Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    CarpeDiem.
    02. Rujan 2021. 14:27

Zara7

Jutro cure 🤗
    Nadam se da ste sve dobro (osim uobičajenih trudničkih tegoba 🙈)!
    Japanka znači isto je i meni s ulaskom u 9.mjesec, dosad sam baš bila skulirana, al me počela prati neka panika, najčešće pred spavanje i onda moram i ja mantrati. 😢
    Inače, stavit ću jednu sliku kao ohrabrenje tebi, meni i ostalim prvorotkinjama da postoje i ovi scenariji poroda, nije sve tako sivo 😂😂
    https://ibb.co/R48M4qC
    .
    Curke koje ste rodile (sad u jesenskom valu ili već prije u životu) jeste imale neke posebne znakove ili osjećaje tipa dan, dva prije trudova ili pucanja vodenjaka ili je baš došlo odjednom? 😊

Dosta mi se spustio stomak, bila sam umornija nego inače u trudnoći,  tj.pospanija (cijeli dan) prije pucanja vodenjaka i primjetila sam da sam taj dan bas isla dosta puta na wc. Što mi je bilo čudno, ali sam kasnije saznala da je to prirodan proces pred porod  da se crijeva isprazne.
    A par dana prije sam cistila i spremala sve level 100, baš instiktivna priprema svega u detalj. 
    *noć prije isla po kofer iz auta da ga još jednom provučem kroz omekšivač pa sam nakon pucanja v. parkirala sve i skidala sa žice za veš 🤣

url=https://lilypie.com]

url=https://lilypie.com]

• ponosna.mama
    02. Rujan 2021. 14:34

Ivona1505

ponosna.mama

Meni je tocno onako kako je Sanjarka rekla, apsolutno nikakav strah od poroda nemam sve do trenutka kad sam porod krene, onda se sitim ajme pa ja sad moram rodit 🙈
    A i sta se tice razmisljanja o bebi za vrijeme poroda, nema toga, mislis samo kako ces rodit, da izguras najbolje sta mozes, a tek kad rodis razviju se neki posebni osjecaji 🥰
    Moram vam priznat da je skroz ok doc ovde malo odmorit 😂😂
    A evo vam i moj rucak 🤤
    https://ibb.co/5WJHtPS

Jel to pire, palenta ili nesto trece? 😂

Hahahahha pire koji je bia skroz neslan i meso koje je prisoljeno🙈 ..al sve sam pojela, onda znas kako sam bila gladna 😂😂😂

Ivona1505
    02. Rujan 2021. 14:37

ponosna.mama

Ivona1505

ponosna.mama

Meni je tocno onako kako je Sanjarka rekla, apsolutno nikakav strah od poroda nemam sve do trenutka kad sam porod krene, onda se sitim ajme pa ja sad moram rodit 🙈
    A i sta se tice razmisljanja o bebi za vrijeme poroda, nema toga, mislis samo kako ces rodit, da izguras najbolje sta mozes, a tek kad rodis razviju se neki posebni osjecaji 🥰
    Moram vam priznat da je skroz ok doc ovde malo odmorit 😂😂
    A evo vam i moj rucak 🤤
    https://ibb.co/5WJHtPS

Jel to pire, palenta ili nesto trece? 😂

Hahahahha pire koji je bia skroz neslan i meso koje je prisoljeno🙈 ..al sve sam pojela, onda znas kako sam bila gladna 😂😂😂

Bome svaka cast onda hahah 😂😂
    A ovo je moj ruckic, znaci toliko mi se jede rizi bizi da je to strasno. 😁
    https://ibb.co/58prp7r

🙋🏻‍♀️1998. 🧔🏻1992.
    👩‍❤️‍💋‍👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
    25.02.➕🤰🏻
    👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
    Termin carskog 18.10.2021. 😊
    Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
    09.01. ➕
    Termin: 10.09.2024. 🤰🏻

• buhtlica34
    02. Rujan 2021. 14:46

Moja kuhinja je stigla prije 2 tjedna, ali majstori za spojiti vodu, plin i struju još uvijek nisu! Trebali su doći ovaj tjedan, naravno ne javljaju se uopće. Pa smo zvali druge koji će mooozda moći sljedeći tjedan, a to će javiti u ponedjeljak. Uglavnom luda sam više od toga, želim konačno kuhati u svojoj kuhinji. Ovak jedem šta mi svekrva skuha 😏

