Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Angelly
    02. Rujan 2021. 16:03

Jana25

To je ta rečenica koju sam tražila. Ne znam ni čemu prepričavanje poroda od naših mama ili baka, onih koji su se dogodili od prije 15, 20 ili 50 godina.
    Vama to sigurno neće biti tako.
    Medicina je naprednija danas nego što je bila jučer. A o prošlosti neću.
    Da, porod boli, da nosi posljedice bio vaginalni ili carski.
    Al da je to tolika drama jel stvarno mislite da bi se zene odlucivale na drugo ili treće dijete? Svi smo vidili recimo Sanjarkinugrađu. Sitna ženica i ide, čeka treću sreću…
    Ko je shvatio, shvatio je 🥰

Evo da se malo ko padobranac ubacim 😅 dakle ja prvih par mj nakon poroda sam bila najbolja kontracepcija na svijetu, i pitala se kak to da ljudi idu na drugo dijete (iskreno od poroda fakat menu teze bilo ono nakon, dojenje, umor, nesigurnost)... a evo me sad cekam drugo 🤣🤣 u ne tako velikom razmaku jel, fkt je istina da se zaboravi to tesko i prevlada ta neka sreca i ljubav... pobrinula se majka priroda za to 😂 inace bi fakat izumrli 🤭🤭

• ponosna.mama
    02. Rujan 2021. 16:16

sanja0508

ponosna.mama

Mokosh cestitam 💙🎉🥰 ..nadam se da ces se oporaviti sto prije 😘
    Cure koje idete na GUK profile, znam da ste vec pisale o tome, ali moj trudnicki mozak to nije zapamtio 🙈
    Koja je granica 2h nakon jela? Koliko prije obroka? A koliko ujutro nataste?
    Ovde niko nista ne govori kad te ubodu, a mene bas zanima je li to ok..

Ni meni ne kazu ali napisem ti ja svoje vrijednosti sa guk profila.
    26 tjedan: 5.4, 6.1, 6.7,4.7
    29 tjedan:5.3, 6.9, 6.8, 4.8
    Pa su mi nakom toga rekli da je to previse i da moram vise paziti inace cemo morati pricati o inzulinu. Pa sam pazila….i onda….
    30 tjedan: 4.3, 4.1, 4.8, 5.9
    31 tjedan: 4.9, 4.7, 5.0, 4.8

Ja odmaram od pregleda i guka tako da nemam sta prijaviti. Cestitam curama koje su rodile, bravo 💙❤
    Cistim, spremam, hodam okolo sa krpom i kvocam…hahahaha, strah od poroda je pristuan, ali sam procitala negdje da je to bebi stresnije nego nama tako da moram biti hrabra i ne bojati se. Sve za tog malog posranca 🤣💙💙

Nama se vadi krv prije obroka, dva sata nakon obroka i navecer u 00, 03 i 06 ..to ti je 8 ili 9 puta u 24h, bit cu ujutro pametnija pa cu bolje znat.. 
    Meni je do sada bilo u rasponu od 5.3-5.7, ovisno je li prije ili nakon obroka. Bas me zanima koliko ce mi bit ujutro nataste jer mi inace na OGTT-u jedino to bude poviseno.

Haru
    02. Rujan 2021. 16:18

Mokosh Čestitam i želim ti brz oporavak, a dečku puno zdravlja i sreće! 💙

'21. 💙
    '24. 💛

• sunce7
    02. Rujan 2021. 16:25

Mokosh
    Dobro dosao Dragun😍😍 da si nam ziv i zdrav, a mami sto brzi oporavak. ❤️

• MARELA
    02. Rujan 2021. 16:28

Sanjarka88 🤍

🍀Termin idućeg pregleda🍀
    RUJAN:Keto3501.09.
    Bubica070601.09.
    Rita3702.09.
    Mala_Ive02.09.
    Bilja121202.09.
    Orhideja1303.09.
    Leonoah03.09.
    Ivkica03.09.
    Jana2503.09.
    Buhtlica3406.09.
    Kiky06.09.
    Mateja260206.09.
    Traveller06.09.
    Sunce06.09.
    Meaa.07.09.
    Lorre07.09.
    Mia3807.09.
    Daniella 07.09.
    Sanjalica508.09.
    Lisa2708.09.
    Ani9208.09.
    LadyD09.09.
    Zara709.09.
    Crni_labud09.09.
    Sanja050809.09.
    Mateja3110.09.
    Little baby10.09.
    Lollypop10.09.
    Nyssa_13.09.
    Ponosnamama13.09.
    aAnchy13.09.
    Veky00413.09.
    Sanjarka8814.09.
    CarpeDiem14.09.
    Ivona150515.09.
    Bilja121215.09.
    Ana2516.09.
    Freya_44421.09.

