Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Missy88
    11. Ožujak 2021. 12:15

Leonoah

Cure, ako bi mi znala neka od vas odgovoriti. Zadnjih tjedan dana sam stalno žedna, umorna i često mokrim.. tata i djed su mi imali dijabetes i jučer sam srela medicinsku sestru i u neobaveznom razgovoru mi je spomenula da to mogu biti simptomi trudničkog dijabetesa. I ne da meni vrag mira, jutros tri sata nakon doručka uzmem aparat i izmjerim šećer- pokaže mi 7,6. Ima li koja iskustva da mi kaže koje su granične vrijednosti jer me internet samo buni. Danas ću nastavit mjerit 2 sata nakon obroka i natašte pa pokazat ginićki na pregledu koji je za tjedan dana.

Mozes otici odraditi guk profil. To je mjerenje secera ujutro nataste i onda 2 sata nakon svakog obroka. U Zgu daju da sam odradis to doma ili mozes ostati u dnevnoj bolnici. Na taste treba biti do 5.1 kasnije nakon obroka moze biti veci i to je sve ok.

👩36 🧔34
    8/2021 🩷 L

• sunce7
    11. Ožujak 2021. 12:29

Rita37🤰

Puno hvala na objasnjenju… Ja sam u njemackoj pa malo jezicna barijera smeta da razumijem sve detalje.. Ja sam tada po app 12+4 al po zadnjim mjeramaa 13+1… Jer imala sam raniju ovulaciju… Tako da… Sami su napravili termin nadam se da nije kasno… Ako Bog da da sve bude u redu… Mislim da necu vise nista veliko radit… Previse zivaca uzima. . Sretno svima
    🥰

I ja sam isto u Njemackoj i bas danas muzu govorim da bi voljela s nekim nasim ginekologom porazgovarat na hrv.😅 Isto mi nisu spominjali taj pregled nit znam jesu ga obavili, smetnula sam skroz pitat. Najbitniji je kad mi kazu keine Sorge, alles in Ordnung.😂 
    Samo su mi napomenuli da cu veliki pregled imat 11.5.

• Matejjja
    11. Ožujak 2021. 12:39

Mala_martina1990

sunce7

Cure, odavno vas pratim i evo da i ja nesto napisem.
    30god,prva trudnoca, 12+4. Mucnine od petog tjedna 0-24, zadnjih par dana malo bolje stanje. Mucim problem sa smedim iscjedkom od 7tj, u par navrata bila u doktora, nista ne vidi sve uredu. Koristila Utrogestan do 12 tj. Prekjucer opet iscjedak, odem u doktora i sve uredu, dobijem antibiotik za upalu mokracnog mjehura jer imam problema kod mokrenja. Danas opet iscjedak i vise ne znam sta da radimbude ga samo dok se brisem..

Pozdrav sunce, Ti si izgleda moja parica.😁..i ja sam 12+4, 30 godina, prva trudnoca….mucnine od 6 tjedna,koje su se sad vec smirile…ja nemam smeđi iscjedak ali mi ponekad bude tamno žuti,doktora jos nisam alarmirala mislim kako je to normalno,al sutra imam uzv pa cu reci…inace ja od prvog pregleda pijem dufastone, iako nisam do sada imala nikakva krvarenja,al vjerovatno mi je prepisao jer smo dugoooo radili na bebi i bili u mpo postupcima,pa vjerovatno radi preventive….Znaci tebi nisu prepisali dufaston bez obzira na smedi iscjedak??

Heeej cure, i ja sam 12+4. Ja sam doduse malo starija i druga mi je trudnoca. Pa samo da vas pozdravim😘😘

• Matejjja
    11. Ožujak 2021. 12:45

Evo moje iskustvo sa secerom: ja sam imala nataste 5.2. kad sam vadila oko 10.tjedna. Ginekologica me pitala da li sam postila dan prije, ne jela iza 18h i slicno a ja nisam pazila. Pa mi je rekla da ponovim nalaze ali da ovaj put pazim ful dan prije. I ponovila sam i nalaz je 4.5.
    Znaci tolika razlika u razmaku od dan-dva. Tako da jaaako je bitno sta ste dan prije pojele.

