Jesenske bebe 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Demetria
    03. Lipanj 2020. 21:22

Skakavac

Voće ću izbjegavat iza rucka, a navecer nikako. Pregled je za tri tjedna pa me bas zanima kako ce se odrazit na kilazu.
    Na vjezbama san bas tu, u klubu trudnica Split :D tri puta tjedno 250 kn.. Vjezbala sam s njima i preko Zooma ali nije to to.. Bas smo danas vjezbe s pilates loptom radili, odlicna fizioterapeutkinja to vodi.

Bas me sad pitao muz jesam li ista vježbala s ovim sto sam kupila? Samo sam prevrtila ocima po podu 🙈
    Rekla sam : budem uskoro.
    Meni je u petak vadenje krvi za glukozu otici cu u staro rodiliste s rodicom pa ce me ona prebaciti svakih sat vremena nazad da tamo ne sjedim. Ako bude los nalaz otici cu u analizu onda

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Skakavac
    03. Lipanj 2020. 21:38

Demetria

Skakavac

Voće ću izbjegavat iza rucka, a navecer nikako. Pregled je za tri tjedna pa me bas zanima kako ce se odrazit na kilazu.
    Na vjezbama san bas tu, u klubu trudnica Split :D tri puta tjedno 250 kn.. Vjezbala sam s njima i preko Zooma ali nije to to.. Bas smo danas vjezbe s pilates loptom radili, odlicna fizioterapeutkinja to vodi.

Bas me sad pitao muz jesam li ista vježbala s ovim sto sam kupila? Samo sam prevrtila ocima po podu 🙈
    Meni je u petak vadenje krvi za glukozu otici cu u staro rodiliste s rodicom pa ce me ona prebaciti svakih sat vremena nazad da tamo ne sjedim. Ako bude los nalaz otici cu u analizu onda

Ako imas volje, pridruzi se, stvarno je super :)) drzij fige za ogtt. Ja san onda bila u analize a izmedu vadenja sidila vanka na suncu, da nisna u autu. Vidi, ako ti voznja tj muka nece stvarat problem da ides naprid nazad. Proleti to nekkao. I da te podsjetim, ponesi limun.. Bit ce puno pitkije

Ninche9
    03. Lipanj 2020. 21:39

Napokon 2804

Ninche9

Napokon kako to mislis da muz prijavljuje elternzeit? Ako ces ti biti doma s bebom onda ti prijavljujes i ti si nositelj zahtjeva, samo dolje na ne znsm kojoj stranici ispunis jedan dio da i muz uzima ono elternzeita sto on ima pravo ako zelite i to je to.. U sklopu tog zahtjeva je jedan papir koji moras odnjeti poslodavcu i onda on ispunjava iznos tvojih placa 12 mj prije pocetka Mutterschutza ak se ne varam.. Al otom potomKindergeld cemo prijaviti na muza, lakse mi je kad takve stvari na njega stoje
    Inace ima u rathausu savjetovanje i pomoc oko ispunjavanja tih zahtjeva, a mozemo se obratiti i Diakonie ili tako nekoj organizaciji.
    Marta u De dobijes rodni list, Geburtsurkunde i onda ga uzimas i u konzulatz radis putni list da mozes prijeci granicu, dodes u hrv, odes u maticni ured prijavit dijete i napravit mu hrvatski rodni list i domovnicu i onda ga na policiju prijaviti na adresu, napraviti osobnu i ili putovnicu i privremeno odjaviti barem tako smo mi s prvim djetetom napravili
    Mrezaste gacice su meni malo klizile kao da me nisu dovoljno stisnule, pamucne su mi bile bolje al cu svakako uzeti i te mrezaste da imam ps sko se zaprljaju bacim

Kod mene je malo drugačije jer sam ja ostala bez posla, odnosno istekao mi je ugovor i nisu ga produzili radi trudnoće. Tako da dijete ide sve na muza… Za eltern sam mislila da ce on otici predat papire hahahaha ali nece on uzimati jer se placa spusta na 70% pa bi bilo tesko sa jednom i jos umanjenom plaćom

Aha da sad razumijem, ja sam mislila da imas mozda neku krivu informaciju kako to s elterngeldom ide
    Inace makar si sad nezaposlena imas pravo na veci elterngeld od onih minimalnih 300€ ako si radila tih zadnjih 12 mjeseci prije pocetka Mutterschutza samo ne znam tocno tko ti popunjava obrazac o placi za te mjesece koji si radila, bivsi poslodavac ili samo predajes platne liste, pojma nemam.. 

