Pozdrav cure moje, ja sam pisala na temi beta hcg. Zadnji menzis mi bio 14 feb. 25 feb mi bila ovulacija a 11 marta sam trebala dobiti ciklusi mi na 25 dana. U decembru mjesecu sam imala spontani sa kiretazom.
U ponedeljak sam zadnji puta vadila betu bila mi 988.
Bila sam kod jednog doktora koji mi je rekao da se nazire gestacijski obruc. Kako sam imala ranije lose iskustvo damss sam otisla kod doktorice privatno.
Pregledala me i pitala me da li imam bolove u ljevoj strani, ja sam rekla da imam kaze ona ovo je mala gestacijska za tvoju betu. Na ljevom jajniku ima neki veci kruzic nisam sigurna da li je to vanamatericna ili je zuto tijelo. Na kraju je rekla da misli da je 80% vanmatericna i da veceras idem na lapraskopiju i da cemo otici kod drugog doktora na uzv za svaki slucaj.
Ja naravno vec u vidnoj panici i suzama odlazimo kod drugog doktora, pregleda me kaze za mene je ovo uredna trudnoca nazire se gestacijska vrecica. Kaze ona a sta je ovo gore u ljevom jajniku kaze doktor zuto tijelo na sta sam ja pocela plakati od srece. Doktori grijese itekako, ali ja mislim da sam od silnog soka danas mozda i nastetila sebi.
Nikada mi nece biti jasan pristup problemu od strane doktora.
Zar je najlakse reci vanmatericna.
Ajme i meni pise lijevi jajnik uredan, desni vidljivo 3×3 bez tekucine i isto sam pitala sto je to i bio je bez komentara....
Zar ako je vanmaternicna, nebi ona bila u jajovodu a ne u jajniku ? Nemam pojma, al nadam se da nije
JA - 31, MM 34
Radimo na bebi od 6/2019
Prvi spontani: 7 TT bez kiretaže - 21.07.19.
Drugi spontani: 9 TT, kiretaža - 09.07.20.
Pozdrav cure moje, ja sam pisala na temi beta hcg. Zadnji menzis mi bio 14 feb. 25 feb mi bila ovulacija a 11 marta sam trebala dobiti ciklusi mi na 25 dana. U decembru mjesecu sam imala spontani sa kiretazom.
U ponedeljak sam zadnji puta vadila betu bila mi 988.
Bila sam kod jednog doktora koji mi je rekao da se nazire gestacijski obruc. Kako sam imala ranije lose iskustvo damss sam otisla kod doktorice privatno.
Pregledala me i pitala me da li imam bolove u ljevoj strani, ja sam rekla da imam kaze ona ovo je mala gestacijska za tvoju betu. Na ljevom jajniku ima neki veci kruzic nisam sigurna da li je to vanamatericna ili je zuto tijelo. Na kraju je rekla da misli da je 80% vanmatericna i da veceras idem na lapraskopiju i da cemo otici kod drugog doktora na uzv za svaki slucaj.
Ja naravno vec u vidnoj panici i suzama odlazimo kod drugog doktora, pregleda me kaze za mene je ovo uredna trudnoca nazire se gestacijska vrecica. Kaze ona a sta je ovo gore u ljevom jajniku kaze doktor zuto tijelo na sta sam ja pocela plakati od srece. Doktori grijese itekako, ali ja mislim da sam od silnog soka danas mozda i nastetila sebi.
Nikada mi nece biti jasan pristup problemu od strane doktora.
Zar je najlakse reci vanmatericna.
Ajme i meni pise lijevi jajnik uredan, desni vidljivo 3×3 bez tekucine i isto sam pitala sto je to i bio je bez komentara….
