Pa mislim ako ides na Nifty nema potrebe za drugim testovima, koliko sam skuzila
U jaslicama nece sigurno "tete" mijenjati platnene pelene. Imam frenda koji je koristio platnene pelene i jako je zadovoljan. Ali mašina iliti pranje je stvarno često. Eh sad, ja znam da u teoriji i razvoju djeteta je platnena pelena odlična, jer dijete ima prirodniji materijal među nogama i hod je dokazano drukčiji od beba sa pelenama. Naravno idealno bi bilo bez ikakvih pelena..
Pričala sam bas o tome s mužem i skupa smo se složili da ćemo ostati kod običnih pampers- eventualno Bio pelene bez slikica i gluposti na njima.
Dokle to god ne šteti bebi. Mislim da za ništa nije rano pričati, mi non stop diakutiramo kako bi i šta, jer još imamo vremena za duge razgovore. 😂 Meni je bitnije da imam pravo na dugi porodiljni... Ne znam previše, ali kolko dugo traje u RH porodiljni?
Mislim da je 6mj porodiljni + 6mj roditeljski dopust koji mozes koristit ti ili suprug. Ukupno to iznosi 12mj. Ne znam tocno koliko prije poroda krece porodiljni.
Za sad je u RH da prvih 6mj primas svoju placu, a iducih 6mj za vrijeme roditeljskog dopusta nesto vise od 4000kn.. ali mislim da su to od ove godine - tocnije od 1.4 povecali na 5600.
Ja sam koristila u pocetku Pampers pa smo presli na Baby Love il tako nes od DMa..jer nam pampers nije odgovarao, tj propustale su..
Nije samo do pelena.. Znaci vlazne maramice nikako kod pranja guze doma! Samo voda i blazinice, i dobro posusiti. Moj nije imao nikad osip osim u par slucajeva kada sam bila na putu i guzu vlaznim pobrisala par puta za redom..
Meni je rano još razmisljsti o tome, ali oko 2 godine koristim platnene menstrualni uloške i u tom periodu nisam imala ni jednom gljivice. Prije sam se borila iz mjeseca u mjesec s njima. Kad razmišljam kako je meni to super i bolje kako ne bi za malu nježnu guzu.
Kad se samo sjetila ljeta i plastike među nogama. Što se tiče pelena kako onda s godinu dana kada krenu u jaslice?
Mimi, gdje si kupila te platnene menstrualne uloške?
Meni je rano još razmisljsti o tome, ali oko 2 godine koristim platnene menstrualni uloške i u tom periodu nisam imala ni jednom gljivice. Prije sam se borila iz mjeseca u mjesec s njima. Kad razmišljam kako je meni to super i bolje kako ne bi za malu nježnu guzu.
Kad se samo sjetila ljeta i plastike među nogama. Što se tiče pelena kako onda s godinu dana kada krenu u jaslice?
Mimi, gdje si kupila te platnene menstrualne uloške?
Ima na Facebooku grupa baš o platnenim ulošcima i čašicama. I tamo sam našla tete koje šivanju. Jednu turu sam kupila od jedne žene iz zagreba ima čak i web shop www.carapica.hr ali je dosta skupa ali odlične su kvalitete a jed u turu od jedne žene iz Bosne njezini su malo lošije kvalitete ali isto dobri.
U jaslicama nece sigurno "tete" mijenjati platnene pelene. Imam frenda koji je koristio platnene pelene i jako je zadovoljan. Ali mašina iliti pranje je stvarno često. Eh sad, ja znam da u teoriji i razvoju djeteta je platnena pelena odlična, jer dijete ima prirodniji materijal među nogama i hod je dokazano drukčiji od beba sa pelenama. Naravno idealno bi bilo bez ikakvih pelena..
Pričala sam bas o tome s mužem i skupa smo se složili da ćemo ostati kod običnih pampers- eventualno Bio pelene bez slikica i gluposti na njima.
Dokle to god ne šteti bebi. Mislim da za ništa nije rano pričati, mi non stop diakutiramo kako bi i šta, jer još imamo vremena za duge razgovore. 😂 Meni je bitnije da imam pravo na dugi porodiljni… Ne znam previše, ali kolko dugo traje u RH porodiljni?
Jel taj frend već odviknuo dijete od pelena il je bebač još premali? :D Ako ga je odviknuo, jel znaš kolko je dijete bilo staro?
Navodno se uz platnene pelene djeca lakše odviknu od pelena jer rano počnu kužiti uzročno-posljedičnu vezu između piškenja i mokre pelene.
Talija je sve točno rekla za porodiljni i roditeljski.
Koliko ti u Austriji imaš pravo?
Dokle to god ne šteti bebi. Mislim da za ništa nije rano pričati, mi non stop diakutiramo kako bi i šta, jer još imamo vremena za duge razgovore. 😂 Meni je bitnije da imam pravo na dugi porodiljni… Ne znam previše, ali kolko dugo traje u RH porodiljni?
Jel taj frend već odviknuo dijete od pelena il je bebač još premali? :D Ako ga je odviknuo, jel znaš kolko je dijete bilo staro?
Navodno se uz platnene pelene djeca lakše odviknu od pelena jer rano počnu kužiti uzročno-posljedičnu vezu između piškenja i mokre pelene.
Talija je sve točno rekla za porodiljni i roditeljski.
Koliko ti u Austriji imaš pravo?
Bum ga pitala točno kak je protekao proces odvikavanja😊 idem u 2. Mjesecu na konzultacije, ali imam različite module porodiljnog...
1 ili 2 godine. Može se i sa partnerom podijeliti, to nam je opcijal ukoliko cu dobit ponudu za drugi posao onda će muž biti doma neko vrijeme :) mislim da ako je 1 godina onda isplaćuju cijelu plaću, a ako 2 godine onda manje. Uz to se može raditi na porodiljnom na bazi od maximalno 40h mjesečno sto je maximum 460€ jos extra. Baš idem na te konzultacije pa cu sve znati detaljno.
Bum ga pitala točno kak je protekao proces odvikavanja😊 idem u 2. Mjesecu na konzultacije, ali imam različite module porodiljnog…
1 ili 2 godine. Može se i sa partnerom podijeliti, to nam je opcijal ukoliko cu dobit ponudu za drugi posao onda će muž biti doma neko vrijeme :) mislim da ako je 1 godina onda isplaćuju cijelu plaću, a ako 2 godine onda manje. Uz to se može raditi na porodiljnom na bazi od maximalno 40h mjesečno sto je maximum 460€ jos extra. Baš idem na te konzultacije pa cu sve znati detaljno.
Ajde pliz pa nam natipkaj ovdje :D
Ova tvoja opcija za dvije godine porodiljnog zvuči odlično.
Evo bila sam privatno na pregled,i sretna sam i zabrinuta malo,culi smo srce,bas mi ga je pustila da cujem,rasplakala sam se..plod je 3 mm i srce kuca oko 150 otkucaja u minuti.ali ne sviđa joj se jer je žumancana vrecica veća, oko 9 mm a kaze da je to puno za 6 tjedan..ne znam ima li tko kakvu inf.o tome..onda kaze tu su dva hematoma,al ona misli da ovo dr je jos jedna žv koja nije zaživila,i hematom od 1.5 cm..al cula sam srce i hvala ti Isuse,a bas sam se bila uplasila
Sortiraj odgovore
Najstariji