Mokosh cestitam 💙🎉🥰 ..nadam se da ces se oporaviti sto prije 😘
Cure koje idete na GUK profile, znam da ste vec pisale o tome, ali moj trudnicki mozak to nije zapamtio 🙈
Koja je granica 2h nakon jela? Koliko prije obroka? A koliko ujutro nataste?
Ovde niko nista ne govori kad te ubodu, a mene bas zanima je li to ok..
Ni meni ne kazu ali napisem ti ja svoje vrijednosti sa guk profila.
26 tjedan: 5.4, 6.1, 6.7,4.7
29 tjedan:5.3, 6.9, 6.8, 4.8
Pa su mi nakom toga rekli da je to previse i da moram vise paziti inace cemo morati pricati o inzulinu. Pa sam pazila….i onda….
30 tjedan: 4.3, 4.1, 4.8, 5.9
31 tjedan: 4.9, 4.7, 5.0, 4.8
Ja odmaram od pregleda i guka tako da nemam sta prijaviti. Cestitam curama koje su rodile, bravo 💙❤
Cistim, spremam, hodam okolo sa krpom i kvocam…hahahaha, strah od poroda je pristuan, ali sam procitala negdje da je to bebi stresnije nego nama tako da moram biti hrabra i ne bojati se. Sve za tog malog posranca 🤣💙💙
Nama se vadi krv prije obroka, dva sata nakon obroka i navecer u 00, 03 i 06 ..to ti je 8 ili 9 puta u 24h, bit cu ujutro pametnija pa cu bolje znat..
Meni je do sada bilo u rasponu od 5.3-5.7, ovisno je li prije ili nakon obroka. Bas me zanima koliko ce mi bit ujutro nataste jer mi inace na OGTT-u jedino to bude poviseno.
Mislim da ti je to dobro. Nama vade u 8, 10, 14, 20. Prvi nataste pa dobijemo dorucak, pa za 2 sata vade ponovo, pa onda u 12 rucak u 14 mjerenje u 18 vecera u 20 mjerenje. (S tim da zadnja 2 mjerenja vadis sam kod kuce i javljas im telefonski, to je radi korone prije se ostajalo u bolnici) i onda ako to ne bude ok idemo ovo sto si ti sada na 24 sata u bolnicu.
Ali mislim da je to tvoje dobro.
Javi kako ce ti proci ostatak, bas me zanima. 😀
Odradila mjerenje prije vecere, 5.1, vecerala, sljedece mjerenje za dva sata.
Meni si cini da je sve do sada ok..
Cure koje idete na GUK profile, znam da ste vec pisale o tome, ali moj trudnicki mozak to nije zapamtio 🙈
Pa su mi nakom toga rekli da je to previse i da moram vise paziti inace cemo morati pricati o inzulinu. Pa sam pazila….i onda….
Ja odmaram od pregleda i guka tako da nemam sta prijaviti. Cestitam curama koje su rodile, bravo 💙❤
Cistim, spremam, hodam okolo sa krpom i kvocam…hahahaha, strah od poroda je pristuan, ali sam procitala negdje da je to bebi stresnije nego nama tako da moram biti hrabra i ne bojati se. Sve za tog malog posranca 🤣💙💙
Nama se vadi krv prije obroka, dva sata nakon obroka i navecer u 00, 03 i 06 ..to ti je 8 ili 9 puta u 24h, bit cu ujutro pametnija pa cu bolje znat..
Meni je do sada bilo u rasponu od 5.3-5.7, ovisno je li prije ili nakon obroka. Bas me zanima koliko ce mi bit ujutro nataste jer mi inace na OGTT-u jedino to bude poviseno.
Mislim da ti je to dobro. Nama vade u 8, 10, 14, 20. Prvi nataste pa dobijemo dorucak, pa za 2 sata vade ponovo, pa onda u 12 rucak u 14 mjerenje u 18 vecera u 20 mjerenje. (S tim da zadnja 2 mjerenja vadis sam kod kuce i javljas im telefonski, to je radi korone prije se ostajalo u bolnici) i onda ako to ne bude ok idemo ovo sto si ti sada na 24 sata u bolnicu.
