Venus ja imam stalno niski tlak, pod "normalno" mi je 90/60 ,a kad mi se manta dok sjedim il dok hodam pa osjecam kao nesvjesticu vjerujem da mi je puno puno nize nisam imala tlakomjer u tim situacijama da odmah izmjerim. Mene je🍷vina vracala u zivot 😂🤭 ali uz terapiju i stanje to si sad ne mogu priustit…
Sto je nekako gore vrijeme vani, ja sam zivlja i osjecam se poletno valjda mi i tlak skoci.
Ali da, inace spavam popodne, malaksava sam, nakon rucka sam uvijek umorna i tlak mi jos vise padne ko da sam kopala cijeli dan. Casa cedevite mi pomogne ači samo trenutno, ali tijelo trazi i voli samo vodu.
Jos cu dobit dobit vodu u koljenu koliko su mi nekak noge pune vode 😂
Pitala sam doktora dali se to moze s cim izregulirat i rekao mi samo voda i ne dopustit tijelu da nit malo dehidrira.
I da zamisli, cekala sam 3.5h u cekaonici na pregled i sestra izmjeri tlak i on skoro ko skolski 110/80, eto meni kad padne samo cu otic sjest u cekaonicu s ljudima i cekat da mi se digne 🙈
Ahahahahahahaha ovo mi najjace za dizanje tlaka 😂😂
Haha, ja sam prosli tjedan cekala 4 sata u rodlistu pregled i tlak mi bio 98/74 😓
Mene je samo strah kakav ce bit poslije poroda, ocu imat imalo energije za bebu pored te pospanosti i zamantanosti? Valjda ce proradit taj majcinski nagon i snaga hah
Jutro cure. Meni danas dan poceo katasrofa.. prvo mi puko nokat na ruci boli ko sam vrag. Onda je mm doso sa posla i reko ide sutra sa sefom na tekmu u drugi grad reko oke nek znam da to oce jedino mi nije svejedno bas sto cu do kasno u noc sama morat doma bit a imam strahove da ce mi neko u kucu jos doc(desilo se vec jednom, neka baka sto nije psihicki bas oke nam je usla u kuci i hodala po njoj nepozvana ja sam se blago receno usrala dok sam ju vidla) al ugl pomirila se sa tim nece mi nis bit tih par sati sama, da bi on meni nakraju reko da mu sef reko nek povede jos nekog sa sobom i on odma u startu reko al tebe necu pozvat cu il sestru il sestricnu ja onak paf. Oke nisam neki obozavatelj nogometa al alo da mi tak nest kazes a zna da ne volim bit sama doma i da bi isla s njim (bilo gdje nebitno jel to utakmica il nest trece jer eto jednostavno volim s njim bit makar mozd nije idealna situacija ili dogadaj al bi ipak sa njim bila) da me pita al da to tak kaze bas me povrijediloi opce ne zelim pricat s njim tolko sam se rasplakala radi tog da bi me on jos napado kak je znao da cu mu srat sto ide da mu ja sve branim ovo ono makar sam rekla da opce nije stvar u tom sto on ide neg u tom "al necu tebe zvat pozvat cu si sestru il sestricnu " dok ja nikad nebi njemu tak sta rekla uvijek bi on bio prva osoba koju bi negdje zvala pa makar i da znam da on nebi htio ic il da nest ne voli al eto jednostavno mislim da bi to bilo oke za napravit. A on je ovo izveo na tak bezobrazan nacin.. vec vidim da cu sad cijeli dan bit za nista..
