Jesenske bebe 2021. šŸ

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopuŔteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    CarpeDiem.
    28. Rujan 2021. 22:26

SweetDream15

Večer trudnice i mame 😊 da vas pitam kakve ste vi sa željezom u trudnoći? Meni je danas prepisala dr heferol tablete za željezo jer ga fali, pa ću ih morati piti. Možete li mi reći kakve namirnice ste konzumirale da povećate količinu željeza ? šŸ™‚
    Također vadila sam krv i dala jučer urin, međutim danas kad je pogledala nalaze rekla je da napravim i urinokulturu, ali nije rekla niÅ”ta zaÅ”to pa se nadam da je sve u redu šŸ™ˆšŸ™ˆ

Pisale smo dosta o Fe u trudnoći, odnosno njegovom manjku. Dosta cesta pojava kod nasĀ  trudnica i morao bi se suplementirati i iza poroda, u babinamakad gubimo puno krvi, dok dojimo itd.Ā 
    --Kod nalaza željeza nije loŔe obraditi i feritin (rezervu zeljeza) radi  vjerodostojnosti nalaza. 
    Preporucuje se bio aktivno željezo zbog bolje aosorpcije i brže reguliranosti.
    Doktori većinom daju hefrol i slično bez obzira na odredjene tegobe poput dijareje,Ā  crne stolice,Ā  grceva i vrlo sporo se popravi nalaz.Ā 
    --Vitamin C u liposolmalnom obliku potomaze apsorpciju.
    (Inače baŔ taj vitamin c je najbolji izvor vitamina c i nije isto sumeci iz konzuma na primjer i taj).
    IzbjegavatiĀ  Fe tablete u kombinaciji sa mlijecnim proizvodima ili bar 3 h nakon ili prije njih ga piti.
    --Namirnice bogate željezom: sjemenke skoro sve vrste, teleca jetrica,Ā  spanak, cikla, orascasti plodovi, crveno meso, i tamna čokolada 70% kkakaa ili viÅ”e.

url=https://lilypie.com]

CarpeDiem.
    28. Rujan 2021. 22:28

Sanjarka88 šŸ¤

NaÅ” pregled danas prosao u redu.

Tlak šŸ‘ urin šŸ‘ kg +7
    Baby L. Procjenjen na 2800g. I dalje otvorena 1 prst.
    Uzeo mi bris za streptokok.
    Kontrola za 2tj.

Čitam vas sutra šŸ¤—

Odlično, čestitam uredan pregled. šŸ¤—
    …Usput i drugim curama koje su ga imale danas. šŸ™Œ

CarpeDiem.
    28. Rujan 2021. 22:31

SanjarkaĀ Odlično, čestitam uredan pregled. šŸ¤—
    …Usput i drugim curama koje su ga imale danas. šŸ™Œ

SweetDream15
    28. Rujan 2021. 22:48

CarpeDiem.

SweetDream15

Večer trudnice i mame 😊 da vas pitam kakve ste vi sa željezom u trudnoći? Meni je danas prepisala dr heferol tablete za željezo jer ga fali, pa ću ih morati piti. Možete li mi reći kakve namirnice ste konzumirale da povećate količinu željeza ? šŸ™‚
    Također vadila sam krv i dala jučer urin, međutim danas kad je pogledala nalaze rekla je da napravim i urinokulturu, ali nije rekla niÅ”ta zaÅ”to pa se nadam da je sve u redu šŸ™ˆšŸ™ˆ

Pisale smo dosta o Fe u trudnoći, odnosno njegovom manjku. Dosta cesta pojava kod nas trudnica i morao bi se suplementirati i iza poroda, u babinamakad gubimo puno krvi, dok dojimo itd.
    –Kod nalaza željeza nije loÅ”e obraditi i feritin (rezervu zeljeza) radi vjerodostojnosti nalaza.
    Doktori većinom daju hefrol i slično bez obzira na odredjene tegobe poput dijareje, crne stolice, grceva i vrlo sporo se popravi nalaz.
    –Vitamin C u liposolmalnom obliku potomaze apsorpciju.
    (Inače baŔ taj vitamin c je najbolji izvor vitamina c i nije isto sumeci iz konzuma na primjer i taj).
    Izbjegavati Fe tablete u kombinaciji sa mlijecnim proizvodima ili bar 3 h nakon ili prije njih ga piti.
    –Namirnice bogate željezom: sjemenke skoro sve vrste, teleca jetrica, spanak, cikla, orascasti plodovi, crveno meso, i tamna čokolada 70% kkakaa ili viÅ”e.

Hvala puno,dosta ste se namučili napisati tog ali punp mi znači ā¤ļø ne sićam se do sad teme o FE na stranici pa nemogu niÅ”ta reći, možda sam i čitala možda ne ali evo priupitala sam ponovo nafriÅ”ko da ne tražim pa nadam se da ne zamjerite 😊

šŸ‘©ā€šŸ’¼ 25
    🤵 29
    L 06.11 - happiness šŸ€ā¤ļø

lovely
    28. Rujan 2021. 23:48

Hvala svima na lijepim željamaā¤ā¤
    _________
    Petrova pokuÅ”at ću se sjetit svih pitanja. Ako ne odgovorim na neko slobodno pitajte opet..
    -za bebača ne treba nositi apsolutno niÅ”taĀ 
    -dolantin su mi dali 2x prvi put prije dripa i drugi put oko 22:30... prva doza me odlicno opustila i baÅ” sam se dobro odmorila. Ova druga doza, je stigla upravo na vrijeme (23:00 h) -skroz otvorena. Osjetila sam ja te zadnje trudove itekako ali je nekako bilo lakÅ”e s njim jer sam se osjećala pijano i nisam to tako dozvoljavala ne znamm. Samo mi je bilo lakÅ”e!
    -pitaju te nekoliko puta želiŔ li epiduralnu 
    -muž je bio sa mnom na porodu i ostao joŔ sat ipo nakon poroda. Dok god je mala bila s nama.
    -disanje da da babica sve lijepo objasni i par puta prodiÅ”e s tobom da skužiÅ” i onda ne znam. Znas kako treba da sve prođe brzo dobro i samo sam o tome mantrala...kao nemoj pustit glas produžit ćeÅ” sve šŸ¤—

