Jesenske bebe 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bosco
    28. Veljača 2020. 10:22

Marta14

Nije bila jer si ga radila prije 9 dana popodne 😄😄
    Jesi isti test radila?

Nisam isti test radila, prije sam radila Bipin first sign, a danas clearblue, popodne cu radit onaj s tjednima, da mi potvrdi. 

Ketty1309 - popodne mi radi doktor, pa cu ga zvat 🤭

Skakavac
    28. Veljača 2020. 10:39

Ledolina

Cure, vi koje imate mučnine, kako preživljavate? Znači kod mene traju po cijeli dan, ne prestaju nikako, osim kad spavam. Jedem na silu, al najgore mi što stalno imam nagon na povraćanje a ne mogu povraćati. Evo sad si kuham čaj od đumbira, grickam jabuku onu baš kiselu i nadam se da će pomoći bar malo… Jer drugo ništa ne pomaže(mineralna ,cedevita,ljute žvake, bademi) … U prvoj trudnoći su mi pomagali slani štapići, sad ih ne mogu smislit… Imam osjećaj da ovo neće prestati nikad, a tek sam na početku…

Ja u skoro dva mj, samo dva puta povratila i to cistu kiselinu. Razumin te, ni meni nista ne pomaze. Sta god pojila, podrigujem i vraca mi se, kako se kod nas kaze. Meni osobno nista ne pomaze. Preostaje jedino zalit se ovde na forumu, di su zene od kojih neke i prolaze istu stvar.. 🤢😅 Ja sam na dane ok, a nekad me zna toliko isfrustrirat, katastrofa. Za tjedan dana, dva mj da mi ne staju. Ginek je rekla, stat ce to oko 12og tjedna. Danas sam 14+1 i ocito nisam ta sretnica. A kako bilo, samo neka trudnoca ide kako triba. Drz se :) 

Ledolina
    28. Veljača 2020. 10:46

Skakavac

Ledolina

Cure, vi koje imate mučnine, kako preživljavate? Znači kod mene traju po cijeli dan, ne prestaju nikako, osim kad spavam. Jedem na silu, al najgore mi što stalno imam nagon na povraćanje a ne mogu povraćati. Evo sad si kuham čaj od đumbira, grickam jabuku onu baš kiselu i nadam se da će pomoći bar malo… Jer drugo ništa ne pomaže(mineralna ,cedevita,ljute žvake, bademi) … U prvoj trudnoći su mi pomagali slani štapići, sad ih ne mogu smislit… Imam osjećaj da ovo neće prestati nikad, a tek sam na početku…

Ja u skoro dva mj, samo dva puta povratila i to cistu kiselinu. Razumin te, ni meni nista ne pomaze. Sta god pojila, podrigujem i vraca mi se, kako se kod nas kaze. Meni osobno nista ne pomaze. Preostaje jedino zalit se ovde na forumu, di su zene od kojih neke i prolaze istu stvar.. 🤢😅 Ja sam na dane ok, a nekad me zna toliko isfrustrirat, katastrofa. Za tjedan dana, dva mj da mi ne staju. Ginek je rekla, stat ce to oko 12og tjedna. Danas sam 14+1 i ocito nisam ta sretnica. A kako bilo, samo neka trudnoca ide kako triba. Drz se :)

Hvala ti :)  pokušavam sve ali već me psihički izluđuju mučnine i sva sam bez energije i volje za bilo šta... Znam da će proći ali dani su ko godine😖 😂

Tonks
    28. Veljača 2020. 10:55

Tea2807

Trazim po forumu al nemogu nac…jel ima koja da su joj nalazi urina bili losi. Meni je otkrivena e.coli 10na5, dobila amoksicilin. Gin me malo prepao da je to rizicno u ranoj trudnoci, i ako ne prode kroz prvu turu antibiotika da cu vrlo vjerojatno dobit upalu bubrega. Uz to, sam se pod antibiotikom uspjela i razbolit, nos zastopan i temp 37,2-37,6 vec 2 dana

Bok Tea, također e. Coli 10na5, cefaleksin sam dobila jer je kao blaži budući da je prvo tromjesečje. Meni je gin rekla da se nemam što brinuti, da realno skoro nitko nije dobio spontani uzrokovan e. Coli te da je sigurno necu rijesiti prvom turom antibiotika ali malo po malo. Nadam se da je tako, pijem puno caja od brusnice i vode i bas jako pazim na to. Sada čekam nalaz sljedeće urinokulture. 

