Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sanjarka88
    12. Kolovoz 2021. 15:07

japanka.

Drage cure,
    javljam se nakon sto godina, oprostitebila sam u posjetu obitelji skoro dva tjedna, pa na moru, pa mi je trebalo dobrih par dana da pročitam što ste u međuvremenu pisale. Puno je novosti, od srca čestitam Missy na bebici ☺️❤️ nadam se da ste uhvatile ritam i da sve ide kako bi trebalo.
    Vjerujem da će se uskoro pridružiti i ostale cure u "visokim" tjednima 😁
    .
    Kako stojite s pakovanjem za bolnicu? Mene je prva beba u ovoj grupi natjerala da konačno kupim sve što nam je nedostajalo za bebu i za mene. Sad to već dva dana stoji u vrećicama jer sam preumorna i vruće mi je da sve raspakujem i sortiram, što ide u ruksak za rodilište, što za sobu kasnije, što će nam trebati u prvim danima pa mora biti na dohvat ruke a što kasnije.. Nedostaju mi još samo pelene, to moram do dm-a. Dosta sam istraživala o kvaliteti pelena u smislu njihovog kemijskog sastava jer planiram koristiti jednokratne pelene, ali što prihvatljivije za kožu. Ne znam je li se o tome pisalo već na temi, ja sam se na kraju odlučila za Babylove nature pelene (ne premium) jer su "najprirodnije". Ako koga zanima usporedba različitih pelena u tom smislu, bacite oko na instagram profil ttj.pure.world (ima i drugih korisnih informacija o sastavu baby proizvoda).
    .
    Cure koje su već imale ctg, je li vam pokazivao neke trudove? Ako je, koliki su bili? Ja sam bila neki dan na ctg-u i išli su mi neki i do 40, ali prosječno 30. Kako je moj doktor na godišnjem, bila mi je zamjena koja nije uopće sa mnom razgovarala niti mi išta kasnije protumačila. Tako da ne znam je li to ok, mogu li to biti samo Braxton Hicks kontrakcije? Nisam otvorena ali osjetim već par dana menstrualne bolove. Čini mi se da si i ti Zara spominjala da ih imaš 🤔 Inače, imamo pregled isti dan pa me baš zanima usporedba težine naših bebača, dugo već nisam imala uzv 🤭 nadam se da ti je noga bolje.. Šteta što ne možeš koristiti ove dane za plivanje. Mi smo bili par dana na moru (ali u Istri pa se zato nisam javljala) i kupanje u moru mi je bilo savršeno, sva težina i pritisak kao da su nestali..
    .
    Moram još reći, Leonoah, divna ti je slikica ☺️

Vec smo se prepali da si opet zaboravila lozinku 🤣🤣🤣
    Oprosteno ti je sve kad si uzivala 🥰
    Sta se tiče torbe za rodiliste i potrepština. Mislim se sve obaviti tj većinu na žutu srijedu ( 1.9. čini mi se) i nakon toga spakirati torbu. Tada cu biti u 34.tt i mislim da je to sasvim ok 😊
    Ctg jos nisam imala pa ne mogu pomoći

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

Sanjarka88
    12. Kolovoz 2021. 15:10

Keto35

Sanjarka88 🤍

Jutro cure 😊 ja se naspavala 🎉
    Zadnja 2 dana me takva nervoza "pere" , svi me živciraju. Čak jedva čekam da muzu zavrsi go i da se vrati raditi 😆
    Tempo mi je bas neki sumanut. Skoro smo cile dane vani. Sto na plazi , sto u dvorištu….. ne mogu maloga drzat u kući a bas mi trazi neki mirniji tempo i mir. Zapravo u kući sam samo dok skuham i počistim malo 🙄
    Veselim se 9mj. I nekakvom povratku rutine….
    Leonoah slika je bas wow 🤩🤩🤩♥️
    Mokosh ja bi na tvom mjestu pričekala ta 2 tjedna. Ctg je dobar tako da 😊
    Traveller želudac za sada ok, no manje sam u trudna. Al to je normalna stvar. S obzirom da jedva dišeš mogu mislit gdje ti je jadan želudac zavrsio u tom stiskavcu 😆😆
    Sta se ove trudnoce tice cijelo vrijeme imam normalan apetit ili čak ponekad smanjen. Bez ikakvih faza napadaja gladi…koje su mi znale biti u prosloj trudnoci.
    Keto ja bi rekla da je Nina točno u prosjeku za 30.tt po kilaži 😊♥️ kod kojeg dr. vodis trudnocu?
    LadyD, Ivona, Endzrue čekamo vas 😊