Ā 

28.1. āž•šŸ¤°
    28.9. Rita
    šŸ¦”šŸ‚

Lorre
    29. Rujan 2021. 00:04

Meni dns na pregledu nije radio ultrazvuk, samo je napravio pregled..kaze da sam zatvorena ko čep i da sve izgleda ok šŸ˜‚ tako da je idući pregled za 2 tj, 12.10.Ā 

Baby N šŸ’™

japanka.
    29. Rujan 2021. 05:20

Cure ima li joÅ”/već budnih?
    Mene uhvatila nervoza nakon zadnjeg odlaska na wc u 3 i nema viŔe spavanja.
    Imam jedno pitanje za cure koje su već rađale. Koje su normalne vrijednosti ctg-a bebinih otkucaja u porodu? Znam da mi se u zadnjim tjednima vrti oko 150 i uvijek je komentar doktora da je to ok.
    Međutim, često čujem da je primjerice doÅ”lo do hitnog carskog jer je beba imala "loÅ” ctg" pa me zanima Å”to se tolerira. Odnosno kako trudovi utječu na bebin puls, Å”to bi bilo normalno a Å”to patoloÅ”ki. Hvala na razmiÅ”ljanjima ako netko zna 😘

lovely
    29. Rujan 2021. 05:48

japanka.

Cure ima li joÅ”/već budnih?
    Mene uhvatila nervoza nakon zadnjeg odlaska na wc u 3 i nema viŔe spavanja.
    Imam jedno pitanje za cure koje su već rađale. Koje su normalne vrijednosti ctg-a bebinih otkucaja u porodu? Znam da mi se u zadnjim tjednima vrti oko 150 i uvijek je komentar doktora da je to ok.
    Međutim, često čujem da je primjerice doÅ”lo do hitnog carskog jer je beba imala "loÅ” ctg" pa me zanima Å”to se tolerira. Odnosno kako trudovi utječu na bebin puls, Å”to bi bilo normalno a Å”to patoloÅ”ki. Hvala na razmiÅ”ljanjima ako netko zna 😘

Meni su rekli ovako 120-160 je normalno... ako ide preko često je jer je beba preaktivna u tom trenutku, no ako otkucaji ne padaju ispod 180 (kao Å”to je meni bilo) onda treba vidjeti razlog -kod mene je to bilo jer mi je količina plodne vode bila nikakva AFI- 4,4.Ā 

28.1. āž•šŸ¤°
    28.9. Rita
    šŸ¦”šŸ‚

lovely
    29. Rujan 2021. 05:51

Sanjarka88 šŸ¤

NaÅ” pregled danas prosao u redu.

Tlak šŸ‘ urin šŸ‘ kg +7
    Baby L. Procjenjen na 2800g. I dalje otvorena 1 prst.
    Uzeo mi bris za streptokok.
    Kontrola za 2tj.

Čitam vas sutra šŸ¤—

O baby L nam lijepo napreduje šŸ¤— joÅ” malo šŸŽ‰šŸŽŠ

28.1. āž•šŸ¤°
    28.9. Rita
    šŸ¦”šŸ‚

CarpeDiem.
    29. Rujan 2021. 06:30

SweetDream15

CarpeDiem.

SweetDream15

Pisale smo dosta o Fe u trudnoći, odnosno njegovom manjku. Dosta cesta pojava kod nas trudnica i morao bi se suplementirati i iza poroda, u babinamakad gubimo puno krvi, dok dojimo itd.
    –Kod nalaza željeza nije loÅ”e obraditi i feritin (rezervu zeljeza) radi vjerodostojnosti nalaza.
    Doktori većinom daju hefrol i slično bez obzira na odredjene tegobe poput dijareje, crne stolice, grceva i vrlo sporo se popravi nalaz.
    –Vitamin C u liposolmalnom obliku potomaze apsorpciju.
    Izbjegavati Fe tablete u kombinaciji sa mlijecnim proizvodima ili bar 3 h nakon ili prije njih ga piti.
    –Namirnice bogate željezom: sjemenke skoro sve vrste, teleca jetrica, spanak, cikla, orascasti plodovi, crveno meso, i tamna čokolada 70% kkakaa ili viÅ”e.

Hvala puno,dosta ste se namučili napisati tog ali punp mi znači ā¤ļø ne sićam se do sad teme o FE na stranici pa nemogu niÅ”ta reći, možda sam i čitala možda ne ali evo priupitala sam ponovo nafriÅ”ko da ne tražim pa nadam se da ne zamjerite 😊

Nema veze Å”to si pitala, drago mi je ako mogu pomoći. PokuÅ”ala sam sažeti od prilike najbitnije oko Fe. PiÅ”emo svako malo oko toga posto jeĀ  manjak željezaĀ  baÅ” česta pojava kod trudnica pa sam i radi toga najviÅ”e napisala da znaÅ” nisi jedinaĀ  i da je to manje viÅ”e normalno. šŸ™ŒšŸ˜˜

• Uključi se u raspravu, znaÅ” da želiÅ”!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali joÅ” se niste prijavili na račun. NemaÅ” korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.