Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Endzrue
    14. Rujan 2021. 12:53

Mateja31 to je tako relativno s tim spuštanjem stomaka. Meni se uopće nije spustio a normalno sam rodila i normalno se otvarala. Osjetila  jesam da mi je nabijen dolje kad bi sjela al stomak je bio isti
    https://ibb.co/bvhHZMy
    Lijevo je slika iz rodilišta 

Leonoah
    14. Rujan 2021. 13:25

Hej cure, evo i mene s pregleda. Nadala sam se da sam se počela otvarat jer me danima bolovi ubijaju, ne mogu spavat, sjdeat, ležat.. ma grozno.. ali nisam otvorena, doktorica kaže da je cerviks toliko tanak da može napipat bebinu glavu. Beba ima 3000g, sve su mjere super i odgovaraju tjednu, osim trbuscica koji je za tjedan i pol manji- ali to je isto u redu. Vratile su mi se mučnine, glava me boli već danima, velika nužda 3 puta dnevno, trbuh toliko napet da imam osjećaj da ću eksplodirat🙈 navijam da beba odluči izaći uskoro🤭
    Samo jedno pitanje, kad vas pregledavaju vaginalno prstima je li vas to boli? Mene toliko boli da sam par puta zaustavila doktoricu i rekla da ne pregledava vise.. ja ne znam kako cu na porodu kad bude svako par sati gledanje koliko sam otvorena..

👱🏻‍♀️29 (Hyperemesis gravidarum, hipertireoza, hipermobilnost zglobova) & 🧔🏻33
    Prva trudnoća - termin 29.09.2021.

Biilja
    14. Rujan 2021. 13:43

nyssa_ dobro da si rekla, moram znaci pripaziti uz sta ne idu jer ja doruckujem jaja nekad 😬 ako mi budu tesko sjedale morat cu traziti druge, sve za bebicu ali ako ne budem mogla trpiti to ne znam sto cu 🤞🏻 Iovako se spremamo za porod i teske smo same sebi, pa zgaravice svakodnevne.. onda mi ne trebaju i tablete koje mi tesko sjedaju na zeludac 😂 
    Mateja2602 Elebaby sam prestala piti odavno jer sam pocela povracati naglo svaki put nakon uzimanja. Cim sam prestala piti prestala i povracati tako da ne konzumiram vitamin C u drugim tabletama ni kapsulama. Znaci te bih mogla cijele piti? Vidim da Yasenka ima sad u DMu u Z centru 🤔🤍

💙 Šimun: 10/2021.
    ➕ Novi plusić ugledan 28.2.2023.
    💜 Mara: 11/2023.

Kiky 🥰
    14. Rujan 2021. 14:13

Leonoah

Hej cure, evo i mene s pregleda. Nadala sam se da sam se počela otvarat jer me danima bolovi ubijaju, ne mogu spavat, sjdeat, ležat.. ma grozno.. ali nisam otvorena, doktorica kaže da je cerviks toliko tanak da može napipat bebinu glavu. Beba ima 3000g, sve su mjere super i odgovaraju tjednu, osim trbuscica koji je za tjedan i pol manji- ali to je isto u redu. Vratile su mi se mučnine, glava me boli već danima, velika nužda 3 puta dnevno, trbuh toliko napet da imam osjećaj da ću eksplodirat🙈 navijam da beba odluči izaći uskoro🤭
    Samo jedno pitanje, kad vas pregledavaju vaginalno prstima je li vas to boli? Mene toliko boli da sam par puta zaustavila doktoricu i rekla da ne pregledava vise.. ja ne znam kako cu na porodu kad bude svako par sati gledanje koliko sam otvorena..

Mene je sad na zadnjem pregledu prije tjedan dana bas bolio vaginalni pregled. Rekao mi je da mi je cerviks dosta omeksan ali nisam isto bila otvorena.
    Imam iste simptome kao i ti, bas mi je tesko ovih dana hodat, lezat, okretat se u krevetu. Jos mi svekrva zna doc kad lezim na kaucu pa mi kaze da se idem setat jer mi je to od lezanja. Najradje bi onda nesto odg a sutim. Da mogu, nebi sigurno lezala.

