Bok svima. Radila sam test i danas mi je 9 dpo, piškila sam ovulacijske testove. Kad sam danas napravila test, ostavila sam ga u wc-u i tek nakon pola sata išla vidjeti i vidi se još jedna crtica. Ovo je kinez naručen s ebaya, pa jel ima netko iskustva daje li on lažne sjene jer mi je clearblue jednom dao?
https://ibb.co/xXdTmVr[ibb.co]
Hej, crta je na dobrom mjestu, ali nakon pola sata moguce da se radi i o evaporacijskoj crti. Obicno nakon 10 min se test smatra nevazecim. Ja bih na tvom mjestu sutra ponovila test i ocitala ga unutar 5 minuta da budes sigurna. Sretno 😊🍀
Slazem se
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Evo da se i ja malo javim. Skicam s vremena na vrijeme sta pisete, ali vas nisam sve uspjela popratit. Vidim da nas je stvarno puno. 🥰 Ja sam usla u famozni 12. tjedan i apsolutno nema nikakvog pomaka. Koma sam i dalje. Imam osjecaj da ce to sve proci tek kad rodim. 😅 Ja mislim da se moje dijete brine da ne nabacim previse kg. 😁 Sto se spavanja tice budim se po noci jer mi mjehur bude pun i onda jako tesko zaspim. Plus mlada cura me cesto zna probuditi jer se otkrije ili joj smeta puna pelena ili nesto ruzno sanja. Kavu ne pijem od 6tjedna kako mi je krenulo biti lose. Zudim za cokoladom, sokovima, keksima, mlijekom, sladoledom...ma, ubi me zeludac. Tunu inace ne jedem bas nesto, ali sam je bome jela vec nekoliko puta jer mi godi. 🤷♀️ Ne mogu bas birat, jedem sto mogu i imam. Kasnije, kad se ovo malo smiri, ako se smiri, budem pazila sto i koliko jedem. Vodu sam u pocetku bas krenula piti da stvorim naviku, ali sad mi je lose i od vode. Tako da stvarno malo pijem... I da, neki dan sam postala strina. 🥰 Kad sam vidjela bebana, sjetila sam se zasto sam uopce i htjela jos jedno dijete. Moram priznat da sam vec klonula duhom i pocela sam se pitati sto mi je ovo trebalo. 😅
👭 dvije Carice 2016g i 2018g
➕ 01.01.2021. 💙🤰
Jutro cureee 🥰
Evo vidjela sam da pricate o uputnicama , ja sam isto jako puno toga dobila https://ibb.co/NrhCy71
https://ibb.co/6Wb7xQG
Sto se tiče grceva, ovaj tjedan sam bas osjecala tocno kako mi se maternica širi, mislim da to nije nista zabrinjavajuce 🙂
Spavam ok, al stalno skačem je jednog boka na drugi i tako ko luda hahah, inace sam obozavala spavanje na trbuhu ali sada se trudim izbjegavati jer bas nemam pojma da li je to ok ili ne 😕
Nemam apetita nikako, samo slatkisi mi se jedu i voce, patim za tunom jer je bas volim 🙁
Pijem čaj od brusnice i vodu 😀
Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm
Evo da se i ja malo javim. Skicam s vremena na vrijeme sta pisete, ali vas nisam sve uspjela popratit. Vidim da nas je stvarno puno. 🥰 Ja sam usla u famozni 12. tjedan i apsolutno nema nikakvog pomaka. Koma sam i dalje. Imam osjecaj da ce to sve proci tek kad rodim. 😅 Ja mislim da se moje dijete brine da ne nabacim previse kg. 😁 Sto se spavanja tice budim se po noci jer mi mjehur bude pun i onda jako tesko zaspim. Plus mlada cura me cesto zna probuditi jer se otkrije ili joj smeta puna pelena ili nesto ruzno sanja. Kavu ne pijem od 6tjedna kako mi je krenulo biti lose. Zudim za cokoladom, sokovima, keksima, mlijekom, sladoledom…ma, ubi me zeludac. Tunu inace ne jedem bas nesto, ali sam je bome jela vec nekoliko puta jer mi godi. 🤷♀️ Ne mogu bas birat, jedem sto mogu i imam. Kasnije, kad se ovo malo smiri, ako se smiri, budem pazila sto i koliko jedem. Vodu sam u pocetku bas krenula piti da stvorim naviku, ali sad mi je lose i od vode. Tako da stvarno malo pijem… I da, neki dan sam postala strina. 🥰 Kad sam vidjela bebana, sjetila sam se zasto sam uopce i htjela jos jedno dijete. Moram priznat da sam vec klonula duhom i pocela sam se pitati sto mi je ovo trebalo. 😅
Jooj skroz te razumijem, ja sam dva tjedna manje od tebe, ali već mi je polako dosta svega i samo čekam dan kad ću se probuditi bez mučnina i povraćanja. Vodu uopće ne pijem, gadi mi se, ali zato mogu neku s okusom iako znam da su pune šećera, jedino mi to odgovara. Prehrana mi je koma, ništa zdravo ne jedem, a i što pojedem najčešće izbacim🙈 i čitam kako cure rade i trude se normalno živjeti, ali ja se ne mogu dić iz kreveta i na komplikacijama sam od početka. Samo se tješim da se moram još malo strpiti i da će proći🤞🏻
👱🏻♀️29 (Hyperemesis gravidarum, hipertireoza, hipermobilnost zglobova) & 🧔🏻33
Prva trudnoća - termin 29.09.2021.
