NanaJ jesi osjetila sta? Simptome jos imas ili?
Boze kako mi je žao 💔
Nista nisam osjetla. Od simptoma i dalje mucnine koje nisu bile svakodnevne ali su bile dosta jake, zatezanje maternice, bol u donjem dijelu leda nista sto bi posumljala na spontani. Dusa mi se raspala na 1000 komada i samo mi glavom prolazi boze mozda nikad necu biti mama.
Nanaj jakoo mi je zao :( Budi jaka i hrabra i nikad ne odustaj! Bog nikada nije zatvorio jedna vrata covjeku a da mu nije otvorio druga bit ces ti mama ..Znam da ti je pretesko saljemo ti zagrljaje i svima si nam s foruma u mislima sigurna sam,želim ti brz oporavak i brz povratak ♡
Cuda se desavaju,kada zamjenis suze molitvom a strah vjerom ❤❤
Pozdrav svim curkama evo me kod vas ponovo nakon vase pomoći sa detektovanjem plusića. Bile ste u pravu kad ni sama nisam vjerovala. Sada sam na početku 12tt. Termin je izmedju 29.09. i 02.10. Htjela sam vas pitati ima li vas ovdje sa insulinskom rezistencijom i jeste li na nekoj terapiji uprkos trudnoći? Kako podnosite hormonske promjene?
Ja sam danas bila na kontroli, doktor kod kojeg idem mi je i ustanovio IR i uveo terapiju, bila sam godinu dana na Glukofaz i kada sam rekla da želim bebu pila sam Clomifen. Posrećilo nam se od prvog puta, ostali smo u čudu i on i ja. 😊 Na prvoj kontroli sam bila u 5tt i sada u 12tt. Danas sam čula otkucaje srca prvi put, rekao mi je da je beba 5cm i vidjela sam kako se mrda neprestano i okreće. Idem kod jednog starog doktora u privatnu kliniku i on smatra da za stalnim kontrolama nema potrebe (osim ako nešto ne štima) tako da mi je rekao da sl put dodjem za dva mjeseca. Glukofaz mi je ukinuo u 6tt a danas mi je rekao samo magnezijum da uzimam.
Cao i ja imam IRI i hipotireozu i trombofiliju..Meni nisu ukidali terapiju u prvoj trudnoci pila sam tad siofor samo su mi smanjili a sad u drugoj pijem fordex i jos mi nisu smanjili nista,magnezij i folate..To obavezno uzmi folnu kiselinu ili neke vitamine za trudnice koji sadrze istu.
Cuda se desavaju,kada zamjenis suze molitvom a strah vjerom ❤❤
Dobro vecer curama u jesenskim bebama… dolazim k vama iz grupe LH trakice :)
Nanajnema toga sto te moze utjesiti, placi, psuj ako treba, zena si, izgurat ces i vratiti se jaca u nove pobjede 🙏🙏
I sama imam iza sebe 2 spontana i evo u petak sam dobila + na testu i nadam se od sveg srca da bude treca sreca… sutra ujutro idem na vadenje krvi, ceka me bockanje heparinima (potvrdena trombofilija) ali ne i da je ona razlog mojim spontanima..
Pa evo ako budem imala srece, moja beba bi trebala biti jesenski skorpijon 😍
Ajme sjecam te se kad sam ja bila tamo kad smo pokusavali sa drugim. Zelim ti svu srecu ovoga svijeta da napokon drzis bebicu u rukama i da sve uredno prode ❤❤❤
Bebi je stalo srce. Moram se maknut iz grupe, cure zelim vam svu srecu i najdivnije bebice ❤️
Ajme žao mi je! Nisam u toku i nisam pratila od početka, listam i naidjem na ovakvu poruku 💔💔💔😢 Neka ti Bog da snage da izdrzis, prebrodis i da te jednog dana ipak nagradi sa čudom u naručju!
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Upadam sa još jednom temom. Je li koja bila na 3D ultrazvuku i da je uspjela rano otkriti spol. 14+3 ću bit sljedeći pregled! :D
💙 Leon, 07.02.2017. 💙
💙 Niko, 16.09.2021. 💙
Upadam sa još jednom temom. Je li koja bila na 3D ultrazvuku i da je uspjela rano otkriti spol. 14+3 ću bit sljedeći pregled! :D
Ja sa 13+2 .
