Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    SamoMalo
    11. Ožujak 2021. 13:07

Lori1988

Bok trudnice samo da vas pozdravim❤
    Nadam se da ste mi dobro i da mucnine i ostale tegobe prolaze. Vidim vec su neke fino usle u 2.tromjesecje, divno!
    SamoMalo - jako mi je drago da je sve ok s tobom i bebom!!
    Scarlett - meni je gin na 6+6 davao nadu da i dalje moze biti sve ok tako da to definitivno onda vrijedi i za 6+3. U ovoj fazi se plod jako brzo razvija i doslovce za 2 dana moze biti tu i beba i srceko! Ja bi na tvom mjestu otisla za par dana kod privatnika, oni imaju i bolje uzv. Drzim fige da bude sve ok❤
    Nikas - neke cure nemaju simptome ili ih tek kasnije dobiju! A kod missed ab beta hcg zna jos dugo biti visoka i neke cure su znale i dalje povracati i imati sve simptome iako nije bilo srcane akcije vise, tako da nema pravila. Bit ce sve ok, drzi se i samo hrabro brzo ce 19.3.🍀

Hvala ti :)

Bas je bilo povuci potegni u jednom trenu, bude - ne bude, pregleda, mjerenja, hematoma, krvarenja, suza.. nadam se da ide na bolje

• Lyra
    11. Ožujak 2021. 13:07

Leonoah

Cure, ako bi mi znala neka od vas odgovoriti. Zadnjih tjedan dana sam stalno žedna, umorna i često mokrim.. tata i djed su mi imali dijabetes i jučer sam srela medicinsku sestru i u neobaveznom razgovoru mi je spomenula da to mogu biti simptomi trudničkog dijabetesa. I ne da meni vrag mira, jutros tri sata nakon doručka uzmem aparat i izmjerim šećer- pokaže mi 7,6. Ima li koja iskustva da mi kaže koje su granične vrijednosti jer me internet samo buni. Danas ću nastavit mjerit 2 sata nakon obroka i natašte pa pokazat ginićki na pregledu koji je za tjedan dana.

Ti u biti radis guk mjerenje, 2h nakon jela normalne vrijednosti su 3-7,8. Ja visim stalno u Vinogradskoj kod endo pa sam upoznata 😅

👦 11/2017 👶 9/2020

• Mala2323
    11. Ožujak 2021. 13:08

Ja sam jučer završila na pregledu.. I danas na vađenju krvi i urina, nalaz pokazao da sam dehidrirala... 
    Od silnog povraćanja.. Dobila sam čepiće neke, bolje je, čula sam srce bebice i vidjela ju pa je sada lakše. 
    Danas 14+5, iduća kontrola za 8 dana❤️

+ 26.12.2020🖤

• sunce7
    11. Ožujak 2021. 13:18

Rita37🤰

sunce7

Rita37🤰

Puno hvala na objasnjenju… Ja sam u njemackoj pa malo jezicna barijera smeta da razumijem sve detalje.. Ja sam tada po app 12+4 al po zadnjim mjeramaa 13+1… Jer imala sam raniju ovulaciju… Tako da… Sami su napravili termin nadam se da nije kasno… Ako Bog da da sve bude u redu… Mislim da necu vise nista veliko radit… Previse zivaca uzima. . Sretno svima
    🥰

I ja sam isto u Njemackoj i bas danas muzu govorim da bi voljela s nekim nasim ginekologom porazgovarat na hrv.😅 Isto mi nisu spominjali taj pregled nit znam jesu ga obavili, smetnula sam skroz pitat. Najbitniji je kad mi kazu keine Sorge, alles in Ordnung.😂
    Samo su mi napomenuli da cu veliki pregled imat 11.5.

Ej draga… Da i ja bi rado naseg ali kod mene ga u blizini nema…. Da si radila te nalaze znala bi.. Jer se placaju tako da mora ti naglasiti… Ja imam 37 g i prva trudnoća pa eto odlucila sam se zbog godina. Ali nesto se mislim da nisam trebala jer me strah zovu pojede…. Al opet do sad je sve islo skolski pa se nadam da ce i taj rezultat biti uredan..  Koliko si trudna?

Matejjja ❤️

Ni ja nazalost nemam u blizini naseg ginekologa. Mislila sam da se taj pregled ovdje ubraja pod redovne kao kod nas, nisam uopce razmisljala o tome. Vidjet cu bas s doktorom da onda platim da ga odradimo, nemam pojma.. 12+ 4 sam sada.
    Nadam se da ce nam kod sviju biti sve ok. 🙏

Orhideja13
    11. Ožujak 2021. 13:23

sunce7

Rita37🤰

sunce7

Rita37🤰

Puno hvala na objasnjenju… Ja sam u njemackoj pa malo jezicna barijera smeta da razumijem sve detalje.. Ja sam tada po app 12+4 al po zadnjim mjeramaa 13+1… Jer imala sam raniju ovulaciju… Tako da… Sami su napravili termin nadam se da nije kasno… Ako Bog da da sve bude u redu… Mislim da necu vise nista veliko radit… Previse zivaca uzima. . Sretno svima
    🥰

I ja sam isto u Njemackoj i bas danas muzu govorim da bi voljela s nekim nasim ginekologom porazgovarat na hrv.😅 Isto mi nisu spominjali taj pregled nit znam jesu ga obavili, smetnula sam skroz pitat. Najbitniji je kad mi kazu keine Sorge, alles in Ordnung.😂

Ej draga… Da i ja bi rado naseg ali kod mene ga u blizini nema…. Da si radila te nalaze znala bi.. Jer se placaju tako da mora ti naglasiti… Ja imam 37 g i prva trudnoća pa eto odlucila sam se zbog godina. Ali nesto se mislim da nisam trebala jer me strah zovu pojede…. Al opet do sad je sve islo skolski pa se nadam da ce i taj rezultat biti uredan.. Koliko si trudna?
    Matejjja ❤️

Ni ja nazalost nemam u blizini naseg ginekologa. Mislila sam da se taj pregled ovdje ubraja pod redovne kao kod nas, nisam uopce razmisljala o tome. Vidjet cu bas s doktorom da onda platim da ga odradimo, nemam pojma.. 12+ 4 sam sada.

