Pozdrav curke! Prvo cestitke svima koje su rodile i vec se naveliko maze sa svojim bebicama. Ima vas puno od kada sam zadnji puta bila ovdje, cijeli 10.mjesec… razlog sto sam vas zanemarila je moja psiha…nikako nisam dobro zadnjih nekoliko tjedana, dosta mi je svega i jedva cekam da sve zavrsi. Bas sam potonula, osjecam se bespomocno, beskorisno i to nikako nije moje prirodno stanje. Vidim sada da vas nekoliko muce osjecaji kao i mene i da ste ih podjelile ovdje i dobile podrsku jedne od drugih, ali ja sam se do danas jednostavno maknula od drustvenih mreza, foruma, svega. Nekako sam se najbolje osjecala sama sa sobom u svom tom psihickom metezu. Uglavnom, satralo me i dosta mi je tridnoce, a mojoj curici se ne zuri… u ponedjeljak imam pregled, ctg, uzv i dogovor za indukciju zbog gestacijskog prvenstveno u slucaju da se nista ne pokrene samo do tada. Na zadnjem ctgu mi toliko istresli trbuh jer je malena spavala i otkucaji konstantno bili oko 120 da mi je pozlilo od svega toga. Na kraju doktor kaze uredan ctg, trudovi nista, otvorena i dalje 1 cm. Toliko o mom prijevrwmenom porodu zbog kojeg sam lezala mjesec dana 🙄 mislim da moj problem i je taj sto sam se pripremila da ce sve zavrsiti puno ranije, a sad ispada da cu i prenjeti.
Hej Ani92, ne znam što da ti pametno kažem osim da razumijem. Mislim da nas se dosta tako osjeća. Mene je baš jučer u TA doktor pitao za psihu... Kad su me vodili u rađaonu toliko sam bila izvan sebe da kasnije nisam znala ponoviti put kojim smo išli....
Ugl, drži se. Ne može trajati vječno. Beba mora vam.
Pozdrav curke! Prvo cestitke svima koje su rodile i vec se naveliko maze sa svojim bebicama. Ima vas puno od kada sam zadnji puta bila ovdje, cijeli 10.mjesec… razlog sto sam vas zanemarila je moja psiha…nikako nisam dobro zadnjih nekoliko tjedana, dosta mi je svega i jedva cekam da sve zavrsi. Bas sam potonula, osjecam se bespomocno, beskorisno i to nikako nije moje prirodno stanje. Vidim sada da vas nekoliko muce osjecaji kao i mene i da ste ih podjelile ovdje i dobile podrsku jedne od drugih, ali ja sam se do danas jednostavno maknula od drustvenih mreza, foruma, svega. Nekako sam se najbolje osjecala sama sa sobom u svom tom psihickom metezu. Uglavnom, satralo me i dosta mi je tridnoce, a mojoj curici se ne zuri… u ponedjeljak imam pregled, ctg, uzv i dogovor za indukciju zbog gestacijskog prvenstveno u slucaju da se nista ne pokrene samo do tada. Na zadnjem ctgu mi toliko istresli trbuh jer je malena spavala i otkucaji konstantno bili oko 120 da mi je pozlilo od svega toga. Na kraju doktor kaze uredan ctg, trudovi nista, otvorena i dalje 1 cm. Toliko o mom prijevrwmenom porodu zbog kojeg sam lezala mjesec dana 🙄 mislim da moj problem i je taj sto sam se pripremila da ce sve zavrsiti puno ranije, a sad ispada da cu i prenjeti.
Žao mi je što se osjećaš loše 😔 Svaka od nas nosi neku svoju muku ovih zadnjih dana trudnoće. Ne znam koliko te zanimaju meditacije, probaj si odraditi koju svaki dan, barem na 5 minuta. Ili probaj na 5 minuta samo isprazniti misli i usredotočiti se na disanje. Mogu ti preporučiti dobre dvije aplikacije - Calm (moj favorit) i headspace. Malo će ti razbistriti glavu i osjećati ćeš se bolje sigurno ☺️
👩❤️👨 06/2018 | 👩🏼 30 🧑🏻🦲 39
💔 Missed ab 10/20 | 10+4
➕ 03/21 | ❤️
🤎 Luka - 16.11.2021. | Pula
Kod mene ista stvar kao kod nikkas, probudila se u 4ipo za wc i nikako zaspat...iako mi se cini da je danas nesto laksi dan psihicki.
