozitivna 217 svima smo rekli pa šta bude. Moja šefica je odmah javila glavnom šefu tako da su i u firmi svi znali da sam trudna jer je dr napisala u početku da je visoko rizična trudnoća i nije se znalo kada bi mogla otići na godišnji i komplikacije zbog toga. Svi su mi izašli u susret. Radila sam kako sam mogla do 9 tjedna i čim su mučnine popustile vratila sam se normalnom radnom vremenu. Kolegica se vraća sa porodiljnog do 1.7. a nas je malo pa sve šta odradim dobro dođe na ne kasne ugovori. Našli smo kompromis i to je najbitnije.
Kako se racuna datum poroda, ostane ovaj po zadnjoj menstruaciji ili to jos korigiraju u nekom trenu? Meni bi godisnji bio negdje sredinom 7. mjeseca pa bih onda odmah zapravo na porodiljni, termin mi je zasad 5.9. Taman kad bude onih 45 dana prije bih otisla.
Pitanje ako tko zna, mi mozemo birati kad cemo između tih 45 ili 28 dana ili to ovisi o necemu? Znam da je 28 dana prije obavezno.
Termin poroda se računa po zadnjoj menstruaciji. Meni je menstrucija bila 20.12 ali ovulaciju sam imala 23.1 pa mi je dr namjestila menstruaciju na 8.1. jer je beba u skladu s tom procjenom uvijek na UZV po veličini. Kod mene je specifično jer me dr pratila svaki tjedan i vadili smo betu i uzv dok nismo ugledali zuto tijelo (KONAČNO) i po tome odredili ovulaciju i jer sam par dana prije toga imala užasne bolove u desnom jajniku.
Ja planiram na godišnji ići najkasnije 1.6. do kada budem imati godišnji i koristi kratko komplikacije pa onda 1.9 na porodiljni jer mi onda ide 45 dana. E sada ako ne koristiš komplikacije računa li ti se 45 ili 28 dana prije termina stvarno neznam.
Do sada spontani 2007.god nakon 2 mjeseca ponovno trudna i uredna trudnoća rodila se naša princeza Lorena. Nakon 4 godine ponovno trudna srce stalo u 9 tjednu da nisam niti znala i 3 tjedna nosila mrtvi plod u sebi. Nakon godine i pol dana pokušavanja uz 1 terapiju FEMARA tableta ostala sam trudna.
Sortiraj odgovore
Najstariji