Jesenske bebe 2020 -2. Dio ❤💙

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Halila
    01. Listopad 2020. 22:04

keksic

Halila, glavno da je sve dobro, mogu misliti koji je to šok. Probaj se opustiti koliko možeš. Piješ li željezo? Meni je isto nisko, pijem sad Kendural i dok  dojim, ne znam kak bi bez njega

Pijem ga od početka trudnoće i ne ide iznad 3 nikako. Još pijem i sok od aronije svaki dan, jedem aroniju s medom, al ne da se. 😩 bude kad rodim, valjda. Onda će me stavit na Heferol, sad mu ga ne piše jer od njega povraćam u trudnoći.
    Napokon ti si se baš namučila. Bitno da je sve ok! Šavovi - tuš i octenisept. 👍

2020
    01. Listopad 2020. 22:07

Vita26

2020 a mozda su grcici u pitanju a ne glad???

Ima i grcice uhh ali ovo je bas glad, da vidiš kako pije tu bočicu na eks i uživa kao da nikad jela nije. Ma tako i kad sisu zgrabi,ako slučajno sekundu joj ispadne bradavica počne nervozno trest glavom, strah me da će mi odgrist bradavicu ako jedan krivi pokret napravi 😅😅 Baš je proždrljiva, mislim da ima skok u razvoju otkad se rodila 🤣 izašla je iz bolnice sa 2380g, već je prošli tjedan bila u plusu 900g 🙈

Matea02
    01. Listopad 2020. 22:31

Vita, pa onaj što svim trudnicama rade u 36 tjednu trudnoće na beta hemolitički streprokok

keksic
    01. Listopad 2020. 22:43

Halila

keksic

Halila, glavno da je sve dobro, mogu misliti koji je to šok. Probaj se opustiti koliko možeš. Piješ li željezo? Meni je isto nisko, pijem sad Kendural i dok dojim, ne znam kak bi bez njega

Pijem ga od početka trudnoće i ne ide iznad 3 nikako. Još pijem i sok od aronije svaki dan, jedem aroniju s medom, al ne da se. 😩 bude kad rodim, valjda. Onda će me stavit na Heferol, sad mu ga ne piše jer od njega povraćam u trudnoći.
    Napokon ti si se baš namučila. Bitno da je sve ok! Šavovi - tuš i octenisept. 👍

Uf pa dobro se ti uopće ustaneš ujutro, meni je dosta više pa ima dana kad sad jednostavno jadnija. Bit će sigurno bolje kad rodiš, drži se dotad 

Dinosaurus
    01. Listopad 2020. 22:49

Starfish

Cure,malena mi ima 9 dana i danas joj je iz oka iscurio kao žućkasti gnoj,par sati nakon sto je patronazna bila 🙄. Kao da ima upalu…na pripuhu nije bila,stvarno pazimo na to. Sto bi moglo biti? Ne boli ju,jedino joj se slijepe kapci pa se bojim da se ne skori,brisem s vodom i kamilicom

Ovako po opisu zvuci kao nesto sto sto smo prosli sa sinom kad ima isto tako nekih tjedan ipo dva. Tad nam je patronazna rekla da smo ga mozda poljubili preblizu oka pa uslo nesto sta je uzrokovalo upalu.. Kamilicu nam je rekla ne, jer ona ipak nije dobra za sluznicu oka. Smili smo samo ukapati fiziolosku i onda jednim potezom sterilnom gazom njezno prebrisat iz vanjskog kuta oka prema unutarnjem. Ne smi se dvaput brisat istom gazom jer vracas nazad inficirano. Ali ja sam to na kraju rijesila svojim mlijekom. Kapala sam mu svoje mliko u oko (direkt iz oprane cicke) , prebrisala sterilnom gazom i onda opet kapnila jos kap dvi u tako ocisceno oko i ostavila. Proslo je u roku dan ipo 😊
    Naravno ovo je samo moje iskustvo, posavjetuj se svakako sa svojom patronaznom ☺️

