Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Zara7
    02. Rujan 2021. 13:20

Japanka, Sunce7 meni je ova knjiga teško otkriće, u prvom čitanju su mi neke stvari bile smiješne i malo apsurdne (npr, ovaj orgazmički porođaj 😂), ali sad u drugom čitanju mi sve ima smisla. I svaki put kad me uhvati ta neka panika uzmem si knjigu i iznova čitam neka poglavlja i baš me svaki put smiri (možda je ponesem i na porod 😂). 
    Slažem se s Traveller da apsolutno nikakve koristi nema od horor priča. Nekad imam osjećaj da se neke žene i hrane prepričavanjem svojih horor iskustava 🤷🏼‍♀️ niti ih slušam niti ih planiram širiti! Baš se u ovoj knjizi spominje kako je nastao cijeli senzacionalizam o tome kako je porod najgora bol na svijetu jer je zanimljivije nego slušat kako je često bolno, ali podnošljivo iskustvo. 
    Sanjarka, Ponosnamama znači nula intuicije 😂 to mi čak ima i smisla haha
    Što se duda tiče, ja tu malo pušem i na hladno (mala profesionalna deformacija jer radim s dosta djece koja imaju krivi zagriz radi duugotrajnog dudanja) pa sam uvijek govorila da moje dijete neće imat dudu (a eno već ga dvi čekaju 😂), u postolara najgore cipele očito 😂 neki konsenzus kolegica je da su Nuk dude najispravnije ☺️ 

J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
    L. 👶 1.mj. 2024. 🧡

• Tienna
    02. Rujan 2021. 13:22

Hahah Sanjarka, mogu ti rec da sam možda i previše spremna, mislim da mi pol toga što sam spremila neće koristiti 😅
    Cure (a posebno ako ima koja iz Vinogradske) jeste nosile pelene za bebu, kremicu i vlažne maramice za presvlaciti bebu? Ako da, koliko toga je dosta?
    Također, robica tipa bodici i pidžamice, robica za izlazak za mene i bebu? Mene strah da mi nitko neće ništa moc donesti ako zatvore opet radi korone pa sam spremila.
    Spremila sam mali kofer za boravak u bolnici i u onaj sa Ali expresa stvari za rađaonicu. Valjda nije to previše pa da me netko viče od sestara 😅https://ibb.co/MC8X3w6

🙋‍♀️30🙋‍♂️30
    ➕ 5.2.2021. 💙

• Tienna
    02. Rujan 2021. 13:30

Zara7

Japanka, Sunce7 meni je ova knjiga teško otkriće, u prvom čitanju su mi neke stvari bile smiješne i malo apsurdne (npr, ovaj orgazmički porođaj 😂), ali sad u drugom čitanju mi sve ima smisla. I svaki put kad me uhvati ta neka panika uzmem si knjigu i iznova čitam neka poglavlja i baš me svaki put smiri (možda je ponesem i na porod 😂).
    Slažem se s Traveller da apsolutno nikakve koristi nema od horor priča. Nekad imam osjećaj da se neke žene i hrane prepričavanjem svojih horor iskustava 🤷🏼‍♀️ niti ih slušam niti ih planiram širiti! Baš se u ovoj knjizi spominje kako je nastao cijeli senzacionalizam o tome kako je porod najgora bol na svijetu jer je zanimljivije nego slušat kako je često bolno, ali podnošljivo iskustvo.
    Sanjarka, Ponosnamama znači nula intuicije 😂 to mi čak ima i smisla haha
    Što se duda tiče, ja tu malo pušem i na hladno (mala profesionalna deformacija jer radim s dosta djece koja imaju krivi zagriz radi duugotrajnog dudanja) pa sam uvijek govorila da moje dijete neće imat dudu (a eno već ga dvi čekaju 😂), u postolara najgore cipele očito 😂 neki konsenzus kolegica je da su Nuk dude najispravnije ☺️

Sad ću i ja morat uzet tu knjigu, samo ne znam kad ću procitat kolko sam si ih zadala do poroda procitat 😅
    Hahah za intuiciju sam se baš nasmijala 🤣🤣 nemam uopće nikakav osjećaj. meni ko da još 3 mjeseca imam do poroda, a službeno sam 35 tt po ZM 😁

🙋‍♀️30🙋‍♂️30
    ➕ 5.2.2021. 💙

Jana25
    02. Rujan 2021. 13:30

To je ta rečenica koju sam tražila. Ne znam ni čemu prepričavanje poroda od naših mama ili baka, onih koji su se dogodili od prije 15, 20 ili 50 godina.
    Vama to sigurno neće biti tako. 
    Medicina je naprednija danas nego što je bila jučer. A o prošlosti neću.
    Da, porod boli, da nosi posljedice bio vaginalni ili carski.
    Al da je to tolika drama jel stvarno mislite da bi se zene odlucivale na drugo ili treće dijete? Svi smo vidili recimo Sanjarkinu građu. Sitna ženica i ide, čeka treću sreću...
    Ko je shvatio, shvatio je 🥰

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

Orhideja13
    02. Rujan 2021. 13:31

Cure, moj sutrasnji pregled pomjeren za Danas.. Evo me na ctg, treci put Mi GA rade🤷‍♀️ Mala je preaktivna.. Ovaj treci put je Malo bolja, vidjecemo sta ce Dr na kraju reci.. 🤞