Leonoah
    11. Ožujak 2021. 12:52

Missy88

Leonoah

Cure, ako bi mi znala neka od vas odgovoriti. Zadnjih tjedan dana sam stalno žedna, umorna i često mokrim.. tata i djed su mi imali dijabetes i jučer sam srela medicinsku sestru i u neobaveznom razgovoru mi je spomenula da to mogu biti simptomi trudničkog dijabetesa. I ne da meni vrag mira, jutros tri sata nakon doručka uzmem aparat i izmjerim šećer- pokaže mi 7,6. Ima li koja iskustva da mi kaže koje su granične vrijednosti jer me internet samo buni. Danas ću nastavit mjerit 2 sata nakon obroka i natašte pa pokazat ginićki na pregledu koji je za tjedan dana.

Mozes otici odraditi guk profil. To je mjerenje secera ujutro nataste i onda 2 sata nakon svakog obroka. U Zgu daju da sam odradis to doma ili mozes ostati u dnevnoj bolnici. Na taste treba biti do 5.1 kasnije nakon obroka moze biti veci i to je sve ok.

Ja sam u Dubrovniku, kod nas se ostaje jedan dan u bolnici na mjerenju GUK profila. Ja sam tek nedavno izašla iz bolnice i ne bi se opet vraćala🙈 iako, imam doma onaj uređaj za mjerenje pa bi se možda mogla dogovorit s njima da od doma to odradim- naravno pazeći na njihove upute. Svakako ću popričat s ginekologicom pa vidjet što ona kaže i pratit ću ovih dana šećer na tašte i dva sata nakon jela. Hvala puno cure! 

👱🏻‍♀️29 (Hyperemesis gravidarum, hipertireoza, hipermobilnost zglobova) & 🧔🏻33
    Prva trudnoća - termin 29.09.2021.

Haru
    11. Ožujak 2021. 12:55

Matejjja

Evo moje iskustvo sa secerom: ja sam imala nataste 5.2. kad sam vadila oko 10.tjedna. Ginekologica me pitala da li sam postila dan prije, ne jela iza 18h i slicno a ja nisam pazila. Pa mi je rekla da ponovim nalaze ali da ovaj put pazim ful dan prije. I ponovila sam i nalaz je 4.5.
    Znaci tolika razlika u razmaku od dan-dva. Tako da jaaako je bitno sta ste dan prije pojele.

A čovječe, ja sam jela tko zna šta sve ne, ni ne sjećam se. Znači možda da ponovim i pazim bi bilo drugačije. 

'21. 💙
    '24. 💛

Rita37🤰
    11. Ožujak 2021. 12:56

sunce7

Rita37🤰

Puno hvala na objasnjenju… Ja sam u njemackoj pa malo jezicna barijera smeta da razumijem sve detalje.. Ja sam tada po app 12+4 al po zadnjim mjeramaa 13+1… Jer imala sam raniju ovulaciju… Tako da… Sami su napravili termin nadam se da nije kasno… Ako Bog da da sve bude u redu… Mislim da necu vise nista veliko radit… Previse zivaca uzima. . Sretno svima
    🥰

I ja sam isto u Njemackoj i bas danas muzu govorim da bi voljela s nekim nasim ginekologom porazgovarat na hrv.😅 Isto mi nisu spominjali taj pregled nit znam jesu ga obavili, smetnula sam skroz pitat. Najbitniji je kad mi kazu keine Sorge, alles in Ordnung.😂
    Samo su mi napomenuli da cu veliki pregled imat 11.5.