Zar ako je vanmaternicna, nebi ona bila u jajovodu a ne u jajniku ? Nemam pojma, al nadam se da nije
Desava se da bude nekada i u jajniku. Ali nadam se da kod nas to nije slucaj. 🙄
Ej trudnice, vi koje ste 11 tt pa na dalje, dali vas boli donji dio leđa? Mene danas baš "raspara" uh, kao da se kosti razdvajaju
Ja sam 13+3, mucnine su se skoro skroz smanjile, sad samo u valovima. Sa ledima nemam jos problema, vec sa stolicom svako jutro, redovna mi je ali me bas probada dok sam na wc-u🤦♀️ I glavobolje me ubise😂 Ugl.idemo dalje😂
Ja sam u obje trudnoce bas morala u ovo doba već obaviti prvi pregled jer sam imala ono smećkasto krvarenje radi ureaplazme očigledno,tako da sam barem ako ništa znala da imam gestacijsku i zumanjcanu na pravom mjestu i potrebnih dimenzija,a za tjedan dana sam morala doći na kontrolu da se vidi srčeko i uvijek se čulo jer imam nešto ranije ovulacije pa sve i ide ranije tako da sam sad nas onak na iglama.
A osim toga imam 24.3 pregled kod hematologa jer sam homozigot 5G na PAI1 pa ću vjerojatno i ja biti prvi puta u životu na terapiji heparinom pa mi je onak..sve puta 800 izraženo..
Al znam da nam je svima tak pa se tješim da ne budem pipica 🤭
Gdje ides hematologu? Ja sam na Fragminima
Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
💜💚💛🧡🩷
😇😇
Pa bas to, bila sam zadnjih 2 mj kod 2 razlicita privatnika i to dobra privatnika i bas pred 3 tj prije ovulacije ove i sve bilo suoer…pa zar se s tim ne rada ? Nemoguce da se sad u 3 tjedna izdeformirala… a ovaj je bas bezobrazan bio…
Nisam isla namjerno na uzv, zaoravo sam narucena za 31.3 kad bi bila 6+4, nego sam doala po clexane i nije mi dao jer nemam dokaz trudnoce i rekao nek sjednem na uzv da vidi, i nis se nije vidlo.. dakle nisam isla s namjerom da mi radi uzv, samo mi nabio stres 😣
Meni su ti isto cekali da se vide otkucaji,isto nisu prije htjeli dat Fragmjne. Otisla sam s 5 tj,i tad se naziralo sve i za tjedan dana su se vidjeli otlucaji
💜💚💛🧡🩷
😇😇
Mtbicavidim da si i ti PAI1. I ja sam,homozigot 5G.
Jel znaš možda kak se to tretira? Moja ginica mi je rekla čim popisam plus da pijem aspirin protect 100mg do pregleda hematologa ali neznam kak se odnose prema tome..jače,slabije,terapija..itd?
Homozigot je kao lošija mutacija od heterozigota, iako su istraživanja pokazala da ima puno više heterozigota u populaciji žena sa uzastopnim spontanim pobačajima.
U načelu, stav struke je da je andol100 dovoljan. Hematolozi, ako uz PAI nemaš još i FV ili FII i/ili poremećen mali koagulogram, odbijaju dati heparin i kažu da je nepotreban. Tek nakon više spontanih pobačaja nekad popuste. Zato najčešće nema smisla ići kod njih.
Ja sam jedan spontani prošla, ne želim ponoviti to iskustvo, imam fantastičnog doktora koji mi je dao recept (ali na plaćanje), a nakon otkucaja srca ću ići u trudničku u neku bolnicu tražiti da mi propišu (spontani, imam godine, šmrc šmrc) pa APP. Ako ne prođe, plaćat ću do kraja.
I ja cu zamolit na recept pa taman da kosta suho zlato.... kolko opce placas ?
JA - 31, MM 34
Radimo na bebi od 6/2019
Prvi spontani: 7 TT bez kiretaže - 21.07.19.
Drugi spontani: 9 TT, kiretaža - 09.07.20.
Little baby a koju imaš dijagnozu?
