Lovely ja koristim Novalac na preporuku ginekologa i super mi je. Nemam osjecaj da ikako utjece na mene, uz to mi je dao i pola folbelle i to ok mi je zasad. Citala sam da neke cure na tu folnu losije reagiraju, da se debljaju itd. Tako da mislim da je to sve individualno.
Hera ako dobro tumačim piješ Novaca i 2,5 mg folne? pitam zato što stalno proučavam koliko folne piti u trudnoći... ja pijem prenatalne koje imaju 400 folne +1000 folata i stalno me muči da li je to previše....
Lovely ja koristim Novalac na preporuku ginekologa i super mi je. Nemam osjecaj da ikako utjece na mene, uz to mi je dao i pola folbelle i to ok mi je zasad. Citala sam da neke cure na tu folnu losije reagiraju, da se debljaju itd. Tako da mislim da je to sve individualno.
Hera ako dobro tumačim piješ Novaca i 2,5 mg folne? pitam zato što stalno proučavam koliko folne piti u trudnoći… ja pijem prenatalne koje imaju 400 folne +1000 folata i stalno me muči da li je to previše….
Tako je, kad sam planirala trudnocu soc gin mi je dala folbellu na recept i to sam pila dok nisam zatrudnila. U prvoj trudnocu privatni gin koji mi prati trudnocu mi je reko da nastavim piti pola folbelle i ubacim novalac s tim. Meni se i to cinilo puno, ali vjerujem mu pa pijem tako i sad.
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska
Ako nemate MTHFR mutaciju, možete piti folne koliko hoćete, tijelo višak izbaci vani.
Ako imate MTHFR, smijete piti samo aktivnu folnu jer vam se u suprotnom višak taloži u tijelu i truje ga.
Ja nemam tu mutaciju pa po preporuci doktora pijem folacin 5mg, rekao je da mi je folna iz Novalaca sad na početku premala.
💔💔💔
Dobro vam jutro 😊
Hvala na dobrodošlici ❤️
Hvala vam na slikicama i rijecima utjehe nadam se da ce sve bit uredu na sljedećem pregledu, prva trudnoća nakon 3 biokemijske i sad sam sva u strahu osluškujem tijelo na sve reagiram odma guglam da vidim sta je 🤦♀️ zato sam se i javila za savjet jer ste iskusnije 😊
Bas mi je drago da ste uspjeli sada!❤ Zdravo i normalno je da osjećaš dozu straha, (i sama je osjećam, brojim sekunde do prvog pregleda 🙈), ali pokusaj se opustiti što više možeš. Odi negdje u prirodu šetaj, slusaj neku muziku koja te opusta i podiže raspoloženje, kad se uhvatis da mislis o tome, probaj preusmjeriti svjesno misao negdje drugo da sebi malo olaksas brigu i stres. Ili radi nešto što te usrećuje samo da ne misliš da neki glupi scenarij. I obecaj i sebi i bebi da nećeš googlati simptome🙌 Bit će sve ok 🙏
Trudim se nemislit,a opet u podsvijesti mislim… Priroda i setnje me jako opustaju i uopce nemislim o nicem tako da se trudim sta vise bit vanka uhhhh…
Bas to nesmin vise guglat nista hahah samo se dodatno stresiram a netrba mi to samo stetim bebi…
Hvala ti na tim ricima❤️
Koji si ti tjedan i kad ti je pregled?😊
Ja sam po mom proračunu oko 5 tjedana, plus-minus koji dan, pregled mi je 29.3, ali baš sam pisala da me neobično boli s jedne strane stomaka, tako da ću najvjerojatnije otići noćas/ujutro do klinike da provjerim da li je sve ok. Nema potrebe da se dodatno stresiram narednih dana do pregleda, još ako bol bude intenzivnija definitivno nema dvojbe.
❤
Heeeej, jesi isla na pregled?
Drzim fige da je sve ok 🙏❤
Ja sam si nekak u uvjerenju da dok nema nikakvih krvarenja dobro je 😊
ja 32g/mm 35/ pokusavamo od 09/2019
10/2020 biokemijska
02/2021 biokemijska
8.3. ➕🌈🌞
1.pregled: 30.3. imamo otkucaje ❤
*A goal without a plan is just a wish
hvala svima... čitala sam nešto da postoje studije da previše folne može uzrokovati autizam i ulovila me nenormalna panika.... svašta piše po netu i bolje da čovjek ne čita....
ja sam inače 6+6 sada...
hvala svima… čitala sam nešto da postoje studije da previše folne može uzrokovati autizam i ulovila me nenormalna panika…. svašta piše po netu i bolje da čovjek ne čita….
ja sam inače 6+6 sada…
I ja sam negdje naletila na tu informaciju al nekako sam je isključila... S prvim djetetom sam redovito 13 tjedana pila solgarov folacin i nije bilo ništa... Nekidan mi je teta u ljekarni preporučila folat od solgara pa sad njega pijem iako sam do nekidan pila folacin...nadam se da neće škodit...sve skupa mi je to kontradiktorno... Preporučeno a u drugu ruku negativno... Ne znam šta bi mislila.
Meni je ginekolog prepisao folacin i rekao uz njega normalno piti prenatalne vitamine.
Pozdrav ženice evo i mene nakon tjedan dana.
U petak sam bila kod doktorice, sa 15+6 i curica jeee😍😍
Usput, malo me boli grlo što se smije za grlobolju?
+ 26.12.2020🖤
Čestitam na curici 🥰🥰
Možeda onaj lekadol +c koji se otopi u vrucoj vodi, to je paracetamol pa mozda da ti probas 🙂
Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm
Aaaaa super! 🤗
Ja sam pila čaja i koristila Isla pastile. Njih mogu i trudnice.
'21. 💙
'24. 💛
Sortiraj odgovore
Najstariji