Ej draga... Da i ja bi rado naseg ali kod mene ga u blizini nema....  Da si radila te nalaze znala bi.. Jer se placaju tako da mora ti naglasiti... Ja imam 37 g i prva trudnoća pa eto odlucila sam se zbog godina.  Ali nesto se mislim da nisam trebala jer me strah zovu pojede.... Al opet do sad je sve islo skolski pa se nadam da ce i taj rezultat biti uredan..     Koliko si trudna? 

Rita37🤰
    11. Ožujak 2021. 13:00

Matejjja

Mala_martina1990

sunce7

Cure, odavno vas pratim i evo da i ja nesto napisem.
    30god,prva trudnoca, 12+4. Mucnine od petog tjedna 0-24, zadnjih par dana malo bolje stanje. Mucim problem sa smedim iscjedkom od 7tj, u par navrata bila u doktora, nista ne vidi sve uredu. Koristila Utrogestan do 12 tj. Prekjucer opet iscjedak, odem u doktora i sve uredu, dobijem antibiotik za upalu mokracnog mjehura jer imam problema kod mokrenja. Danas opet iscjedak i vise ne znam sta da radimbude ga samo dok se brisem..

Pozdrav sunce, Ti si izgleda moja parica.😁..i ja sam 12+4, 30 godina, prva trudnoca….mucnine od 6 tjedna,koje su se sad vec smirile…ja nemam smeđi iscjedak ali mi ponekad bude tamno žuti,doktora jos nisam alarmirala mislim kako je to normalno,al sutra imam uzv pa cu reci…inace ja od prvog pregleda pijem dufastone, iako nisam do sada imala nikakva krvarenja,al vjerovatno mi je prepisao jer smo dugoooo radili na bebi i bili u mpo postupcima,pa vjerovatno radi preventive….Znaci tebi nisu prepisali dufaston bez obzira na smedi iscjedak??

Heeej cure, i ja sam 12+4. Ja sam doduse malo starija i druga mi je trudnoca. Pa samo da vas pozdravim😘😘

Ma koliko starija 
    🙃?! Kad nosis drugu bebu godine su ne vazne.    Sve najbolje i veliki i tebi pozdrav! 🍀 🍀 

• Lyra
    11. Ožujak 2021. 13:04

nikkas

Zene drage ima li koja od vas da je bez ikakvih simptoma trudnoce? Po racunici sam sada 6+5, nemam apsolutno nikakvih simptoma, cak su mi i grudi splasnule i ne osjecam se uopce trudno. Pregled imam 19.03. zakazan. Imam neki ruzan osjecaj da bi i ova trudnoca mogla biti missed ab kao i prethodna. 😕

Ja nemam apsolutno nikakve simptome, ali isto mi je bilo i u prvoj trudnoci, a sve je u redu i sada i onda bilo ❤️

👦 11/2017 👶 9/2020

• petoma93
    11. Ožujak 2021. 13:05

nikkas

Zene drage ima li koja od vas da je bez ikakvih simptoma trudnoce? Po racunici sam sada 6+5, nemam apsolutno nikakvih simptoma, cak su mi i grudi splasnule i ne osjecam se uopce trudno. Pregled imam 19.03. zakazan. Imam neki ruzan osjecaj da bi i ova trudnoca mogla biti missed ab kao i prethodna. 😕

Meni je isto prva trudnoca po apl isto tu negdi al po meni je i manje rekla bih 5+ nzn i nemam simptoma osim gladi i ponekad me dole jajnik malo bode al nista strasno,grudi me malo boluckaju al isto nista strasno,malo cesce mokrim i to je to  ..meni je pregled tek 24.3 i isto ne znam sta bi mislila,malo me i strah.drzim fige da nam objema bude sve u redu 😄 be positive😊

Prva trudnoća 🥰
    Svi nalazi uredni
    Prvi pregled 24.3. - 7+6 🤗
    Drugi pregled 28.04. - 13+2
    .... 28.5. -17+1 stize nam dečko 💙
    ....30.6 - 21+6 sve u redu 🙈veseli Noa
    ...24.7 - ogtt -u redu
    ...30.7- 26+1 rastemo 💙
    ...30.8

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.