Kengurice, ne znam za taj iz lidla, al meni je banana jastuk super. Dio ide izmedju nogu, dio pod glavu, a ovaj zaobljeni dio taman prati stomak i ne smeta (to je za lezeci polozaj) 😊 a kad sjedis, mozes ga omotat oko sebe pa na njega polozit bebicu dok dojis (sto mu je zapravo i uloga) 😁
Ovaj jastuk za bocno spavanje od lidla nije oblik banane. Da li ta banana ima neke prednosti?
Lakse ti je smjestiti se na bananu s trbušinom 😆
Jedan dio ide ispod glave, drugi medu koljena
Ovaj ravni ti nije dista dug da ga tako stavis oko stomaka.
I banana je zgodna za dojenje.
Ali ako inace spavas na boku ovaj ravni je super i zauzima ti u krevetu puno manje mjesta od banane.
Stalno gledam da muzu uzmem, on voli kad je na boku nesto zagrliti, obicno pokirvac, al budem sacekala dok uzbacimo svu djecu iz kreveta 😂 jer je i ovako guzva
Felicitaja sam odmah dobila Rojazol da ga stavljam rih tjedan dana dok pijem antibiotik. Moj dr tako odlucio.
mc_Zg imaju neks studije ca je progesteron lokal o dobar za cerviks, a vjerojatno ovo za 1. tromjesecje je vise kao nadoknada progesterona opcenito, a kasnije samo da cuva cerviks.
Jutro cure :) a ja inace isto dobijem ali je doktorica taman isla na godisnji a kao sto kazem ne bi nesto na svoju ruku opet a ona se vraca tek 8.6. Ne znam hoce li biti sta ako cekam do tada…
Sto se tice banana jastuka, to je meni najbolja investicija. Taj ide sa mnom di stigne i bez njega ne mogu spavati. Prilagodava se tijelu, mislim da cu ga koristiti i nakon trudnoce
Uzmi si bar neki probiotik, najbolje lokalno (tj vaginalete), ali mozes i ovamo za piti. Pa i ako ne pomogne nece stetiti
Jel netko narucivo sa ethereala? E curke kolki je vama tlak? O sta je u trudnocni nizak a sta visok tlak?
Meni je ginic rekao da do 140/90 ne dizu paniku.
Treba ga pratiti, ako prelazi ovu granicu, javiti se u bolnicu.
Luce-samo uzivaj☺️
Frajla - nadam se da je maleni dobro i da nema vise temp🤗
Ja jos nisam kupila jastuk, za dojenje…. Ali mislim da cu sad stvarno u šoping…. Bas sam kao kit😁 Rekli ste da je bolji onaj punjen kuglicama?
A onak, ima stalno oko 37, to nije jos za skidanje... i cendrav naravno. Mislim da je zub, al meni su uvjek zubi krivi 😂
Sto se dojenja s jastukom tice, ja jesam nekad, ali ne puno. Jer moras prvo to namjestiti, pa si sjesti u njega, pa namjestiti pod dijete 🙄
Ispocetka sam stalno lezala jer su to bila maratonksa dojenja, pa mi bilo lakse. Onda sam jedno vrijeme s tim jastukom sjedeci. A kasnije ovaj sjedeci, alo bi mi bilo tesko podbacila bi si obicni jastucic pod ruku da ju ne moram drzati tak u zraku.
Tak da eto, nije los, ali nije ni nuzno to imati.
A fora mi izgleda onaj ergobaby jastuk za dojenje, samo sto je skup.
Zbog cega mirujete?
skracen cerkvis… beba skroz nisko glavicom… i ja jedvs cekam kontrolu da vidim kakvo je stanje…. tek 16.8 idem 😏
Koliko ti je skracen? Koji tjedan?
Meni je s 26tj bio 2/3 clanka- tocnije 27mm na cervikometriji. Ta dokt u Splitu rekla kontrola za mjesec dana, a druga dokt kaze da bi trebalo svako 2tj mjeriti to da se prati stanje, da kad je sve uredno idu kontrole na svako 4tj. Pitala sam za progesteron i rekla je da on smanjuje kontrakcije i onemogucuje trudove, al da nece bas pomoci s duzinom cerviksa, vec mirovanje i eventualno magnezij direkt pred spavanje
jutroo… 23+3 tt, 2/3 clanka … znas da i ja razmisljam da odem po drugo misljenje… nekakk mi to predugoo isla sam 12.7…. k onda me naruci za 16.8 naravno da su godisnji i medjuvremenu… tako da bolje krevet sto vise i mir… jel bitno da se magnezij pije pred spavanje? ja pijem popodne…
Meni su rekli da se pije predvečer ili večer
Zbog cega mirujete?
Skracen cerviks i prohodna za prst.. Početkom tjedna mi je određeno mirovanje pa se tek navikavam na to
Ja pocela sa stavljanjem utrogestana, kao i uvijek, prije upotrebe nekih lijekova procitam uputstva malo i vidim pise da se one koriste samo u prvom tromjesecju trudnoce 🤔 i nis mi nije jasno vise 🤷 a ja u 28. tjednu sada.. vidjela sam da ima nekakva studija koja je dokazala da se u velikom postotku smanjio broj prijevremenih poroda, ali zasto i dalje u uputama tako pise? 😕
Ako sam ja doktora dobro razumjela one ti se mogu uzimati oralno zbog nekih smetnji, a vagialno zbog drugih smetnji. Meni je sada propisan vaginalno za smanjivanje kontrakcija maternice.. al da je cudno bome je haha
Vrijednosti TSH za prvo tromjesečje su 0, 1 – 2, 5 mIJ/L, 0, 2 – 3, 0 mIJ/L za drugo i 0, 3 – 3, 0 mIJ/L za treće tromjesečje.
Danas ujutro u Novom Zg je zrak bio stvarno neudisiv. Nadam se da ce to kisa koji najavljuju malo pročistiti.
Ja ponavljala bris i nema bakterije. Kombinacija antibiotik, dmanoza i nakon antibiotika Acidosalus vaginalete je zasad pomogla.
Ja sam popila antibiotik i d-manozu isto ali imam osjecaj da su mi se sad gljivice pojavile dole od antibiotika a doktorica mi je na godisnjem. Htjela bi uzeti nesto za gljivice a opet ne znam je li to pametno na svoju ruku uzimati. Ne znam sto da radim sada, nisam pametna
Slobodno mazes izvana Plymicolom, sad se zove nekak na Klotr….ne znam dalje
Klotrimazol je sada :D
Jel zna netko sta nam treba za njegu pupka bebe? Tyrosur prasak, octanisept? Koliko mrezica? Kompresa? Kako se to tocno zove, da zna pitat u ljekarni? 🤔
Sortiraj odgovore
Najstariji