Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Endzrue
    21. Srpanj 2021. 00:41

Mišić  mene ti nikad nije slala na ctg. Ja sam ti u svoje do kraja. Do 40 tjedna. Prvu malu sam rodila 38+3 i to jutro mi je bio pregled kod moje ginekologinje

Endzrue
    21. Srpanj 2021. 00:58

Tako je i meni. 5 dana stranih grčenja stomaka. Mislim da se okrenuo. Vidjet ćemo za 2 dana. Magnezija rokam 2 od 400 i svejedno me uhvate grčevi u listovima. Mirujem koliko mogu. Al zapravo su konstantno tu i to svaki put kad se on krene mrdat, istezat i lupat. Nikad ne grči kad spava
    Što se slojeva oblačenja tiče imate na netu samo upišite i uđite u slike. Bude primjer kako obući dijete na koliko stupnjeva. U pravilu je 1 sloj više. Ak smo mi kratki njima dugi. Ak mi dugu majicu oni kratki bodi i dugu majicui tak. Prvi mjesec ne mogu regulirati temperaturu pa ih se utopljava. Naravno ak se unervoze prvi ih nahranite presvucite pa skinite. Nekad ih vrućina unervozi

CarpeDiem.
    21. Srpanj 2021. 05:39

Jutro cure, evo i mene sa zorom...  🙊🏙
    Čestitam uredne preglede, uredne nalazite oggt-a, i napredne bebice. 🎊
    Lyrra kao i ostale cure vjerujem da je sa tvojom bebom sve u najboljem redu.
    Nema nista loše u tome da provjere dodatno.
    Sanjalica5 prave kontrakcije uz otvaranje ne možeš fulati 🙈.
    (Jak bol (bas jak) kao menstualni grc, koji se širi iz stomaka u lumbalni dio ledja i prema karlici.
    Pravilan svako npr 5 minuta. Baš osjetis kad nailazi novi i jedva ga prodišes.
    (Izdrzivo je nego moram ovako opisati kako je u tom momentu 🤣).
    To su kod tebe mozda pripremne, a možda probava ili akrobacije bebe. Javi nam se iza pregleda.
    🍀🤞
    Sretno ostalima curama ako imate danas preglede.🍀
    Zara 7 super su se prihvatile.
    Imamo malog Njemackog špica, staru 3 godine.
    Od pocetka sam spustila bebu na pod u jajetu, ona ju je onjuskala i od tada su nerazdvojne 🥰.
    Pažljive su jedna prema drugoj, Koko samo što ne proporica sa njom🤣.
    Nisam branila kontakt, od pocetka je "sudjelovala" dok bebu hranim, presvlacim, kupam... u smislu da je tu stalno gleda šta radim, njuška, leži joj pored noga ili iza leđa... 🙊
    Ani 92 prestala sam u prvoj trudnoci s prvim ultrazvukom i bebinim otkucajima.
    Mučnine su samo podrzale i olakšale odluku.
    Također i informacija da bebi prestaje dotok kisika na momenat svaki put kada uvucem dim cigarete...
    Jednom sam zapalila desetak cigareta u noći nakon prestanka, a iza poroda, i toliko sam se otrovala da nisam mogla dići glave cijeli naredni dan. Vise mi ne padaju na pamet...
    Nema pretjeranih savjeta, samo tvoja percepcija o pušenju i snaga volje. Sve je u tebi. Vjerujem da možeš.
    Plavabosanka poslati ću ti prijedlog na Whats up bio-aktivne koje ja koristim, ne izazivaju probleme sa probavom, i ne smetaju praznom želucu, ali bi svakako bilo poželjno da iza njih u narednih 30-40 minuta doručkujes. 
    --Ja čekam da se otvori Rewe da idem u pekaru jer mi već 40 minuta mirise kruh iz pekare 🤣. (Inace ga ne jedem nikako ili jako rijetko). 
    Meni ctg počinje već s iducim  pregledom, (nije ništa zabrinjavajuće) ovde malo ranije počnu sa ctg-om u praksama.
    Vecinom slušaš stalno otkucaje svih 30 minuta. Najljepša muzika 🎶

url=https://lilypie.com]

