Danas ste se bas raspisale curke drage..
Jana bas mi je drago da si tu s nama i da si takav borac, samo tako dalje i cvrsto vjeruj!
Mene nije strah ni poroda ni povezivanja s djetetom, znam da to sve nekako budemo, zabrinem se pomalo samo oko dojenja. Htjela bih to uspjeti, ali svjesna sam da je tesko.. potrudit cu se nekoliko dana sigurno da uspijemo, ali ako ne bude islo necu se zamarati. Razno razne udruge koje se tim bave po mom misljenju u jako puno slucajeva pretjeruju i stvarno se vise ponasaju kao sekta nego kao SOS. No dobro, svatko radi po svom 😊
...
Nego, ja sam jutros isla vaditi krv na VV za endokrinologicu pa sam usput isla u firmu provjeriti za razno razne naknade. Pa evo, ne znam jel tko od vas radi u drzavnoj firmi, ali ja cu napisati, odnosi se na javne i drzavne skuzbenike...
Nakon 90 dana bolovanja imate pravo na naknadu u visini jedne proracunske osnovice, zahtjev podnosite u firmi uz doznaku kao dokaz, a odnosi se i na komplikacije i na porodiljni, bitno je samo da se to pravo moze ostvariti jednom u godini.
Nakon rodenja djeteta imate pravo na naknadu u visini polovice proracunske osnovice, takoder se zahtjev podnosi u firmi uz rodni list ili nesto slicno kao dokaz.
Do djetetove 15.god. imate jednom godisnje pravo na dar za dijete koji se dobiva oko blagdana sv. Nikole.
Ja sam naknadu vec za komplikacije trazila ali nisam znala da se moze traziti i naknada za rodenje djeteta, znam za u opcini/gradu al ne i od firma tako da hvala na inf 😘
Ja radim u državnoj firmi. I to mi je rekla sestra od mog ginekologa nedavno, da ako sam na bolovanju duzem of 90 dana, da imam pravo na jednokratnu pomoc. I meni je sjelo prije 1 mjesec oko 3200kn…Nisam nikakav zahtjev podnosila. Ali to ovisi od poslodavca do poslodavaca i nasih ugovora.. Uglavnom lijepo sam se iznenadila☺️
Meni je 2500 morala sam u firmu potpisati se da mi dadu 😁 i mislim se da je tako svaki mj 🙈😂
Moram se oglasiti na temu zena koje sve uljepsavaju.. u pocetku trudnoce bila sam okruzena zenama koje su mi trudnocu opisivale kao blazenu i kao najdivnije stanje ikad i tako ti jednorozi i ljubicice.. i dopustila sam si da mi nabiju osjecaj griznje savjesti kako sam nemajka i uzasna osoba jer se ne osjecam tako unatoc tome sto je trudnoca bila zeljena. Imala sam jako stresno razdoblje na poslu do 5.mjeseca trudnoce uz to sve sam imala konstantne mucnine, krvarenje, stitnjaca mi podivljala, tisuce misli su mi se rojile po glavi i to ne bas lijepih, zabrinutost jel sve ok s bebom. na neke dane nisam imala volje probudit se kad sam znala sta me ceka taj dan na poslu i to trebam trpit uz mucnine cijeli dan i onda si dopustis da ti takvih par osoba udje u glavu i da mislis da si ne smijes dopustit imat los dan ili tjedan.. Ja zato lijepo kazem ljudima da trudnoca nije blazeno stanje nego drugo stanje i da nije lako priviknuti se na sve te promijene. Muza sam doslovno posjela i rekla cuj ja ti imam emotivne ringišpile kroz dan, manifestiraju se ovako i onako, tako da i on shvati sta se dogadja jer je i njemu sve to novo i tesko je imat razumijevanja kad ne znas sta se dogadja.. Ja razumijem da je to ljudski obrambeni mehanizam da se zavaravas i ne pamtis ruzne stvari, ali meni je sto puta draze bilo kad mi je sestra otvoreno rekla da ocekujem neke stvari. s druge strane imam poznanicu koja je rodila prije pola godine i koja tako negativno prica o tome svemu i porodu i dijetetu da sam ja mislila da ima ppd, ali navodno je i prije tako negativna bila samo ja nisam toliko vremena provela s njom. Nije mi ni to rijesenje plasit zene i trovat ih s negativnoscu nego mislim da treba svima jedna doza realizma. I svaki dan sam zahvalna sto imam sestru u blizini pa kad izgubim dodir s realnoscu od tih jednorozi i ljubicice prica ona me vrati na zemlju.. Trenutno sam jako znatizeljna kakva ce beba biti, kakav ce karakter imati i veselim se druzenju iako znam da nece biti lako i da necu znati sve cim ga dobijem u ruke.. Jako sam se bojala poroda, ali sad sam odlucila pomoci si koliko mogu, recimo pit caj od lista maline, masirat međicu, kupit onaj gel pa ako sto pomogne super ako ne jbg jer ionako ne mozemo utjecati na to kakav porod ce nas zadesit, ali beba nekad mora izaci van :D oprostite na ovom emotivnom izljevu dugackom :D
I hvala vam sto postojite.. ponekad ste mi jedina utjeha i izvor informacija i podrske :D
U svakom slucaju da treba znati sto nas ceka i nekad je dobro pripremiti se, a nekad bolje biti u neznanju pa sta bude biti ce 😁
Cure izasli neki kuponi na bubamari pa pogledajte koje tamo uzimate da iskoristite 🙂
Sva sreca pa sam ja okruzena realnim zenama koje mi nisu nista uljepsavale 😯 Svaka ima svoju pricu, a mi cemo opet nekome pricati svoja iskustva...ja do sad nisam imala nekih teskoca, ali da je sve sjajno nije...mozemo si mi davat savjete, ali ni jedna trudnoca nije ista. Najjaca su mi cudjenja "pa kako/zasto? Ja nisam/jesam mogla/radila/jela/pila..." Ti si ti, a ja sam ja! Kao sto ce i moje dijete biti unikat bas ko i tvoje.
