Curke, TSH nalaz jutros pokazuje 18! Ft4 11, donja granica. U panici sam! Nemam štitnjaču već 10 godina i pijem najnormalnije Euthyrox - nemam pojma što sam zeznula u zadnja 4 tjedna jer je 10.2 nalaz bio idealan i TSH je bio 1.3!
Znam da se visok TSH veže za svakakve strahote u trudnoći, pogotvo radnoj, ima li neka da me utješi da neće nužno biti loše po moju bebu? Čekam poziv endokrinologa i umrijet ću od brige
Odi u grupu štitnjača tihi neprijatelj na fejsu i postavi tamo curama pitanje. Ima 3-4 stručnjaka što baš dobro objasne šta se događa.. Možda je privremeni skok, pojačat će ti sigurno terapiju. Meni je bilo 0.004 pa skok na 2.44 pa samo palo nazad na 0.300 tsh.. Al mene se taman počeko pratit prošlu jesen. Ne znam ti savjet al vjerojatno ti ide jača terapija. Šta još uzimaš od tableta? Traži doktoricu da izvadiš folnu, ferritin, željezo, b12, d3, magnezij i krvnu sliku obavezno. Možda ti je neki virus prohujao kroz tijelo bez da si ga osjetila. Kak se inače osjećaš?
Tenks!
Pa ništa, samo folacin. Predugo ja već uzimam Euthyrox (preko 10god), nikad nije bio iznad 4 jer kako nemam štitnjaču, jednostavno ga dosta pratim. Ovo mi je totalni šok i nevjerica - prva trudnoća je prošla bez skokova. Postupno smo povećavali i uvijek se vrtio oko 1-2. Na prvu sam mislila da sam zabrijala s tabletama i krivo pila, al sumnjam da sam toliko luda :D Sumnjam da ima veze s nekim stanjem u organizmu jer dosad nisam nikad slično iskusila.
Uglavnom, podigli su mi dozu brutalno i rekli da se ne brinem da sam napravila maksimum, odmah skužila i da će za 2tj već bit puno bolja situacija. Pa sad, nadam se. Endokrinolog je rekao da nije dobar nalaz, da treba povisiti, ali da se ne treba živcirati jer su trudnoće nepredvidive. Malo su me umirili, ali nije mi svejedno. Koma.
Cure ja gotova s pregledom, sve je super 😍 5 cm ima beba i maše eukama i nogama 😀
https://ibb.co/98n4KWB
Izvadila odmah i krv za kombinirani 🙂
Ajmeee, nevjerojatno kak se dobro vidi! Predivno nesto 😍
Rita čestitke na urednom pregledu🎉❣
I čestitam curama koje su ostavile cigarete 🥳, samo tako nastavite 💪.
Mame da li ste razmišljale o imenima za bebe? 🙈
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Ja sam toliko nestrpljivo cekala svoj prvi pregled, bila sam 6+1 i nadala sam se da ce se sve vidit. Na kraju nije vidio srce i bas sam bila razocarana 😥 ..sad se veselim sljedecem pregledu jer cu vec bit 9 tjedana pa ce se sve napokon vidit ♥️ ..mozda tebi i uspije vidit otkucaje, sve ovisi kad je bila ovulacija.. drzim ti fige 🤞🏼
Ja sam toliko nestrpljivo cekala svoj prvi pregled, bila sam 6+1 i nadala sam se da ce se sve vidit. Na kraju nije vidio srce i bas sam bila razocarana 😥 ..sad se veselim sljedecem pregledu jer cu vec bit 9 tjedana pa ce se sve napokon vidit ♥️ ..mozda tebi i uspije vidit otkucaje, sve ovisi kad je bila ovulacija.. drzim ti fige 🤞🏼
Ovo je bilo namjenjeno za Pokloncic13 😊
Cure meni beta danas 1035. 4+4 po zadnjoj M, po ovulaciji 2 dana manje. Nije to prevelika?
