Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lady.D
    12. Kolovoz 2021. 13:23

Cure, evo mene s izvjestajem. Vratili smo se s mora sinoc. Nazalost, brzo je proslo...al smo se bas odmorili i uzivali. Jos jednom smo potvrdili da je na Losinju cisti hedonizam i divna priroda. 
    Cestitam svima na super pregledima od ranijih dana. 
    Leonoah, fotka ti je mrak! Kao sto su cure rekle imamo pobjednika. 🤩😍
    E sad moj pregled: sve je ok, momčina ima 900 g, kao i obicno malkice veci od prosjeka. Stucao je i udarao na pregledu. Trenutno je okrenut na zadak. Uspjela sam progurati svoje rezultate s glukometra, prije nego me ginekolog htio poslati na VV da napravim GUK profil. Po njemu su vrijednosti za sada u redu, tako da nastavljam sa reduciranom prehranom i povremenim mjerenjem secera kod kuce. Zatvorena, cervix odlican za tjedne u kojem jesam, 4,8 cm, T oblik. Sto se tice porodiljnog rekao je kad god budem htjela napisat ce napomenu za socijalnog gin. Ako pozelim raditi i do onih 45 dana prije termina njemu je to ok...jer mi posao nije naporan. Tako da sve vise razmisljam o tome da radim do tog 06.10. Nije to tako daleko. Sljedeci pregled 09.09. 
    Evo jedna moja morska fotkica i jedna malca s UZV-a: 
    https://ibb.co/ngcGV8f
    https://ibb.co/kJ5jtps

daniella2207
    12. Kolovoz 2021. 13:35

Kiky 🥰

bubica_0706

Leonoah

Ja sam polako počela pakirati torbu za rodilište, nosim manju sportsku torbu i ne planiram previše toga trpati u nju, samo osnovno što procijenim da će mi trebati. Ako mi nešto bude i falilo, uvijek mi netko može donijeti na recepciju bolnice. Fale mu još spavaćice (ne nosim ih inače i prava mi je borba naći neku koja mi je ok), mast za bradavice (ako netko ima neku preporuku, slušam😊), ulošci poslije poroda (također slušam preporuke🙏🏻) i voda i grickalice. Htjela sam pitati, što mislite o onim gaćicama za inkontinenciju umjesto onih Vir i Chicco uložaka? Meni se čini praktičnije.
    ——————————————
    Što se tiče ostalog, još nisam krenula prati i slagati robicu, kolica i autosjedalica su u kutijama, kao i krevetić. Računam s pranjem polako krenuti kroz tjedan-dva.. krevetić ću montirati kad krenu trudovi, taman da mi odvrati pažnju🤭

Ja sam po preporuci kupila Purelan mast od Medele. Isto tako po preporuci sam uzela Chicco uloške i Tosama to.to mrežaste gaćice u dm-u. Nadam se da će mi biti ok.

Ja sam kao i ti uzela Tosama mrezaste gacice vel.L dva paketa i Chicco uloske i Vir. Za bradavice sam kupila Dm-ovu kremicu valjda ce biti ok. Moja je torba spremna vec jedno 15ak dana😊 Mislim da sam sve spremila sto ce mi trebati za mene i bebu,nista previse. Jos moram za izlazak pripremit jaje, robicu za njega i za mene. To cu kod svekrve ostavit sve ona ce predat muzu kad bude isao po mene da on sta ne zaboravi :)

Jedno pitanje,ja planiram sutra do dm-a isto po te mrezaste gacice pa neznam koju velicinu uzeti,inace nosim S gacice pa neznam dali sada uzeti M ili L? Ti si uzela za broj vece ili za dva broja?