Isto ne leda bole od tog lezanja, a vani sugavo i kisa, nije mi za izlazak, a spasilo bi me. Sutra cu 🙈🙈.
Ma izgurat cemo mi to, jos malo cure, drzte se, jos malo pa se i mi konacno mazimo s nasim bebicama, smotuljcima ❤❤.
Malo me i tjesi sta zadnjih nekoliko dana imam cesce BH kontrakcije i lagane kao menstrualne bolove pa se nadam da ipak necu zavrsiti na indukciji iako ako tako mora biti, samo da beba bude dobro...
Trebala sam upisati trudnicku jogu, mislim da bi bila pozitivnija i bolje se osjecala sad pred kraj..
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Nikkas, totalno te kužim sa ovim bolovima bokova, ja se trudim što više biti na lijevom, ali sad me on baš ubija, a i na desnom puno bolje spavam, ustvari samo na desnom mogu zaspati, pa se sad malo prebacivam na njega jbga. Što se probave tiče, kupi si sirup portalak i popij jedno 2 čepa. To je preko doze, ali meni je to jedino pomoglo kad me zatvorilo. Sad sam krenula piti onaj mivolis sok od šljive, pa je malo bolja situacija. Imam kakvu takvu stolicu svaki dan..
Drago mi je da su vam pregledi prošli dobro, i nadam se da ćemo se sve uskoro početi otvarati 🤣 sve smo sad u finišu stvarno!
Hvala ti za preporuku, probati ću s time još ovih par dana. Inače pijem i željezo, a ono zatvara, pa je to još dodatna muka na sve 🙄. Prvo mi je dala Ferrum, od njega se hemoglobin nije popravio, onda mi je dala Legofer. Popila sam pola bočice i više ne mogu jer je odvratan i povraća mi se od njega. Samo bojaju stolicu i zatvaraju, nesmiješ jesti 2 sata prije, 2 sata poslije, piti kavu, mlijeko, jogurt. 300 čuda. Uzela sam si Mivolis tablete željeza + vitamin c i b, u ponedjeljak idem vaditi krv pa ćemo vidjeti.
——
Prijavljujem idući pregled 26.10. 🙂
Provaj pitati u apoteci bioakitivno željezo, ili od Siberian Helth. Od njih ne tamni stolica, ne zatvara itd, ne moraš pretjerano paziti osim da se uzimaju uz jelobez mliječnih proizvoda. I uz željezo vitamin C. (Liposolmal). Radi beze i bolje aosorpcije.
Prije uzimanja krvi bilo bi poželjno 7 dana ne uzimati željezo zbog vjerodostojnosti nalaza.🙌
url=https://lilypie.com]
Bas normalno stanje. Imaš pravo da se tako osjećaš i to je apsolutno uredu. Isto tako super je što si se povukla od svega ako ti u tom trenutku odgovara tako da se sredis.
S obzirom na tjedne u kojima si, još maximlano 2 tjedna zvanicno, ali isto tako može i svaki čas. 🙈.
Preporučujem ti da se ne boris protiv emocija, poput tuge, letargije, iščekivanja, (šta god još negativno osjećas)...
Jednostavno dopusti da budu tu i da prodju. Što se više boris, potiskujes i ocekujes da brzo nestanu sve više ce te pritiskati.
Znam da nije najprirodnije stanje, ali je stanje koje svakako takodjer normalno, te dio jednog iskustva pod uticajem hormona i svega šta trudnoća nosi.
Probaj poraditi na opuštanju, izoliranju, svemu što ti u ovom momentu godi da bi skupila snagu za sve što dolazi. A brzo će. 🙌 želim ti sve najljepše 🍀
👋 cure...da se malo javim. Danas sam opet peglala. Nekako me ovaj kisni dan potaknuo. Od tegoba prijavljujem BH kontrakcije kod hodanja. Toliko grozno mi bude da se doslovno vucem ko puž. Nisam naviknula na spori tempo i to me bas zivcira.