E, Sanjarka88, meni je iduci pregled 7.9. u TA, pa mozes dodat kad stignes. Bas me zanima kakvo ke stanje u Vinogradskoj sada😅😅.
    Ko jos rađa u 10.mj u Vinogradskoj, da cujemm?😄😄

Lady.D
    02. Rujan 2021. 16:50

Ajmeee, koliko novih ispisanih stranica. Ja sam danas imala bas naporan dan na poslu, sve me zivciralo i nista mi nije islo od ruke. Prvi put otkako sam trudna sam pomislila, sto mi to treba i zasto nisam vec na porodiljnom. Al onda kad sam rijesila problematiku sam se smirila. Planiram raditi ful do onih 45 dana prije poroda, a to je jos mjesec dana, 06.10. Sad vec lagano pucam, al si mantram da jos mjesec dana imam socijalnog zivota, jos uvijek mi nije tesko sjediti i da cu dovoljno biti kod kuce kad krene porodiljni (eto, morala sam se malo požalit 🙈).
    Ajmo sad redom: 
    Mokosh, cestitam ti na malenom smotuljku. Zelim vam brz oporavak i jos brzi odlazak kuci. 🥳💙🤱🤩
    Ponosna.mama, nemoj me drzati za rijec, ali mislim da je nataste granica 5,1, a dva sata nakon obroka 6,7 (cini mi se da na Vuk Vrhovcu tako gledaju). 
    LeaM, dobrodosla! Nas dvije smo skoro sa istim karakteristikama. Također 33 godine (jos kratko), prva trudnoca, Sv. Duh planiram. Nismo bas terminuse, al 11 mjesec smo obje. 🤗🤩
    Ljesnjak, drzi se. Jos malo i bit ces ko nova. 
    Dudice, kupila sam komplet od dva komada NUK-ica. I narucila komplet bočica Tommee Tippe. Cini mi se da se dobije i jedna njihova dudica.
    Ovih dana sam imala bas puno dostava, pa poslikam sve sutra, mozda mi do onda stignu i bocice. 

CarpeDiem.
    02. Rujan 2021. 17:26

Mokosh čestitam želim ti brz oporavak ♥️🎈🎊
    Što se teme poroda i straha tiče pokušat ću biti kratka.
    Dakle -umjeren- strah od nepoznatog je pozeljan i normalan. U ovom slučaju poroda.
    --Što se tiče prirodnog poroda -u samom momentu porođaja ništa vas NE boli.
    Prije nego sto počnete trošiti energiju na strah i paniku, fokusirajte se na izgon, pravilno disanje na nos i slusanje babice i doktora.
    Bol u momentu poroda je pozeljna i sasvim prirodna stvar kao i nakon poroda.
    Isto tako spoznaja da vam strah i panika u trenutku poroda nece apsolutno nista pomoći, te da se fokusiranjem na strah osjećate zapravo još gore.
    Niti jedno dobro ni loše tudje iskustvo nije vaše, vaše je individualno i čeka na vas ma kako vi željeli (prirodno ili operaciju),  situacija u tom momentu će nametnuti svoj tempo. 
    -Što se carskog reza tiče, operacija kao i svaka koja nosi svoje rizike.
    --Postoje žene koje zbog psiholoskih i emotivnih problema ne mogu da prihvate carski rez kao opciju, kao i druge tegobe nakon carskog koje nisu produkt same operacije nego nastaju usljed nedovoljne pripreme majke od strane stručnog lica, pogrešnih savjeta u rodilištu ili u najgorem slucaju informisanja na na primjer instagramu.
    Meni osobno se niti malo ne dopada trend silovanja mozga floskularnim frazama poput (sto je neka cura ovdje prenjela riječi druge) "ako nisam osjetila bol i rodila vaginalno kao da ga nisam ni rodila" ili "to je ipak operacija -u smislu nisi rodila nego su te porodili" itd., pa se nastavlja  silovanjem tudjim traumama i špekulacijama rekla kazala (moja prijataljica,  baba , tetka, strina, kolegica itd). Dakle (Potcjenjivanje načina poroda i etiketiranje majke kao bezvrijedne u tom smislu kao nekoga tko nije rodio, nego je porodjen)
    --Niti jednoj curi koja ima ozbiljnu indikaciju za carski takvi komentari neće pomoći. 
    Iako jeste operacija i nije bezopasna (uostalom kao ni sam prorodni porod u nekim slucajevima), postoperarivni oporavak carskog nije bauk ako slušate uputstva doktora i postanete svjesne da nakon nje ne možete trcati maraton ili očekivati da budete kao da niste ni rodile.
    Dakle pomiriti se sa tim da vam je jedno vrijeme nakon poroda (kojeg god) neophodan oporavak. 

