Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • FutureMomm
    10. Ožujak 2021. 21:11

Pozdrav cure,
    Zanima me s koliko tjedana ste imale prvi pregled?
    Mene moja gin narucila na prvi pregled tek sa 9 tjedana?Zar to nije moglo i ranije?😅
    Prva mi je trudnoca.🤰🏻🥰

• Lyra
    10. Ožujak 2021. 21:13

Ja nisam nikad imala trudnicku knjiznicu niti su me nju trazili, samo dajem nalaze i to je to, u Zg.
    Matejjja super za uredan nalaz!
    Malenabeba8 ok su te vaginalete. 

👦 11/2017 👶 9/2020

marija3998
    10. Ožujak 2021. 21:31

Bok curke moj dan nije bio baš bajan, malo sam krvarila pa sam išla na pregled odmah, bogu hvala sve je uredu, bebica lijepo raste a krvarenje ne znamo zašto je bilo, kaže ginekologica možda je samo neka žilica pukla ili je od spolnih odnosa nezna ni ona jer sve je super i nema nikakvih problema, saznala sam da sam krvna grupa a negativ pa sam dobila pikicu u guzu 😂😂 i sad me boli i izlezavam se doma, bebac je puno narastao od zadnjeg puta, baš me iznenadilo

🙋‍♀️23
    🙋‍♂️27
    Pokusavamo od 03/2020
    Biokemijska 09/2020
    05.02.2021 ➕

13.10.2021 stigla naša Kaja 💓👨‍👩‍👧
    10.01.2023 ➕

Rita37🤰
    11. Ožujak 2021. 00:35

Tracy

Haru

Evo mene s pregleda. Posteljica je nisko pa i dalje moram paziti šta i kako radim, a ovako se doktoru ostalo čini ok. Nije bio nešto extra pričljiv. Sljedeći pregled je 7.4.

Jesi radila onaj pregled mjerenja nuhalnog nabora? Ja ne znam jel to mene sutra čeka po tjednima, to je nešto što se po deafultu radi?

Ja imam taj pregled za tjedan dana plus neke krvne pretrage....tad cu bit preko 13 tj.... Bila bih vam zahvalna kad bi mi ispisale svoje iskustvo..... Sretno od ❤️! 

SamoMalo
    11. Ožujak 2021. 08:03

Bok cure.
    Između 11 i 13 (ili 14) tt se na uvz mjeri nekoliko markera: nuhalni, nosna kost i bedrena kost. To plus test krvi je zabravo kombinirani probir (+ponder za dob). I to su indikacije ima li nekih anomalija (kod down nema NK i nabor je nesto veci). Normalna velicina nuhalnog je mislim do 2mm, neki toleriraju do 3 (nisam sigurna skroz za mjere, ali sve oko 1 je sigurno ok).
    Taj pregled u 12tt je jako bitan, gledaju se i protoci i detaljno svi organi jer su svi razvijeni. Zove se i mini anomaly scan. Tako da ako niste zadovoljni kako je vas gin to odradio, potrazite drugo misljenje. Taj i veliki anomaly scan su najbitniji uzv u trudnoci.

SamoMalo
    11. Ožujak 2021. 08:05

Inace, mi smo do sad imali stvarno turbolentnu trudnocu, krvarenje pa svasta. Sada je valjda sve ok i nadam se da ide na bolje. Trenutno sam 9 tjedana i nesto sitno.

Missy88
    11. Ožujak 2021. 09:05

SamoMalo

Bok cure.
    Između 11 i 13 (ili 14) tt se na uvz mjeri nekoliko markera: nuhalni, nosna kost i bedrena kost. To plus test krvi je zabravo kombinirani probir (+ponder za dob). I to su indikacije ima li nekih anomalija (kod down nema NK i nabor je nesto veci). Normalna velicina nuhalnog je mislim do 2mm, neki toleriraju do 3 (nisam sigurna skroz za mjere, ali sve oko 1 je sigurno ok).
    Taj pregled u 12tt je jako bitan, gledaju se i protoci i detaljno svi organi jer su svi razvijeni. Zove se i mini anomaly scan. Tako da ako niste zadovoljni kako je vas gin to odradio, potrazite drugo misljenje. Taj i veliki anomaly scan su najbitniji uzv u trudnoci.