preggo_life
    21. Srpanj 2021. 07:30

anuška
    Naručila sam s amazona jastuk po preporukama nekih youtuberica koje pratim 😅 Htjela sam da bude u obliku slova U, al dugačak do stopala da se mogu prebaciti cijela preko njega. Ovakav imam https://www.amazon.com/QUEEN-ROSE-Pregnancy-Cover-U-Maternity/dp/B07B2Q3X75. Ponekad se uspijem idealno namjestiti da čak zaboravim da imam trbuh 😂 Stavim ga oko vrata pa ga nosim iz spavaće na kauč, a išao je sa mnom i na more, al sam ga morala zavakumirat u najvećem spacebagu koji imam da stane u auto. 😀 Al za spavanje, osim jastuka, spasili me nadmadraci (oni najobičniji spužvasti), pa ako nekog bole kukovi ili ramena definitivno preporučujem. Ja inače spavam na leđima, al sad osjećam preveliki pritisak kad tako ležim, pa sam se morala trenirat na spavanje na boku, mozda je zato kod mene to spavanje tako problematično...
    LadyD
    Koje si veličine robicu uzela?
    Super mi je ovo s ovim kao navlakicama za prste, čini mi se jako praktično za zimu.
    Endzrue
    Zvuči skroz jednostavno ovak napisano (za slojevito oblacenje). Ja sam jučer od tog radila znanstvenu fantastiku, pa sam sad već smiješna sama sebi 😀 Nema toga kaj nisam u stanju zakomplicirat toliko da me mozak zaboli 😂
    .
    E cure, zašto se kupuju ove neke zaštite za krevetiće? Npr. pletenice ili one navlake za letvice i sl. Ima to baš neku svrhu ili? Dvoumim se dal da kupujem ili ne. 

Sanjalica5 💙🤱👩‍🍼👩‍👦💙
    21. Srpanj 2021. 07:46

Jutrooo okrugliceee mojeee mileee 🤗❤ ja se evo spremam za pregled...drsite mi figeee da je sve okeee i da se to moj malac samo okrece heheh...

Danas imam bas puno pitanja za doktora i vadim krv i primam injekciju ( jer sam negativna krvna grupa) ...

Cujemo see poslijee ❤❤

12/20 Biohemijska 💔
    28.01.2021. ➕
    Termin 30.09.2021.
    Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙

CarpeDiem.
    21. Srpanj 2021. 08:16

preggo_life

anuška
    Naručila sam s amazona jastuk po preporukama nekih youtuberica koje pratim 😅 Htjela sam da bude u obliku slova U, al dugačak do stopala da se mogu prebaciti cijela preko njega. Ovakav imam https://www.amazon.com/QUEEN-ROSE-Pregnancy-Cover-U-Maternity/dp/B07B2Q3X75. Ponekad se uspijem idealno namjestiti da čak zaboravim da imam trbuh 😂 Stavim ga oko vrata pa ga nosim iz spavaće na kauč, a išao je sa mnom i na more, al sam ga morala zavakumirat u najvećem spacebagu koji imam da stane u auto. 😀 Al za spavanje, osim jastuka, spasili me nadmadraci (oni najobičniji spužvasti), pa ako nekog bole kukovi ili ramena definitivno preporučujem. Ja inače spavam na leđima, al sad osjećam preveliki pritisak kad tako ležim, pa sam se morala trenirat na spavanje na boku, mozda je zato kod mene to spavanje tako problematično…
    LadyD
    Super mi je ovo s ovim kao navlakicama za prste, čini mi se jako praktično za zimu.
    Endzrue
    Zvuči skroz jednostavno ovak napisano (za slojevito oblacenje). Ja sam jučer od tog radila znanstvenu fantastiku, pa sam sad već smiješna sama sebi 😀 Nema toga kaj nisam u stanju zakomplicirat toliko da me mozak zaboli 😂
    .
    E cure, zašto se kupuju ove neke zaštite za krevetiće? Npr. pletenice ili one navlake za letvice i sl. Ima to baš neku svrhu ili? Dvoumim se dal da kupujem ili ne.

Ima kad beba bude starija da ne lupa glavicom o krevetić. Po meni pletenice su i suviše opasne za novorođenče ili malo stariju bebu jer nisu pričvršćene za krevet. Sigurnije su mi one navlake za letvice ili baš one ogradice što se kopcaju oko kreveta. 