09.2017- spontani
    04.2018- spontani
    10.2019-spontani
    02.2021+ ❤️❤️

Jana25
    02. Rujan 2021. 13:32

Jana25

To je ta rečenica koju sam tražila. Ne znam ni čemu prepričavanje poroda od naših mama ili baka, onih koji su se dogodili od prije 15, 20 ili 50 godina.
    Al da je to tolika drama jel stvarno mislite da bi se zene odlucivale na drugo ili treće dijete? Svi smo vidili recimo Sanjarkinugrađu. Sitna ženica i ide, čeka treću sreću…

Zara
    Nekad imam osjećaj da se neke žene i hrane prepričavanjem svojih horor iskustava 🤷🏼‍♀️
    Na ru recenicu sam mislila 🤣

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

lovely
    02. Rujan 2021. 13:38

Jana25

Jana25

Al da je to tolika drama jel stvarno mislite da bi se zene odlucivale na drugo ili treće dijete? Svi smo vidili recimo Sanjarkinugrađu. Sitna ženica i ide, čeka treću sreću…
    ZaraNekad imam osjećaj da se neke žene i hrane prepričavanjem svojih horor iskustava 🤷🏼‍♀️
    Na ru recenicu sam mislila 🤣

Majke mi mile‼️ ne smatram da treba idealizirati porod. Netko podnese bolje, netko gore..ali brate to što je nekom bilo koma ne znači da će i meni/nama. Apsolutno se slažem s tim da je toliko loše/strasno/najgore na svijetu, civilizacija bi izumrla jer žene ne bi nakon 1 više željele rađati.

Također, ne znam tko je napisao ali slažem se s onim da je puno veći horor svi oni parovi koji žele, a koji ne mogu ...kojima ne uspjeva godinama. Žene koje plaču svaki mjesec zbog minusa na testu (I sama sam bila među njima određeno vrijeme). To je teško i najgore, a sve ovo drugo ćemo izdurati. ❤🙏

28.1. ➕🤰
    28.9. Rita
    🦔🍂

• ponosna.mama
    02. Rujan 2021. 13:41

Traveller

ponosna.mama

japanka.

Zara7

Jutro cure 🤗
    Nadam se da ste sve dobro (osim uobičajenih trudničkih tegoba 🙈)!
    Japanka znači isto je i meni s ulaskom u 9.mjesec, dosad sam baš bila skulirana, al me počela prati neka panika, najčešće pred spavanje i onda moram i ja mantrati. 😢
    Inače, stavit ću jednu sliku kao ohrabrenje tebi, meni i ostalim prvorotkinjama da postoje i ovi scenariji poroda, nije sve tako sivo 😂😂
    https://ibb.co/R48M4qC
    .
    Curke koje ste rodile (sad u jesenskom valu ili već prije u životu) jeste imale neke posebne znakove ili osjećaje tipa dan, dva prije trudova ili pucanja vodenjaka ili je baš došlo odjednom? 😊

Zara, čitaš Inu May Gaskin ☺️ I ja sam je čitala ranije, baš sam razmišljala da ponovim neke dijelove sad pred porod. Ja sam se nakon te knjige jako zainteresirala za prirodan porod bez intervencija, što još više povećava moj strah jer mislim da u našim bolnicama to ne ide tako lako 😥
    E i mene zanima to što si pitala, cure koje su rodile, ima li nekih naznaka prije tog dana? 🤔

Ja nisam imala bas nikakve naznake osim mozda neke intuicije 🙈 ..kazem ja muzu amo mi u mekica najest se jer cu ti ja ic veceras rodit.. dosla iz meka u 22, u 23 puka vodenjak 😄😄
    A s drugom mi je bila toliko dobra intuicija da sam imala cilo jutro trudove, a da nisam ni znala 😂😂

Nego reci ti meni šta si ti to jela u Mekšitu da si rodila isti dan? Pitam za prijatelja. 🌞🤭

McChicken menu i sladoled s bombonima 😂😂😂😂

• ponosna.mama
    02. Rujan 2021. 13:42

Sanjarka88 🤍

ponosna.mama

Pozdrav iz KBC Split s 3.kata 😄😄
    https://ibb.co/Qnvbr8s
    Super mi je sta kad dođes za GUK naprave ti kompletan pregled pa si bar mirna iako ti niko nista ne govori 🙈
    Odradila vaginalni pregled (zatvorena), uzv (vjerojatno sve ok) i ctg (tu ne znan ni sta bi tribala gledat 🙈)

Sretno 🤞♥️

Hvala 🥰

• ponosna.mama
    02. Rujan 2021. 13:44

Tracy_

ponosna.mama

Pozdrav iz KBC Split s 3.kata 😄😄
    https://ibb.co/Qnvbr8s
    Super mi je sta kad dođes za GUK naprave ti kompletan pregled pa si bar mirna iako ti niko nista ne govori 🙈
    Odradila vaginalni pregled (zatvorena), uzv (vjerojatno sve ok) i ctg (tu ne znan ni sta bi tribala gledat 🙈)

Jel ovo soba 8? 😁 Istu sliku imam u galeriji 😂

Nije nego 1, odjel patologija trudnoce 2 😄 ..izgleda da su sve sobe iste 🙈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.