Bokic okruglicama i mamicama,kad citam sve ove vase tegobe koje sam i ja imala sretna sam sto je sve iza nas hahaha. Iako muku mucimo s dojenjem,dobivanjem na kilazi opet ne fali mi uopce stanje trudnoce😅
Zelim da ss ubrzo svima pokrene koje ste u terminuni da sve bude uredu s vama i bebicama. Vi koje se bojite indukcije i ne zelite,vjerujte mi nije to nista strasno. Ja sam sva tri poroda imala inducirani,iako sam zeljela normalno da to bude sve prirodnono i samo krene. Ali eto splet okolnosti,ispalo je i treci put indukcija. I hvala Bogu,jer malac je imo pupcanu oko vrata. Par dana prije ostali u bolnici radi njegovih visokih otkucaja srca,dusu sam isplakala koliko mi je tesko bilo ali evo dobro pa je na kraju tako ispalo🙏💙
Zato cure,prihvatite to vi koje ceka indukcija i ne bojte se. Nije to toliko strasno. Boli ovako i onako
Da se nadovezem samo malo kao potpora curama koje idu na indukciju..ja sam isto isla i kod i prvog i kod drugog poroda, ovaj puta mi je narocito tesko palo, jer sam stvarno htjela dobiti svoje trudove i prirodno to odraditi, ali eto, nazalost ili na srecu, na zadnjem pregledu sam vec bila jako otvorena, bez trudova i iako se malac jos nije spustio, odlucili su inducirat 2 dana prije ovog dolje termina. Sve ostalo je bilo uredno. Nisam tako htjela, ali na kraju je dobro ispalo, jer je Mateo bilo beba preko 4kg, ko zna koliko bi jos nakupio da smo ga ostavili jos tjedan ili 10 dana :// bilo ga je bas tesko izgurati i ovako van.
Sami trudovi od dripa su mi bili okej i podnosljivi zato sto sam dogovorila sa primaljom ako moze dozirat polako od najmanje doze prema vecoj i ona se slozila tako da se maternica prilagodi. One zadnje pred izgon sam prodisavala dahtanjem, boli, ali cure - fokus na dahtanje, bude lakse i znas da je vrlo brzo sve gotovo :)
I nemojte se samosabotirat - zena u boxu do se derala 'ne mogu, ne mogu', sjetite se same sebi reci 'mogu ja to, beba se spusta, uskoro je gotovo'. Sve to se racuna ;)
Jutro curke, kako ste?? Baš mi je nekako mirno zadnjih dana tu 🤔🤔
Ja se naspavala, odmorila, pijem kavu i idem praviti kolače i kiflice jer nam popodne kumovi dolaze na kavu. A da vam pravo kažem ne da mi se mrdnut prstom... Al ajd. Ja sam svojoj maloj ovo izabrala za izlazak, još će preko po potrebi imati dekicu https://ibb.co/Hdd8NWQ
Malo me nervira što je ova kapica skroz različita od svega, ali možda ak negdje odem uspijem naći neku koja vise odgovara 🤣😂
Sanjarka, držim fige da se pokrene malac čim prije! E a što se tiče razlike, baš sam gledala u nalazima, bila je veća od početka, ali 3-4 dana, ne puni tjedan.. Ma na kraju ću još prenit, a cilo vrime Mislim kako ću roditi izmedju 1-6.11 🤣🤣 to što se ništa ne događa sam skroz zanemarila hahaahah
Leah, čestitke na vjenčanju, želim vam sve najbolje 💖🍀
Ajmo nove bebiceeeee vrijeme je za izlazak🌈🎉💞
E da, i danas sam punih 37 tjedana trudna, weeee 🎉🎉 ovaj zadnji tjedan mi je baš sporo prolazio jedva sam dočekala kad će petak 🤣
Ja uopće ne znam kojeg termina se držat... Kao po stvarima je 31.10.,a po nekom davnom ultrazvuku je ginekologica zaključila 5.11.
U svakom slučaju sam se opremila ananasom jer ne mogu višeeeee 🤣🤣🤣.
Kufer je spreman, nema čega nema u njemu. U kbc split oni daju svoje spavačice pa ću rađe izmeljat te njihove, svoju sam spremila jednu. Sretno curke na pregledima!!!
Jutro mamice i buduce mamice!
Mi smo obavile pregled jucer i sa 35t moja ne tak mala djevojčica ima vec 2650 gr. 🙈
Doktorica je prvi put dozvolila da zarucnik sudjeluje na UZV i on je sad sav u sedmom nebu jer je vidio kak ona zijeva i kak joj je vec prilično naknap unutra jer ima prekrizene nogice. 😊
Cervix omekšao, al i dalje zatvoren. Za 2 tjedna posljednji pregled kod moje dr. i onda ce uzeti bris na streptokok i nakon toga u TA (sa 37t).