Da, meni je ginekologica rekla da nuhalni mora biti ispod 3. Sve oko 1 je super znak. S tim da mi je soc gin samo izmjerila nuhalni i to je to. Privatnica je odradila detaljno sve ovo opisano, napisala sam i na prosloj stranici. Grozno mi je da socijalci, poneki ocito, ne odrade nista i pritom da bar kazu, idite privatno na mini anomaly scan, nego apsolutno nista 🙄
    Nadam se da ti ide na bolje 🥰 Ja cekala taj 12 tjedan kao spas, na kraju prokrvarila tad i sad mirovanje zbog hematoma, a ni mucnine nisu prosle jos. Sad se nadam da ce sa 16. tjednom biti ok 😂

👩36 🧔34
    8/2021 🩷 L

• sunce7
    11. Ožujak 2021. 09:06

Cure, odavno vas pratim i evo da i ja nesto napisem. 
    30god,prva trudnoca, 12+4. Mucnine od petog tjedna 0-24, zadnjih par dana malo bolje stanje. Mucim problem sa smedim iscjedkom od 7tj, u par navrata bila u doktora, nista ne vidi sve uredu. Koristila Utrogestan do 12 tj. Prekjucer opet iscjedak, odem u doktora i sve uredu, dobijem antibiotik za upalu mokracnog mjehura jer imam problema kod mokrenja. Danas opet iscjedak i vise ne znam sta da radim  bude ga samo dok se brisem.. 

• Mala_martina1990
    11. Ožujak 2021. 10:03

sunce7

Cure, odavno vas pratim i evo da i ja nesto napisem.
    30god,prva trudnoca, 12+4. Mucnine od petog tjedna 0-24, zadnjih par dana malo bolje stanje. Mucim problem sa smedim iscjedkom od 7tj, u par navrata bila u doktora, nista ne vidi sve uredu. Koristila Utrogestan do 12 tj. Prekjucer opet iscjedak, odem u doktora i sve uredu, dobijem antibiotik za upalu mokracnog mjehura jer imam problema kod mokrenja. Danas opet iscjedak i vise ne znam sta da radimbude ga samo dok se brisem..

Pozdrav sunce, Ti si izgleda moja parica.😁..i ja sam 12+4, 30 godina, prva trudnoca....mucnine od 6 tjedna,koje su se sad vec smirile...ja nemam smeđi iscjedak ali mi ponekad bude tamno žuti,doktora jos nisam alarmirala mislim kako je to normalno,al sutra imam uzv pa cu reci...inace ja od prvog pregleda pijem dufastone, iako nisam do sada imala nikakva krvarenja,al vjerovatno mi je prepisao jer smo dugoooo radili na bebi i bili u mpo postupcima,pa vjerovatno radi preventive....Znaci tebi nisu prepisali dufaston bez obzira na smedi iscjedak??

• sunce7
    11. Ožujak 2021. 10:50

Mala_martina1990

Pozdrav sunce, Ti si izgleda moja parica.😁..i ja sam 12+4, 30 godina, prva trudnoca….mucnine od 6 tjedna,koje su se sad vec smirile…ja nemam smeđi iscjedak ali mi ponekad bude tamno žuti,doktora jos nisam alarmirala mislim kako je to normalno,al sutra imam uzv pa cu reci…inace ja od prvog pregleda pijem dufastone, iako nisam do sada imala nikakva krvarenja,al vjerovatno mi je prepisao jer smo dugoooo radili na bebi i bili u mpo postupcima,pa vjerovatno radi preventive….Znaci tebi nisu prepisali dufaston bez obzira na smedi iscjedak??

Drago mi je Martina nadam se da cemo sve dobro iznijeti i docekati nase bebice u 9mj. Ja se nadam da ce doci dan da pocnem uzivati u svojoj trudnoci jer sam od prvog dana pod nekim stresom, a uz to samo lezim po cijele dane.. koristila sam vaginalno Utrogestan, mislim da je to isto, vise ga ne koristim,iako sam se nekako uz njega osjecala sigurnije,al doktor kaze da nema vise potrebe. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.