A za temp - a takvo je doba virozica, ne mora biti s tom povezano ako si to mislila :)

Samo opusteno

• Tea2807
    28. Veljača 2020. 11:11

Tonks

Tea2807

Trazim po forumu al nemogu nac…jel ima koja da su joj nalazi urina bili losi. Meni je otkrivena e.coli 10na5, dobila amoksicilin. Gin me malo prepao da je to rizicno u ranoj trudnoci, i ako ne prode kroz prvu turu antibiotika da cu vrlo vjerojatno dobit upalu bubrega. Uz to, sam se pod antibiotikom uspjela i razbolit, nos zastopan i temp 37,2-37,6 vec 2 dana

Bok Tea, također e. Coli 10na5, cefaleksin sam dobila jer je kao blaži budući da je prvo tromjesečje. Meni je gin rekla da se nemam što brinuti, da realno skoro nitko nije dobio spontani uzrokovan e. Coli te da je sigurno necu rijesiti prvom turom antibiotika ali malo po malo. Nadam se da je tako, pijem puno caja od brusnice i vode i bas jako pazim na to. Sada čekam nalaz sljedeće urinokulture.

A za temp - a takvo je doba virozica, ne mora biti s tom povezano ako si to mislila :)

Samo opusteno

Ma znam da nije povezano, nego kolki sam ja baksuz haha. Di kupiti caj od brusnice? Da nije neka kemija...

• LoMa
    28. Veljača 2020. 11:43

Pozdrav svima, jako sam često tu, ali tek sada sam se odlučila oglasiti 🙃
    Prva trudnoća, svi nalazi dosad uredni da uredniji ne mogu biti 🥳 ali od 6.tjedna prisutne takve mučnine da sam izgubila bar 4-5kg, od povraćanja ni p, samo mučno po cijele božje Dane i noći 😭 čini mi se da su možda malo malo oslabila unazad tj dana, ali možda sam se samo privikla na teror pa mi je sad to normalno.
    Trenutnu pažnju mi privlače bolovi u donjem lijevom dijelu trbuha, vise kao neka vrsta zatezanja...to me sad malo zabrinjava 👀

28. Veljača 2020. 11:52

NinaJ

Sara2020

Nemoj se zamarat' time…. govorim iz iskustva 🙈. Najbolje ti je izbjeć' bilo kakvo gulanje, pa čak i forum do prvog pregleda. Jednostavno, bilo šta da uguglaš, naći ćeš neki slušaj. Svašta se može dogodit, al' i ne mora.

@Danchy1990 neopisivo mi je žao!

Bas to, treba izbjegavati forum cijelo vrijeme, jer nas samo potrese i baci u bed. Jucer procitam ovo sta se desava danchy i jos danas nisam dosla na svoje. I ja imam problema sa stitnjacom i bojim se bakterija u mokraci jer cekam nalaz, odmah se covjek poistovjeti sa situacijom i misli kako će mu se dogodit isto. Cim manje razmisljati o svemu i vjerovati da ce nase mrvice sve prezivjeti.
    A tebi danchy, zelim sve najbolje i da nam javis dobre vijesti, cim prije ❤️❤️

Ma da... Rekla sam mužu da će odsad on guglat i nalazit relevantne podatke i odgovore na pitanja koja me zanimaju jer ja stvarno nisam racionalna više. Npr. nakon dva tjedna strepnje čujemo srce, i doktorica je čak sretna bila, baš se vidilo da joj je laknulo, ja dođen doma i guglam da li je veličina ploda od 3 mm sa 6+1 dan normalno, i pogodi sta mi prvo izađe na googlu- da nije 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ A ona mi je rekla da je sve u redu! Muž poludija, reka da jedino mi žene možemo iščekivat dobre vijesti, dobit dobre vijesti, bit sritne 5 min i onda naći drugi razlog za brigu. 🙈 I mene je potreslo ovo sa Danchy, ali jednostavno, ne mogu utjecat, ne znan šta se događa unutar mog tijela. Drugih simptoma, osim natečenih i na dane bolnih grudi, te potrebe za spavanjem cijeli dan nemam. Pa me i to nekad zabrine, al 100 ljudi, 100 ćudi. Nekad me živciralo šta mi je muž previše prizemljen, al' sad mi triba to definitivno jer ja san luda bome. 😂

