Hehehehhe
Uvik se sjetim kolegice i njene priče s poroda
Gdje u kraj od boli i ludila je viknula : Vadite TO vani vise! 🤣🤣🤣🤣🤣
Toliko o ljubavi u tim momentima 🤣
Meni porod nije nikakva romantika. Niti u onako jakim bolovima sam bila sposobna razmišljati o djetetu i ljubavi prema njemu.
Ta ljubav dođe nakon, mislim tu je od plusa na testu al ona prava, istinska i najveća na svijetu dođe nakon poroda
I jača svakim danom, satom i minutom, produbljuje se svakim osmjehom i pogledom.....
Moje osobno mišljenje 😊
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Dan mame :)
Ja sam odradila zadnji pregled kod ginekologice danas, s 33+5. Napravila mi je bris na streptokok i obavila ručno/UZV pregled i zaključak je da je beba po svim mjerama 34+5 (ima 2ipo kila). Ja sam uloživa za vršak prsta, UU zatvoreno. Rekla mi je da odmaram kad osjetim pritisak i stavila me na 2 tj na 2 utrića vaginalno. Any idea why? Meni se taj nalaz čini skroz OK za ove tjedne - možda griješim?
Šaljem zagrljaje svim hrabrim mamama i bebama, mislim na vas iako ne pišem svako malo :)
Mozda cisto eto preventivno 🤷🏻♀️
Inače da ok nalaz za te tjedne i višerotku 😊
Horor priče i negativa me uopće ne zanimaju. Tko god mi krene nešto pričati, odmah ga prekinem i direktno kažem da sorry, al ne zanima me. Niti ja ne planiram plasiti svoje trudne frendice koje će rodit iza mene. Postove takve vrste isto preskačem (ne teške priče s poroda naših cura s teme jer smo zajednica podrške i ne živim u ignoranciji) nego moj ovaj onaj je imao ovako i onako.. I ja znam najgorih scenarija osobno i znam super iskustva, nitko od nas ne zna šta će ga dopasti. Želim biti u totalnim zenu do poroda, čemu se zamarati s nečim šta je totalno nepredvidivo. Inače kad krene bolit, ako ste u panici, tek ste onda u problemu jer umjesto na disanje i pokušaj olakšavanja sebi i bebi napravite problem i boli još i više.. Nisam rodila ali sam se dosta nacitala u vezi toga i svugdje isto piše.. I ima mi smisla.
Ako budem imala i užasa porod bože moj. Proći će i to.
Btw ja sam ona koja ne da se boji vađenja krvi nego ima fobiju radi lošeg iskustva pa sam stisla zube kad je bila beba u pitanju.. A nisam vadila krv prije toga od rane osnovne škole i čak sam s hitne bjezala da mi ne bi vadili. Bilo mi je teško ali bez drame sam sve odradila. Nema toga šta žene ne mogu. A najvažnije je kako si čovjek složi u glavi.
Tako je 😊💪
Horor priče i negativa me uopće ne zanimaju. Tko god mi krene nešto pričati, odmah ga prekinem i direktno kažem da sorry, al ne zanima me. Niti ja ne planiram plasiti svoje trudne frendice koje će rodit iza mene. Postove takve vrste isto preskačem (ne teške priče s poroda naših cura s teme jer smo zajednica podrške i ne živim u ignoranciji) nego moj ovaj onaj je imao ovako i onako.. I ja znam najgorih scenarija osobno i znam super iskustva, nitko od nas ne zna šta će ga dopasti. Želim biti u totalnim zenu do poroda, čemu se zamarati s nečim šta je totalno nepredvidivo. Inače kad krene bolit, ako ste u panici, tek ste onda u problemu jer umjesto na disanje i pokušaj olakšavanja sebi i bebi napravite problem i boli još i više.. Nisam rodila ali sam se dosta nacitala u vezi toga i svugdje isto piše.. I ima mi smisla.
Btw ja sam ona koja ne da se boji vađenja krvi nego ima fobiju radi lošeg iskustva pa sam stisla zube kad je bila beba u pitanju.. A nisam vadila krv prije toga od rane osnovne škole i čak sam s hitne bjezala da mi ne bi vadili. Bilo mi je teško ali bez drame sam sve odradila. Nema toga šta žene ne mogu. A najvažnije je kako si čovjek složi u glavi.
Potpisujem svaku rič!