Tejic
    01. Listopad 2020. 23:07

Plavo_nebo da da Varazdin dozvoljava pratnje i to sad od ovog ponedjeljka. Znaci ukinuli pratnje na mjesec dana ni toliko, a ko da je onda kad sam ja isla rodit bila nesto drugacija epidemioloska slika nego danas. Cirkusarije izvode i bas mi idu na zivce s tom koronom i njihovim zabranama. 😡
    *
    Sanja, shvacam te i nemoj se osjecati lose..moj ne cica jer nece uzeti cicu samo flasica, a imam mlijeka bas puno i bila sam bas jako u bedu zbog toga i samu sebe krivila da ne radim nest dobroal evo pomirila sam se s time i smatram da nisam nemajka radi toga, bitno da mi je dijete sito i da lijepo napreduje. Jos mi je gore bilo, svekrva bi svaki dan dolazila k nama i forsala cicanje i pred njom sam ga stotinu puta stavljala cicati, reko mozda ga neznam namjestiti pa mi zena pomogne al i sama je vidjela da toliko place da dobro da se ne ugusi. I onda mi kasnije kao nest spotakne u stil "je pa to ti je zato jer ti ne cica".. poludjela sam tu i to je bilo prvi puta da nisam mogla sutjeti i da sam se suprostavila jer je i sama vidla koliko se mucimo...
    *
    Dinisaurus je je na kg mi je namjesteno. Jel ti vazes u vodi ili na prazno? Razlikuje mi se i po 100 g u odnosu na vagu od patronazne 🤔🤔
    Mana_Mare mi mozes malo opisati kak vam je izgledao skok? 🙂 ja mislim da ga mi trenutno prozivljavamo al nisam sigurna 🙈

Dinosaurus
    02. Listopad 2020. 01:09

Tejic u praznoj kadi vazem. 😊
    Napokon ispiranje nakon svake nuzde i octenisept

02. Listopad 2020. 01:26

Hvala vam svima na podršci 💕 puno mi znači 💙💕
    Tejić ti se onda izdajaš ili koristiš zamjensko (koje, kolko ml, u kojem intervalu?) Podrška okoline puno znači, da. Nadam se da ste sad to izgladile 💪
    Ne mislim ni ja da su žene koje ne doje nemajke, ni najmanje, nego baš kak je banana napisala, to je neki samo naš zajednički trenutak. A bit će još takvih trenutaka, naravno 🙂
    .
    Higijena rane - dr. veli nikakvi preparati na ranu, samo čista voda. Inače, meni je patronažna rekla da je bolji bivacin sprej, ali kod nas toga nema u HR. Da se od octenisepta hoće proširiti rana. 🤷‍♀️ ja isto imam octenisept i špricala sam ga, rana mi je ionako bila raširena 😒 nisam primjetila da mi nešto čini. Rana je napokon ovih par dana prestala curiti i uspjela sam čak i kolko tolko sjesti. 

02. Listopad 2020. 01:29

Halila 😵 uh, dobro je prošlo, sva sreća! Pasti svom težinom ravno na trbuh, joj 😧 mada vele da je beba u puno vode i nikaj joj ne bude al čovjek se splaši. 🤞🍀

Napokon 2804
    02. Listopad 2020. 02:31

Sanja*

Hvala vam svima na podršci 💕 puno mi znači 💙💕
    Tejić ti se onda izdajaš ili koristiš zamjensko (koje, kolko ml, u kojem intervalu?) Podrška okoline puno znači, da. Nadam se da ste sad to izgladile 💪
    Ne mislim ni ja da su žene koje ne doje nemajke, ni najmanje, nego baš kak je banana napisala, to je neki samo naš zajednički trenutak. A bit će još takvih trenutaka, naravno 🙂
    .
    Higijena rane - dr. veli nikakvi preparati na ranu, samo čista voda. Inače, meni je patronažna rekla da je bolji bivacin sprej, ali kod nas toga nema u HR. Da se od octenisepta hoće proširiti rana. 🤷‍♀️ ja isto imam octenisept i špricala sam ga, rana mi je ionako bila raširena 😒 nisam primjetila da mi nešto čini. Rana je napokon ovih par dana prestala curiti i uspjela sam čak i kolko tolko sjesti.

Jel ti curila krv onako dosta nakon poroda? Znaci meni je jorgan krvav, plahta, probilo mi kao onu nepropusnu podlogu...
    Kao to je uredna kolicina krvarenja, reko ajde dobro... 
    I onak odvratan osjecaj oko rane i sama rana... ne znam kako bi opisala... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.