Mozda je to rekao zato sto stvarno u trudnoci ne bi trebala na stadion. Ljudi se guraju, laktare, tuku, petarde bacaju, pale baklje, bacaju topovski udar. Stvarno ti ne treba neki udarac u trbuh. A uz to ni ne volis nogomet. Dobro mogao je to ublazit, al nemoj mu uzimat za zlo. Nije ni njima lako, i tatama ce se sve promijenit kad beba dodje. Nek uzivaju jos dok mogu. A mi, pod utjecajem hormona stvarno znamo od muhe radit slona 😐
Ma nije, nema bas susojecanja prema meni. Isli smo u zadnjih mj i pol, ni toliko mozd i na koncert i na dve utrke i drva sam morala slagat itd jos stalno govori kak sam ljena kak se izvlacim na trudnocu sad. Negdje prije me njegova mama branila sto se tog tice jer je reko da sam ljena a ona zna kak je bit trudan po ovoj vrucini.. al ugl nije reko to zato jer misli na moje dobro
Niskotlakasi - puno puno tekucine. Nikad ne dopustit da tijelo dehidrira. I dok niste zedne, popijte malo vode. Cim vi osjetite zed, to znaci da je organizam vec u dehidraciji.. slobodno malo vise posolite hranu ako vam pase.. sol nije dobra kod visokotlakasa, a kod niskog tlaka pase malo vise soli,ali sve umjereno...
Pojesti koji badem (on podize tlak),grozdice dok npr.cesnjak,persin dodatno snizuju tlak... bolje pojesti 2 manja odbroka nego 1 obilni, pokusat smanjit ugljikohidrate ili zamjeniti s nekom zdravom opcijom, kava i casa coca cole podizu tlak, ali kava je ujedno i diuretik, pa kako digne tlak, tako ga i "naglo" spusti.. i daaa - dovoljno sna i odmora...
A joj... Bas mi je zao sto si u takvoj situaciji 😟 nadam se da ce se to promijeniti na bolje. Ako ne, imat ces svoje dijete i imat ces se za sta boriti 🙂
Mene je samo strah kakav ce bit poslije poroda, ocu imat imalo energije za bebu pored te pospanosti i zamantanosti? Valjda ce proradit taj majcinski nagon i snaga hah
I samoj mi je tako, ali to se nece promijeniti. Kad nesto moras napraviti bitno je samo pokrenuti se, cim se pokrenes ide to sve. A i neces imati tu tezinu u trbuhu tako da ce bar s te strane biti lakse. Naravno da ces imati energije, ne brini 😊
Irma izvini sada na ovim rijecima ali zbilja ti je decko supak. Mislim moj je bio jos veci supak a ni sada kad je bivsi nije nista bolji... Ja sam svjesna da ce mi biti teze biti sama sa bebom ali vjeruj mi nema nista bolje nego kad si psihicki miran i kad te nitko ne ponizava, vrijedja i cini nesretnom.. Nebih nikada ostala s nekim samo radi djeteta.. Sto ranije shvatis da nije za tebe (ukoliko se ne promjeni) za tebe je bolje.. Vjeruj mi., zelim ti punoo srece tebi i bebi i iskreno se nadam da ce se on promjeniti prema tebi.. I iskreno koliko god pricaju da smo mi lude od hormona mislim da ova tvoja situacija nije bila uopce vezana za hormone. Sasvim normalna reakcija s tvoje strane... Moj kad je meni tako nesto napravio ja sam ga iz momenta sterala u 3pm i okrenula se i otisla. Pa nek bira rijeci sljedeci put. Ili mu probaj tjerat isto kao on tebi na tako nesto mu samo kazi da nebi ni isla s njim.. Ako ozbiljan razgovor ne pomaze onda probaj na njegov nacin.. Nije ljepo ali probaj jednom dvaput da vidis hoce li se trznuti i ako primijeti promjene s tvoje strane i pita te onda mu samo kazi kako ti prema meni tako ja prema tebi.. Kod mene je to upalilo jer sam znala tako privuc njegovu paznju i onda debilima mozes objasnit neke stvari.
Jooooj ja sam koma danas...nis mi se ne da...jedva sam se natjerala napravit si rucak...kako imam jos tj dana do odlaska, sad stalno samo vrtim po glavi pakiranje, a jos mi je rano to obavljati i onda postanem frustrirana jer bih ja to odmah i sad 😫😫😫 i postane mi jos toplije, a klima mi smeta, ventilator me zivcira...
Pozdrav cure! Ja sam nova ovdje, termin mi je 22.8. Petrova, vidim da vas ima par tu negdje!🙈
Danas sam bila na pregledu, uloziva za jagodicu prsta.. a stalno sam imala osjecaj da bi gospodicna mogla uraniti...
Tko zna sto se moze promijeniti u naredna dva tjedna..
Sortiraj odgovore
Najstariji