Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    plavabosanka
    13. Veljača 2021. 09:30

Leonoah

plavabosanka

Pozdrav ženice, evo da se i ja javim. Danas smo 7+3 🤗 na prvom pregledu smo bili prošli tjedan sa ravno 6tj, doktorica je samo rekla da je trudnoća u maternici i da beba još mora puno rasti. Nije mi rekla ni kolika mi je gestacijska vrećica, niti išta objasnila. Vadili su mi i betu ali još uvijek ne znam nalaze. Sve me to pomalo brine jer sam prošlu bebu izgubila u 6 tjednu. Mislila sam ju nazvati u ponedjeljak pa pitati zašto mi nitko ništ ne javlja. E da s tim da sljedeći termin imam tek 3.3.(u 10tj)a meni je to malo predugo čekati 😱

Jel bio netko sa sličnim iskustvom? Postavit ću vam kasnije i sliku ultrazvuka jer mi je i ona dost zbunjujuća, ali od tog sveg uzbuđenja nisam se ništa ni sjetila pitati taj dan😭

Aaaa baš mi je drago da nam se poklapaju termini poroda😊ja sam isto bila na prvom pregledu u šestom tjednu, doktorica mi je samo napravila ultrazvuk i rekla da je plod pravilno smješten u maternici, čak mi ga je uspjela i pokazat iako je bio jako sitan. Rekla je da je zasad sve ok, izmjerila mi tlak, težinu i dala termin poroda. Nije mi radila nikakve pretrage niti sam vadila betu. Čak nemam ni sliku ultrazvuka već samo mjere ploda. Sljedeći pregled mi je tek 17.03., ali ne brinem previše. Računam da je sve u redu i veselim se vidjeti bebu.

Jesi ti onda isto 29.09? 🤗 Ja ne znam nikakve mjere pa me sve to brine. I ne znam jel se to uopće vidio plod ili samo gestacijska i žumanjčana vrećica jer na slici postoji još neka točkica pored toga ali ona to meni nije objasnila.😭 Da nisam imala spontani prethodni put nebi možda toliko ni brinula.

E da još nešto. Jel neka od vas morala potpisati neki papir da nećete tražiti mišljenje drugog ginekologa? Meni je to apsurd🤷🏼‍♀️

👱🏻‍♀️ 23y 👩🏼‍🦲 33 y 👩‍❤️‍💋‍👨 - 6/13
    💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️
    24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈

pingo
    13. Veljača 2021. 09:37

plavabosanka meni je po kalendaru 6, a jučer se vidila samo gastacijska za 5 tt, rekao je doktor da je to ok.
    Taj papir da nećeš tražiti mišljenje drugog ginekologa je glupost koju nitko od tebe ne smije tražiti da potpišeš, svatko ima pravo na drugo mišljenje. Jeli to privatnik ili izabrani ginekolog? Po tome ispada da danas prokrvariš da nesmiješ na hitnu, što je glupost... Baš zbog svega što si napisala mislim da bi trebala tražiti drugo mišljenje... ako ti pravno što treba piši... dragi i ja smo magistri prava...

3/2021 gemini, missed ab. 10+5 💔💔

Lisa27 👶🧸🎀
    13. Veljača 2021. 10:03

Jutro cureeee ❤ ja prespavala do sad.
    plavabosanka dobrodošla i čestitam na trudnoći 🥰 baš ti je neki čudan ginekolog, ja bi sigurno nakom takvog iskustva otišla kod drugog bez obzira na sve.
    Zabrinuta ja ti uopće ne sanjam 😀 i bas mi fali to, dok sam živjela sa roditeljima sam cesto sanjala i uvjek su bili prekrasni snovi 😍
    Nanaj dobrodošla ❤ čestitam 🥰 ma to ti je normalno sve, te laganini mucnine su bile i meni tako u to vrijeme, a ove prave bas su pocele sada u sedmom tjednu, ne brini biti če sve okej 🙂🙂
    Natalija dobrodošla ❤ čestitam 🥰 ma to je sve ok imaš ti još vremena da ti se vrate mučnine ne brini 🙂🙂
    Jana mi smo rekli da ćemo pričekati do prvog pregleda pa ako gini kaže da je sve ok nastavljamo normalno 🥰 ovako se zabavljamo na druge načine 😍
    Što se tiče libida dosta sam napaljena, samo kad me poljubi sva počnem drhtati haha da li je još kojoj tako? 
    pingo drži se s mučninama ❤ i meni su sad bas krenule kada sam usla u 7.tjedan ,vec sam se ponadala da ce me zaobici 😀
    Gdje nam je missy ? Inace je prva ujutro ❤

Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm

Jana25
    13. Veljača 2021. 10:14

Lisa27 👶🧸🎀

plavabosankadobrodošla i čestitam na trudnoći 🥰 baš ti je neki čudan ginekolog, ja bi sigurno nakom takvog iskustva otišla kod drugog bez obzira na sve.
    Zabrinutaja ti uopće ne sanjam 😀 i bas mi fali to, dok sam živjela sa roditeljima sam cesto sanjala i uvjek su bili prekrasni snovi 😍
    Nanajdobrodošla ❤ čestitam 🥰 ma to ti je normalno sve, te laganini mucnine su bile i meni tako u to vrijeme, a ove prave bas su pocele sada u sedmom tjednu, ne brini biti če sve okej 🙂🙂
    Natalijadobrodošla ❤ čestitam 🥰 ma to je sve ok imaš ti još vremena da ti se vrate mučnine ne brini 🙂🙂
    Janami smo rekli da ćemo pričekati do prvog pregleda pa ako gini kaže da je sve ok nastavljamo normalno 🥰 ovako se zabavljamo na druge načine 😍
    Što se tiče libida dosta sam napaljena, samo kad me poljubi sva počnem drhtati haha da li je još kojoj tako?
    pingo drži se s mučninama ❤ i meni su sad bas krenule kada sam usla u 7.tjedan ,vec sam se ponadala da ce me zaobici 😀
    Gdje nam je missy? Inace je prva ujutro ❤

A ma daj da je tako 🤣 zato izbjegavam duže puse 🤣 svak na svoju stranu kauča, ujutro samo kratko maženje, navecer prije spavanja samo 2,3 kratke puse jer ako ne, ode to u krivom smjeru 🤣

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

Hera✨
    13. Veljača 2021. 10:19

Jutro curke, ja sam bas nekako slabo spavala nocas, stalno se budla, a inace spavam ko top, a i glava me boli od ovog vremena (imam migrene inace i ne zelim znat sta ce bit kad krenu jer mi inace samo ketonal ili tako nesto pomaze)... sto se tice snova ja uvijek imam neke jako zivotopisene pa nije neka promjena ni sad 😂
    Moj muz je trenutno uzbudeniji od mene i isto stalno mazi trbuh i prica mi u mnozini 😄 nemamo takoder odnose jer me strah prije prvog pregleda, ali mi trenutno ni ne fali nesto narocito moram priznat. 
    Ja sam jos u fazi radenja testa svaki dan da budem sigurna da je tu i da tamni i za sad je ok cini mi se.
    Jana bas mi je drago zbog super nalaza. Tko te slao to vadit gin ili endo? Ja sam prosli tjedan bila na redovnom pregledu kod endo i reko mi je samo da tsh izvadim, a voljela bih vidjet i antitijela.
    Btw ako nisam pobrkala tvoj termin je nasa godisnjica braka 😊
    Plavabosanka, Nanaj, Natalija cestitam vam i dobrodosle 🥰
    I da ja sam iz Zga tu cu i rodit, ali jos nemam nikakve termine...

10/20 - pokusavamo
    12/20 - biokemijska
    5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
    9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
    11/21 - biokemijska

plavabosanka
    13. Veljača 2021. 10:25

Dubrovčanka

Plavabosanka koliki su ti ciklusi?

