Noemi nemoj još kupovati grudnjake jer ne znaš koliko ce ti sise buknut ili neće, to pred kraj uzmi.
Manich jesi me sad nasmijala 😂😂😂 ugl ja niti jedne nisam kupila, nije bilo ni paketa katastrofa. Dragi će negdje u gradu pokušati pronaći.
Ja isto ne znam jel izglasano tih 5600 a za 1000 eura nisam ni čula..... o ček se radi
Frajla, nije izglasano ni to, a ni onih 1000 € po novorođencetu
E da, gdje kupit grudnjak za dojenje? (kad ste vec spomenule bakice u lidlu 😂😂😂😂) Kolko kosta cca? Koliko komada mi treba? I koja velicina? Za broj veci neg u trudnoci ili?
Imas u mulleru odlicni su. Oko 90-100kn su bili ako se ne varam
Ma tih 1000 eura je uvjek bila prica samo, kra-de-ze je imao kampanju jos davno prije.
A za ovih 5600 je pisalo da ide od 1.4.2020, pa držimo fige
https://www.telegram.hr/politika-kriminal/ministrica-murganic-planira-od-1-travnja-iduce-godine-povecati-naknade-za-drugih-6-mjeseci-porodiljnog/
Nasla sam ovo. Nadam se da ce tako i biti, jer, Murganic je smijenjena :/
Ja sam trenutno u Irskoj, nadam se ne jos dugo. Planiram ovdje roditi zbog mnogih prednosti i to doma, ako bude do kraja sve ok. Stvarno daju izbor zeni i to mi je super. Mana je da da porodiljni traje samo 6 mjeseci. Bez obzira koje dijete rodis. Ocevi imaju pravo na dopust 2 tjedna kaj je ok. A neki dan sam saznala da ja uopce nemam ni pravo na porodiljnu naknadu jer mi fale 2 tjedna rada. Uvjet je da imas placeno 39 tjedana osiguranja, a ja cu imati 37 :/
A radi se do navrsenog 38 tt. Nema bolovanja ako bas nisi bolestan ili imas komplikacije neke. Znaci konobarit cu u restoranu do pred porod Dobra stvar u svemu je da radim samo vikendima
Dali postoji operacija za podizanje mjehura, vjerujem da ti nije lako 😔 nisam ni ja nesto aktivna sport me ne zanima 😂😂
Joooj ja zaspala, oprosti!
Rekla mi je gin da postoji operacija, neko podvezivanje ak sam dobro shvatila. Ali tek kad necu vise radjati. :/ a nekako mi to nije opcija, nadam se da cu uspjeti u ovoj trudnoci zadrzati ga 'na mjestu'. Al eto opet nisam revna i redovita ccc
Cure, hvala na dobrodoslici 🤗😍
Ja mislim da postoji zato i pitam, nadam se da nece ovaj put nikud 😁
Jutro
Vidim raspisale se vi o novcekima… meni to nikad nece biti jasno kako se sta izracunava 🙈
Meni sad na bolovanju za malog racunaju 2500 kn samo 😭 nemam pojma do kad ce tako.
Pikulica, ti bi trebala imati 2328 (tj 70% osnovice) kroz svih 12 mjeseci, bar prema trenutnim propisima.
Ayla, za tebe mislim da ide prosjek place za prvih 6 mj, a za drugih da neces dobiti puni iznos, nego ce ti nesto oduzeti jer si prijavljena na nepunu satnicu… a minimum kojo ti mogu isplatiti je 2328 kn.
Btw. Jel zna netko za onih 5600 sto se spominjalo da ce biti od nagodinu, jel to izglasano ili je ostalo samo na prici?
Iskreno neznam morat cu otici tamo pitati
Netko je pitao za minimalan iznos komplikacija, ne sjecam se tko, al to je 831kn valjda (ako nemate 9mj kontinuiranog staza ili 12mj u zadnje 2 god. Minimum na porodiljnom je 2300 - 2400 tak nekak, ako imate manje od godinu dana kontinuiranog radnog staza ili manje od 1.5god prekinutog radnog staza u zadnje dvije godine. 😒
Istina, to sam i ja mislila. Ako si prijavljena na 8h radnog vremena onda je ta cifra a ako si prijavljena ko ja na 6h radnog vremena onda je jos i manja evo cca prosjek 630kn to mi je dosad doslo najvise 🤣. Ali nesto mi tu smrdi i s obzirom da cu prije porodiljnog dobiti R1 obrazac od njih jer cu se seliti u drugu ispostavu Hzzo-a pokusat cu da mi i prije obrazloze i pokazu svoj nacin obracuna pa ja mislim da imamo pravo na to i da je to nesto kao kad trazim da mi knjigovodstvo obrazlozi platnu listu ako se ne slazem s isplacenom plaćom i obracunatim....
Imate u VG majica topica i tajica u Lidlu i dosta za bebe asortimana. Ja sam zaduzila svoju seku da se laktari pa me upravo sad zvala sto zelim 😂😂😂😂😂
Pa eto kojoj je usput muzicima 🤣🤣
Manich očito je kod vas bila plodna godina
Noemi u Mulleru imaju po nekih 80ak kn mi se čini, a ako se još nisi učlanila, kad to napraviš dobiješ i 15% popusta na kupnju, ali kao što Julie kaže, čekaj kad buknu hahah ja isto ne znam koju veličinu...možda narastu za jedan, možda za dva broja i još nakon poroda kad krene mlijeko, opet će narasti
Bila i ja u Lidlu, ali sebi nisam uzimala niš jer mi ne treba, a malcu sam uzela kapice, podbradnike i 2 veće tetrice, čisto da neš uzmem A kod nas još i turisti uz bakice, ali najveća akcija je bila na voću i povrću di je jedna grabila baš kao da će joj pobjeći ta salata
E da, često puta se i ja pitam kakva ću biti u njihovim godinama jer ovo što viđam je ajme meni...
Samo da vam javim da mm nista nije nasao a babe pokupovale tetre za prat prozore, ostao sokiran, a kako i ne bi 🤣🤣
Sortiraj odgovore
Najstariji