Mi smo dobro, potpisujem ono da je stvarno tesko zadnji mjesec kad skuzis da vise ne mozes bas sve sama.. Poželim otić u šumu da berem kestene, ali ne smijem se toliko saginjati i tak..
Spremam torbu za rodiliste i jos cekam spavacice da mi stignu pa da spakiram jos njih i spremne smo.
Cure, koliko vode je previse vode za ponijet u box/rodiliste? 🙈 Jer sam ja staaaalno zedna. Iduci pregled - 03.11.
—-
Sretno svima kojima se nesto pokrece i koje idete na preglede. 🧡✌
Ja sam nosila litru. Rekli su gutljaj svako 20min al ja nisam pazila. To sam sve popila tijekom poroda i u fazi oporavka nakon, prije sobe. Znaci, litra je fajn if ju ask mi:D
Jutrooo, hvala jos jednom svima. ❤
LeaM ja sam 37+5, termin 7.11. Pratimo seee.
Znaci ima nas jos 'popisanih' 🤣
Pitanje za kapice, gdje ste ih uzimale ja prosla hrpu ducana i sve su mi nekako cinile velike nasprem onih koje sam dobila u kompleticima, a debele kapice nigdje nisam nasla.
OUT OF TOPIC
Vidim sad na prvoj stranici da nam Lindsay sa stare teme ceka curicu, bas me oprala neka sreca, jel se cuje tko sa curama sa stare teme (bella, watson,..)
Jutro žene,mene je noćas bas zezala žgaravica kriminalno,nikako da se to negdje spusti 🤪
Sto se tiče carskog/indukcije-njen je kao dobronamjerni savjet bio obzirom da mi je mama danas na operaciji-znaci zaista blizu mom porodu,muza mi nema,klinac od 4god doma s nama,a prijašnja dva poroda su zaista bila za poželjeti,bez obzira sto je anđeo imao 4620,nisam ni popucala,niti su me morali recnut,bas se dobro oporavljam i malenoj je glavica bas bas skroz dolje sto i osjetim po hodu i tim bolovima,jedino kaj sam zatvorena jel.
Kao da bi iz tih razloga možda bolje rodila u kontroliranim uvjetima vaginalno pa da koliko toliko može utjecati na dan poroda da mi i muž može doći iz Inozemstva posto mi je to bas vas jako bitno obzirom na ishod prošle trudnoće da nisam sama i da ne prolazim sama panične misli.
——-
Sto se tiče otvaranja,nisam bas pratila kaj mogu i kad mogu pocet piti,jesti nešto..ak se ne varam čaj od lista maline mogu po jednu šalicu već sada makar nisam krenula,a kaj s ananasom,datuljama,kad to?
——
Sanjarka i ostale terminuse po danu,ima li kakvih promjena kod vas? Osjećaji,bolovi,stezanja?
Sve vas puno puno mantram da bude uskoro i izi pizi ❤️❤️
👱♀️ 33
🧔🏽 34 zdrav ko dren
👦 sinko (2017)
👼 moj anđeo 2020 (beba rođena u terminu,otišao na nebo nakon par sati,dg. Nerazvijena pluća)
Otežano smo začeli oba sina,za 👼 nam je preko godinu i pola.
➕4.3.🌈💖
6.11. Baby girl 💖
url=https://lilypie.com]
Jutro drage moje 🤗
Evo mene s pregleda, ctg uredan, otvorena i dalje 1 prst, glava dosta nisko, procjenjena na 3500g 🙈
Kaze doktor daj ajde vise rodit 😂😂
Sljedeci pregled mi je za 6 dana, odnosno hospitalizacija radi ogtt-a, nadam se da me nece ostavit za inducirani porod 😏
Sretno svima danas 🤞🏼🍀
Evo mene s kontrole: danas AFI 10 (jučer bio 6), dakle ok, puno vode piti i odmaranja i kontrola u ponedjeljak.
Danas 38+0, skroz zatvorena nebi niš rekla da nisam cijelu trudnoću bila skroz aktivna... Šetnje, plivanje, pilates lopta....
Jutrooo, hvala jos jednom svima. ❤
LeaMja sam 37+5, termin 7.11. Pratimo seee.
Znaci ima nas jos 'popisanih' 🤣
Pitanje za kapice, gdje ste ih uzimale ja prosla hrpu ducana i sve su mi nekako cinile velike nasprem onih koje sam dobila u kompleticima, a debele kapice nigdje nisam nasla.
Ja sam uzela u h & m... Onako tanje kapice zasad, ima po različitim veličinama. Nisam doduše vidila deblje kapice kad sam to kupovala... Možda su im sad došle.
Sortiraj odgovore
Najstariji