Jesenske bebe 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marta14
    28. Veljača 2020. 14:13

Sara beta se ne mora vaditi, u prvoj trudnoci nisam uopce.. Ne bih ni sada da nisam imala krvarenje pa samo vadili betu da vidimo kako stvari stoje, jer je za ultrazvuk bilo prerano.
    Vjerojatno ima neki lab, jer i kad vadis krv kod doktora i to sve tamo salju.. 

Marta14
    28. Veljača 2020. 14:14

Justagirl beta ti je super, tolika je i meni od prilike bila 🍀

28. Veljača 2020. 14:25

Marta14

Sara beta se ne mora vaditi, u prvoj trudnoci nisam uopce.. Ne bih ni sada da nisam imala krvarenje pa samo vadili betu da vidimo kako stvari stoje, jer je za ultrazvuk bilo prerano.
    Vjerojatno ima neki lab, jer i kad vadis krv kod doktora i to sve tamo salju..

Ma naravno da ima, al' mislim da se ovdje sve mora preko doktora, ne na svoju ruku. Al ponavljam, nisam sigurna. Samo me zanimalo, čisti info. Usput, kad smo potvrdile trudnoću, rekla mi je da pošto idem u Hrvatsku gdje ću bit okružena bebama i malom djecom, da će mi napraviti test na  citomegalovirus i još jedan, koji usput budi rečeno samo govori da li imam ta antitijela ili nemam, al nema nikakva cijepiva da se zaštitim u slučaju da nemam. Navodno da su bebe i djeca malđa od 3 godine mogući prijenosnici. Kao da bi se trebala suzdrzavat mijenjat im pelene i neke slične stvari. A onda kad razmisljam, kako su ostale mame koje su bile trudne a imale djecu malđu od 3 godine to sve uspile bez ikakvih posljedica. Samo me prepala  Jeste vi to radile?

Princess Mimi
    28. Veljača 2020. 14:29

Cure otkad se računa drugo tromjesečje? Na internetu uglavnom piše od 13. Tt, ali na nekim stranicama vidim 16,17? Nije mi baš jasno 

• justagirl2201
    28. Veljača 2020. 14:33

Marta s koliko si tt čula srčeko?

Marta14
    28. Veljača 2020. 14:34

Ja sam vadila (u At) jednom Betu na svoju ruku, malo me cudno pogledala al nije komentirala. Nije ovdje kao u Hr definitivno
    Ja nisam ni cula za to sto pises..🙈
    Meni je vadila ono standardno, za Toxoplasmose i rubeolu cini mi se

Marta14
    28. Veljača 2020. 14:35

Justagirl sa 5+3, ali meni su ciklusi kratki, 26 dana

28. Veljača 2020. 14:44

Marta14

Ja sam vadila (u At) jednom Betu na svoju ruku, malo me cudno pogledala al nije komentirala. Nije ovdje kao u Hr definitivno
    Ja nisam ni cula za to sto pises..🙈
    Meni je vadila ono standardno, za Toxoplasmose i rubeolu cini mi se

Možda i bolje🤪 Jer na kraju i da dobijes taj virus kad si trudna, možeš samo češće ići na ultrazvuk i pratiti razvoj bebe. 🤷🏻‍♀️ A ovdje u DE inzistriraju da se cijepiš ponovno protiv svih dječjih bolesti. Ta cijepiva smo mi dobili kad smo bile bebe, a ovdje većina ljudi obnavlja ta cijepiva svako 10 god,posebice žene koje se spremaju na bebu. Naravno da te nitko ne može natjerati na to, ali žestoko zagovaraju to. 

• sunce1
    28. Veljača 2020. 15:03

celaena

Encianov caj od brusnice je zakon, ima ga u dm-u. Ovaj Franckov sam kupila i dala sestri kad sam vidjela kasnije sastav, ono ni traga od brusnice. Sklona sam urinarnim upalama, a taj caj mi zbilja pomogne, uz neizbjezni antibiotik. Prosla sam kroz tri antibiotika u prvom tromjesecju i sad prosli tjedan kroz bronhitis uz pumpicu, nadam se da je to kraj jer me iscrpilo skroz.

Kakve si sve upale imala? Jesi li ih se rijesila?

• ZaZa
    28. Veljača 2020. 15:10

Curke, nova sam ovdje iako još nisam za ovu temu. Ali imam jedno pitanje. Da li 1. uzv i cijelu  trudnoću vodi MPO doktor ili idem kod svog ginekologa kod kojeg inače sve obavljam? Jer je meni moj ginekolog rekao da dođem kod njega na UZV u ponedjeljak (26.2. sam vadila betu koja mi je bila 515; dalje nisam vadila, a trebala sam danas, ali pošto moj ginekolog radi od 8, a u bolnici uputnice za betu primaju do 8, nije bilo izvedivo). Tako da ću betu ponovo vaditi u ponedjeljak, rezultati tek u utorak.
    Kolegica mi kaže da ne radim ništa na svoju ruku i jel me smije uopće moj ginekolog tako rano pregledavati? I da je bolje da nazovem svog MPO doktora i pitam ga što u slučaju pravilnog duplanja bete. Kakva su vaša iskustva sa vođenjem trudnoće, tko vam ju vodi? Mene sada tako strah. Kao da se ne bi poslije UZV nešto dogodilo. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.