url=https://lilypie.com]

url=https://lilypie.com]

Lisa27 👶🧸🎀
    02. Rujan 2021. 17:28

Curke zvala me gin da su u brisu nasli taj beta hemoliticiki streptokok i da odem u ljekarnu po terapiju i pocnem odmah. Da li koja ima iskustva s tim? ❤

Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm

sanja0508
    02. Rujan 2021. 18:10

ponosna.mama

sanja0508

ponosna.mama

Cure koje idete na GUK profile, znam da ste vec pisale o tome, ali moj trudnicki mozak to nije zapamtio 🙈

Pa su mi nakom toga rekli da je to previse i da moram vise paziti inace cemo morati pricati o inzulinu. Pa sam pazila….i onda….

Ja odmaram od pregleda i guka tako da nemam sta prijaviti. Cestitam curama koje su rodile, bravo 💙❤
    Cistim, spremam, hodam okolo sa krpom i kvocam…hahahaha, strah od poroda je pristuan, ali sam procitala negdje da je to bebi stresnije nego nama tako da moram biti hrabra i ne bojati se. Sve za tog malog posranca 🤣💙💙

Nama se vadi krv prije obroka, dva sata nakon obroka i navecer u 00, 03 i 06 ..to ti je 8 ili 9 puta u 24h, bit cu ujutro pametnija pa cu bolje znat..
    Meni je do sada bilo u rasponu od 5.3-5.7, ovisno je li prije ili nakon obroka. Bas me zanima koliko ce mi bit ujutro nataste jer mi inace na OGTT-u jedino to bude poviseno.

Mislim da ti je to dobro. Nama vade u 8, 10, 14, 20. Prvi nataste pa dobijemo dorucak, pa za 2 sata vade ponovo, pa onda u 12 rucak u 14 mjerenje u 18 vecera u 20 mjerenje. (S tim da zadnja 2 mjerenja vadis sam kod kuce i javljas im telefonski, to je radi korone prije se ostajalo u bolnici) i onda ako to ne bude ok idemo ovo sto si ti sada na 24 sata u bolnicu.
    Ali mislim da je to tvoje dobro.
    Javi kako ce ti proci ostatak, bas me zanima. 😀

Ja 33 godina, MM 31
    15.2.2021 + 🤞❤
    2.5.2021- stiže dečko 💙💙
    31.10.2021. dobro došao ljubavi mala💙💙

• ponosna.mama
    02. Rujan 2021. 18:16

sanja0508

ponosna.mama

sanja0508

ponosna.mama

Mislim da ti je to dobro. Nama vade u 8, 10, 14, 20. Prvi nataste pa dobijemo dorucak, pa za 2 sata vade ponovo, pa onda u 12 rucak u 14 mjerenje u 18 vecera u 20 mjerenje. (S tim da zadnja 2 mjerenja vadis sam kod kuce i javljas im telefonski, to je radi korone prije se ostajalo u bolnici) i onda ako to ne bude ok idemo ovo sto si ti sada na 24 sata u bolnicu.
    Ali mislim da je to tvoje dobro.
    Javi kako ce ti proci ostatak, bas me zanima. 😀

A evo jedva cekam veceru, toliko sam gladna da bi krevet pojela 🙈 ..rekle su mi cure koje su vec bile da je vecera oko 6:30-7, znaci imamo vađenje prije vecere i 2h nakon. Javim ti kako je proslo 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.