Sretno sutra svima na pregledu…
E cure da Vas pitam, možda koja zna nove informacije. Kaže mi frendica da navodno tata može isto koristiti porodiljni kad i mama. Po meni to nema smisla, a ni po onome što sam procitala na netu. Opet tamo piše da ako oboje koriste porodiljni svatko ima pravo na 4 mj drugog dijela, da ne može mama do godinu dana, pa tata preostala 2 mjmj - a frendica i muž su tako napravili… Pa eto, ako koja zna 😁
Znam za njemacku otac ima pravo 3 mjeseca, ali se majki smanjuje za ta 3 mjeseca, ili npr otac moze raditi na pola radnog vremena i onda mu se produzuje na 6 mjeseci, a majki je smanjeno opet za 3 mjeseca. Tako nekako
Sretno sutra svima na pregledu…
E cure da Vas pitam, možda koja zna nove informacije. Kaže mi frendica da navodno tata može isto koristiti porodiljni kad i mama. Po meni to nema smisla, a ni po onome što sam procitala na netu. Opet tamo piše da ako oboje koriste porodiljni svatko ima pravo na 4 mj drugog dijela, da ne može mama do godinu dana, pa tata preostala 2 mjmj - a frendica i muž su tako napravili… Pa eto, ako koja zna 😁
Mislim da se to moze samo kad je drugo ili vise dice u pitanju. Npr moj muz moze biti na porodiljnom za naseg sina (mislim da mogu iskoristit do 8.god zivota ili tako nesto) dok sam ja za novu bebu. Istovremno smo ali nismo za isto dite 😊
Hip hopsice nadam se da je sve ok 🙏
Cure laku vam noc! I sretno na pregledima ko ima sutra! 🌞
Napokon mozda su noge? Meni su udarci stalno dolje nisko, ali ne mogu sigurno reci kako je okrenuta.
Ovo kad beba stuca, to gdje se osjeti, sta je to glava bebina ili?
Banana i ako ima jos koja cura, sretno sutra 🍀🍀🍀
Cekamo novosti ☺️Noc!
Napokon mozda su noge? Meni su udarci stalno dolje nisko, ali ne mogu sigurno reci kako je okrenuta.
Ovo kad beba stuca, to gdje se osjeti, sta je to glava bebina ili?
Ne znam, prije mjesec dana mu je glava bila lijevo, a nogice desno, a jednom je stucao i to mi je trbuh vibrirao. Nije bilo određeno mjesto
Uuh vidim ima nas jos budnih. Mene probudio opet ludi san, svaki drugi dan imam tak zivopisne polu horor snove da evo moram malo misli skrenuti jer me strah nazad zaspati.
Nisam vas stigla komentirati jucer, ali cestitam svima na dobrima pregledima i svima kojima slijede zelim da bude sve u najboljem redu 😊 ja imam sutra u 10:15 (tj. Danas), otvaramo porodiljni i trebala bih dobiti neke uputnice za pretrage krvi na transfuziji, bris medice itd... A sad cemo vidjeti dal to budu sad radili ili me naruce koji tj. Kasnije s obzirom da sam prije tjedan i pol bila na pregledu.. 🤔
Jucer sam imala neke cudne povremene bolove dolje u trbuhu i kad bi legla na lijevi bok osjetila sam nelagodu, mislim da se bebac cudno namjestao jer je bila povremena i putujuca bol. I sad osjetim lagano bockanje i kak mi je trbuh jako tvrd.
Idem dalje spavat uz nadu da se nece snovi vratiti 🤦♂️ 🙈 🙈
Napokon tako i mene nisko udara, nekad imam osjecaj da joj ruka leti van haha. A evo jucer me dr pregledala i rekla da je sve zatvoreno i da ne brinem.
Teice prvi puta cujem za to, stvarno ne znam nista.
Tejic i ja sam gluposti sanjala, ali meni sad zgaravica ne da spavat. Luda najela se nutele prije spavanja i sad su muke 😫😫
Hip hopsica jos nista ne javlja. Nadam se da je dobro.
Hvala cure na info, onda je tako kako sam i mislila... Nek čuva za drugo dijete 😁😉.
Noćas ni oka sklopila... Svekar spavao kod nas, jer je isao na op danas, i ustupili mu spavaću sobu da se naspava, a mi u dnevnoj, polomila sam se sva, sanjala gluposti... Sad otišli njih dvojica i ja nazad u svoj krevet i lagano u carstvo snova 🥳🥰.
Sretno svima danas na pregledu, čekamo slike i izvještaje.
Valjda ce se hip hopsica uskoro javiti, nadam se da je sve ok...
👶🏻💗 25.10.2020. Beba I 🥰
teica prvih 6mj koristiš ti, drugih 6 možete podijeliti i onda dobijete 2mj dodatno i to u modelu 4mj ti, 4mj on. Samo računaj da drugih 6mj je do 5600kn čini mi se. U teoriji možeš i prvih 6mj podijeliti, no računaj da ti obavezno moraš bit na porodiljnom prvih dva mj(računa se babinje), a onda koristi on. Najbolje ti je nazvati pravnicu u hzzo, sve će ti objasniti.
Ako dobijete drugo dijete u vrijeme trajanja porodiljnog prvog, frendica je koristila ovako, prekinula je drugih 6mj(koje možeš koristiti do djetetovih 8god), otišla na obvezno 45 dana prije poroda i 40 dana poslije, tj do 6mj drugog djeteta, a onda je muž uzeo onih drugih 6mj drugog, a ona aktivirala preostalu razliku od prvog djeteta.
Jutroo!
Drage moje, ja san van mislila najozbiljnije da kad mi muz ode na brod cu imat stalno vrimena dopisivat se s vama, ma da necu znat di cu od sebe i dosade. Kad ono stalno nesto, stalno negdi triban nesto obavit pa svi poslovi po kući i oko pasa su sad samo na meni i tako mi brzo prođu dani da je to nevjerojatno.
Pratin ja sta vi pisete, ali uglavnon procitan sve rano ujutro ili prije spavanja i onda nikako stic i napisat koju ric.
Iden brzo na pregled, javin se nakon
Sortiraj odgovore
Najstariji