👱‍♀️1987 🧑1982
    19.09.2021.
    It's a girl💞👣 Korina

Kiky 🥰
    12. Kolovoz 2021. 13:57

daniella2207

Kiky 🥰

bubica_0706

Leonoah

Ja sam polako počela pakirati torbu za rodilište, nosim manju sportsku torbu i ne planiram previše toga trpati u nju, samo osnovno što procijenim da će mi trebati. Ako mi nešto bude i falilo, uvijek mi netko može donijeti na recepciju bolnice. Fale mu još spavaćice (ne nosim ih inače i prava mi je borba naći neku koja mi je ok), mast za bradavice (ako netko ima neku preporuku, slušam😊), ulošci poslije poroda (također slušam preporuke🙏🏻) i voda i grickalice. Htjela sam pitati, što mislite o onim gaćicama za inkontinenciju umjesto onih Vir i Chicco uložaka? Meni se čini praktičnije.
    ——————————————
    Što se tiče ostalog, još nisam krenula prati i slagati robicu, kolica i autosjedalica su u kutijama, kao i krevetić. Računam s pranjem polako krenuti kroz tjedan-dva.. krevetić ću montirati kad krenu trudovi, taman da mi odvrati pažnju🤭

Ja sam po preporuci kupila Purelan mast od Medele. Isto tako po preporuci sam uzela Chicco uloške i Tosama to.to mrežaste gaćice u dm-u. Nadam se da će mi biti ok.

Ja sam kao i ti uzela Tosama mrezaste gacice vel.L dva paketa i Chicco uloske i Vir. Za bradavice sam kupila Dm-ovu kremicu valjda ce biti ok. Moja je torba spremna vec jedno 15ak dana😊 Mislim da sam sve spremila sto ce mi trebati za mene i bebu,nista previse. Jos moram za izlazak pripremit jaje, robicu za njega i za mene. To cu kod svekrve ostavit sve ona ce predat muzu kad bude isao po mene da on sta ne zaboravi :)

Jedno pitanje,ja planiram sutra do dm-a isto po te mrezaste gacice pa neznam koju velicinu uzeti,inace nosim S gacice pa neznam dali sada uzeti M ili L? Ti si uzela za broj vece ili za dva broja?

Ja nosim isto S inace ali uzela sam dvoje mrezaste broj L. One su male pa se rastezu do te velicine. A navuc cu ih skroz do trbuha pa bolje da ne stezu. 

Ja 33g,mm 34g
    19.01.2021 pozitivan test nakon skoro 2 god pokusavanja
    💙 Stiže nam dečko 💙

Endzrue
    12. Kolovoz 2021. 14:07

Ja sam uzela biobaza kremu za bradavice. Isto je čisti lanolin a 24kn dok je purelan oko 90kn mislim da su iza mene još 3 cure koristile
    Ja sve imam spremno. Koristit ćemo platnene pelene i kombinirati sa baby love.. Prvoj curi su smetale konzumove i violeta a pampers mi je bio razvikan tak da sam odabrala baby love proizvode. Za kupanje samo bademovo ulje i voda. Kupila sam u ljekarni sterilne gaze i mrežicu i octaniseptnza čistit pupak i sve je spremno. Još samo torbica za u rađaonu. 
    Danas bila na pregledu. Zatvorena skroz, beba procjenjena na 3100g, glava mi je za normalne tjedne stomak za 38+4 a noga za 37+5 tak nešt...prosjek da je za tjedan veći. Napravila mi bris za streptokok i kaže nema više sad sexa.... Issuse ti i sex više. Pa ak sam do sad s mužem i negativna sam. Ko će mi prenijet do poroda streptokok? Susjed?
    Dala mi uputnicu za rodilište. Idući pregled 23.8. Popodne
    Za izlazak ćemo mala i ja istu haljinu vjerojatno a za njega se još nećkam. Bodi i hlačice čarape il ćemo bodi tregere i čarape. Svakako planiram dugi bodi

Endzrue
    12. Kolovoz 2021. 14:10

Jučer sam sredila papire za odgodu cijepljenja u rodilištu kod javnog bilježnika i to sam poslala s povratnicom u rodilište. Pa ću i to spakirat i mahat kad dođem. Stan nam je još u teškim radovima tak da će bit veselo 

Endzrue
    12. Kolovoz 2021. 14:15

daniella2207

Ako nosiš S uzmi S jer su ogromneeee. Ja nosim L i xl a uzela sam S.. Možeš i XS. Da drže dobro 

• Mia38
    12. Kolovoz 2021. 14:45

Kad je vec tema torba za rodiliste da pitam, vidjela sam na necijem popisu tetra pelene, nepropusnu podlogu i pelene... kaj to trebamo donijet sa sobom? Nekako sam mislila da to sve imaju odnosno oni bebu presvlace....