Endzrue
    02. Rujan 2021. 14:46

Ivona1505

Mojoj mami su samnom radili carski na termin 27.2, a sa sekom 2 dana nakon termina 20.7, ja sam bila prezivahna i omotala se u pupcanu vrpcu, rekli su da bi se ugusila da me prirodnim putem rodila, a seka je bila i sitnija i poprecno okrenuta, da se stigla okreniti rodila bi ju mama prirodnim putem. Kaze ne zali uopce sto nije prirodnim putem rodila, jedino je poslije mene bakteriju pokupila pa se malo duze oporavljala, ali kaze potpisala bi carski bilo kad, a sa spinalnom je imala iskustva posto je nogu slomila dok je trenirala nogomet, tako da kaze da to nije najstrasnija stvar na svijetu. Cak je ij svekrva rekla da je mogla birati da bi i ona isla na carski. 😁

Sve to lijepo i krasno. Al u bolnici sam ležala sa caricama 3 dana. Operacija je operacija. Svaki doktor koji je ušao je komentirao da bi uvijek izabrao vaginalni porod. Da su si malo krivo žene protumačile carski (ove koje plate i ne žele ni probat). Cura sa mnom je imala 3.ći carski i podvezala je jajnike. 33godine(ima 4 djece).. Prijateljica mi je prvo na hitni carski i jedva preživjela i ona i mali. Ima rez od kuka do kuka i evo 2.5god poslije je rodila prirodno. Kaže da joj je bilo užasno teško rodit drugo al da je oporavak bio puno lakši. Tako da se ne može usporedit uopće vaginalno i operacija. Na stranu ko stvarno mora iz medicinskih razloga. Na koncu sve se oporave od poroda. 
    Meni je evo danas 7 dana od poroda. Oba vaginalno, nebo i  zemlja oba poroda po agresivnosti, oba pukao vodenjak. Prvi trajao 2.5h (drip plus trudovi), drugi trajao 5.5h.(drip plus trudovi) .. u ovoj trudnoći sam se bazirala na željezo i puno se lakše oporavila već sad (u prošloj 3mj nisam došla sebi od slabosti) 

plavabosanka
    02. Rujan 2021. 14:50

Jana25

To je ta rečenica koju sam tražila. Ne znam ni čemu prepričavanje poroda od naših mama ili baka, onih koji su se dogodili od prije 15, 20 ili 50 godina.
    Vama to sigurno neće biti tako.
    Medicina je naprednija danas nego što je bila jučer. A o prošlosti neću.
    Da, porod boli, da nosi posljedice bio vaginalni ili carski.
    Al da je to tolika drama jel stvarno mislite da bi se zene odlucivale na drugo ili treće dijete? Svi smo vidili recimo Sanjarkinugrađu. Sitna ženica i ide, čeka treću sreću…
    Ko je shvatio, shvatio je 🥰

Ma ja se uspoređujem zato što mi je beba u istom položaju kakvom sam ja bila mami, znači već nasljeđuje tvrdoglavost na mene🤣🤣 I baš zato što je ona to nekad u onom hororu od bolnice preživjela, i ja se rodila živa i zdrava, znači da mogu i ja danas u ovom modernom dobu i u bolnici koja je 50 puta bolje opremljena. Mislim gledam na to ko nešto što me gura naprijed ako me kužiš 🤗 
    A to da nosi posljedice to si govorim u glavi da obadva poroda imaju i prednosti i mane. Nije da trebamo sve idealizirat, al nije ni da treba dramit oko svega. 
    Što se tiče sitne građe meni su svi uvijek prije trudnoće rekli da kak ću ja podnijeti trudnoću i nosit tu bebu 9 mjeseci u trbuhu, takva sitna mala (164.5 sa 47 kg)🤦🏻‍♀️🙄 pa eto ide bez problema za sad😄

👱🏻‍♀️ 23y 👩🏼‍🦲 33 y 👩‍❤️‍💋‍👨 - 6/13
    💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️
    24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈

Mokosh
    02. Rujan 2021. 14:59

Samo da se javim da sam ziva. 01.09. ujutro na svijet je dosao moj mali zmaj, Dragun. 💚  Trenutno sam u jakim bolovima, nisam ga jos ni u ruke primila. Citam vas kad se oporavim. Drzite se svi! ❤