Tejic
    03. Lipanj 2020. 22:07

Jastuk - taj koji sam stavila sliku svakak sam planirala samo za nosenje a za ovaj drugi nisam ni znala. Al sad kad vidim slike kaj ste stavile sam se sjetila da je takav mama imala za mladu sestru 😀 mozda ga i jos ima negdje doma 🙈😂

Farbanje - bila jucer na balayageu, nisam vise mogla biti onako narancasta 😀 (i danas na trajnom laku, a pred porod cu imati samo bezbojni) 

Kava - popijem salicu max dvije dnevno i to instant crema sa puno mlijeka 😀 😀
    *
    BOLOVI - ovak, bebac me jako zivahno lupkao zadnja dva dana i bas me bolio trbuh u ponedjeljak i utorak, od jucer navecer i danas je mirniji pa me ni trbuh vise tako ne boli.. ALI imam nelagodnu probadajucu bol nisko u mjehuru cisto do rodnice (kao bockanje iglom) pogotovo kad osjetim da beba dole lupka. Pocinje se javljati i lagana nelagoda kad piskim i sad vise ni sama ne znam jel bi to bio znak neke urinoinfekcije ili je to normalno jer se beba rasteze 🤔 ak se do sutra ne povuce morat cu zvati gin 🤔 jel imala jos koja slicnu situaciju? 

Shine
    03. Lipanj 2020. 22:20

Demetria

Skakavac

Ja sam bila prosli tjedan u staro rodiliste, laboratorij Stela Tomic i bilo je odlicno. Puste te da sjednes vani na suncu i treba mirovati tako da ne znam koliko je pametno voziti se ovamo tamo svako sat vremena, svi su preljubazni i nije bila guzva , samo dodji najkasnije do 7:15 jer do tada primaju trudnice za glukozu posto laboratorij radi do 9 h a ovo se ceka 2 sata. nalazi su mi bili super tako da mislim da nemas brige ❤️ nadam se da sam ti pomogla! 

Demetria
    03. Lipanj 2020. 22:23

Razmišljam ponijeti u maloj bocici od vode 0.25l ocjeđeni limun.
    I da me rodica odveze do jadrana tamo imaju one ležaljke pa neka ona pije kavu ja ću vodu to jedino smijemo zar ne? I da mi brže prođe vrijeme

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Napokon 2804
    03. Lipanj 2020. 22:25

Ninche9

Napokon 2804

Ninche9

Napokon kako to mislis da muz prijavljuje elternzeit? Ako ces ti biti doma s bebom onda ti prijavljujes i ti si nositelj zahtjeva, samo dolje na ne znsm kojoj stranici ispunis jedan dio da i muz uzima ono elternzeita sto on ima pravo ako zelite i to je to.. U sklopu tog zahtjeva je jedan papir koji moras odnjeti poslodavcu i onda on ispunjava iznos tvojih placa 12 mj prije pocetka Mutterschutza ak se ne varam.. Al otom potomKindergeld cemo prijaviti na muza, lakse mi je kad takve stvari na njega stoje
    Inace ima u rathausu savjetovanje i pomoc oko ispunjavanja tih zahtjeva, a mozemo se obratiti i Diakonie ili tako nekoj organizaciji.
    Marta u De dobijes rodni list, Geburtsurkunde i onda ga uzimas i u konzulatz radis putni list da mozes prijeci granicu, dodes u hrv, odes u maticni ured prijavit dijete i napravit mu hrvatski rodni list i domovnicu i onda ga na policiju prijaviti na adresu, napraviti osobnu i ili putovnicu i privremeno odjaviti barem tako smo mi s prvim djetetom napravili
    Mrezaste gacice su meni malo klizile kao da me nisu dovoljno stisnule, pamucne su mi bile bolje al cu svakako uzeti i te mrezaste da imam ps sko se zaprljaju bacim