bubica_0706
    12. Kolovoz 2021. 14:48

daniella2207

Kiky 🥰

bubica_0706

Leonoah

——————————————

Ja isto nosim S i uzela sam dva pakiranja tih mrežastih M. Otvorila sam jedno pakiranje i mislim da će mi biti ok.

japanka.
    12. Kolovoz 2021. 14:50

Evo mala recenzija mrežastih gaćica Tosama to.to i Abrifix iz ljekarne. 👙 Ja inače nosim M. Tosama to.to sam kupila u L veličini i dobre su mi, ali su dosta pliće od ovih Abrifix (njih sam uzela u M). Ono što mi se na Abrifix sviđa je da se mogu navući jako visoko i nogavice su dulje, ali ono što im je veliki minus je da na nogavicama imaju prošiveno pojačanje (valjda da ih drži da se ne rolaju prema gore) a meni se to pojačanje ureže u bedra i već me sad smeta, tako da ih neću nositi u rodilište. .
    Endrzue za koje rodilište je potrebno ovjeriti kod bilježnika za odgodu cijepljenja? Ja sam isto mislila zaobići to prvo cjepivo u rodilištu jer sam čula da se iduće godine ionako ukida, ali nisam čula da je potrebno nešto ovjeravati 🤔

Rita37🤰
    12. Kolovoz 2021. 14:52

plavabosanka

Rita37🤰

Traveller

Mišić

Traveller isprobala sam onaj tvoj Lidera prah i prijavljujdm da ni kod mene nema iritacija. Wooohooo! 😁

Odlično, drago mi je da ti odgovara. 😍 Ja ću ga do kraja najviše za gospođu koristit, noge još i mogu depilirati bez neke prevelike muke. Iako je ovo baš zgodno, namazes, sjednes 5 min i isperes.

Cure, jel vi izlazite po ovim vrucinama, kako provodite dane (koje niste na moru)? Meni je ova zatvorenost u kući više za poludit. Još sam većinu dana sama kako muž radi, ne znam više šta bih sa sobom otkad sam sve sredila. Čitam knjigu, gledam treninge za spavanje za djecu, ali ništa me to ne stimulira dovoljno mentalno. Ma meni fale putovanja 🥺😂

Uhhh tako je i meni.. Ne radim od poz bete . Od davnog 11.1.
    🙃…. Dva putovanja bila za Uskrs i u 6 mj….. Od tada samo stan setnja do trgovine… Isto stvari sve spremne evo od juce pocela kao neko vece ciscenje… Ok bili smo dva vikenda u gostima i sad ovaj cemo isto u susjedni grad na druzenje… Al ono kako je u DE jesen cijelo ljeto kad netko kaze idem na odmor na more prvo bolje pogledam koji je datum jer zaboravim da je vrijeme za bit doma il na moru… Al dobro po mazim svoj stomak i zahvalim Bogu da je mrva tu i znam zasto sam i ja tu….
    ❤️😘 Jos malo nam je svima ostalo…. Radije volim i ovako nego da sam morala radit. I bit u stresu… Cijelu trudnocu sam dozivjela i svaki joj pokret pozdravila jer nisam morala biti zauzeta….

Baš kad su cure neki dan pisale ovdje da im je dosta ljeta, ja gledam ček koji je datum nisam ni vidla ljeto pravo osim kratko u Hrvatskoj a i to nas je kiša zezala. Sad za vikend opet nam najavljuju kišu 😭 a što se tiče posla i ja si baš razmišljam kako sam zahvalna u jednu ruku što sam se riješila te lude firme i što sam sve uspjela doživjet i ispratit u miru. Ne znam kako bi da sam morala radit sve do sad🤔 jest da se osjeti da je manje para u kući al jbga

Meni je hvala Bogu bio Beschäftigungsverbot zabrana rada zbog opisa posla tako da placa 100% jedino beu bonusa jer nema radni vikenda. Tako da bez ikakve savjesti uzivam doma.... Poslala sam 2g Elternzeit..  Bit ce placa 33% al dobro... Neka sam duze sa malom to mi je bitnije od novaca. Ima muz nek radi
    🙃. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.