Ciklusi su mi oko 29.-33.dana u zadnje vrijeme je bilo jedan mjesec dođe 23.onda drugi mjesec 20.-tog onda opet 23.🤷🏼‍♀️

pingo

plavabosanka meni je po kalendaru 6, a jučer se vidila samo gastacijska za 5 tt, rekao je doktor da je to ok.
    Taj papir da nećeš tražiti mišljenje drugog ginekologa je glupost koju nitko od tebe ne smije tražiti da potpišeš, svatko ima pravo na drugo mišljenje. Jeli to privatnik ili izabrani ginekolog? Po tome ispada da danas prokrvariš da nesmiješ na hitnu, što je glupost… Baš zbog svega što si napisala mislim da bi trebala tražiti drugo mišljenje… ako ti pravno što treba piši… dragi i ja smo magistri prava…

Izabrani. Da nisam spomenula da smo mi inače u Njemačkoj i po tome ispada ako odem u Hrv da ne smijem isto tražit mišljenje drugog ginekologa iki pravit pretrage koje ću dole duplo jeftinije platiti? 
    Prvi put je ona meni rekla da imam bruh jer sam ja prije nego što sam ostala trudna došla i žalila se na bolove u preponi, a nije ni ultrazvuk napravila samo me pipnula i rekla bruh je i slala me kod kirurga i tako su oni mene šaltali stalno od doktora do doktora svi kažu nemaš bruh a mene stalno bolilo, a u međuvremenu sam ostala i trudna i završilo je sa spontanim😭 

💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️

plavabosanka
    13. Veljača 2021. 10:28

Lisa27 👶🧸🎀

plavabosankadobrodošla i čestitam na trudnoći 🥰 baš ti je neki čudan ginekolog, ja bi sigurno nakom takvog iskustva otišla kod drugog bez obzira na sve.
    Zabrinutaja ti uopće ne sanjam 😀 i bas mi fali to, dok sam živjela sa roditeljima sam cesto sanjala i uvjek su bili prekrasni snovi 😍
    Nanajdobrodošla ❤ čestitam 🥰 ma to ti je normalno sve, te laganini mucnine su bile i meni tako u to vrijeme, a ove prave bas su pocele sada u sedmom tjednu, ne brini biti če sve okej 🙂🙂
    Natalijadobrodošla ❤ čestitam 🥰 ma to je sve ok imaš ti još vremena da ti se vrate mučnine ne brini 🙂🙂
    Janami smo rekli da ćemo pričekati do prvog pregleda pa ako gini kaže da je sve ok nastavljamo normalno 🥰 ovako se zabavljamo na druge načine 😍
    Gdje nam je missy? Inace je prva ujutro ❤

Hvala 🥰❤️ Ja sam inače kad sam tek saznala jela duplo više nego inače i ništa mi nije smetalo osim mirisa, sad u zadnjih tjedan dana se javljaju mučnine svaki dan, sve me strah bilo šta pojesti 😱 ali kažu da je mučnina znak da trudnoća  napreduje sad jel to istina il ne ne znam

💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻

Jana25
    13. Veljača 2021. 10:30

Hera, ja ti od 9/2019 imam dijagnosticiran hashimoto. I rekli su mi da cim se ustanovi trudnoca moram dolazit na preglede, jer moje stanje zahtjeva lijecnicku intervenciju.
    Nije svejedno kad se tako strucno izrazavaju 🤣
    Na nalazu mi je pisalo "u slucaju trudnoce javiti se odmah s novim nalazima TSH, FT4, Anti-tpo.
    I narucena sam kod endokrinologa opet za 6 tjedana.
    Sto se tice tog jesenskog perioda, bas je aktivan i svasta se dogada u njemu 🤣 kad sam rekla kad mi je termin (13.9.) Svi su mi rekli stisni 13 dana da dobijes bebu na svoj rođendan 🤣🤣

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

Hera✨
    13. Veljača 2021. 10:34

Jana hvala na info. Da mi smo se nadali ljetnih bebici posto smo oboje rodeni na ljeto, ali godisnjica braka i veze su nam na jesen pa je ocito tako bilo sudeno 😅

10/20 - pokusavamo
    12/20 - biokemijska
    5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
    9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
    11/21 - biokemijska

plavabosanka
    13. Veljača 2021. 10:34

https://ibb.co/r6Xx1zt 

Evo ostavljam vam i slikicu da vidite. Ne znam jel i vi primijetite ovu tamniju flekicu što ima točkice neke čudne po sebi jel to beba? 🤷🏼‍♀️ Jaoo jesam ja blesava ništa ne znam 😭😭

💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.