Što se mog poroda tiče, bio je bolan i brz ali mali se nagutao mekonijske vode za vrijeme poroda. Zbog toga je dobio upalu i sada je na neonatologiji na terapiji antibiotikom. Sad je super i dobro se oporavlja, ali ćemo morati produžiti boravak u bolnici do sljedećeg tjedna. Danas mi je krenulo mlijeko i izdajam se da može mali fino papati maminog mlijeka a ne samo AD. 😊
Mi smo u sličnoj situaciji. Pošto sam na brzinu rodila a bris na streptokok pozitivan, antibiotik su mi dali polaminute prije izgona pa sam odmah pitala pedijatra što je s tim. Njemu je pisalo da je antibiotik primljen al dok sam objasnila situaciju naložio je za jutros vađenje CRP a koji je nažalost počeo rasti pa su ju preventivno stavili u inkubator na promatranje i na infuziju na minimalno dva dana dok ne naprave dodatne pretrage jer po riječima pedijatra ona izgleda zdravo. Dok su ju odveli plakala sam, baš mi je bilo teško.
Ja nju idem dojiti dok sestre dođu po mene. Puno spava i puno bljuca i povraća plodnu vodu al ajd sad popodne smo lijepo sisale i još smo se stigle pomaziti. Nadam se da će sve biti dobro. Kod vas nema mogućnost dojenja djece neonatalogiji?
Ketty vjerujem da ti je tesko sto su je odveli ali to je za njenu sigurnost. Bitno da ti nju mazis i da moze dobivati majcino mlijeko. Drzim fige da crp bude dobar i da brzo idete domeka... drzi se🥰
Heej cure evo i mene dns🙋🏻♀️😃Ujutro bila kod frizera (reko da se sredim jos dok je vrijeme) a popodne malo drjemnula i iza toga krenuli nenormalni bolovi u preponama i zdjelici, doslovno nemogu sjediti, stajati, korake s teskom mukom radim😏valjda jer sam duze dns sjedila kod frizera a moze bit opet malo od vremena..zgaravica doslovno ubija zadnjih dana i nista skoro ne pomaze, ako malo pomogne to je samo kratko na koji sat😖
Hip_Hopsica drago mi je zbog tebe da ides kod Podobnika, sigurno ces biti mirnija i sve👍🤗 da to i mene zanima za anesteziju i vecu bebu vezano uz koristenje heparina🤔kod mene isto tako..
Bosco hvala ti na odgovoru, sretno s oporavkom i dojenjem!😃🤞🍀
Happy_m sretno sutra da sve prode sto brze i bezbolnije!🙏🍀😃iscekujemo lijepe vijesti🥰
Ledolina vjerujem da ti je tesko u bolnici i to iscekivanje, vjerujem da bude sve dobro!drzi se 💪🍀🤞😘
ZuMama jooj najgore to kad ti nitko nista ne govori pa si u neizvjesnosti😏ja sad idem u cet isto me bas strah kaj ce bit 😬(moj non-stop aktivan a sad kad bude trebalo na ctgu nece ga bit sigurno vec vidim)..ovo iscekivanje i kad neznas na cem si je najgore! Al kilazica bebe ti je bas lijepa, taman nekak🥰👍vjerujem da je i taj ctg dobar, da je nesto zabrinjavajuce sigurno bi te ostavili..Ja se nadam da cu ja drugi tjedan isto saznati datum termina kad idem jer vec mi je bas tesko, ako samo sta prije ne krene
Zojo super za uredan pregled, drago mi je da je sve dobro!😃🥰
Jasamja preslatki su bodiici i zirafica😍🥰
Unakit tak i ja isto imam, bas kao sto je i opisala ZuMama, valjda je to sve sad normalno, al najbolje da nazoves, drzi se i javi sta se desava 🤞🍀😘
Jesenumeni29 ja sam stalno kao umorna, nesto malo napravim i odma vec nemogu, samo bi se legla i odmarala, a isto tako jako ostajem bez zraka🙃
🌈💙👣🙏
Sto se tice hrane i bebe u trudnoci. Da je to istina da ce beba biti onolikq koliko jedes, moj bi vec sad bio za srednje skole. Ja sam nakon sto su mucnine prestale krenula jesti nenormalno puno, a na kraju moja mrvica rođen sa 3300.
