Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • anaid
    20. Ožujak 2021. 13:04

ancicaa12

Zenice, POMOOOC! Vec sam pisala u cetvrtak mi je beta bila 37222, a danas je 47 681 , nije se uduplala 😐😐😐 jel ima to kakve veze ??

Zasto si vadila betu ? Jel nesto upucivalo na nepravilnosti ili ? 

JA - 31, MM 34
    Radimo na bebi od 6/2019
    Prvi spontani: 7 TT bez kiretaže - 21.07.19.
    Drugi spontani: 9 TT, kiretaža - 09.07.20.

• ancicaa12
    20. Ožujak 2021. 13:15

anaid

ancicaa12

Zenice, POMOOOC! Vec sam pisala u cetvrtak mi je beta bila 37222, a danas je 47 681 , nije se uduplala 😐😐😐 jel ima to kakve veze ??

Doktor mi je na pregledu rekao da je premala trudnoća da se nista ne vidi i dao mi uputnicu za betu. 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Ožujak 2021. 13:46

ancicaa12

Beta se nakon 1000 već ne dupla svaka dva dana, nego svaka tri, a kasnije još usporava. Inače bi to bio eksponencijalan rast i jako brzo bi bila nenormalno visoka. Na tako visokim brojkama više ne možeš pratiti pravilan rast, zato je suludo uopće vaditi je i ne znam zašto te doktor poslao na to. Rasponi po tjednu su ogromni, nema pravila kakva treba biti u kojem tjednu.

💔💔💔

CarpeDiem
    20. Ožujak 2021. 13:49

ancicaa12

anaid

ancicaa12

Doktor mi je na pregledu rekao da je premala trudnoća da se nista ne vidi i dao mi uputnicu za betu.

Nadam se da je sve ok. 
    Možda bi trebala da se udupla, ali možda i ne mora nužno biti baš duplo. Vjerojatno kad bi za 2 dana radila opet da bi bila joa veća🙏 ja bih otišla  kod dr. pa da vidis šta će ti reći. 
    I mene je počeo stomak  boluckati danas neobično, pa ako se nastavi otići ću ujutro na kliniku na ginekoloski da provjere da li je sve ok. Dugo mi je u slucaju da se bolovi nastave ili inteziviraju čekati do iduceg ponedjeljka 

PseudoHTML, UBBCode and BB Code

CarpeDiem
    20. Ožujak 2021. 13:51

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

ancicaa12

Beta se nakon 1000 već ne dupla svaka dva dana, nego svaka tri, a kasnije još usporava. Inače bi to bio eksponencijalan rast i jako brzo bi bila nenormalno visoka. Na tako visokim brojkama više ne možeš pratiti pravilan rast, zato je suludo uopće vaditi je i ne znam zašto te doktor poslao na to. Rasponi po tjednu su ogromni, nema pravila kakva treba biti u kojem tjednu.

Super objašnjeno, za nas koji nemamo iskustva po tom pitanju. 

PseudoHTML, UBBCode and BB Code

• ancicaa12
    20. Ožujak 2021. 13:54

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

ancicaa12

Hvala ti puno na ovom objasnjenu! Dr me trazio betu jer je rekao da se plod bas i ne vidi,aa kao moguce su naznake otkucaja, ali nije bio siguran, a tada sam kao bila 6+4, i onda me slao betu da vadim.. 

Jana25
    20. Ožujak 2021. 13:59

lovely

Hej curke….
    Sanjarka odlicno da je pregled super prošao 🤩🤩🤩🤩 slikica je super!!
    Bumacajme koja fotka…wow!
    Sto se tice kolica mi se dvoumimo između Chico 3u1 i Nuna triv 2u1, pa jaje uzeti drugo neko…
    Vidim da ste pisale i prenatalima…. ja pijem Elenatal i mrzim ga iz dna duše jer mi je mučno od njega. Pijem magnezij jer mi je spasio odlaska na wc. Ono sto mene zanima je da li netko od vas nije i neće piti ništa? Zaista se raznovrsno hranim (osim sada zbog mučnina pa jedem ono što mogu) i od svih tih dodataka mi je mučno pa kao koliku štetu bi radila da prestanem piti?