• monalisa
    21. Srpanj 2021. 08:32

Jutro okruglice, sretno na pregledima 🥰🥰
    Cure koje ste narucivale s Patpat, kak ide placanje?

CarpeDiem.
    21. Srpanj 2021. 08:33

preggo_life

anuška
    Naručila sam s amazona jastuk po preporukama nekih youtuberica koje pratim 😅 Htjela sam da bude u obliku slova U, al dugačak do stopala da se mogu prebaciti cijela preko njega. Ovakav imam https://www.amazon.com/QUEEN-ROSE-Pregnancy-Cover-U-Maternity/dp/B07B2Q3X75. Ponekad se uspijem idealno namjestiti da čak zaboravim da imam trbuh 😂 Stavim ga oko vrata pa ga nosim iz spavaće na kauč, a išao je sa mnom i na more, al sam ga morala zavakumirat u najvećem spacebagu koji imam da stane u auto. 😀 Al za spavanje, osim jastuka, spasili me nadmadraci (oni najobičniji spužvasti), pa ako nekog bole kukovi ili ramena definitivno preporučujem. Ja inače spavam na leđima, al sad osjećam preveliki pritisak kad tako ležim, pa sam se morala trenirat na spavanje na boku, mozda je zato kod mene to spavanje tako problematično…
    LadyD
    Endzrue
    .

Ima kad beba bude starija da ne lupa glavicom o krevetić. Po meni pletenice su i suviše opasne za novorođenče ili malo stariju bebu jer nisu pričvršćene za krevet. Sigurnije su mi one navlake za letvice ili baš one ogradice što se kopcaju oko kreveta. 

Lady.D
    21. Srpanj 2021. 08:39

Sanjalica5, nadam se da si danas ok i da se beba samo okretala i izvodila akrobacije. Sretno na pregledu i javi se cim zavrsi. 🤞🍀
    Također svim curama koje imaju danas preglede drzim fige da je sve super i da bebice lijepo napreduju. 😊
    Preggo_life, ja sam ti sve do sada uzimala samo u broju 56 i 62. Za pedeseticu su mi svi savjetovali da mi ne treba, a 68 mi je nekak jos rano za kupovati. Necak trenutno ima 5 mjeseci i tek sada nosi broj 68,  tak da to mislim kupovati lagano s mališanom dok budem na porodiljnom. 😂
    Sto se tice ogradice, osim zastite za bebu dok spava...mislim da mi zene to kupujemo i zbog estetike, pogotovo one lijepe pletenice. Mogu se kladiti da tako nesto nije postojalo kada smo mi bili mali, nego su nam stavljali dekice okolo i bok. 🙈 Ja jos nisam odlucila da li cu kupiti pletenicu ili onu tanku ogradicu, ali sigurno nesto hocu. Sogorica mi je rekla da su joj na nekom predavanju prije izlaska iz bolnice  u Njemackoj savjetovali da ne stavlja nista predebelo oko krevetica, tak da oni tamo preferiraju sto tanje. 🤷‍♀️
    Kad smo vec kod opreme za krevetic...jel vi planirate kupovati jastuk, poplun i posteljinu vec za prve mjesece? Ja sam mislila za pocetak uzeti samo zastitu za madrac, plahtu, neku ogradicu,vrece za spavanje i eventualno pokrivanje dekicom. 

CarpeDiem.
    21. Srpanj 2021. 09:00

Lady D. U Njemackoj ne preporučuju ništa u kreveticu osim bebe u vrećici za spavanje i plahte. 
    Ne preporučuje se ni duda. 
    U svakom rodilištu i ginekoloskom stoji ogroman plakat gdje to piše, pa piše i dosta info o SIDSU i tako dalje...
    Takodjer se navode benefiti spavanja uz majku prvih par mjeseci, a u kreveticu ako baš mora...
    Takave stvari su i meni estetski privlačne moram da priznam, pa mi je iz sigurnosnih razloga pojedinačna ogradica koja se  pricvrsti za svaku letvicu bila izbor i baldahin koji je također pričvršćene na plafon. Ali i to tek sa bebinih 8 mjeseci.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.