Pozdrav iz KBC Split s 3.kata 😄😄
https://ibb.co/Qnvbr8s
Super mi je sta kad dođes za GUK naprave ti kompletan pregled pa si bar mirna iako ti niko nista ne govori 🙈
Odradila vaginalni pregled (zatvorena), uzv (vjerojatno sve ok) i ctg (tu ne znan ni sta bi tribala gledat 🙈)
Jel ovo soba 8? 😁 Istu sliku imam u galeriji 😂
Moja prica kako sam lorenu rodila slabo se i sjecam jer ima tome i 14 godina. Na dan termina ostavljena u bolnici zbog laznih trudova zatvorena skroz. Kroz par dana na pregledu mi rekli da mi je ispao sluzni cep niti sam ja to vidila niti osjetila nakon par dana pocela curiti lagano plodna voda. Taj dan dobila neki antibiotik spavala tu noc kao beba ujutro u 6 me probudili trudovi dok je dosla vizita setala nista strasno nije boljelo. U 9 me klistirali i obrijali nakon toga u radaonu me smjestili trudovi bili podnosljivi. Dali mi opet taj antibiotik i pocela sam spavati na stolu za radanje dosla doktorica rekka dajte joj DRIP U 10.15 je to bilo. I krece nocna mora trud za trudom sve do 11.40 kad je mala izasla. Doktorica isto malo pomogla pritisnuka laktom trbuh. Napravili mi rez od 3 punta. Brzo sam se poslije oporavila taj rez malo bolio. Vecin problem mi je bilo dojenje mala slabo vukla pa prvo mliko bi izvukla i popila i onda drugo vise ne bi doslo tako da smo imali kombinaciju cica plus ad mliko. Rodila se sa 41+1 3100 i 48 cm mala princeza. Za 2 mjeseca dobila 12 cm i nosila broj 62 sve je nadoknadila. Grcice fala bogu nije imala. Dude nije htijela uopce a flasicu je imala adventovu. Tako da i sada razmisljam o adventovoj samo sa dodatkom protiv grcica.
Do sada spontani 2007.god nakon 2 mjeseca ponovno trudna i uredna trudnoća rodila se naša princeza Lorena. Nakon 4 godine ponovno trudna srce stalo u 9 tjednu da nisam niti znala i 3 tjedna nosila mrtvi plod u sebi. Nakon godine i pol dana pokušavanja uz 1 terapiju FEMARA tableta ostala sam trudna.
I ja sam imala lose iskustvo u vadenju krvi kad sam bila 4.osnovne, od onda fobiju imam od toga, ali okrenem glavu kad vade i prezivim. Kao sto kazes nema toga sto zene ne mogu. 😊
🙋🏻♀️1998. 🧔🏻1992.
👩❤️💋👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
25.02.➕🤰🏻
👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
Termin carskog 18.10.2021. 😊
Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
09.01. ➕
Termin: 10.09.2024. 🤰🏻
Heeeej, nema me kratko kad ono imamo nove bebe...našim hrabrim mamasitama čestitam od srca ‼️💕
.
Ja sam danas bila na pregledu.. princeza ima 2974 grama i duga je 47,4 cm. Rekla je dr ako ju rodim uskoro bit će prosječne težine, no ako će čekati 40.tjedan ili kasnije,bit će to prava buhtlica🤗
.
Cerviks mi je uloživ do ušća = zna li mi možda netko od vas ovo pojasniti?! Nisam pitala dr, a Google mi i nije od neke pomoći 🙏
.
Bips =uzela sam de lux samo zato jer su mi bile ljepše od onih od kaučuka. Muči me ta veličina 0-36, pa sam uzela i Nuk, tako da si i damica odabere🤗 od bočica 1 avent i 1 tommee tippee pa ćemo vidjet hoćemo li i koju ćemo koristiti..
.
Purelan sam u ljekarnoj uzela 😁
28.1. ➕🤰
28.9. Rita
🦔🍂
Hallo zeniceee 😌 vidim da se uveliko pise o strahu od poroda 🤷
Meni moji svi govore da nisam normalna jer se uopste ne bojim...znacii zenee danas sam 36+0...znam da je sve blizuu i da moze svaki tren da krene...moj muz je u Bosni hahha sutra dolazii...ja imam svaki dan menstrualne bolove...a ne bojiim se uopste, staa visee jedva cekaam da to krene i da uzmem svog prvenca u ruke 🙏🤗 moji mi svi govore biraj carski kad vec mozes ili uzmi epiduralnuu kad ti se nudi, jesi li luda da prezivljavas bolove i bla blaa...muz mi kaze svaka ti cast ako ne uzmes nista ja bi umro 😂😂😂 hahah...
Tako daaa...ne razmisljam o ruznim stvarima niti slusam druge porodilje kako su prosle...jer sve smo razlicite i sve nas razlicito ceka...neka ima mali prag podnosljivosti bolaaaa a neka od nas veliik ili preveliik...tako da neka kaze bolilo za poludit neka kaze boliloo za izdrzat 🤷 znacii kakoo bude biti ceee...najbitnije od svega da se bebe rode zdrave,zive,ispravne i bez komplikacija...
Mi zene mozemo svee...i moramooo to ZAPAMTITE 🤗😌🤗😌🤗❤❤❤
12/20 Biohemijska 💔
28.01.2021. ➕
Termin 30.09.2021.
Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji