jesenumeni još 3 tjedna(piše ti ispod u potpisu inače), uglavnom ako u 2 sata kad je najaktivniji inače ne nabrojim tih 10 udaraca obavezno da dođem na pregled da provjere jel sve ok s bebom(bolje puhat i na hladno-tako ja to gledam). Ja sam veeelika spavalica bila i prije trudnoće i u trudnoći tako da ti ne mogu baš nepto pametno napisati. Umorna budem samo kad odlučim cijelu kuću očistit u jednom danu(uključujući i slaganje ormara, reorganizaciju kuhinje...) ko da sutra ne postoji ili kad imamo neko društvo za vikend, pa je to opet čišćenje, pečenje par vrsti kolača, ručak, večera i opet čišćenje kad svi odu doma. Ali toga je dosta zasad, tako da sad samo uživamo u iščekivanju naše mrvice sreće
https://lilypie.com/Pregnancy_codemini.php?n=1=https://lilypie.com]
Zojo super za pregled - imate i vas dvoje do kraja, ako decko ne pozuri, stigne se on još nadebljati, a sto ne uspije unutra - vani ce 😉😁🥰.
Zumama tako bude i meni... Bas identicno, jedino sto sad bude prisutno tokom cijelog dana i noci, već sam i ogulala dok me ne stisne posteno da moram stati.
Kako god da bude i kad god krene super 😁
Happy sretno i da krene samo do jutra 🥰😁.
Jao robica je predivna 🥰🥰🥰🥰🥰...
Ja bi tako išla još nestto kupiti i malo prosvrljati po trgovinama, ali ne mogu, nakon 15-tak min me toliko počne sve boliti da imam osjećaj da cu se poroditi istog trena.
👶🏻💗 25.10.2020. Beba I 🥰
Curke hvala vam jos jednom 🥰🥰
Nisam pitala doktora, jel moram na taste doc ujutro ili se smijem napapati? 🤭
jesenumeni još 3 tjedna(piše ti ispod u potpisu inače), uglavnom ako u 2 sata kad je najaktivniji inače ne nabrojim tih 10 udaraca obavezno da dođem na pregled da provjere jel sve ok s bebom(bolje puhat i na hladno-tako ja to gledam). Ja sam veeelika spavalica bila i prije trudnoće i u trudnoći tako da ti ne mogu baš nepto pametno napisati. Umorna budem samo kad odlučim cijelu kuću očistit u jednom danu(uključujući i slaganje ormara, reorganizaciju kuhinje…) ko da sutra ne postoji ili kad imamo neko društvo za vikend, pa je to opet čišćenje, pečenje par vrsti kolača, ručak, večera i opet čišćenje kad svi odu doma. Ali toga je dosta zasad, tako da sad samo uživamo u iščekivanju naše mrvice sreće
A pardon, nisam odmah skužila, stvarno na dnu piše Istina je, bolje provjerit nedaj Bože da je nešto. Ma mislim da će kod mene biti problem, ahah, moje je za sada najaktivnije u 22:00. Pa ustajem u 2:00, pa u 5:00. Bojim se da će biti danju spavalica, a noću budno. Samo da bude zdravo, drugo ćemo izdržat nekako.
Da da, sada samo čekamo naše srećice.
Ma gle, ne brinem se ni najmanje za kilažu bebe-ja sa 7 mjeseci rođeba 1680grama,a tata mu je skoro izletio van još u autu-rođen u terminu 2500grama(nije stigao do bolnice u Virovitici pa je rođen u domu zdravlja u Slatini i odmah isti dan je otišao kući sa mamom) tako da možda i to igra ulogu. Samo se nadam da će bit porod bez nekih zavrzlama, žutice, bakterija, infekcije pa koliko traje da traje. A što se lijekova tiče-zezam se sa dragim da ću odmah na ulazu tražit da mi daju šta god imaju pa onda nastavljamo. Jedimo me mama danas nasekirala-pošpotala me da moram više jest, da je bebač premali, da MORA doći barem do 3 kile-ko da ja izgladnjujem dijete. Tlak mi je skočio dok sam joj objašnjavala da jedem manje ali često-svakih 3 sata i da će on sebi uzet od mene ako ja manje pojedem jedan dan ne znači da on gladuje unutra-samo uzima više iz mojih zaliha svega što mu je potrebno. Na dijeti nisam bila prije trudnoće, nisam bome ni sad ali eto-bake su čudo jedno.
A pardon, nisam odmah skužila, stvarno na dnu pišeIstina je, bolje provjerit nedaj Bože da je nešto. Ma mislim da će kod mene biti problem, ahah, moje je za sada najaktivnije u 22:00. Pa ustajem u 2:00, pa u 5:00. Bojim se da će biti danju spavalica, a noću budno. Samo da bude zdravo, drugo ćemo izdržat nekako.
Da da, sada samo čekamo naše srećice.