👭 dvije Carice 2016g i 2018g
    ➕ 01.01.2021. 💙🤰

plavabosanka
    02. Rujan 2021. 15:00

Endzrue

Ivona1505

Mojoj mami su samnom radili carski na termin 27.2, a sa sekom 2 dana nakon termina 20.7, ja sam bila prezivahna i omotala se u pupcanu vrpcu, rekli su da bi se ugusila da me prirodnim putem rodila, a seka je bila i sitnija i poprecno okrenuta, da se stigla okreniti rodila bi ju mama prirodnim putem. Kaze ne zali uopce sto nije prirodnim putem rodila, jedino je poslije mene bakteriju pokupila pa se malo duze oporavljala, ali kaze potpisala bi carski bilo kad, a sa spinalnom je imala iskustva posto je nogu slomila dok je trenirala nogomet, tako da kaze da to nije najstrasnija stvar na svijetu. Cak je ij svekrva rekla da je mogla birati da bi i ona isla na carski. 😁

Sve to lijepo i krasno. Al u bolnici sam ležala sa caricama 3 dana. Operacija je operacija. Svaki doktor koji je ušao je komentirao da bi uvijek izabrao vaginalni porod. Da su si malo krivo žene protumačile carski (ove koje plate i ne žele ni probat). Cura sa mnom je imala 3.ći carski i podvezala je jajnike. 33godine(ima 4 djece).. Prijateljica mi je prvo na hitni carski i jedva preživjela i ona i mali. Ima rez od kuka do kuka i evo 2.5god poslije je rodila prirodno. Kaže da joj je bilo užasno teško rodit drugo al da je oporavak bio puno lakši. Tako da se ne može usporedit uopće vaginalno i operacija. Na stranu ko stvarno mora iz medicinskih razloga. Na koncu sve se oporave od poroda.
    Meni je evo danas 7 dana od poroda. Oba vaginalno, nebo i zemlja oba poroda po agresivnosti, oba pukao vodenjak. Prvi trajao 2.5h (drip plus trudovi), drugi trajao 5.5h.(drip plus trudovi) .. u ovoj trudnoći sam se bazirala na željezo i puno se lakše oporavila već sad (u prošloj 3mj nisam došla sebi od slabosti)

E to sam se ja uplašila carskog jer ipak operacija je operacija. Em zbog povijesti bolesti u obitelji(a da to nije bitno nebi doktori uvijek pitali) tromboze i proširenih vena itd. Al ako ću morati jer je sigurnije za bebu i mene, preživjeti ćemo i to. I ne mora biti možda će mi drugi put biti drugi doktor koji neće biti za carski (to se ovoj jednoj curi već desilo jedan je rekao carski zbog prognoze da će bit velika beba i došla drugo put drugi doktor kaže nema potrebe). Ja se sve nadam da će se okrenuti do kraja taj mali tvrdoglavi 🤣🤣🙈  

💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️

plavabosanka
    02. Rujan 2021. 15:01

Mokosh

Samo da se javim da sam ziva. 01.09. ujutro na svijet je dosao moj mali zmaj, Dragun. 💚 Trenutno sam u jakim bolovima, nisam ga jos ni u ruke primila. Citam vas kad se oporavim. Drzite se svi! ❤

Čestitke na malenom. Brzi oporavak vam želim💗💗💐💮

💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻

Mišić
    02. Rujan 2021. 15:01

Napisala sam post i citirala Endzrue i ne zeli se objaviti pa cu ovako 🙈. 
    Dakle, evo ovo sam i ja htjela dopisati!! To je teska abdominalna operacija i nevjerojatno je s kakvom se lakocom o carskom rezu govori kao “laksoj” opciji. To ne postoji! Porod je porod, najbitnije je da na kraju kraj sebe imate zivu i zdravu bebu i da ste vi ok. Oporavak nakon carskog je puno tezi, meni osobno zbog silnih ogranicenja - em pazi ovo, em pazi ono. Imajte na umu da se tijelo mora oporaviti nakon poroda, bez obzira kako ste donijele svoju bebu na svijet. Ne zaboravite na unos vitamina i minerala (ovo sto je i Endzrue napisala). 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.