'21. 💙
'24. 💛
Kiki da napokon, rjesili sve nevolje i evo hop iz drugog pokusaja :) ma joj sami sami pocetak, tek ugledala plusic pa bi to bilo 4+2... ali ovaj put reagiram odmah :)
Monalisa jojj sjecam se i ja tebe, ma kako si ??
Lockica jel koristis kakvu terapiju za trombofiliju ?
.
Cure jel smijem nastavit pit gynositol ? Jel pije koja ?
JA - 31, MM 34
Radimo na bebi od 6/2019
Prvi spontani: 7 TT bez kiretaže - 21.07.19.
Drugi spontani: 9 TT, kiretaža - 09.07.20.
NanaJ jako mi je žao, drži se i ne daj crnim mislima da te preuzmu! 💕💕
Vezano uz inzulinsku rezistenciju i PCOS, nama je zadavalo velike probleme kod zatrudnjivanja pa nam je trebalo skoro godinu dana do prvog plusica. U to vrijeme mi je doza bila na 3x500 (siofor), a sada sam na 1x500. Raspitivala sam se kod vise doktora i svi su rekli da tablete ne uzrokuju negativne posljedice u trudnoći, čak da je poželjno piti.
🙋♀️30🙋♂️30
➕ 5.2.2021. 💙
Pozdrav svim curkama evo me kod vas ponovo nakon vase pomoći sa detektovanjem plusića. Bile ste u pravu kad ni sama nisam vjerovala. Sada sam na početku 12tt. Termin je izmedju 29.09. i 02.10. Htjela sam vas pitati ima li vas ovdje sa insulinskom rezistencijom i jeste li na nekoj terapiji uprkos trudnoći? Kako podnosite hormonske promjene?
Ja sam danas bila na kontroli, doktor kod kojeg idem mi je i ustanovio IR i uveo terapiju, bila sam godinu dana na Glukofaz i kada sam rekla da želim bebu pila sam Clomifen. Posrećilo nam se od prvog puta, ostali smo u čudu i on i ja. 😊 Na prvoj kontroli sam bila u 5tt i sada u 12tt. Danas sam čula otkucaje srca prvi put, rekao mi je da je beba 5cm i vidjela sam kako se mrda neprestano i okreće. Idem kod jednog starog doktora u privatnu kliniku i on smatra da za stalnim kontrolama nema potrebe (osim ako nešto ne štima) tako da mi je rekao da sl put dodjem za dva mjeseca. Glukofaz mi je ukinuo u 6tt a danas mi je rekao samo magnezijum da uzimam.
Cao i ja imam IRI i hipotireozu i trombofiliju..Meni nisu ukidali terapiju u prvoj trudnoci pila sam tad siofor samo su mi smanjili a sad u drugoj pijem fordex i jos mi nisu smanjili nista,magnezij i folate..To obavezno uzmi folnu kiselinu ili neke vitamine za trudnice koji sadrze istu.
Eto i to sam htjela da pitam, svi preporučuju folnu kiselinu a moj ljekar kaže da nema potrebe da je pijem i da samo uzmem magnezijum. 🤔 A bojim se na svoju ruku da uzimam. Gledam da jedem i pijem hranu koja sadrži folate svakodnevno…kikiriki, grašak, pasulj, bademe, cijenjenu narandzu.
Danna, prvi put čujem da nekoj trudnici doktor nije preporučio folnu. Ona je jako bitna u ranoj trudnoći radi pravilnog razvoja bebe. Ja sam ju počela piti kad smo počeli raditi na bebi i nema apsolutno nikakvog razloga da se bojis uzeti neke prenatalne vitamine (trenutno koristim elenatal po preporuci doktorice, iako mislim da je to sve više manje ista stvar) 😊
🙋♀️30🙋♂️30
➕ 5.2.2021. 💙
Ja sam bila sa 12+3 pa mi je rekla da bi se trebalo vidjeti na iducem pregledu, tad cu biti 16+3. Moglo bi se tebi sa 14 taman vidjeti ako bude beba raspolozena za pokazivanje 😁
👩36 🧔34
8/2021 🩷 L
Sortiraj odgovore
Najstariji