A sa cim perete tanjure iz kojih jedete i posude u kojima kuhate…? Deterdentom. Ili samo s vodom?
Ja se vodim tom logikom.
Kazem, mozda jesam luda i ovo moje nije ispravno ali ne znam zakaj nebi mogla ne oguljenu jabuku/krusku/narancu koju kupim u ducanu oprat sa spuzvicom od suđa 🤷🏽♀️
Nebum salatu i zelenjavu prala u detrdentu
Vidi, jabuka, kruska, naranca, to sve ima kozu koja također upija i apsorbira ono sto je na njoj, a ti ako uzmes spuzvicu i trljas deterdzent to također ulazi u samo voce... Dok posude koje peremo sa deterdžentima ono ne upija nista od toga jer je to sve glatka povrsina (izuzev drvenog posuda)... Tako nekako me logika vodi... Nije nista uvredljivo da ne bi doslo do zabune, ali nema mi jednostavno smisla
A sa cim perete tanjure iz kojih jedete i posude u kojima kuhate…? Deterdentom. Ili samo s vodom?
Ja se vodim tom logikom.
Kazem, mozda jesam luda i ovo moje nije ispravno ali ne znam zakaj nebi mogla ne oguljenu jabuku/krusku/narancu koju kupim u ducanu oprat sa spuzvicom od suđa 🤷🏽♀️
Nebum salatu i zelenjavu prala u detrdentu
Vidi, jabuka, kruska, naranca, to sve ima kozu koja također upija i apsorbira ono sto je na njoj, a ti ako uzmes spuzvicu i trljas deterdzent to također ulazi u samo voce… Dok posude koje peremo sa deterdžentima ono ne upija nista od toga jer je to sve glatka povrsina (izuzev drvenog posuda)… Tako nekako me logika vodi… Nije nista uvredljivo da ne bi doslo do zabune, ali nema mi jednostavno smisla
Baš sam htijela to napisati. Nisam mislila nikoga uvrijediti. Ali povrće i voće upija sve kao i pesticide tako i deterđent. Suđe perem u suđerici ali to su materijali koji ne upijaju. Ako aš želim biti sigur a da mi je voće i povrće "čisto" ostavim ih u vodi sa sodom na par minuta, a salatu i listato samo vodi i par puta ju promjenim.
Ok, uvjerile ste me 😄 odsad perem bez detrdenta 👍🏻
Vjeruj, zdravije je, a ako se bas bojis radije oguli i pojedi bez kore...
☺️☺️☺️☺️
Netko je spomenuo zacine, citala sam za kim, bosiljak, ruzmarin, cimet..da se ne preporuca. Dumbir isto a s druge strane da je dobar za mucnine🙈tko ce znat.. Najbolje umjereno sve..
Kod mene dolazi u obzir samo sol, secer, vegeta i biber. Nista drugo
To samo u trudnoci ili opcenito?
Vegeta je skroz nepotrebna i nezdrava, ne samo za trudnice nego opcenito..
Ne raspravljam, samo kazem, ja isto koristim vegetu jbg. 🙈
Općenito kod mene ne postoje drugi začini hahaha jednostavno mi ne pašu ti okusi... Znam za vegetu da nije zdrava, ali eto, ona je moja ovisnost hahaha ne zamislivo mi je jelo bez bar prstohvat vegete
Slažem se za Vegetu da nije zdrava iako ju također koristim. Inače ja volim kurkumu, curry, dimljenu slatku papriku,čili... koliko sam uspjela pročitati, sve je dozvoljeno u trudnoći u normalnim količinama i u obliku praha ( začina). Žao mi se toga odreći ako nije štetno. Bas ću pitati Dr.
10/2020- L 💙
8/2024- I 💓
Sortiraj odgovore
Najstariji