• sunce1
    28. Veljača 2020. 12:08

Tonks

Tea2807

Samo opusteno

Takoder e.coli 10na5. Pijem klavocin, voda i encianov caj od brusnice. U srijedu sam otisla na hitnu zbog bolova u ledima, temp 37.2 i zimice. Tamo su mi uzeli kks i urin i poviseni su leukociti i jos neke stvari koje ukazuju na upalu. Kazu da je onda vjeroj upala mjehura, udarali su me po bubrezima, nije me bolilo. Rekli su da je bitno da ne dode do bubrega. Eto, i ja se brinem, ali kazu da je e.coli u trudnoci cesta i da se istjera antibioticima. ☺

• sunce1
    28. Veljača 2020. 12:11

tamica0002

Cure pozdrav, prosli put nisam dobila neke informacije ali nadam se da sada hocu hh.
    Uglavnom bila sam u ponedjeljak kod ginekologa po aplikaciji sam bila 5+3, ali nije se jos nista vidjelo. Isla sam vadit betu odmah u utorak koja je bila nesto vise od 4000 i to je prema izracunima izmedu 4.og i 5.og tjedna. Danas sam bila kod ginekologa i vidjela se gestivacijska vrecica i potvrdena je trudnoca. Pa me cisto zanimaju vasa iskustva. Dali netko imao slican slucaj? Narucio me je za 2-3 tjedna i rekao da ni se tada trebao vidjeti plod i srceko. Iskreno mislim da mi je ovulacija bila nesto kasnija pa se sve pomaknulo, ali cisto da pitam dal se i vama vidjela samo gestacijska pa tek onda plod kasnije. Hvala vam na odgovoru i zelim svima sretne trudnoce 😇🥰

Ja sam bila sa 4+6 i visokom betom (7240)vidjela se samo GV 8mm. Nije bilo ni zumanjcane. Iduci put sam bila s 7+1 i culo se srce. Tako da, jos je to jako rano. Mi samo sebi stvorimo problem sto odemo tamo rano, ali takve smo💁

Ketty1309
    28. Veljača 2020. 12:21

Sara2020

NinaJ

Sara2020

Nemoj se zamarat' time…. govorim iz iskustva 🙈. Najbolje ti je izbjeć' bilo kakvo gulanje, pa čak i forum do prvog pregleda. Jednostavno, bilo šta da uguglaš, naći ćeš neki slušaj. Svašta se može dogodit, al' i ne mora.

@Danchy1990 neopisivo mi je žao!

Bas to, treba izbjegavati forum cijelo vrijeme, jer nas samo potrese i baci u bed. Jucer procitam ovo sta se desava danchy i jos danas nisam dosla na svoje. I ja imam problema sa stitnjacom i bojim se bakterija u mokraci jer cekam nalaz, odmah se covjek poistovjeti sa situacijom i misli kako će mu se dogodit isto. Cim manje razmisljati o svemu i vjerovati da ce nase mrvice sve prezivjeti.
    A tebi danchy, zelim sve najbolje i da nam javis dobre vijesti, cim prije ❤️❤️

Ma da… Rekla sam mužu da će odsad on guglat i nalazit relevantne podatke i odgovore na pitanja koja me zanimaju jer ja stvarno nisam racionalna više. Npr. nakon dva tjedna strepnje čujemo srce, i doktorica je čak sretna bila, baš se vidilo da joj je laknulo, ja dođen doma i guglam da li je veličina ploda od 3 mm sa 6+1 dan normalno, i pogodi sta mi prvo izađe na googlu- da nije 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ A ona mi je rekla da je sve u redu! Muž poludija, reka da jedino mi žene možemo iščekivat dobre vijesti, dobit dobre vijesti, bit sritne 5 min i onda naći drugi razlog za brigu. 🙈 I mene je potreslo ovo sa Danchy, ali jednostavno, ne mogu utjecat, ne znan šta se događa unutar mog tijela. Drugih simptoma, osim natečenih i na dane bolnih grudi, te potrebe za spavanjem cijeli dan nemam. Pa me i to nekad zabrine, al 100 ljudi, 100 ćudi. Nekad me živciralo šta mi je muž previše prizemljen, al' sad mi triba to definitivno jer ja san luda bome. 😂

Ja sam jučer bila na pregledu i isto sa 6+1 veličina 3 mm. Nema razloga za brigu 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.