Bravo za sve dobre preglede.
Tnx za savjete oko robice za izlazak. Imam medo odjelce, pa mu mogu jos i to pripremiti. Sanjarka i Buhtlica34...preslatki su vam kompletici za izlazak. 🥰😍🤩
Leah, cestitam na vjencanju. Zelim vam puno srece! 🥂🥳❤
Cordisoo, nadam se da si danas bolje. Jucer je bila ta luda juzina, mislim da smo svi bili bezveze i grintavi.
Monalisa, svaka cast zeno! Sama s klincima i super to podnosis. 💪
Ani92, drzi se! Normalna pojava je sve sto ti se trenutno događa. Al kao sto su cure vec rekle, imas jos malo za izdrzati. Slazem se sa Nikkas, probaj se opustiti i fokusirati na disanje 5-10 minuta. Meni to pomaze u kombinaciji sa nekom laganom opustajucom glazbom i maženjem stomaka.
Večer ženice drage. 🙋🏼♀️
Evo mog izvještaja sa današnjeg pregleda.
Obavila sam ctg, prvo je bebolina spavala pa su me prebacili na lijevi bok i tu se razbudila i ctg je na kraju bio dobar. 🥳 Obavila sam i ultrazvuk, procijenjena je na 3.300-3.400 grama, i malo me počela šokirati. 😅😂 Kud će ona tako velika iz mene tako male ?! 🤦🏼♀️ Ugl. doktorica me pogledala i vaginalno i uloživa sam za članak, šta god to značilo. Urin je ok, tlak 130/80. Kontrola je za tjedan dana, znači 29.10. ako prije ne rodim obzirom na termin, a mislim da ništa od te priče. 😄 Prije će biti ona..”prođe rok, a Vita jok!” 🤪
————————————
Sanjarka88, ma može! Nađemo se na pola puta, neću se ja uopće buniti. Možda ćemo na kraju biti terminuše nas dvije ako se bebe rode na isti dan. 😁 Premda mi se čini da bi baby L. mogao svaki čas po tvojim opisima. 😉 Hajmo maleniii! 🎉🥳🎉
nikkas, meni ti pomažu suhe šljive i smokve za probavu. Pa ako voliš tako nešto prirodnije svakako probaj. Mislim da ćeš zbilja brzo nakon toga ići na wc. 😂😂
nyssa_, ja sam uzela Alverde kremu za pelensko područje. To ti je kozmetika na prirodnoj bazi. Imaš je u Dm-u. Ako tražiš tako nešto prirodnije ima još i od Welede i Lavera. Ili ako ti je svejedno, i nije ti bitno da je prirodno znam da nam je patronažna spomenula Pavlovićevu iz ljekarne. Eto, nadam se da sam ti pomogla. 😊
Bebushka, mi smo uzeli 360 S9 robota i prezadovoljni smo. Usisava i pere podove. Znači čudooo!! 🤩 Stroj samo takav. I zbilja imam same preporuke za njega. I ako ćeš ga uzimati, samo da napomenem u njega stavljaš običnu vodu. Nikakve tekućine za pranje podova ne dolaze u obzir. Možeš po podu rasprskati neko sredstvo čisto malo radi mirisa. Pa da on prođe po tome. Tako ga prevariš. 😁
Ani92, curke su ti sve već napisale. Zbilja je normalno da se tako osjećaš. Sve smo pod utjecajem hormona, bliži se kraj i to je sve ok. Carpe ti je sve lijepo i stručno napisala i zbilja se slažem s njom da nema potrebe potiskivati sve te osjećaje. Bitno da ih prihvatiš i da ih na taj način otpustiš. Mi smo tu ako ti bilo kako možemo pomoći. ❤️❤️ Drži se i zbilja probaj što više ugađati sebi i zabaviti se onime što te veseli. Možeš ti to. 💪🏻❤️Šaljem virtualni zagljaj. I kako bi moj kolega s posla rekao…”zajedno smo skupa”. 😉 Nedaj se! 😘
👩🏼 29 🧔🏻♂️ 33
👩🏼❤️👨🏻 2010 | 💍 2021
Kod mene ista stvar kao kod nikkas, probudila se u 4ipo za wc i nikako zaspat…iako mi se cini da je danas nesto laksi dan psihicki.
Isto ne leda bole od tog lezanja, a vani sugavo i kisa, nije mi za izlazak, a spasilo bi me. Sutra cu 🙈🙈.
Ma izgurat cemo mi to, jos malo cure, drzte se, jos malo pa se i mi konacno mazimo s nasim bebicama, smotuljcima ❤❤.
Malo me i tjesi sta zadnjih nekoliko dana imam cesce BH kontrakcije i lagane kao menstrualne bolove pa se nadam da ipak necu zavrsiti na indukciji iako ako tako mora biti, samo da beba bude dobro…
Trebala sam upisati trudnicku jogu, mislim da bi bila pozitivnija i bolje se osjecala sad pred kraj..
cordis00, na tebe sam mislila, a nisam te spomenula. 🤦🏼♀️ luda glava! Uglavnom, nadam se da će se nešto preko vikenda pokrenuti. 🎉🥳 Ja navijam za tebe i bebu da se što prije mazite. 🤱🏼❤️ Mogla bi ti kao i Sanjarka88, mislim da imamo sljedeće bebice na temi. 💪🏻😎
👩🏼 29 🧔🏻♂️ 33
👩🏼❤️👨🏻 2010 | 💍 2021
Čini mi se da je nekakvo zatišje u grupi, mogao bi biti baby boom ovaj vikend, šta kažete? Stvarno nas je puno sa skorašnjim terminom 💪 ide li koja od vas uskoro u Ri?
Baby N 💙
Nikkas, totalno te kužim sa ovim bolovima bokova, ja se trudim što više biti na lijevom, ali sad me on baš ubija, a i na desnom puno bolje spavam, ustvari samo na desnom mogu zaspati, pa se sad malo prebacivam na njega jbga. Što se probave tiče, kupi si sirup portalak i popij jedno 2 čepa. To je preko doze, ali meni je to jedino pomoglo kad me zatvorilo. Sad sam krenula piti onaj mivolis sok od šljive, pa je malo bolja situacija. Imam kakvu takvu stolicu svaki dan..
Drago mi je da su vam pregledi prošli dobro, i nadam se da ćemo se sve uskoro početi otvarati 🤣 sve smo sad u finišu stvarno!
Hvala ti za preporuku, probati ću s time još ovih par dana. Inače pijem i željezo, a ono zatvara, pa je to još dodatna muka na sve 🙄. Prvo mi je dala Ferrum, od njega se hemoglobin nije popravio, onda mi je dala Legofer. Popila sam pola bočice i više ne mogu jer je odvratan i povraća mi se od njega. Samo bojaju stolicu i zatvaraju, nesmiješ jesti 2 sata prije, 2 sata poslije, piti kavu, mlijeko, jogurt. 300 čuda. Uzela sam si Mivolis tablete željeza + vitamin c i b, u ponedjeljak idem vaditi krv pa ćemo vidjeti.
——
Prijavljujem idući pregled 26.10. 🙂
Provaj pitati u apoteci bioakitivno željezo, ili od Siberian Helth. Od njih ne tamni stolica, ne zatvara itd, ne moraš pretjerano paziti osim da se uzimaju uz jelobez mliječnih proizvoda. I uz željezo vitamin C. (Liposolmal). Radi beze i bolje aosorpcije.
Prije uzimanja krvi bilo bi poželjno 7 dana ne uzimati željezo zbog vjerodostojnosti nalaza.🙌
Vjeruj mi da ga ne uzimam 7 dana prije vađenja krvi, nalaz bi bio katastrofa…
👩❤️👨 06/2018 | 👩🏼 30 🧑🏻🦲 39
💔 Missed ab 10/20 | 10+4
➕ 03/21 | ❤️
🤎 Luka - 16.11.2021. | Pula
Sortiraj odgovore
Najstariji