Zene drage ima li koja od vas da je bez ikakvih simptoma trudnoce? Po racunici sam sada 6+5, nemam apsolutno nikakvih simptoma, cak su mi i grudi splasnule i ne osjecam se uopce trudno. Pregled imam 19.03. zakazan. Imam neki ruzan osjecaj da bi i ova trudnoca mogla biti missed ab kao i prethodna. 😕
👩❤️👨 06/2018 | 👩🏼 30 🧑🏻🦲 39
💔 Missed ab 10/20 | 10+4
➕ 03/21 | ❤️
🤎 Luka - 16.11.2021. | Pula
Cure, ako bi mi znala neka od vas odgovoriti. Zadnjih tjedan dana sam stalno žedna, umorna i često mokrim.. tata i djed su mi imali dijabetes i jučer sam srela medicinsku sestru i u neobaveznom razgovoru mi je spomenula da to mogu biti simptomi trudničkog dijabetesa. I ne da meni vrag mira, jutros tri sata nakon doručka uzmem aparat i izmjerim šećer- pokaže mi 7,6. Ima li koja iskustva da mi kaže koje su granične vrijednosti jer me internet samo buni. Danas ću nastavit mjerit 2 sata nakon obroka i natašte pa pokazat ginićki na pregledu koji je za tjedan dana.
👱🏻♀️29 (Hyperemesis gravidarum, hipertireoza, hipermobilnost zglobova) & 🧔🏻33
Prva trudnoća - termin 29.09.2021.
Cure, ako bi mi znala neka od vas odgovoriti. Zadnjih tjedan dana sam stalno žedna, umorna i često mokrim.. tata i djed su mi imali dijabetes i jučer sam srela medicinsku sestru i u neobaveznom razgovoru mi je spomenula da to mogu biti simptomi trudničkog dijabetesa. I ne da meni vrag mira, jutros tri sata nakon doručka uzmem aparat i izmjerim šećer- pokaže mi 7,6. Ima li koja iskustva da mi kaže koje su granične vrijednosti jer me internet samo buni. Danas ću nastavit mjerit 2 sata nakon obroka i natašte pa pokazat ginićki na pregledu koji je za tjedan dana.
Moj je bio na vađenju krvi 5,6 i smatra se povišenim. Ako sam dobro zapamtila za trudnice već iznad 5,1 smatraju povišenim šećerom.
'21. 💙
'24. 💛
Bok trudnice samo da vas pozdravim❤
Nadam se da ste mi dobro i da mucnine i ostale tegobe prolaze. Vidim vec su neke fino usle u 2.tromjesecje, divno!
SamoMalo - jako mi je drago da je sve ok s tobom i bebom!!
Scarlett - meni je gin na 6+6 davao nadu da i dalje moze biti sve ok tako da to definitivno onda vrijedi i za 6+3. U ovoj fazi se plod jako brzo razvija i doslovce za 2 dana moze biti tu i beba i srceko! Ja bi na tvom mjestu otisla za par dana kod privatnika, oni imaju i bolje uzv. Drzim fige da bude sve ok❤
Nikas - neke cure nemaju simptome ili ih tek kasnije dobiju! A kod missed ab beta hcg zna jos dugo biti visoka i neke cure su znale i dalje povracati i imati sve simptome iako nije bilo srcane akcije vise, tako da nema pravila. Bit ce sve ok, drzi se i samo hrabro brzo ce 19.3.🍀
36 g., AMH 5, FSH 6, Hashimoto TSH 1.5, Vit D 103
Muž sve ok
2021. missed ab 7tt💔
2021.🤰 ❤️
Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran;⏳️
Da to ti je povisen seceer sve iznad 5,1 nije bas dobro ja sam imala u prosloj trudnoci secer i nisam ga otkrila do 6 mj trudnocee zato sam se udebljala previse bila i pocela ranije otvarat plus su me jos stavili na inzulin .. ali ako na vrijeme otkrijes i krenes jesti po tim smjernicama za dijabeticare bit ce ti puno bolje i laksee i izbjeci ces svakake komplilacije i mozes s prehranom drzat taj secer pod kontrolom da nezavrsis na inzulinuu
🤰🍀 👶 🌸
Zene drage ima li koja od vas da je bez ikakvih simptoma trudnoce? Po racunici sam sada 6+5, nemam apsolutno nikakvih simptoma, cak su mi i grudi splasnule i ne osjecam se uopce trudno. Pregled imam 19.03. zakazan. Imam neki ruzan osjecaj da bi i ova trudnoca mogla biti missed ab kao i prethodna. 😕
Ja sam sad 5+6 dana. Nemam nikakvi simptoma, samo su mi bradavice često nabreknute i ono oko njih. Ostalo se sve osjećam normalno tako da ne brini, nemaju sve žene isto tijelo, iste simptome. Svako je drukčiji i svakom je drugačije u tijelu. ☺️
Izmjeri si prvo jedno jutro natašte šećer da vidiš kakav je. Ovaj natašte mora biti manji od 5.1. Iako neke curke su s 5.1 dobivale dijagnozu, neke nisu...mislim da ovisi o ginekologu za rubne slučajeve. Ja sam u prvoj trudnoći stalno bila žedna i stalno mokrila, a nitko mi nema dijabetes u obitelji. Sad u ovoj (8+) ista stvar. Imam bokal vode pored sebe i ispraznim ga 2 puta u danu bez po muke. U prvoj trudnoći mi je krvna pretraga u 12.tj pokazala šećer natašte 5.0 i moja ginekologica koja je bila štreberica me odmah svrstala u dijabetes i dala mi dijetu. Mislim da nužno žeđ nema veze s šećerom jer eto ja fakat nisam imala neki šećer nikako, osim tog 5.0 u 12.tjednu, a NON STOP sam bila žedna
Jel može netko objaviti listu termina i trudnica, pliiiz?
Ne znam kako to ide, a htjela bih vidjeti kako smo se rasporedile i imam li koju drugaricu polovicom listopada
Hvala puno, nastavit cu mjerit pa pokazat ginekologici na pregledu sljedeći tjedan.
👱🏻♀️29 (Hyperemesis gravidarum, hipertireoza, hipermobilnost zglobova) & 🧔🏻33
Prva trudnoća - termin 29.09.2021.
Bok cure.
Između 11 i 13 (ili 14) tt se na uvz mjeri nekoliko markera: nuhalni, nosna kost i bedrena kost. To plus test krvi je zabravo kombinirani probir (+ponder za dob). I to su indikacije ima li nekih anomalija (kod down nema NK i nabor je nesto veci). Normalna velicina nuhalnog je mislim do 2mm, neki toleriraju do 3 (nisam sigurna skroz za mjere, ali sve oko 1 je sigurno ok).
Taj pregled u 12tt je jako bitan, gledaju se i protoci i detaljno svi organi jer su svi razvijeni. Zove se i mini anomaly scan. Tako da ako niste zadovoljni kako je vas gin to odradio, potrazite drugo misljenje. Taj i veliki anomaly scan su najbitniji uzv u trudnoci.
Puno hvala na objasnjenju... Ja sam u njemackoj pa malo jezicna barijera smeta da razumijem sve detalje.. Ja sam tada po app 12+4 al po zadnjim mjeramaa 13+1... Jer imala sam raniju ovulaciju... Tako da... Sami su napravili termin nadam se da nije kasno... Ako Bog da da sve bude u redu... Mislim da necu vise nista veliko radit... Previse zivaca uzima. . Sretno svima
🥰
Sortiraj odgovore
Najstariji