Jesenske bebe 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tashee7
    28. Veljača 2020. 15:29

ZaZa

Curke, nova sam ovdje iako još nisam za ovu temu. Ali imam jedno pitanje. Da li 1. uzv i cijelu trudnoću vodi MPO doktor ili idem kod svog ginekologa kod kojeg inače sve obavljam? Jer je meni moj ginekolog rekao da dođem kod njega na UZV u ponedjeljak (26.2. sam vadila betu koja mi je bila 515; dalje nisam vadila, a trebala sam danas, ali pošto moj ginekolog radi od 8, a u bolnici uputnice za betu primaju do 8, nije bilo izvedivo). Tako da ću betu ponovo vaditi u ponedjeljak, rezultati tek u utorak.
    Kolegica mi kaže da ne radim ništa na svoju ruku i jel me smije uopće moj ginekolog tako rano pregledavati? I da je bolje da nazovem svog MPO doktora i pitam ga što u slučaju pravilnog duplanja bete. Kakva su vaša iskustva sa vođenjem trudnoće, tko vam ju vodi? Mene sada tako strah. Kao da se ne bi poslije UZV nešto dogodilo.

Pa vjerojatno je tvoj ginekolog već upućen da si bila u postupku.
    To je I mene mučilo,  a u poliklinici gdje sam išla su mi rekli da im je svejedno makar se kod njih plaća svaki pregled i uzv. Tako da sam odlučila ići kod svog ginekologa,  a tu i tamo nazovem polikliniku da ih upoznam s novostima .
    Što se tiče prvog pregleda, tek nakon druge izvađene bete kad sam vidjela da se lijepo poduplala, naručila sam se na prvi uzv koji je bio 6.tt

Marta14
    28. Veljača 2020. 15:45

Sara Za koliko tjedana je tebe opet narucila? Mene je prvo za 5, pa sada 9!Pregledi za Mutter Kinder Pass, ne znam ak je i u De tako.. Ali sam uspjela uzicati da bude 8 tjedana😅

Princess Mimi
    28. Veljača 2020. 16:02

Mana_Mare

Princess Mimi

Cure otkad se računa drugo tromjesečje? Na internetu uglavnom piše od 13. Tt, ali na nekim stranicama vidim 16,17? Nije mi baš jasno

To sam i ja prije par dana trazila i nasla ovo
    https://ibb.co/G04FZhF

Znaci ipak je 13, hvala😊

28. Veljača 2020. 16:11

Marta14

Sara Za koliko tjedana je tebe opet narucila? Mene je prvo za 5, pa sada 9!Pregledi za Mutter Kinder Pass, ne znam ak je i u De tako.. Ali sam uspjela uzicati da bude 8 tjedana😅
    .

Ja ću trudničku dobit sljedeći tjedan kad budem išla vidit rezultate testa za taj citomegalovirus.  Doktorica je rekla da mi sljedeci pregled mora biti za 2-3 tjedna, sestra mi je dala za 3 jer sam u Hrvatskoj izmedu drugog i treceg tjedna. Ovde je od doktora do doktora i kako procjeni, svatko radi drukcije. S obzirom kako je ta moja cijela situacija izgledala, virujem da je ona mene čisto radi predstrožnosti naručila tako brzo. Doduse, ako se ne varam, prosjek je ovdje svako 4 do 5 tjedana. 