E cure, I ja Sam u De.. Jel vama gin. Rekao da samo 3 pregleda placa KK, a ostale Mi??  

09.2017- spontani
    04.2018- spontani
    10.2019-spontani
    02.2021+ ❤️❤️

mala_ive
    11. Ožujak 2021. 13:28

Mala2323

Ja sam jučer završila na pregledu.. I danas na vađenju krvi i urina, nalaz pokazao da sam dehidrirala…
    Od silnog povraćanja.. Dobila sam čepiće neke, bolje je, čula sam srce bebice i vidjela ju pa je sada lakše.
    Danas 14+5, iduća kontrola za 8 dana❤️

ajooj drži se!

Lisa27 👶🧸🎀
    11. Ožujak 2021. 13:30

Pozdrav cure 🥰 
    Vidim da pričate o pregledima..kod mene je ovako bilo, na prvom pregledu mi je moja socijalna gin rekla da do idućeg pregleda koji je u 12.tjednu razmislim da li želim na taj kombinirani probir, nije obavezno. Ukoliko da, kod nje radimo detaljni ultrazvuk sva ta mjerenja i u bolnicu se ide vaditi krv, kaže da je 70-80% pouzdan, a ako u obitelji nema slučajeva tih sindroma onda je i 90% pouzano. Tako da sam odlučila da ći ići na to pa jedino ako ne pokaže nešto dobro onda uzet neki prenatalni test tipa nifty..

Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm

Rita37🤰
    11. Ožujak 2021. 13:34

Orhideja13

sunce7

Rita37🤰

sunce7

Rita37🤰

🥰

Ej draga… Da i ja bi rado naseg ali kod mene ga u blizini nema…. Da si radila te nalaze znala bi.. Jer se placaju tako da mora ti naglasiti… Ja imam 37 g i prva trudnoća pa eto odlucila sam se zbog godina. Ali nesto se mislim da nisam trebala jer me strah zovu pojede…. Al opet do sad je sve islo skolski pa se nadam da ce i taj rezultat biti uredan.. Koliko si trudna?
    Matejjja ❤️

E cure, I ja Sam u De.. Jel vama gin. Rekao da samo 3 pregleda placa KK, a ostale Mi??

Ja sam dobila taj spisak sto placam ja... I da ispalo je da treba ako zelim mjesecno kontrolu npr sama platiti... Medjutim kad sam isla zaokružiti to da zelim i nek naplate doktor mi rekao ma ostavite to... Polako.  .    Npr ja kad prije trudnoce dodjem na redovnu kontrolu ako sama naznačim da zelim uzv naplate mi ga... Ako ne... Kad udjem doktoru on sam uradi uzv bez da sam trazila onda mi ne naplate... Tako ce biti i ovo... On ce me zvati na redovne kontrole i necu ih vjerojatno placati... A da me pustio da zaokruzim to platila bi.... Jer ispada da trazim nesto sto nije nuzno pa KK ne pokriva.. Ako doktor te zove onda ne naplate... 

Rita37🤰
    11. Ožujak 2021. 13:37

Lisa27 👶🧸🎀

Pozdrav cure 🥰
    Vidim da pričate o pregledima..kod mene je ovako bilo, na prvom pregledu mi je moja socijalna gin rekla da do idućeg pregleda koji je u 12.tjednu razmislim da li želim na taj kombinirani probir, nije obavezno. Ukoliko da, kod nje radimo detaljni ultrazvuk sva ta mjerenja i u bolnicu se ide vaditi krv, kaže da je 70-80% pouzdan, a ako u obitelji nema slučajeva tih sindroma onda je i 90% pouzano. Tako da sam odlučila da ći ići na to pa jedino ako ne pokaže nešto dobro onda uzet neki prenatalni test tipa nifty..

Tako sam i ja mislila ako mi sad ovo uredno bude necu vise čeprkati... Ako ne bude nedaj Boze onda moram daljnje pretrage...   Sretno tiii 
    🍀🍀

• sunce7
    11. Ožujak 2021. 13:54

Orhideja13

sunce7

Rita37🤰

sunce7

Rita37🤰

🥰

Matejjja ❤️

Meni je receno da moje KK pokriva svako 4tj ultrazvuke u to su ukljucena 3 velika. Sad sam 12+4 i do sada sam bila 4puta i svaki put smo radili vaginalni ultrazvuk, a platila sam samo nalaz za Toxoplasmu, to su me pitali da li zelim.

Pitala sam ima li potrebe da uzimam dodatni paket iskreno su mi rekli da nema pa i nisam, a sad vidim da ovdje mjerenje nuhalnog nabora ne spada pod redovni pregled. Mozda je od osiguranja do osiguranja,cudno mi samo tri pregleda da snosi KK.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.