A evo jedva cekam veceru, toliko sam gladna da bi krevet pojela 🙈 ..rekle su mi cure koje su vec bile da je vecera oko 6:30-7, znaci imamo vađenje prije vecere i 2h nakon. Javim ti kako je proslo 😊
🤞🤞 za dobre rezultate 🙌
url=https://lilypie.com]
A evo jedva cekam veceru, toliko sam gladna da bi krevet pojela 🙈 ..rekle su mi cure koje su vec bile da je vecera oko 6:30-7, znaci imamo vađenje prije vecere i 2h nakon. Javim ti kako je proslo 😊
🤞🤞 za dobre rezultate 🙌
Hvala 😘😘😘
Lady.D planiraš na Sv. Duh? Kada krećeš tamo na kontrole? Vidim da smo tu negdje,pa ako me ranije ne porode na carski nadam se da ćemo se vidjeti 😇
👱♀️ 33
🧔🏽 34 zdrav ko dren
👦 sinko (2017)
👼 moj anđeo 2020 (beba rođena u terminu,otišao na nebo nakon par sati,dg. Nerazvijena pluća)
Otežano smo začeli oba sina,za 👼 nam je preko godinu i pola.
➕4.3.🌈💖
6.11. Baby girl 💖
Vidim da pišete o porodima... Ja jedva čekam... Doduše ja sam mazohista neki... Prvi porod mi je traja 11 uri, krepala sam, al opet kad se sitim bilo mi je show 🤣🤣. Isto su mi morali stat na stomak, al nije bilo tako strašno. Visok mi je prag boli, volim taj adrenalin i napetost prije... Strah me jedino da ne skupim u bolnicu coronu ili tipa da moram na carski🙄.
Nemam ništa protiv carskog, al ja bi rađe opet prirodno da brže dođem sebi.
Lady.D planiraš na Sv. Duh? Kada krećeš tamo na kontrole? Vidim da smo tu negdje,pa ako me ranije ne porode na carski nadam se da ćemo se vidjeti 😇
Pokloncic13…ja sam se odlucila za Sv. Duh zato sto sam tamo prosle godine operirala cistu na jajniku (endometriozu). Nisam imala nikakvo negativno iskustvo, a i bolnica mi je kao poznata jer sam stvarno dosta morala ici tamo, pa zato. Bas sam zadnji put pitala doktora kada pocinjem ici u trudnicku ambulantu, pa mi je rekao između 35-38 tjedna.
Bas bi bilo cool da se tamo vidimo. 🤗🤩
Samo da se javim da sam ziva. 01.09. ujutro na svijet je dosao moj mali zmaj, Dragun. 💚 Trenutno sam u jakim bolovima, nisam ga jos ni u ruke primila. Citam vas kad se oporavim. Drzite se svi! ❤
Čestitam draga
Do sada spontani 2007.god nakon 2 mjeseca ponovno trudna i uredna trudnoća rodila se naša princeza Lorena. Nakon 4 godine ponovno trudna srce stalo u 9 tjednu da nisam niti znala i 3 tjedna nosila mrtvi plod u sebi. Nakon godine i pol dana pokušavanja uz 1 terapiju FEMARA tableta ostala sam trudna.
Japanka zaboravila sam spomenuti da je i meni nakon čitanja knjige došlo da imam porod kod kuće s minimalno intervencija 😌 možda za bebu broj 2? 🤔
Jana sve potpisujem! 💜
Tienna definitivno ako nisi sigurna koju knjigu - ovuuu! Dat će ti skroz drugačiju perspektivu na porod!