Curke znaci sutra nam stizu bebice... sretnooo cekamo vas sa lijepim vijestima 😘😘😘😘
Heej cure evo i mene dns🙋🏻♀️😃Ujutro bila kod frizera (reko da se sredim jos dok je vrijeme) a popodne malo drjemnula i iza toga krenuli nenormalni bolovi u preponama i zdjelici, doslovno nemogu sjediti, stajati, korake s teskom mukom radim😏valjda jer sam duze dns sjedila kod frizera a moze bit opet malo od vremena..zgaravica doslovno ubija zadnjih dana i nista skoro ne pomaze, ako malo pomogne to je samo kratko na koji sat😖
Hip_Hopsica drago mi je zbog tebe da ides kod Podobnika, sigurno ces biti mirnija i sve👍🤗 da to i mene zanima za anesteziju i vecu bebu vezano uz koristenje heparina🤔kod mene isto tako..
Boscohvala ti na odgovoru, sretno s oporavkom i dojenjem!😃🤞🍀
Happy_msretno sutra da sve prode sto brze i bezbolnije!🙏🍀😃iscekujemo lijepe vijesti🥰
Ledolina vjerujem da ti je tesko u bolnici i to iscekivanje, vjerujem da bude sve dobro!drzi se 💪🍀🤞😘
ZuMama jooj najgore to kad ti nitko nista ne govori pa si u neizvjesnosti😏ja sad idem u cet isto me bas strah kaj ce bit 😬(moj non-stop aktivan a sad kad bude trebalo na ctgu nece ga bit sigurno vec vidim)..ovo iscekivanje i kad neznas na cem si je najgore! Al kilazica bebe ti je bas lijepa, taman nekak🥰👍vjerujem da je i taj ctg dobar, da je nesto zabrinjavajuce sigurno bi te ostavili..Ja se nadam da cu ja drugi tjedan isto saznati datum termina kad idem jer vec mi je bas tesko, ako samo sta prije ne krene
Zojo super za uredan pregled, drago mi je da je sve dobro!😃🥰
Jasamjapreslatki su bodiici i zirafica😍🥰
Unakit tak i ja isto imam, bas kao sto je i opisala ZuMama, valjda je to sve sad normalno, al najbolje da nazoves, drzi se i javi sta se desava 🤞🍀😘
Jesenumeni29 ja sam stalno kao umorna, nesto malo napravim i odma vec nemogu, samo bi se legla i odmarala, a isto tako jako ostajem bez zraka🙃
Ja isto kroz cijelu trudnoću imam problema sa žgaravicom, samo je u zadnje vrijeme sve gore i gore. Počne me lagano peckati, pa sve jače boli i širi mi se ta bol skroz do ramena i počnem jako kašljati od čega mi se pak povraća. To uglavnom bude po noći i imam dojam da je cijela zgrada budna od tog mog kašlja. Što je vama cure pomagalo od prirodnih metoda? Tablete ne bi htjela piti jer nisam ništa uzimala kroz cijelu trudnoću.
Zgaravica nisam imala tako velike probleme hvala Bogu🙏 ali kad bi me ulovilo pomogla mi je coca cola iz limenke ili mineralna iz staklene boce. Imaju najvise co2 i tad bi se da oprostite posteno podrignula i bilo bi mi lakse... eto... probajte.
A sad da pitam jel pijete vi jos magnezij i do kad ga smijemo piti?
NikPik mene isto vec dugo muci zgaravica, pa tamo negdje od cca 17 tj, pa je jedno vrijeme bila jaca, doktor mi propisao Reflustat, e od toga malo dobro bilo i onda kao da je jos jace bilo, pa malo mlijeko znalo pomoc, pa evo jedno sad vrijeme kao da je mir bio, koji dan pomogne donat mg, ali zadnjih dana bas ubija, i sta god popijem malo pusti na koji sat i opet jos jace, evo od ujutro me muci i isto ne mogu nekad lezat opce, samo mi krene slina kao da cu povracat, ili pocne pec ko ludo i tako, popijem se mrvicu sode, citala sam kao da nije bas dobra i gledam da ju izbjegavam ali bas ovako kad ubija malo si samo napravim..hjoj nikako nije dobro😅😂
🌈💙👣🙏
Vita, nisam još rodila. Jučer su me zaprimili u bolnicu zbog carskog,trebala bi ga imati sutra. E sad je doktorica rekla da prvo probamo ovako, da se probuši vodenjak jer sam otvorena 4cm a trudove nemam.