Nego, ja opet gledam gluposti na TLC 😅 Emisija o djecjim natjecanjima ljepote 😡 Da se mene pita, a ne pita se 😂 ja bih tim roditeljima oduzela djecu! Mame lijece svoje neke neuspjehe preko djece! Zivi uzas! 🤬
Cupanje obrva curici od 4 god 😱 spricanje sprejem za tamnjenje curicu od 2 god 😱 umjetni zubi, umeci u kosi, umjetne trepavice...joooooj kako bih istukla te mame, onak bi se bas izivljavala nad njima i mucila ih 😡😡😡
Regina bas to, kakvi jednorozi i ostale gluposti. Gotovo svaka trudnica muku muci sa nečim. Il je to štitnjača ili hematom ili miom, a da ne govorim o mpo trudnicama koje uzimaju terapiju koju možeš pisat na dva lista. Strah koji osjećamo mi koje smo prošle spontani je nažalost neizbježan. Tijelo se deformira, imaš te bolje i lošije dane, kontrakcije, otvaranja, strije i još hrpa svega. Trudnoca zaista nije blaženog stanje. Blažen si jedino sto si mogao ostvariti trudnoću.
Ja ću isto piti čaj od lista maline i uzeti gel, to sam već prije i pisala. Pokušat ću si olakšati koliko god je moguće.
DijMar nemoj mi ni pričati o tim iskompleksiranim kitovima od barem 120 kg koje onda liječe komplekse preko svoje djece. Najčešće uz takve curice stoke krmače da budem bas prosta od mama. Mene je šokirao slučaj od prije par godina gdje je u Americi mama dala djetetu trakavicu jer se natjecalo kako bi smršavila i trakavica je u njoj rasla i jela sve živo dok dijete nije oboljelo i glupacu su strpali u zatvor. Ljudskoj gluposti nema kraja 😒😒😒😒
Sva sreca pa sam ja okruzena realnim zenama koje mi nisu nista uljepsavale 😯 Svaka ima svoju pricu, a mi cemo opet nekome pricati svoja iskustva…ja do sad nisam imala nekih teskoca, ali da je sve sjajno nije…mozemo si mi davat savjete, ali ni jedna trudnoca nije ista. Najjaca su mi cudjenja "pa kako/zasto? Ja nisam/jesam mogla/radila/jela/pila…" Ti si ti, a ja sam ja! Kao sto ce i moje dijete biti unikat bas ko i tvoje.
Nego, ja opet gledam gluposti na TLC 😅 Emisija o djecjim natjecanjima ljepote 😡 Da se mene pita, a ne pita se 😂 ja bih tim roditeljima oduzela djecu! Mame lijece svoje neke neuspjehe preko djece! Zivi uzas! 🤬
Cupanje obrva curici od 4 god 😱 spricanje sprejem za tamnjenje curicu od 2 god 😱 umjetni zubi, umeci u kosi, umjetne trepavice…joooooj kako bih istukla te mame, onak bi se bas izivljavala nad njima i mucila ih 😡😡😡
Kad gledas, nisu ni dvije trudnoce iste. U prvoj sve savrseno, radila do onih 45 dana prije, u ovoj kasna ovulacija, kasnjenje trudnoce, hematom, krvarenje.....sad i da hocu, ne bi imala snage doci na posao a kamoli raditi.
Sto se rice natjecanja ljepote, pogledala sam par njih, dok sam imala tlc i slazem se, to je lijecenje kompleksa bolesnih nazovi majki.
Sortiraj odgovore
Najstariji