Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lockica
    15. Ožujak 2021. 22:35

Tienna

Dannna

Lockica

Dannna

Pozdrav svim curkama evo me kod vas ponovo nakon vase pomoći sa detektovanjem plusića. Bile ste u pravu kad ni sama nisam vjerovala. Sada sam na početku 12tt. Termin je izmedju 29.09. i 02.10. Htjela sam vas pitati ima li vas ovdje sa insulinskom rezistencijom i jeste li na nekoj terapiji uprkos trudnoći? Kako podnosite hormonske promjene?
    Ja sam danas bila na kontroli, doktor kod kojeg idem mi je i ustanovio IR i uveo terapiju, bila sam godinu dana na Glukofaz i kada sam rekla da želim bebu pila sam Clomifen. Posrećilo nam se od prvog puta, ostali smo u čudu i on i ja. 😊 Na prvoj kontroli sam bila u 5tt i sada u 12tt. Danas sam čula otkucaje srca prvi put, rekao mi je da je beba 5cm i vidjela sam kako se mrda neprestano i okreće. Idem kod jednog starog doktora u privatnu kliniku i on smatra da za stalnim kontrolama nema potrebe (osim ako nešto ne štima) tako da mi je rekao da sl put dodjem za dva mjeseca. Glukofaz mi je ukinuo u 6tt a danas mi je rekao samo magnezijum da uzimam.

Cao i ja imam IRI i hipotireozu i trombofiliju..Meni nisu ukidali terapiju u prvoj trudnoci pila sam tad siofor samo su mi smanjili a sad u drugoj pijem fordex i jos mi nisu smanjili nista,magnezij i folate..To obavezno uzmi folnu kiselinu ili neke vitamine za trudnice koji sadrze istu.

Eto i to sam htjela da pitam, svi preporučuju folnu kiselinu a moj ljekar kaže da nema potrebe da je pijem i da samo uzmem magnezijum. 🤔 A bojim se na svoju ruku da uzimam. Gledam da jedem i pijem hranu koja sadrži folate svakodnevno…kikiriki, grašak, pasulj, bademe, cijenjenu narandzu.

Danna, prvi put čujem da nekoj trudnici doktor nije preporučio folnu. Ona je jako bitna u ranoj trudnoći radi pravilnog razvoja bebe. Ja sam ju počela piti kad smo počeli raditi na bebi i nema apsolutno nikakvog razloga da se bojis uzeti neke prenatalne vitamine (trenutno koristim elenatal po preporuci doktorice, iako mislim da je to sve više manje ista stvar) 😊

I ja prvi put cujem za to, folna je izuzetno vazna cak se preporučuje i kad se planira trudnoca

Cuda se desavaju,kada zamjenis suze molitvom a strah vjerom ❤❤

• Lockica
    15. Ožujak 2021. 22:36

anaid

Kikida napokon, rjesili sve nevolje i evo hop iz drugog pokusaja :) ma joj sami sami pocetak, tek ugledala plusic pa bi to bilo 4+2… ali ovaj put reagiram odmah :)
    Monalisajojj sjecam se i ja tebe, ma kako si ??
    Lockicajel koristis kakvu terapiju za trombofiliju ?
    .
    Cure jel smijem nastavit pit gynositol ? Jel pije koja ?

Da imam clexane inekcije dajem sama sebi u stomak svaki dan

• Lockica
    15. Ožujak 2021. 22:46

Danas me malo jace boli stomak kao menstrualni bolovi i krsta sreca na traje dugo ali se zabrinem bas,jos 7 dana do pregleda cini mi se kao 7 godina
     :( 
    Zene jos me zanima nesto da li imate neke neobicne simptome?Npr meni sve lisajevi po kozi koliko je suha mazem non stop,ruke noge i lice a po licu sve neke pubertetske bubuljice koje nikad u životu nisam imala

bumac95
    15. Ožujak 2021. 22:55

Missy88

bumac95

Upadam sa još jednom temom. Je li koja bila na 3D ultrazvuku i da je uspjela rano otkriti spol. 14+3 ću bit sljedeći pregled! :D

Ja sam bila sa 12+3 pa mi je rekla da bi se trebalo vidjeti na iducem pregledu, tad cu biti 16+3. Moglo bi se tebi sa 14 taman vidjeti ako bude beba raspolozena za pokazivanje 😁

Missy88

bumac95

Upadam sa još jednom temom. Je li koja bila na 3D ultrazvuku i da je uspjela rano otkriti spol. 14+3 ću bit sljedeći pregled! :D

Ja sam bila sa 12+3 pa mi je rekla da bi se trebalo vidjeti na iducem pregledu, tad cu biti 16+3. Moglo bi se tebi sa 14 taman vidjeti ako bude beba raspolozena za pokazivanje 😁

Onda držimo fige da bude raspoložena bebica. 24.03. je pregled pa se javim! :D

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

• Lyra
    15. Ožujak 2021. 23:06

anaid

Kikida napokon, rjesili sve nevolje i evo hop iz drugog pokusaja :) ma joj sami sami pocetak, tek ugledala plusic pa bi to bilo 4+2… ali ovaj put reagiram odmah :)
    Monalisajojj sjecam se i ja tebe, ma kako si ??
    Lockicajel koristis kakvu terapiju za trombofiliju ?
    .
    Cure jel smijem nastavit pit gynositol ? Jel pije koja ?

