To je ta rečenica koju sam tražila. Ne znam ni čemu prepričavanje poroda od naših mama ili baka, onih koji su se dogodili od prije 15, 20 ili 50 godina.
Vama to sigurno neće biti tako.
Medicina je naprednija danas nego što je bila jučer. A o prošlosti neću.
Da, porod boli, da nosi posljedice bio vaginalni ili carski.
Al da je to tolika drama jel stvarno mislite da bi se zene odlucivale na drugo ili treće dijete? Svi smo vidili recimo Sanjarkinugrađu. Sitna ženica i ide, čeka treću sreću…
Ko je shvatio, shvatio je 🥰ZaraNekad imam osjećaj da se neke žene i hrane prepričavanjem svojih horor iskustava 🤷🏼♀️
Na ru recenicu sam mislila 🤣
Majke mi mile‼️ ne smatram da treba idealizirati porod. Netko podnese bolje, netko gore..ali brate to što je nekom bilo koma ne znači da će i meni/nama. Apsolutno se slažem s tim da je toliko loše/strasno/najgore na svijetu, civilizacija bi izumrla jer žene ne bi nakon 1 više željele rađati.
Također, ne znam tko je napisao ali slažem se s onim da je puno veći horor svi oni parovi koji žele, a koji ne mogu …kojima ne uspjeva godinama. Žene koje plaču svaki mjesec zbog minusa na testu (I sama sam bila među njima određeno vrijeme). To je teško i najgore, a sve ovo drugo ćemo izdurati. ❤🙏
Amen ❤🥰
Mama🙋🏼♀️28
Tata🙋♂️32
K🧒 💙 09/21
L👶🩵 11/23
Hahah Sanjarka,mogu ti rec da sam možda i previše spremna, mislim da mi pol toga što sam spremila neće koristiti 😅
Cure (a posebno ako ima koja iz Vinogradske) jeste nosile pelene za bebu, kremicu i vlažne maramice za presvlaciti bebu? Ako da, koliko toga je dosta?
Također, robica tipa bodici i pidžamice, robica za izlazak za mene i bebu? Mene strah da mi nitko neće ništa moc donesti ako zatvore opet radi korone pa sam spremila.
Spremila sam mali kofer za boravak u bolnici i u onaj sa Ali expresa stvari za rađaonicu. Valjda nije to previše pa da me netko viče od sestara 😅https://ibb.co/MC8X3w6
Ja kad sam prije 2 godine rodila, ništa nije trebalo. Robicu su oni oblačili, i u one jastučiće su ih stavljali za lakše držanje i kupali. Ja sam imala samo pelene i vlažne i kremicu s tim da me i to dočekalo kad sam došla u kolijevki, nessesser violeta s par pelena i vlažnima čini mi se. Uglavnom robica za Vinogradsku nije trebala nikakva. Ispravite me ako se nešto promijenilo sada. Što je s pratnjama, zna li itko? Meni je termin za 40 dana, tko zna oće moći muž...Vidim da raste broj zaraženih, bit će partijana ;D
Meni je tocno onako kako je Sanjarka rekla, apsolutno nikakav strah od poroda nemam sve do trenutka kad sam porod krene, onda se sitim ajme pa ja sad moram rodit 🙈
A i sta se tice razmisljanja o bebi za vrijeme poroda, nema toga, mislis samo kako ces rodit, da izguras najbolje sta mozes, a tek kad rodis razviju se neki posebni osjecaji 🥰
Moram vam priznat da je skroz ok doc ovde malo odmorit 😂😂
A evo vam i moj rucak 🤤
https://ibb.co/5WJHtPS
Curke koje su rodile - čestitam svima i brz oporavak vam želim,a bebicama sretno djetinjstvo i sve šta ide uz to 😀👶🥳🎊
Meni na pregledu kažu da su bez primjedbe,ne znam mjere napamet,al kad sam gledala po uzv,sve je po mjerama na 32+ par dana,tocno kako i je…i cca 2kg,iduci pregled 22.9.
I napokon dobila doznake i od 8.9.na porodiljnom,mislim da je bilo dovoljno radit 😋
Također,poharala malo žutu sridu i sad u horizontali jer se više ne nogu maknit 🤣
Cure,znam da je već bilo pitanja,al ja cu ponovit-di su najbolje tetra pelene? Gledala sad u baby ducanima,meni ono katastrofa sve djeluje,onako pod ruku,sad ne znam jesam ja luda il se to s godinama promijenilo i pogrezija se materijal 😵
Meni u baby centru. Mekane ko duša. Mogu probat iskopat marku.. I bubamara ima dobre isto.
Drage moje, zaista nemojte slusati sve i svakoga! Porod za vecinu zena nije nikakakav bauk. Jucer smo Zara i ja nesto pricale o tome i ostajem pri onome da je najvaznije sam sebi posloziti stvari u glavi. Niti smo sve iste, niti smo sve jednako pripremljend na ono sto nas ceka, niti sve imamo istu toleranciju na bol, gradju tijela i slicno - dakle, nemojte se oslanjati na tudja horor iskustva. Najbitnije je da ostanete smirene koliko god mozete, bez panike i slusate sto vam govori med osoblje. Evo i malo sale za kraj - ovo su mojim kolegicama rekle med sestre na porodu i rijeci su mi vjecno urezale u pamcenje: 1. Sve su rodile pa ces i ti., 2. Sve ce proci, tako i ovo. 😆
Mozete vi to!!!!!