Haaaa,ako sam dobro popratila pisanja odavna,kod istoga di si ti prije bila, gospodin R.V. 🤗

Je da 😊 jos uvijek je moj ginekolog samo sam malo skrenula u drugom smjeru ovaj put 🤭

Sanjarka88
    12. Kolovoz 2021. 15:11

Kiky 🥰

Meni je jucer bas bio nekako tezak dan, em ova vrucina, em se nemogu nikako namjestit ni lezat ni sjedit, kicma me bolila,piskila milijun puta..ali evo danas je malo bolje.
    Da li masaza medjice puno pomaze u porodu? Ja nisam planirala masirati…

Necu masirati. Boli masaza a ne garantira da ces dobro proći pa ne vidim osobno svrhu

Sanjarka88
    12. Kolovoz 2021. 15:13

Lady.D

Cure, evo mene s izvjestajem. Vratili smo se s mora sinoc. Nazalost, brzo je proslo…al smo se bas odmorili i uzivali. Jos jednom smo potvrdili da je na Losinju cisti hedonizam i divna priroda.
    Cestitam svima na super pregledima od ranijih dana.
    Leonoah, fotka ti je mrak! Kao sto su cure rekle imamo pobjednika. 🤩😍
    E sad moj pregled: sve je ok, momčina ima 900 g, kao i obicno malkice veci od prosjeka. Stucao je i udarao na pregledu. Trenutno je okrenut na zadak. Uspjela sam progurati svoje rezultate s glukometra, prije nego me ginekolog htio poslati na VV da napravim GUK profil. Po njemu su vrijednosti za sada u redu, tako da nastavljam sa reduciranom prehranom i povremenim mjerenjem secera kod kuce. Zatvorena, cervix odlican za tjedne u kojem jesam, 4,8 cm, T oblik. Sto se tice porodiljnog rekao je kad god budem htjela napisat ce napomenu za socijalnog gin. Ako pozelim raditi i do onih 45 dana prije termina njemu je to ok…jer mi posao nije naporan. Tako da sve vise razmisljam o tome da radim do tog 06.10. Nije to tako daleko. Sljedeci pregled 09.09.
    Evo jedna moja morska fotkica i jedna malca s UZV-a:
    https://ibb.co/ngcGV8f
    https://ibb.co/kJ5jtps

Ajme kako si ti zgodna 🤩😍🤩 i kakva divna bušica. Ljubomorna sam 🤭 ja izgledam kao sam pred porod 🤦

Sanjarka88
    12. Kolovoz 2021. 15:14

Endzrue

Ja sam uzela biobaza kremu za bradavice. Isto je čisti lanolin a 24kn dok je purelan oko 90kn mislim da su iza mene još 3 cure koristile
    Ja sve imam spremno. Koristit ćemo platnene pelene i kombinirati sa baby love.. Prvoj curi su smetale konzumove i violeta a pampers mi je bio razvikan tak da sam odabrala baby love proizvode. Za kupanje samo bademovo ulje i voda. Kupila sam u ljekarni sterilne gaze i mrežicu i octaniseptnza čistit pupak i sve je spremno. Još samo torbica za u rađaonu.
    Danas bila na pregledu. Zatvorena skroz, beba procjenjena na 3100g, glava mi je za normalne tjedne stomak za 38+4 a noga za 37+5 tak nešt…prosjek da je za tjedan veći. Napravila mi bris za streptokok i kaže nema više sad sexa…. Issuse ti i sex više. Pa ak sam do sad s mužem i negativna sam. Ko će mi prenijet do poroda streptokok? Susjed?
    Dala mi uputnicu za rodilište. Idući pregled 23.8. Popodne
    Za izlazak ćemo mala i ja istu haljinu vjerojatno a za njega se još nećkam. Bodi i hlačice čarape il ćemo bodi tregere i čarape. Svakako planiram dugi bodi

Pišem ovu biobazu. Moze slika?