Meni je endo u prosloj trudnoci rekla da ne koristim gynositol, pa sam ga prekinula i u ovoj

👦 11/2017 👶 9/2020

bumac95
    15. Ožujak 2021. 23:14

Lockica

Danas me malo jace boli stomak kao menstrualni bolovi i krsta sreca na traje dugo ali se zabrinem bas,jos 7 dana do pregleda cini mi se kao 7 godina
    Zene jos me zanima nesto da li imate neke neobicne simptome?Npr meni sve lisajevi po kozi koliko je suha mazem non stop,ruke noge i lice a po licu sve neke pubertetske bubuljice koje nikad u životu nisam imala

Lockica

Prištevi me uništavaju zadnja dva tjedna. Prvo sam mislila da je od maskice ali nisam bila nigdje tjedan dana, a njih sve vise i vise po bradi. Grozno.

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

Rita37🤰
    15. Ožujak 2021. 23:46

Dannna

Lockica

Dannna

Pozdrav svim curkama evo me kod vas ponovo nakon vase pomoći sa detektovanjem plusića. Bile ste u pravu kad ni sama nisam vjerovala. Sada sam na početku 12tt. Termin je izmedju 29.09. i 02.10. Htjela sam vas pitati ima li vas ovdje sa insulinskom rezistencijom i jeste li na nekoj terapiji uprkos trudnoći? Kako podnosite hormonske promjene?
    Ja sam danas bila na kontroli, doktor kod kojeg idem mi je i ustanovio IR i uveo terapiju, bila sam godinu dana na Glukofaz i kada sam rekla da želim bebu pila sam Clomifen. Posrećilo nam se od prvog puta, ostali smo u čudu i on i ja. 😊 Na prvoj kontroli sam bila u 5tt i sada u 12tt. Danas sam čula otkucaje srca prvi put, rekao mi je da je beba 5cm i vidjela sam kako se mrda neprestano i okreće. Idem kod jednog starog doktora u privatnu kliniku i on smatra da za stalnim kontrolama nema potrebe (osim ako nešto ne štima) tako da mi je rekao da sl put dodjem za dva mjeseca. Glukofaz mi je ukinuo u 6tt a danas mi je rekao samo magnezijum da uzimam.

Cao i ja imam IRI i hipotireozu i trombofiliju..Meni nisu ukidali terapiju u prvoj trudnoci pila sam tad siofor samo su mi smanjili a sad u drugoj pijem fordex i jos mi nisu smanjili nista,magnezij i folate..To obavezno uzmi folnu kiselinu ili neke vitamine za trudnice koji sadrze istu.

Eto i to sam htjela da pitam, svi preporučuju folnu kiselinu a moj ljekar kaže da nema potrebe da je pijem i da samo uzmem magnezijum. 🤔 A bojim se na svoju ruku da uzimam. Gledam da jedem i pijem hranu koja sadrži folate svakodnevno…kikiriki, grašak, pasulj, bademe, cijenjenu narandzu.

Slobodno uzmi folnu piti.   Ja sam je pila sve godine pokusavanja.....uz povremene pauze....  Nju ces ispiskit ako je visak... A ako je manjak moze napravit stetu..... Znamo da doktor zna vise.... Al opet nije na odmet.... Sretno.. Bas lijepo da ste uspjeli

little baby
    16. Ožujak 2021. 07:02

NanaJ

Lim, Sanjarka 88 potpuno me je slomilo, prvi put mi je bilo lakse reko desava se, ali sad po 2 put, ne znam pitam se sto sam bogu toliko zgrijesila pa da mi se ovo sve desava. Nitko u familiji ni s jedne ni s druge strane nije imao probleme, a vidi nas, ne znam… Odlucila sam da idem na valumaku kiretazu jer ne mogu opet prolazit klasicnu, jednostavno ne mogu. Nakon toga kompletna obrada da se vidi zasto dolazi do svega toga. Pitala sam je za trombofiliju i rekla je da ne vjeruje da je to da sam premlada i da je u pitanju trombofilija spontani bi bio puno kasnije. Srce mi se kida 😭💔

Sto se tice trombofilije oni nemaju pojma,ja ti preporucujem da obavis tu pretragu. Ja sam imala dva spontana,jedan u 6 tjednu,jedan u 9tj i na kraju se otkrilo da imam trombofiliju. I hematologica je rekla s obzirom da su kod mene i mama i baka imale i s obzirom na moje prijasnje spontane ocito nesto ne stima i to sto ginekolozi kazu da po njima ne treba Fragmin u mom slucaju jer kao za taj moj gen nije strasno. A onda mi je moja hematologica rekla da zasto se onda uopce i rade te pretrage ako nije strasno i zasto su se u mom slucaju dogodili spontani i da se ona nece igrat zivotom i propisala mi Fragmin

Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
    💜💚💛🧡🩷
    😇😇

Missy88
    16. Ožujak 2021. 07:11

bumac95

Missy88

bumac95

Missy88

bumac95

Onda držimo fige da bude raspoložena bebica. 24.03. je pregled pa se javim! :D

Sretno 😁 Meni je isto tad pregled. A zna biti pupcana među nogicama ili ih ima prekrizene, skupljene pa se ne uspije vidjeti. Ali nadamo se da hoce 😁

👩36 🧔34
    8/2021 🩷 L

Lisa27 👶🧸🎀
    16. Ožujak 2021. 07:49

Jutro cure 💖
    Nanaj užasno mi je žao drži se ❤❤❤❤
    Sretno danas na pregledima 🥰
    Kiky super za pregled, koliko je velika bebica?
    Meni je sutra pregled pomalo me hvata ludilo 😀
    Što se tiče viđenja spola, ja znam par njih koje su vidjele vec u 13. I 14. Tjednu ali sve ovisi kakav je ultrazvuk i ako beba rasiri noge odmah se vidi da li nesto visi ili ne visi 😀😀

Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.