• ZaZa
    28. Veljača 2020. 16:13

tashee7

ZaZa

Curke, nova sam ovdje iako još nisam za ovu temu. Ali imam jedno pitanje. Da li 1. uzv i cijelu trudnoću vodi MPO doktor ili idem kod svog ginekologa kod kojeg inače sve obavljam? Jer je meni moj ginekolog rekao da dođem kod njega na UZV u ponedjeljak (26.2. sam vadila betu koja mi je bila 515; dalje nisam vadila, a trebala sam danas, ali pošto moj ginekolog radi od 8, a u bolnici uputnice za betu primaju do 8, nije bilo izvedivo). Tako da ću betu ponovo vaditi u ponedjeljak, rezultati tek u utorak.
    Kolegica mi kaže da ne radim ništa na svoju ruku i jel me smije uopće moj ginekolog tako rano pregledavati? I da je bolje da nazovem svog MPO doktora i pitam ga što u slučaju pravilnog duplanja bete. Kakva su vaša iskustva sa vođenjem trudnoće, tko vam ju vodi? Mene sada tako strah. Kao da se ne bi poslije UZV nešto dogodilo.

To je I mene mučilo, a u poliklinici gdje sam išla su mi rekli da im je svejedno makar se kod njih plaća svaki pregled i uzv. Tako da sam odlučila ići kod svog ginekologa, a tu i tamo nazovem polikliniku da ih upoznam s novostima .
    Što se tiče prvog pregleda, tek nakon druge izvađene bete kad sam vidjela da se lijepo poduplala, naručila sam se na prvi uzv koji je bio 6.tt

Ginekolog je upućen u sve od početka. 
    Ti si išla privatno? Jer ja sam išla na Vuk Vrhovac i ne bi trebala plaćati ili? Pretpostavljam da sve ide preko HZZO-a. Meni će u ponedjeljak biti 38. dan ciklusa. Da li bi to bilo prerano za pregled?

Napokon 2804
    28. Veljača 2020. 16:17

Marta14

.

Ja sam knjižicu dobila kad su vidjeli da srce kuca, tad sam bila 6+6, i sljedeći pregled mi je sad u ponedjeljak 

28. Veljača 2020. 16:23

Napokon 2804

Marta14

.

Ja sam knjižicu dobila kad su vidjeli da srce kuca, tad sam bila 6+6, i sljedeći pregled mi je sad u ponedjeljak

Onda je zapravo isto kao i meni! 😊

tashee7
    28. Veljača 2020. 16:52

ZaZa

tashee7

ZaZa

To je I mene mučilo, a u poliklinici gdje sam išla su mi rekli da im je svejedno makar se kod njih plaća svaki pregled i uzv. Tako da sam odlučila ići kod svog ginekologa, a tu i tamo nazovem polikliniku da ih upoznam s novostima .

Ginekolog je upućen u sve od početka.
    Ti si išla privatno? Jer ja sam išla na Vuk Vrhovac i ne bi trebala plaćati ili? Pretpostavljam da sve ide preko HZZO-a. Meni će u ponedjeljak biti 38. dan ciklusa. Da li bi to bilo prerano za pregled?

Ja sam išla u Škvorc, ne znam kako je za Vuk Vrhovac,  pretpostavljam da ne plaćaš. Meni je postupak bio preko uputnice, ali sve dalje se plaća.
    38.dan je prilično rano, sumnjam da će se vidjet nešto (mislim da su iskusnije cure tu upućenije u to), al ako si napomenula to ginekologu kad si se narucivala,  valjda on zna zašto te tad naručio.. 

28. Veljača 2020. 17:38

Pozdrav svima!

Nova sam na forumu i među trudnicama. Ulazim za koji dan u treći mjesec. Imam mučninu bez povraćanja 24h od pete nedjelje. Zadnja dva dana je dosta manje. Da li su se vama dešavale takve pauze i da li je to razlog za brigu? 

tashee7
    28. Veljača 2020. 18:01

Lorimery

Pozdrav svima!

Nova sam na forumu i među trudnicama. Ulazim za koji dan u treći mjesec. Imam mučninu bez povraćanja 24h od pete nedjelje. Zadnja dva dana je dosta manje. Da li su se vama dešavale takve pauze i da li je to razlog za brigu?

Ja sam znala imati pauze po tri dana pa tri dana opet mučnina..  zadnja pauza je bila skoro tjedan dana i onda jučer opet muka... A danas mi je 12+5

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.