*
Jesu nekome od vas bušili vodenjak i za koliko ste rodile?
Bušili su mi vodenjak oko 10h jer sam bila otvorena više od 8cm, a nikako nije sam pucao. Rodila sam u 12 i 46 pomoću vakuuma i stiskanjem trbuha. Mali se nije spuštao u porođajni kanal 🥴
NikPik meni najbolje pomogne hladno mlijeko.. Nista drugo mi nije pomagalo (od prirodnih), a nisam luda za lijekovima.
👶🏻💗 25.10.2020. Beba I 🥰
Bas si razmišljam kako je 15.10. Bas lijep i pamtljiv datum ... Mogle bi nam bebice onda doci 😁😉.
Meni se danas uzasno spava ... Prespavala pola dana i već opet jedva gledam ...
👶🏻💗 25.10.2020. Beba I 🥰
Čestitam curama koje su rodile 🤗🥰.. Želim vam brz oporavak ☺️
🔵
ovčica ja sam uzela svašta nešto, a pola toga nisam ni koristila 😅… Meni je bilo potrebno: spavaćice, čarape, mrežaste gaće, chicco ulošci, jednokratne podloge za presvlačenje (ja sam ih stavljala na krevet ispod sebe jer sam imala izljeve krvi pa da mi ne moraju mjenjati plahte svakih par sati 🤷🏽♀️🙈), stvari za higijenu (pasta za zube+četkica, krema, šampon, vlažne maramice..), toaletni papir+vlažni toaletni, ručnici, papuče, jastučići za dojilje (10kom sam uzela, ali mi je mlijeko baš krenulo curiti 3. dan pa nisam potrošila sve). Uzela sam si i nešto robe, ali eto samo onaj dan kad sam išla kući sam uzela 1 tajice i majicu da baš ne idem kući u spavaćici 😂.. Također sam uzela par pelena i kremu za bebu, jer sam ga presvlačila sama obzirom da je krenuo kakat a sestre presvlače svakih 12 sati🙄..
U ljekarni za bebu sam uzela sam tyrosur prašak za pupak i sterilne komprese(gaze) i to je to šta mi je trebalo. Također si možeš uzeti bepanthen mast (spas za pelenski osip, ako bebu upikne komarac itd 🙂).. Ja bepanthen kupujem u dm-u jer je nešto jeftiniji nego u ljekarni
Eto, to je to.. Možda treba još ponešto, ali to je jedino meni bilo potrebno, nisam se mogla ni micati sama iz kreveta pa ono😅🥴
Pozdrav, samanta 98, jesu li dovoljne 2 spavaćice sa otvorenim prorezom za dojenje? Koliko dana ili sati su Vas držali u bolnici? Jeste li kupovali odijelo za pratnju, ukoliko ste istu imala na porodu? Zahvaljujem Vam.
Prvi dan, tj večer kad sam došla u bolnicu sa trudovima dobila sam njihovu spavaćicu u kojoj sam bila kratko i nakon poroda. Sila me natjerala da odmah promjenim u svoju.. Tako da sam iskoristila 2 svoje. Iako ja nisam imala one spavaćice za dojenje, nego obične.
🔵
U bolnicu sam došla u noći s ponedjeljka na utorak i ostala do petka. Nakon prirodnog poroda ide se nakon 2 dana kući, no mali je dobio žuticu pa smo ostali dan duže.
🔵
Pratnju nisam imala (dragi ne radi u HR pa nije mogao biti prisutan..), ali koliko sam čula sami kupujete samo onu posebnu masku, a odjele dobijete u bolnici (bar u Puli).
Sortiraj odgovore
Najstariji