Ništa ne brini, meni dragi radi noćnu stalno. Znači, nas dvoje spavamo od cca 3 ujutro pa minimum do podne(2-3 dizanja za wc i prigrist nešto), onda ručkamo, malac poludi oko 14-17,pa spavamo opet obično sat-dva. I onda se javi oko 20 malo, ali party počinje oko 22 pa do 2 ujutro i to su akrobacije ko da je na trampolinu. Onda kad dragi dođe oko 4-4.30 probudi ga, malo se pomaze(jedemo, piškimo) i onda se igramo još pola sata i spavanje. Tako da, ako itko bude noćna ptica, biće naša mrva(a i mama i tata zajedno s njim). Samo veselo!
Ja sam isto mala rođena -2700, tata imao oko 3000 kg, pa ni ne očekujem bebu od 4500 .... Dok kuma koja je trudna kao i ja rođena velika, njen muž velik rođen i u 36-tom tjednu beba procjenjena na 3800 ...
Zojo pusti te priče, beba sebi uzima sve sto joj treba, mene svekrva uvijek s tim sekira.
Happy… HM pa da se ti najedes za svaki slučaj? Ako ide indukcija, svakako ces dobiti klizmu, a i sto da te uhvate trudovi a taman si se najela prije toga? Evo nisam bas pametna... Ali vise ce zbati cure koje su već to rijesile 😁
👶🏻💗 25.10.2020. Beba I 🥰
Što se mog poroda tiče, bio je bolan i brz ali mali se nagutao mekonijske vode za vrijeme poroda. Zbog toga je dobio upalu i sada je na neonatologiji na terapiji antibiotikom. Sad je super i dobro se oporavlja, ali ćemo morati produžiti boravak u bolnici do sljedećeg tjedna. Danas mi je krenulo mlijeko i izdajam se da može mali fino papati maminog mlijeka a ne samo AD. 😊
Mi smo u sličnoj situaciji. Pošto sam na brzinu rodila a bris na streptokok pozitivan, antibiotik su mi dali polaminute prije izgona pa sam odmah pitala pedijatra što je s tim. Njemu je pisalo da je antibiotik primljen al dok sam objasnila situaciju naložio je za jutros vađenje CRP a koji je nažalost počeo rasti pa su ju preventivno stavili u inkubator na promatranje i na infuziju na minimalno dva dana dok ne naprave dodatne pretrage jer po riječima pedijatra ona izgleda zdravo. Dok su ju odveli plakala sam, baš mi je bilo teško.
Ja nju idem dojiti dok sestre dođu po mene. Puno spava i puno bljuca i povraća plodnu vodu al ajd sad popodne smo lijepo sisale i još smo se stigle pomaziti. Nadam se da će sve biti dobro. Kod vas nema mogućnost dojenja djece neonatalogiji?
Ma gle, ne brinem se ni najmanje za kilažu bebe-ja sa 7 mjeseci rođeba 1680grama,a tata mu je skoro izletio van još u autu-rođen u terminu 2500grama(nije stigao do bolnice u Virovitici pa je rođen u domu zdravlja u Slatini i odmah isti dan je otišao kući sa mamom) tako da možda i to igra ulogu. Samo se nadam da će bit porod bez nekih zavrzlama, žutice, bakterija, infekcije pa koliko traje da traje. A što se lijekova tiče-zezam se sa dragim da ću odmah na ulazu tražit da mi daju šta god imaju pa onda nastavljamo. Jedimo me mama danas nasekirala-pošpotala me da moram više jest, da je bebač premali, da MORA doći barem do 3 kile-ko da ja izgladnjujem dijete. Tlak mi je skočio dok sam joj objašnjavala da jedem manje ali često-svakih 3 sata i da će on sebi uzet od mene ako ja manje pojedem jedan dan ne znači da on gladuje unutra-samo uzima više iz mojih zaliha svega što mu je potrebno. Na dijeti nisam bila prije trudnoće, nisam bome ni sad ali eto-bake su čudo jedno.
Sve si joj rekla dobro, bebica uzima od tebe sve sto joj treba. Ja jedem onoliko koliko sam prije plus 30%, I to je ok, posebno sto jako vodimo racuna o kvaliteti pa je manje pice a vise mesa i juhe npr. Ja ne mogu ugurat u sebe vise, ionako me zgaravica rastura. A dok bebica prati putanju rasta I dr vele da je ok, onda je ok. Sto Teica veli, zavisi i od genetike. Samo da su bebice zdravo, budemo ih nagojile 😊
Zojo sve si dobro rekla...beba se hrani iz krvi majke, zato nam unosimo dodatno vitamine i minerale. Bitno da je beba ok i da je u granicama kojima treba bit za te tjedne. A kad pocnu papati ce se debljati i rasti... znam ja neke koji su nedonoscad pa danas imaju 100 kg🤣🤣🤣
Sortiraj odgovore
Najstariji