Mišić i tebe sve potpisujem 🥰
Hvala cure što ste podijelile svoja iskustva od prošlih poroda, znakove i (ne)intuicije! 💙
Zara, i ja totalno, baš sam se uživjela u maštanje o kućnom porodu ☺️ I ovako planiram ostati kod kuće što je duže moguće ako bude sve ok, istraživala sam i kako kod kuće provjeriti otvorenost grlića maternice da ne odem prerano u bolnicu i da mi trudovi ne prestanu. Ako bude išlo po planu u rodilište idem doslovno 5 do 12. Kako bi bilo lijepo da kod nas ima opcija takvih kuća za porode... 🤔
Mokosh čestitke, baš mi je drago da si se javila i da je sve ok 😍
Mokosh cestitaaaam 💙💙💙 zelim ti brz oporavak a malenom puno smijeha i pusaaa 😍😍
---------
Ja vas cure citam iz zasjede i sve si kao razmisljam 'ma joooj ja sam jos daleko od svega toga sto vi pisete' 🙈🤣 pa onda moj malac krene mi slagat organe reko jbteee pa velik si tii. Pa skuzim i da nisam tako puno daleko od vas hahah
--------
Sto se tice poroda..ja sam danas promjenila bolnicu. Prebacila sam se iz Merkura u Petrovu. Ne zbog doktora, vec zbog pratnje. Jebat ga, ne lovi me panika boli samog svecanog cina koliko me lovi panika da moj muz nece biti uz mene (on se isto tako osjeca). A ovo ostalo, jbg ne mogu se bojati nepoznatog 🤷 no vjerujem da ce biti sve ok :) svaki porod je individualan, pa me tako ne zanimaju ni negativni komentari na bolnice i osoblje niti porodi.
-------
Da se pohvalimmm..ja sam dobila jos jednu dijagnozu 🙈🙈 sluzbeno je! Imam gestacijski secer!! Radila sam ogtt i zeznula me 'nataste' vrijednost. Moja je bila 5.fakin 1. I zbog toga sam dobila dijagnozu. Beba mi je mrsava, plodna voda mi je taman, ja sam +2kg no etooo 5.1 je na papiru
--------
Sto se tice robice, bila sam danas u C&A i H&M no nisam puno istrazivala. Trazila sam teddy odjelce, i to sa mojim muzem je jednostavno nemoguce da pogledam ista vise od toga 🙈 nasla sam jedan preslatku u HMu 😍 pa ajde sad nam treba jos hrpa toga, no to sam bar rijesila :)
Sto se tice duda..mi cemo prvo pokusati sa Bibs, bas su neki dan izbacili nove..predivneeee suuu 😍😍😍 a flasice nemam pojma 🤷 nisam jos toliko daleko dosla 🤣🤣
Etooo mene nema pa se napisem za mjesec dana 🤣🤣 ljubim vaaas sve 😘
ja 32g/mm 35/ pokusavamo od 09/2019
10/2020 biokemijska
02/2021 biokemijska
8.3. ➕🌈🌞
1.pregled: 30.3. imamo otkucaje ❤
3.11.2021 došao momak 💪🏻🩵
06/25 počeli raditi na no.2 💫
*A goal without a plan is just a wish
Jutro cure 🤗
Nadam se da ste sve dobro (osim uobičajenih trudničkih tegoba 🙈)!
Japanka znači isto je i meni s ulaskom u 9.mjesec, dosad sam baš bila skulirana, al me počela prati neka panika, najčešće pred spavanje i onda moram i ja mantrati. 😢
Inače, stavit ću jednu sliku kao ohrabrenje tebi, meni i ostalim prvorotkinjama da postoje i ovi scenariji poroda, nije sve tako sivo 😂😂
https://ibb.co/R48M4qC
.
Curke koje ste rodile (sad u jesenskom valu ili već prije u životu) jeste imale neke posebne znakove ili osjećaje tipa dan, dva prije trudova ili pucanja vodenjaka ili je baš došlo odjednom? 😊
Zara, čitaš Inu May Gaskin ☺️ I ja sam je čitala ranije, baš sam razmišljala da ponovim neke dijelove sad pred porod. Ja sam se nakon te knjige jako zainteresirala za prirodan porod bez intervencija, što još više povećava moj strah jer mislim da u našim bolnicama to ne ide tako lako 😥
E i mene zanima to što si pitala, cure koje su rodile, ima li nekih naznaka prije tog dana? 🤔
Isto imam tu knjigu, voljela bih na taj nacin, ali sta ako nejde ili ako krene u nekom desetom smjeru, da se svađam s njima tamo? Razmisljam jedino da odbijem drip ako ce biti moguce i to naravno, ako nece biti u pitanju neka frka.
Sortiraj odgovore
Najstariji