Zapravo sam jadna, tuzba i razocarana jer sam dosla po terapiju u bolnicu i dr mi odbio dati, na uzv se nije nista vidjelo i samo mi je rekao da more bit i vanmateenicna i da imam odvojeni endometrij, uterus bicornis .. kako to da mi to do sad nitko u zivotu nije vidio a prosla sam brdo ultrazvuka ?
Sutra idem privat po drugo misljenje.... nemogu k sebi od jada 😥😥
JA - 31, MM 34
Radimo na bebi od 6/2019
Prvi spontani: 7 TT bez kiretaže - 21.07.19.
Drugi spontani: 9 TT, kiretaža - 09.07.20.
Cure ja gotova s pregledom, sve je super 😍 5 cm ima beba i maše eukama i nogama 😀
https://ibb.co/98n4KWB
Izvadila odmah i krv za kombinirani 🙂
Ajmeee, nevjerojatno kak se dobro vidi! Predivno nesto 😍
Vidi se savršeno i beba je 😍 dva puta sam otvarala fotku 😊 Mene zanima kakav je tu UZ? Jer moja sličica je baš loša msm loše se vidi ☹️
3D ili 4D uzv. Iako su kod privatnika uzv i ovako bolje kvalitete, lijepo se vidi beba, kraljeznica, kosti, a kod socijalne ginekologice mi je fotka samo neki mutan obris bebe 😅
👩36 🧔34
8/2021 🩷 L
Ja sam u obje trudnoce bas morala u ovo doba već obaviti prvi pregled jer sam imala ono smećkasto krvarenje radi ureaplazme očigledno,tako da sam barem ako ništa znala da imam gestacijsku i zumanjcanu na pravom mjestu i potrebnih dimenzija,a za tjedan dana sam morala doći na kontrolu da se vidi srčeko i uvijek se čulo jer imam nešto ranije ovulacije pa sve i ide ranije tako da sam sad nas onak na iglama.
A osim toga imam 24.3 pregled kod hematologa jer sam homozigot 5G na PAI1 pa ću vjerojatno i ja biti prvi puta u životu na terapiji heparinom pa mi je onak..sve puta 800 izraženo..
Al znam da nam je svima tak pa se tješim da ne budem pipica 🤭
👱♀️ 33
🧔🏽 34 zdrav ko dren
👦 sinko (2017)
👼 moj anđeo 2020 (beba rođena u terminu,otišao na nebo nakon par sati,dg. Nerazvijena pluća)
Otežano smo začeli oba sina,za 👼 nam je preko godinu i pola.
➕4.3.🌈💖
6.11. Baby girl 💖
url=https://lilypie.com]
Imamo već dogovoreno ja i muž 🤦🏼♀️😂
Ako bude dečko Niko (tata birao), ako bude curica Emili (mama birala). Nekome se sviđa, nekome ne, ali na kraju krajeva najbitnije je da se nama sviđa :D
💙 Leon, 07.02.2017. 💙
💙 Niko, 16.09.2021. 💙
Cure, evo i mene s pregleda😊 beba je 6,48cm- po ultrazvuku sam 12+6, nuhalni nabor 1,3mm. Ultrazvuk je dosta kratko trajao, beba je bila poprilično pospana i baš kad je doktorica išla slikati okrenula je leđa🙈 vratila sam sve izgubljene kilograme od povraćanja i sad sam na početnoj kilaži opet. Poslala me raditi pretrage krvi i transfuziju i to je to. Sljedeći pregled 14.04. Razmišljam otići privatno napraviti mini anomaly scan jer mi ga ona nije radila i ultrazvuk je trajao baš kratko, minutu-dvije.
👱🏻♀️29 (Hyperemesis gravidarum, hipertireoza, hipermobilnost zglobova) & 🧔🏻33
Prva trudnoća - termin 29.09.2021.
Sortiraj odgovore
Najstariji