Naručena sam u Vinogradsku kod dr. Ivanko,nisam htjela čekati Rincica jer bi duže trajalo,a zabrijala sam da kao nemam vremena..eto,iduću srijedu sam naručena u 11h pa me živo zanima kaj će mi reci,jel se pikam ili aspic bude dosta..
👱♀️ 33
🧔🏽 34 zdrav ko dren
👦 sinko (2017)
👼 moj anđeo 2020 (beba rođena u terminu,otišao na nebo nakon par sati,dg. Nerazvijena pluća)
Otežano smo začeli oba sina,za 👼 nam je preko godinu i pola.
➕4.3.🌈💖
6.11. Baby girl 💖
url=https://lilypie.com]
selma90, priča ti je jako slična mojoj. Imala kiretažu u 12 mjesecu, 1DC bio 14.2. Meni je ovulacija bila 14DC, tako da mi je sad u ponedjeljak bila beta 500. Imam probadanja na lijevoj strani, ali umirilo me što to probadanje šeće - malo je na lijevoj, malo na desnoj.
Uvijek, UVIJEK, bih tražila drugo i treće mišljenje u ovakvoj stvari (i tražila sam kad sam gubila prošlu bebu) jer i doktori su ljudi, neki griješe, a neki su loši u svom poslu. Drago mi je da je dobra priča na kraju. Sad vidi što ti treba da se razmaziš i nadoknadiš si današnji dan. Bez brige, bebi ne možeš tako lako naštetiti, bitno je da se sad opustiš i napuniš baterije na način koji je tebi potreban.
Inače nije mi jasno to da je velika beta vanmaternična, to uopće nije tako. Znak vanmaternične može biti kad beta jako nepravilno raste, inače se za pravilno rastuću betu to ne može znati osim ako se ne provjeri UZVom.
Pokloncic13, molim te, šuti, već sam se počela debljati a nisam ni dobila potvrdu trudnoće.
anaid, 27kn po danu plaćam. Kao što sam rekla doktoru, u trudnoći sam se "propušila"
💔💔💔
Curke, TSH nalaz jutros pokazuje 18! Ft4 11, donja granica. U panici sam! Nemam štitnjaču već 10 godina i pijem najnormalnije Euthyrox - nemam pojma što sam zeznula u zadnja 4 tjedna jer je 10.2 nalaz bio idealan i TSH je bio 1.3!
Znam da se visok TSH veže za svakakve strahote u trudnoći, pogotvo radnoj, ima li neka da me utješi da neće nužno biti loše po moju bebu? Čekam poziv endokrinologa i umrijet ću od brige
Super da si vadila TSH. Meni je sa 1,3 skočio na preko 6 do 4tt, doktor je rekao da samo dižemo terapiju i da se ne moram brinuti. Da nisam onda provjerila, vjerojatno bi još rastao.
Naime, beta automatski diže TSH. Dobra stvar je da ovo radi štetu samo na duže staze, tako da super da si otkrila, sad ćeš pojačati terapiju i to će se dosta brzo regulirati. Bilo bi loše da nisi provjeravala i da je potrajalo nedetektirano
Zvuci utjesno! Hvala. Nadam se da ce biti tako :-)
Little baby a koju imaš dijagnozu?
Naručena sam u Vinogradsku kod dr. Ivanko,nisam htjela čekati Rincica jer bi duže trajalo,a zabrijala sam da kao nemam vremena..eto,iduću srijedu sam naručena u 11h pa me živo zanima kaj će mi reci,jel se pikam ili aspic bude dosta..
Ja sam ti PAI-1(4G/5G) homozigot 4G,isto sam u Vinogradskoj kod hematologa. Kod prim čaržavec,odlicna je i bas me odusevila svojim razmisljenjem sad zadnji put kad sam bila kod nje. Uz Fragmine od 5000jedinica pijem i andole
💜💚💛🧡🩷
😇😇
Sortiraj odgovore
Najstariji