Cure ima li još/već budnih?
Mene uhvatila nervoza nakon zadnjeg odlaska na wc u 3 i nema više spavanja.
Imam jedno pitanje za cure koje su već rađale. Koje su normalne vrijednosti ctg-a bebinih otkucaja u porodu? Znam da mi se u zadnjim tjednima vrti oko 150 i uvijek je komentar doktora da je to ok.
Međutim, često čujem da je primjerice došlo do hitnog carskog jer je beba imala "loš ctg" pa me zanima što se tolerira. Odnosno kako trudovi utječu na bebin puls, što bi bilo normalno a što patološki. Hvala na razmišljanjima ako netko zna 😘
Super su ti otkucaji. Nekada i ako beba spava pa ctg ne biljezi puno pokreta njim je i to kao lošije. Ali ne može ni beba baš uvijek u vrijeme ctg-a plesati kao blesava kako oni očekuju 🤭
Ako su itkucaji ispod 120, ili više od 170 (160 toleriraju) kažu da je losiji ctg odnosno usporeni ili ubrzani otkucaji, ili manjak pokreta pa razbudjuju bebu i ponove ga.
url=https://lilypie.com]
Ctg mislim da je malo kompleksniji u porodu. Ja cu reci sta je meni bilo na prvom porodu, vjerujem da ima jos mogucih scenarija patoloskog ctga. U trudu, bebi otkucaji narastu (ne znam do kolko) i onda se spustaju. Mom malom nisu uopce rasli i to je bio znak da nije nesto ok tj ne dobiva dovoljno kisika.
Traveller, bas mi je zao sto su te tolko namucili. Jel im bila velika guzva? Iako to naravno nije nikakvo opravdanje, samo pitam jer sam cula da je sv duh bas kaotican u zadnje vrijeme
Rita i Lovely, čestitkena vašim Ritama a curama želim sve najbolje. 💖😍
Ivona, moja iskrena sućut, posebno je grozno kad su djeca u pitanju. Držite se!
Zara, eto tebe sutra u terminu. Jesi spremna?
Super su vam stvarčice za bebe, cure. Ja sam s lagala po Konmari, super mi je sve pregledno. A preslagivat ću dalje po potrebi. Kako je naša cura rođena s 55 cm, brzo ću morati 56 maknuti iz komode. 😂
Mi smo došle kući u nedjelju. U subotu sam morala primiti još dvije transfuzije krvi jer mi je hemoglobin opet pao. Izbadana sam sva od do, kući došla premorena od boravka u bolnici. Srećom Nika je savršeno dijete, poriktana ko sat, u pravilnim ciklusima se budi, jede, pelena, igranje, spavanje i tako sve u krug. Po noći se iznimno rijetko probudi, ne plače. Zbilja smo sretni s njom i naspavamo se i po noći i tijekom dana. Mlijeka još nemam dovoljno. Kombiniram dohranu i dojenje i izdajalicu.
Što se tiče boravka na Sv. Duhu, sestre za mame su super, imala sam puno doticaja s njima jer sam primala svašta više puta dnevno intravenozno. Međutim pedijatrija im je užas, nemam lijepe riječi, samo ih želim zaboravit što prije. Meni je Nika doslovno razrezala bradavice jer mi je jedna sestra pogrešno rekla da imam puno mlijeka i uz to ju je nasilno gurala na mene, a ona nije imala dobar hvat jer se nisu ni potrudili nego je samo bilo bitno da zgrabi, a to šta je meni bradavica masakrirana je kažu normalno. Ma mrs. I idući dan je bilo nemoguće pokušat jer su toliko bile rasjecene da sam jednom doslovno vrisnula kad me je dotakla. Radi toga sam prozvana osobom niskog praga boli i mamom pod hormonima. Posvadala sam se sa svima živima tamo i prijavila ih glavnoj sestri, nakon čega su stvari bile malo bolje. U idućem postu pišem iskustvo s poroda od početka do kraja, pa da ostavim to iza sebe.
Danas imam vađenje savova i nadam se da ih više neću vidjet tamo u bolnici. 😂🙏
Kak uspiješ da ti spava po noći 😂 otkrij mi recept
🙎29 god., 👦muž 33 god.
02/2020 nalaz spermiograma loš, dijagnoza Asthenozoospermia - uzima cink i ostale dodatke
22.5. nalaz spermiograma astheno necrozoospermia
Nakon godinu i dva mj prvi test pozitivan - bez korištenja ikakvih metoda (lh trakice, bazalna temp, dečko od 8 mj nije koristio ništa)
Jutrooo
Traveller hvala na podjeljenom iskustvu, bitno da je sve dobro završilo i da ste oba dvije dobro ❤
Kiky nadam se da si se bar malo otvorila, jako kako je prošlo na poliklinici 🥰
Sretnooo svima danas na pregledima 💕
Ja imam za prijaviti da sam sinos imala dosta obilniju sluz na gaćicama, mozda je početak sluznog čepa 😕 i zatim od 2 ujutro menstrualna bol u leđima i trbuhu ali je prestalo čim sam se ustala ujutro 😀 mozda se nesto pokrene..
Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm
Nemoš vjerovat.. Svaka čast. Meni od nagona za kakanje je prošlo 40 min do poroda i sve sam prodisala, 2 tiska i on vani.. A ti sirota u prazno tiskala plus bebe nigdje.. Za komentare oko poroda i objašnjenje šta ti se dogodilo nemam riječi.. Da tako mogu šutit... Užasno nehumano. Kao da se krv gubi svaki dan
Cure, jutro! Cestitam svima na urednim pregledima, ako netko ima danas sretno!
Traveller, stvarno si imala grozno iskustvo. Uzasno mi je zao sto si morala sve to proci. Vjerujem da ces uz svoju mezimicu brzo zaboraviti sve lose. Sada ste svi na okopu i mozete se puno maziti, paziti i cuvati. Po onome sto si pisala, Nika je divno dijete...vec sada ima svoju dnevnu rutinu. 🥰
Jos davno sam si spremila screenshot tvog popisa za Sv. Duh. Kada budes imala vremena mozes li napisati jos nama koje planiramo tamo roditi da li ti je bilo dovoljno ono sto si nosila? Da li bi nesto oduzela ili dodala? Jesi imala dovoljno pelena za Niku? Koju kremu za bebe si nosila? I jesi li nosila izdajalicu mozda? E da i jesi li stavila robicu za Niku u koferu ili je muz donio na dan izlaska?
Ne sjecam se vise je li jos neka od cura rodila na Sv. Duhu? Svako iskustvo je dobrodoslo. Ja sam sinoc radila popis za bolnicu i kupovinu i na kraju imam sto upitnika u glavi. 😂
Cure, jutro! Cestitam svima na urednim pregledima, ako netko ima danas sretno!
Traveller, stvarno si imala grozno iskustvo. Uzasno mi je zao sto si morala sve to proci. Vjerujem da ces uz svoju mezimicu brzo zaboraviti sve lose. Sada ste svi na okopu i mozete se puno maziti, paziti i cuvati. Po onome sto si pisala, Nika je divno dijete…vec sada ima svoju dnevnu rutinu. 🥰
Jos davno sam si spremila screenshot tvog popisa za Sv. Duh. Kada budes imala vremena mozes li napisati jos nama koje planiramo tamo roditi da li ti je bilo dovoljno ono sto si nosila? Da li bi nesto oduzela ili dodala? Jesi imala dovoljno pelena za Niku? Koju kremu za bebe si nosila? I jesi li nosila izdajalicu mozda? E da i jesi li stavila robicu za Niku u koferu ili je muz donio na dan izlaska?
Ne sjecam se vise je li jos neka od cura rodila na Sv. Duhu? Svako iskustvo je dobrodoslo. Ja sam sinoc radila popis za bolnicu i kupovinu i na kraju imam sto upitnika u glavi. 😂
Bilo mi je i više nego dovoljno. Wc papir vam ne treba, to mi je bilo suvišno. Sva hrana šta sam nosila, nisam smjela jesti radi situacije kakva je bila. To sam sve vratila doma. Pelene sam imala 28 komada, dosta sam vratila doma iako sam je i ja tamo presvlačila, ali i oni su jer sma je slala na dohranu svaka 3 h. Nisam dala da ju izgladnjuju jer je jednom tako urlala cijelu noć i nismo ju mogli smirit do jutra.
Krema je Becutan. Pelene su ti dosta ta manja pakiranja, stvarno ti ne treba više. Vlažne maramice paket. Maramice za dezinfekciju wc školjke. Podloge za prematanje, Izdajalicu, šeširiće za dojenje i komprese bih ja obavezno nosila. Meni je muž donosio naknadno pa sam gubila po jedan dan dok bi mi oni to donijeli gore jer se stvari ostavljaju i kupe samo u 16 i 18 h svaki dan. Labelo, osobna kozmetika, ulosci, jednokratne gaćice. Robicu sam stavila u jaje i muž ju je donio na dan dolaska. Svakako treba donijeti jaje tako da bolje da ne zatrpa vas torbu. On je donio i robu za mene.
Super, puno si pomogla. Pelena znaci mogu staviti i manje od cijelog paketa (ak mi slucajno ne stane cijeli manji paket) Ovo sve sto si pisala da ti je trebalo sam stavila na popis. Samo nisam bila sigurna za izdajalicu i robicu. Tak da izdajalica u kofer, robica za izlazak ne treba. To cu pripremiti u jaje. Hvaaaaala ti! 🤗😘
Ctg mislim da je malo kompleksniji u porodu. Ja cu reci sta je meni bilo na prvom porodu, vjerujem da ima jos mogucih scenarija patoloskog ctga. U trudu, bebi otkucaji narastu (ne znam do kolko) i onda se spustaju. Mom malom nisu uopce rasli i to je bio znak da nije nesto ok tj ne dobiva dovoljno kisika.
To svakako, mislila sam na redovni ctg prilikom pregleda. U tom slucaju je već druga priča.
Ajme Traveller 🥺🥺🥺 citam i ne vjerujem da ti nitko nije objasnio sto se zapravo dogodilo i zasto toliki gubitak krvi. Kako se ti sad osjecas? 🤗 i daj malo dodji i na onu drugu temu. 😃
Sortiraj odgovore
Najstariji