Ja 33g,mm 34g
    19.01.2021 pozitivan test nakon skoro 2 god pokusavanja
    💙 Stiže nam dečko 💙

Love2021
    14. Rujan 2021. 14:33

Bumac95 sretno danas, još malo i držat ćeš bebicu ❤️
    Muffin žao mi je da si se namučila 😳 Noel mi je prekrasno ime, to je bio i moj izbor da je bio dečko... 
    Traveller sve budemo rodile prije tebe 😂 Zezam te, aj još malo izdrži. Ja sam u prošloj t isto bila tako i na kraju sam natjerala muža na sex i krenuo je porod taj dan 🤣

Endzrue
    14. Rujan 2021. 14:35

Traveller slabo ti je to sve. Ja sam imala do 80.. Oni očekuju puno jače. Ugl pravi trudovi ti ne budu uopće ovako skokovite crte nego ih ne očitava jer budu preko tih njihovih crtica i šablona. Pokušam prokopat na netu al budu crne crtice uz rub tih crta. Jedino ovaj gornji očitava bebine otkucaje
    https://ibb.co/pfjSmG4
    https://ibb.co/kqJsxPM

Rita37🤰
    14. Rujan 2021. 14:38

Muffin 🧁👨‍👩‍👧‍👦

Rita37🤰

Muffin kolika ti je zdjelica? Kako to mjere?Ja sam dosta uska u bokovima…. Doktor jos niti jednom mi nije mjerio ni stomak niti bokove ni moj gin niit ovi u bolnici…… Sad se pitam…. I mislim… Ako do cekam kontrolu u ponedjeljak trazit cu da mjere nesto…

Hvala svima na lijepim željama :)

Za zdjelicu uzimaju neke tri mjere, mjere sa nečim metalnim, izgleda kao tanak okvir od stetoskopa. Ne znam uopće kako da ti opišem koje razmake između kostiju je mjerio, potraži ću link na neki članak da bolje pa ga stavim tu ako nađem.
    Najvažnija je mjera dolje na guzi, između dvije kosti koja mora biti veća od 11 da bi bebi mogla glava uopće izaći, a meni je ta mjera 9 i nešto.
    Ja uopće nisam sitna, da me vidiš rekla bi da ću roditi bez problema.
    Meni kod prvog poroda isto nisu mjerili, bio je isto carski na kraju pod spinalnom a na otpusno pismu su kao razlog napisali kefalopelvina disporporcija.

Više me smeta što nisu odmah to izmjerili jer su imali sve podatke od prošlog poroda, ne bih se toliko mučila bespotrebno.

Hvala ti na odgovoru.  Googlat cu ja dalje..  Bas cu trazit mjerenje prije poroda.   Hvala na info... Puno.  Oporavi se sto prije! Svako dobro
    😘

Endzrue
    14. Rujan 2021. 14:40

https://ibb.co/PzhGRm5  evo ovako bude kad pravi udaraju

• MARELA
    14. Rujan 2021. 14:44

Traveller

Love2021

Bumac95 sretno danas, još malo i držat ćeš bebicu ❤️
    Muffin žao mi je da si se namučila 😳 Noel mi je prekrasno ime, to je bio i moj izbor da je bio dečko…
    Traveller sve budemo rodile prije tebe 😂 Zezam te, aj još malo izdrži. Ja sam u prošloj t isto bila tako i na kraju sam natjerala muža na sex i krenuo je porod taj dan 🤣

Pa i ove u rujnu i budu sve.
    Ma seksamo se mi, probala sam skoro sve živo. Ništa ne pomaže. Mene brinu druge stvari, plodnu vodu nitko pogledao nije. Pisala sam privatniku koji me vodio jer ne čini mi se baš ovo normalno kako me vode u bolnici nakon prelaska termina.

Upravo te htjedoh pitati jel ti Vasiljko dao preporuku kod koga da ides gore? da nejdes svaki puta kod drugog dr. jer i kad ides kod jednog se ne sjeca kaj je bilo prosli out, a kamoli kada se svaki put mijenjaju.  
    Uglavnom, cudno da ti nisu radili pregled, meni su svaki puta u prvoj radili vaginalni u TA u prvoj trudnoci. Mozda ni to bas nije dobro, ali barem plodnu vodu da pogledaju.
    I jel ti mjere bebe odgovaraju trajanju trudnoce?

• MARELA
    14. Rujan 2021. 14:54

Meni je nakon sexa koma dolje, pre osjetljivo poslije cijeli dan onda, koda ce sve ispast van (jos se i rimuje😜), tak da mi se uopce nekak neda udesavati se😆.
    A sinoc kad sam pisala me zapravo probudila kao menstrualna bol na lijevoj strani trbuha, ali konstantna i onak...bas je bila neugodna, kao trud, ali nije. Popila magnezij i proslo za 20 min. Znam da ga vec u 36./37.tj treba prestat pit, al ovo je bas bilo neugodno.
    Netko je pisao kako nema nikakve tegobe, a jos 3 dana do termina - blago ti se😄 ja danas pojela 4 napolitanke i trbuh ko bacva, jos dodatno na tezinu bebe, onakkk...wtf🙄🙄 a u prvoj trudnoci nis.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.