Dobar dan trudnice moje drage.... Ja cijelo jutro trckaram oko sina nešto ga scapalo neka virozica. E sad ovako, citala sam vas pa da mi kazete sta je taj torch i kakve veze ima sa mackama (glupa sam znam) i da li ste vi cule/dobile preporuku za ne jesti tunjevinu u trudnoci. Gledam ja konzervu salate od tune u frizideru, bome gleda ona mene. To mi strasno tesko pada bas ju obozavam
Ej, cure. Nova san ode pa vas želin prvo sve pozdravit. Ja ka da san u studiju nekome hahahhaah.
Uglavnon, jučer je bija prvi pregled sa 6+2 i srce malo kuca
Nego, jel mi more neko nešto priporučit za mučnine, jer me ubijaju po cile dane.
irenaa0809, ma ja san čula da ta tunjevina nije poželjna u trudnoći...vjerojatno ima žive u sebi pa se ne preporuča.
Zatvori frižider pa je nećeš gledat
1.Pregled 01.03.2021. 6+2 kuca malo ❤
2.Pregled 23.03.2021 - željno isčekivanje 🙏🥰
Ej, cure. Nova san ode pa vas želin prvo sve pozdravit. Ja ka da san u studiju nekome hahahhaah.
Nego, jel mi more neko nešto priporučit za mučnine, jer me ubijaju po cile dane.
irenaa0809, ma ja san čula da ta tunjevina nije poželjna u trudnoći…vjerojatno ima žive u sebi pa se ne preporuča.
Pa trudim se sto manje otvarat ahhahahahahahha. Ja jedem ljesnjake, bademe i pijem hladno mlijeko i jedino mi to smiruje mucnine.
Dobar dan trudnice moje drage…. Ja cijelo jutro trckaram oko sina nešto ga scapalo neka virozica. E sad ovako, citala sam vas pa da mi kazete sta je taj torch i kakve veze ima sa mackama (glupa sam znam) i da li ste vi cule/dobile preporuku za ne jesti tunjevinu u trudnoci. Gledam ja konzervu salate od tune u frizideru, bome gleda ona mene. To mi strasno tesko pada bas ju obozavam
Torch ti je test na toksoplazmu, rubeolu, herpes i iskreno ne znam sto c oznacava, isto neki virus. Vidi se imas li aktivnu zarazu ili antitijela, sto znaci da si vec preboljela i to je super jer je rizicno i opasno za bebu jedino zaraziti se bas u trudnoci.
Toksoplazma je parazit kojeg mozes dobiti preko stolice macke ako je zarazena ili termicki nedovoljno obrađenog mesa, zato se preporuca izbjegavati suhomesnate proizvode. Ja sumnjam da moj macak ista ima jer je kucna macka, ali izbjegavam sad maksimalno ciscenje pijeska.
Tuna se ne preporuca zbog zive, ali minimalne kolicine mislim da ne bi trebale biti nikakav problem.
👩36 🧔34
8/2021 🩷 L
hahhaha aj fala ti, probat ću i ja sa hladnin mlikon, možda mi pomogne.
1.Pregled 01.03.2021. 6+2 kuca malo ❤
2.Pregled 23.03.2021 - željno isčekivanje 🙏🥰
irenaa0809, ma ja san čula da ta tunjevina nije poželjna u trudnoći…vjerojatno ima žive u sebi pa se ne preporuča.
Cestitam 🥰 Đumbir, bomboni ili caj, dvopek, stapici, bademi iako su oni kao za zgaravicu vise... ja se svime opskrbila, ali kad su krenule mucnine po cijele dane, nista nije pomagalo. Netko mi je rekao da probam slance iz pekare i stvarno sam tjedan, dva zivjela na slancima i soku od narance jer sam jedino to mogla staviti u usta. Pecena piletina i zelena salata mi je bila ok s malo octa jer mi je kiselo pasalo. Ali to tek postupno.
Imas i kapsule Gingermina od đumbira koje kao djeluju nekima, ja nisam primijetila razliku. Uglavnom trpiti i cekati da prođu, ja sam izludila mjesec i pol, evo sad se smirile, ali jos nisu prosle skroz 😅
👩36 🧔34
8/2021 🩷 L
Sortiraj odgovore
Najstariji