Zara, ja sam recimo bila užasno umorna dan prije. Išla sam ujutro još nešto kupiti na žutu srijedu s mamom i odmah sam joj rekla ajmo doma, preumorna sam za gledati nešto drugo još (u 9 ujutro ). Tak da sam se cijeli dan vrtila po krevetu, i probudili me trudovi malo iza ponoći. Tijelo je valjda znalo da treba čuvati snagu
Meni su “horor price” s poroda super, tjeraju me da se još vise educiram ☺️ Da nisam proučila sva moguća dobra i losa iskustva tuđih poroda, na svom bih dobila samo drip, a ovako sam ispregovarala plan poroda i dobila epiduralnu bez beda i rodila stvarno brzo i ugodno. Također bih otrčala u bolnicu na pojavu prvih trudova i vjerojatno bila cijeli dan solo tamo u preradaoni, a ovako sam provela cijeli dan u trudovima doma. Tuđa losa iskustva su mi ogroman poticaj za nešto naučiti, uopće me ne plaše ☺️
Ps. Dude imamo mam 👍🏼
Intuicija pred porod - za prvi ju nisam bas imala, vise samo osjecaj da ce ranije. Sad sam sama sebi bila bas cudna, kao da sam naslucivala da nesto nije u redu i cak sam imala feeling oko datuma. 🙈
Ja uopće ne razmišljam o porodu, još 😅
Nego, jel ima koja cura da se prijavljivala na trudnički tečaj u dom zdravlja Zagreb zapad? Preko onog emaila? Ja sam sinoć poslala mail ali mi nitko još nije odgovorio, a tečaj je u utorak.. Doduše to je online tečaj ali svejedno.
Hahah Sanjarka,mogu ti rec da sam možda i previše spremna, mislim da mi pol toga što sam spremila neće koristiti 😅
Cure (a posebno ako ima koja iz Vinogradske) jeste nosile pelene za bebu, kremicu i vlažne maramice za presvlaciti bebu? Ako da, koliko toga je dosta?
Također, robica tipa bodici i pidžamice, robica za izlazak za mene i bebu? Mene strah da mi nitko neće ništa moc donesti ako zatvore opet radi korone pa sam spremila.
Spremila sam mali kofer za boravak u bolnici i u onaj sa Ali expresa stvari za rađaonicu. Valjda nije to previše pa da me netko viče od sestara 😅https://ibb.co/MC8X3w6
Ja kad sam prije 2 godine rodila, ništa nije trebalo. Robicu su oni oblačili, i u one jastučiće su ih stavljali za lakše držanje i kupali. Ja sam imala samo pelene i vlažne i kremicu s tim da me i to dočekalo kad sam došla u kolijevki, nessesser violeta s par pelena i vlažnima čini mi se. Uglavnom robica za Vinogradsku nije trebala nikakva. Ispravite me ako se nešto promijenilo sada. Što je s pratnjama, zna li itko? Meni je termin za 40 dana, tko zna oće moći muž…Vidim da raste broj zaraženih, bit će partijana ;D
Super, hvala za info. Pa i ja računam da kad muž već mora (ako nista) donesti ono jaje za iznest bebu da valjda može i robicu nama dvoma. I mene muči ta pratnja. Isto imam još 40ak dana, a svasta se može u to vrijeme poremetit. Planiraš opet u Vinogradskoj? Možda se družimo ovaj put 😄
Ja sam kao marea, samo me te priče navode na proučavanje mogućih scenarija i uopće me ne sikiraju. Nekad kad se žene uhvate tih tema imam osjećaj da se natječu kojoj je bilo gore. Jednom sam sudjelovala u razgovoru gdje je jedna koja je rodila prirodno rekla drugoj (koja je na carski) da ona to "ne bi nikad jer onda kao da ga nije ni rodila bez svih tih porođajnih muka" pa je nastavila sa pljuvanjem po epiduralnoj. Uzas, uzas.
🙋♀️30🙋♂️30
➕ 5.2.2021. 💙
Meni je tocno onako kako je Sanjarka rekla, apsolutno nikakav strah od poroda nemam sve do trenutka kad sam porod krene, onda se sitim ajme pa ja sad moram rodit 🙈
A i sta se tice razmisljanja o bebi za vrijeme poroda, nema toga, mislis samo kako ces rodit, da izguras najbolje sta mozes, a tek kad rodis razviju se neki posebni osjecaji 🥰
Moram vam priznat da je skroz ok doc ovde malo odmorit 😂😂
A evo vam i moj rucak 🤤
https://ibb.co/5WJHtPS
Jel to pire, palenta ili nesto trece? 😂
🙋🏻♀️1998. 🧔🏻1992.
👩❤️💋👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
25.02.➕🤰🏻
👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
Termin carskog 18.10.2021. 😊
Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
09.01. ➕
Termin: 10.09.2024. 🤰🏻