Kod mene je malo drugačije jer sam ja ostala bez posla, odnosno istekao mi je ugovor i nisu ga produzili radi trudnoće. Tako da dijete ide sve na muza… Za eltern sam mislila da ce on otici predat papire hahahaha ali nece on uzimati jer se placa spusta na 70% pa bi bilo tesko sa jednom i jos umanjenom plaćom

Aha da sad razumijem, ja sam mislila da imas mozda neku krivu informaciju kako to s elterngeldom ide
    Inace makar si sad nezaposlena imas pravo na veci elterngeld od onih minimalnih 300€ ako si radila tih zadnjih 12 mjeseci prije pocetka Mutterschutza samo ne znam tocno tko ti popunjava obrazac o placi za te mjesece koji si radila, bivsi poslodavac ili samo predajes platne liste, pojma nemam..

Ma rijesavala sam ja nesto sa profamilie, pa ce valjda ici obracun moje place i arbeitslosgelda, neka kombinacija ne znam, jer sam bila 2 godine u firmi (2 x po godinu dana ugovor), ne sekiram se uopće. Bit ce nekako... 
    Moj malac je danas bas bio miran da sam se uplasila, i tresla trbuh, i skakala, i jela slatko, i slano, ma cudesa, i evo tek sad lupka da ga osjetim iako to nije bas kako inace zna lupati... Ja imam neke glupe bolove na ulazu u vaginu, ne znam kako bi tocno opisala. 

Shine
    03. Lipanj 2020. 22:28

Demetria

I da me rodica odveze do jadrana tamo imaju one ležaljke pa neka ona pije kavu ja ću vodu to jedino smijemo zar ne? I da mi brže prođe vrijeme

Da, jedino vodu. Ja sam bila sama i dosta brzo mi je proslo, bile su jos dvije trudnice i sjedili smo vani. Kad izvade krv kazu da treba za glukozu bas mirovati zato se mi nismo nigdje puno micale, izvade krv, nakon sat opet i onda nakon sat treci put i u 9 ipo sam bila na kavi sa sendvicem 😂

Skakavac
    03. Lipanj 2020. 22:30

Demetria

Aha to bi ti bilo super. Ja ponila cili limun, sestra bila ljubazna pa mi ga izrizala i iscidila. Popila bez problema. Rekla mi je da mogu vode ali male gutljaje. Proc ce ti to brzo. :) 

Dinosaurus
    03. Lipanj 2020. 22:43

nada23

Dinosaurus

nada23

Dinosaurus

nada23

Dinosaurus

Stigla narudzba sa nexta pa evo dvi slikice 🤪
    https://ibb.co/f00gsJn
    https://ibb.co/zxhR0hD
    Uzela sam i jednodijelni kupaci, prezadovoljna sam. Iako ne znam kako cu se iz njega na plazi presvlacit al evo 😅

Super je robica! 😍 Ja isto planiram uzeti jednodijelni, ali još ne znam gdje… Jesi kupila baš za trudnice ili??

Daa, evo ovaj sam uzela i preudoban je
    https://ibb.co/rfsBmvG

Super ! 😊 Malo sam pogledala i našla jedan koji mi se sviđa… jeli veličina koju inače nosiš ili si uzela broj veći?

Pa uzela sam br 38 koji mi sad "slijedi". Vecina trudnickih haljina i sl mi je jos uvik 36 ali vidim da cu uskoro to sve "prerast" 😁 jos je ovaj koji sam ja uzela od nekog laganog rastezljivog materijala a 38 mi je bas sio lipo tako da one sa cvrscim materijalom bi sigurno uzela br vece od onog sta inace nosim pogotogo ako si pikirala one sta se mogu suzavat na kukovima (mislim da cu i ja jos jedan takav uzet 🤪)

Hvala ti, dosta si mi pomogla. ☺️ Mene te veličine još uvijek zbunjuju ( pogotovo ako naručujem online) a i ne znam koliko ću još rasti hahaa. Daaa, baš sam pikirala jedan sto se suzava na kukovima. Onda naručujem broj veći pa što bude. 😃

Nema na cemu! Javi dojmove kad stigne 😊
    Skakavac ja sam cak kratko razmisljala mozda uzet i onu kao majicu gore pa da je lakse donji dio presvuc.. Ali opet ne znam kako je bas s tim plivat 🤔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.