Sanjarka88
    12. Kolovoz 2021. 15:16

Mia38

Kad je vec tema torba za rodiliste da pitam, vidjela sam na necijem popisu tetra pelene, nepropusnu podlogu i pelene… kaj to trebamo donijet sa sobom? Nekako sam mislila da to sve imaju odnosno oni bebu presvlace….

U St konkretno iskustvo prije 5 godina . Minjaju bebama pelene ravno 3 puta dnevno. Sto je premalo.
    A podloge i tetre nemaju. Nisu nuzne al olaksat ces si boravak tamo

Sanjarka88
    12. Kolovoz 2021. 15:19

Ja ću isto uzet tosama gaćice S. Inače nosim s pa čak i xs..tako da s budu dobre.
    Chicco..vec sam rekla su zakon.
    Netko je preporučio uloske iz Mullera da su super kao i Chicco a puno jeftinije.
    Spremila sam taj post moram provjeriti naziv.

Sanjarka88
    12. Kolovoz 2021. 15:20

Sanjarka88 🤍

Ja ću isto uzet tosama gaćice S. Inače nosim s pa čak i xs..tako da s budu dobre.
    Chicco..vec sam rekla su zakon.
    Netko je preporučio uloske iz Mullera da su super kao i Chicco a puno jeftinije.
    Spremila sam taj post moram provjeriti naziv.

Pelzy ulosci 😊 mozda i isprobam 
    Marea je pisala

Kiky 🥰
    12. Kolovoz 2021. 15:47

Mozda sam onda i ja trebala uzeti manje te mrezaste a jedne sam probala pa su ok bile. Ma bit ce to dobro. Ja cu isto za bebu uzet tetra pelene dvoje, dudu i par pelena ubacit u torbu. Rekli su mi da uzmem par pelena pa cu ubacit ako bude trebalo. Nisam nikad mjenjala pelene 🤪 Sve ce mi s njim bit novo jer bas ni bebe nisam male drzala tek kad su imali koji mjesec...valjda cemo se usaltat brzo i ja i muz.

Ja 33g,mm 34g
    19.01.2021 pozitivan test nakon skoro 2 god pokusavanja
    💙 Stiže nam dečko 💙

Ivona1505
    12. Kolovoz 2021. 16:25

Evo cure izvjestaj, malac je i dalje po mjerama tjedan veci, ja sam 29+6, a sve mjere su 30+6, osim stomaka, stomak je po mjerama 32tj kao, malac uzasno aktivan i dalje, bas ne voli taj ultrazvuk, piso je i dalje na mjestu i mlatara s njim. Tezak je oko 1700 grama, sto je malo veca bebica, ali kaze doktorica u granicama normale za tj trudnoce. Tlak mi je bio 120/70 sto kaze savrseno, a dobila kilu i pol u ovih mjesec dana, bojala sam se da ce biti vise. 😂😊
    Kontrola 15.09 u 9 ujutro, kaze uzimamo bris rodnice onda i nosim sama taj bris dalje gdje treba. A za patronaznu je rekla da oni salju moje podatke i da mi nece dolazit dok ne rodim, a svaka opcina ima svoju patronaznu. I to je to. 😁

🙋🏻‍♀️1998. 🧔🏻1992.
    👩‍❤️‍💋‍👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
    25.02.➕🤰🏻
    👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
    Termin carskog 18.10.2021. 😊
    Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
    09.01. ➕
    Termin: 10.09.2024. 🤰🏻

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.