Vi oplele pricu o kolicima a ja ko najveca mutavjca, nis ne kuzim 🤣 jaje ovo, kosara ovo. 
    Kontam 3 u 1,2 u 1. Bebe ce nam bit jesenske, hocemo li setat s njima dugo? Mislkm da ne kad pocnu kise i hladno vrijeme, znaci kosaru bas nece koristit, nego cak najvise sportski dio na proljece? 🤔 ispraviteme ako sam u krivu.
    Ja bi i isla gledat ta kolica al ne znam sta da gledam i trazim na njima 🤣 mislim da su tu tete prodavacice spas 😇
    Lovely ja sam pokusala s omegom, i evo, stvarno neide. Danas sam se ispuhala, i bas se fino taj tvrdi dio dolje moze osjetit. Mislim da nema smisla mucit sebe.probaj s folnom ili folatom samo 🤷‍♀️
    Ja sam htjela silit omegu jer kazu da treba za razvoj mozda i vida. Ja sam corava -3.5 dioptrija pa ne zelim i bebici to, al geni su geni 🤣 moja mama nije corava al tata je. Nije nista pila i mislkm da sam skroz okej 🤣

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Ožujak 2021. 13:59

Vezano za bete nakon nekog iznosa:
    hCG levels rise during the first 6 to 10 weeks of pregnancy then decline slowly during the second and third trimesters. As your pregnancy develops, the increase slows down significantly. Between 1,200 and 6,000 mIU/ml serum, the hCG usually takes about 72-96 hours to double, and above 6,000 mIU/ml, the hCG often takes over four or more days to double.

It makes little sense to follow the hCG values above 6,000 mIU/ml as at this point the increase is normally slower and not related to how well the pregnancy is doing. 
    After 6-7 weeks of the pregnancy, the best indication of a healthy pregnancy is a good fetal heartbeat on a sonogram. Blood hCG levels are not very helpful to test for the viability of the pregnancy if the hCG level is well over 6,000 and/or after 6-7 weeks of the pregnancy. Instead, a sonogram should be done to confirm the presence of a fetal heartbeat. Once a fetal heartbeat is seen, it is not recommended to check the pregnancy viability with hCG levels anymore. 

💔💔💔

Leonoah
    20. Ožujak 2021. 14:08

lovely

Hej curke….
    Sanjarka odlicno da je pregled super prošao 🤩🤩🤩🤩 slikica je super!!
    Bumacajme koja fotka…wow!
    Sto se tice kolica mi se dvoumimo između Chico 3u1 i Nuna triv 2u1, pa jaje uzeti drugo neko…
    Vidim da ste pisale i prenatalima…. ja pijem Elenatal i mrzim ga iz dna duše jer mi je mučno od njega. Pijem magnezij jer mi je spasio odlaska na wc. Ono sto mene zanima je da li netko od vas nije i neće piti ništa? Zaista se raznovrsno hranim (osim sada zbog mučnina pa jedem ono što mogu) i od svih tih dodataka mi je mučno pa kao koliku štetu bi radila da prestanem piti?

Ja sam na početku par dana pila prenatalne tablete, možda sam ih tri popila kad su krenule mučnine i povraćanje. Nakon toga više nisam ni jednu uzela, a niti planiram. Prehrana mi je ova tri mjeseca bila poprilično loša, sve mi se gadilo i živjela sam na krumpiru i pohanoj piletini. Sad sam krenula uvodit malo voća i trudim se jesti koliko-toliko zdravije jer mi se i dalje sve gadi. Počela sam samo uzimati magnezij 375mg i vitamin B6 koji se otapaju u ustima. I to je to, trudit ću se hranom što više hranjivih tvari unosit samo da ne moram piti te viitamine više 🤢

👱🏻‍♀️29 (Hyperemesis gravidarum, hipertireoza, hipermobilnost zglobova) & 🧔🏻33
    Prva trudnoća - termin 29.09.2021.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Ožujak 2021. 14:09

ancicaa12

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

ancicaa12

Hvala ti puno na ovom objasnjenu! Dr me trazio betu jer je rekao da se plod bas i ne vidi,aa kao moguce su naznake otkucaja, ali nije bio siguran, a tada sam kao bila 6+4, i onda me slao betu da vadim..

Beta je dovoljno velika da se vidi, otkucaji se počnu vidjeti tamo negdje oko 6000 pa naviše.
    Pitanje je kakav je njegov UZV, ako je iz doba Franje Josipa, nije ni čudo da se ne vidi. 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.