Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PatyDi
    02. Srpanj 2019. 07:34

Jutro! Aurora, tek sam sad sve procitala, a komentirati zelim vec par dana slicne upite na ostalim temama jer i ja cesto bacim oko i svaki put mi se pojavi brdo ???? iznad glave i nekad moram komentirati posto ne mogu takve direktno preusmjeriti na Pitaj Lastana 🤣🤣🤣
    A kad pises o ppd mene je toga bilo strah u pocetku, da se necu moci povezati s bebom, ne znam zasto 😔
    Sad jedva cekam, ali nikad ne mozemo znati kako cemo se osjecati kad bude to zastvarno...
    Frajla planirala sam onaj luftic sa povisenjem za glavu, al lezaljku nisam skuzila, pogledat cu 🤔

luce35
    02. Srpanj 2019. 07:36

Jutro cure 😀, ja danas nemam dvojbu plaza ili ne, kbc me vjerno ceka 🤣

02. Srpanj 2019. 07:37

Aurora87 Neznam ni ja al cu pokusati, jutros kad sam se probudila prvo sta mi je bilo je ajme kako cu dojiti i odma me to bacilo u stres, i naravno nemogu spavati a tako mi fali sna i odmora psihickog, jer jos pogotovo kad se sijetim da jos malo imam a ja nista nisam stigla, kuca mi kao bomba juce sam prala robicu i vec me uhvatilo boliti dole da sam mislila na hitnu postaje mi sve biti depresivno cak je i majka to primjetila a ja nezz kako da se s tim borim, strah me totalno svega, jedva cekam sutra kontrolu da vidim el se sta pomaklo dole ako je i ako moram u bolnicu to ce me jos vise dotuci a toliko toga 😔 sad sam skrenula s teme al jednostavano sam se morala pojadati 😬

Julie
    02. Srpanj 2019. 07:51

Aurora87

Julie, u pravu si sto se tice dojenja, samo sto je kod mene situacija takva da mene zapravo boli briga sto ce mi ljudi reci dojim li ili ne…da je bar do ljudi, to bih si rijesila u glavi nekako. Problem sam ja i razlog sto ne trpim te dodire pa sebi zelim nesto dokazati, odnosno ne zelim samu sebe kriviti sto nisam dojila iz tih razloga koji mene zapravo muce….mozda bi mi bilo najpametnije da odem na koji sat psihoterapije prije poroda🙈.
    Dijmar, hahaha, pa primjetila sam da si dala par odgovora na takva pitanja i slazem se u potpunosti s njima pa sam zato tebe cekala🤣
    A sto se tice povezivanja s bebom, kuma mi bas rekla kako se s prvim nije tako brzo povezala kao s drugim djetetom, ali kad ih sad vidis skupa, vidis koja je to veeeeelika ljubav. Svi su ti strahovi normalni, ali tesko ih je prozivljavati….a na kraju sve ispadne ok.

Ako ne trpis onda nemoj. Imas citav zivot za dokazati se na ovaj ili onaj nacin. ❤️

02. Srpanj 2019. 07:51

Aurora87 ovo kao da slusam sebe za psihijatra ja to vec odavno govorim muzu da bi bilo najbolje da ja potrazim pomoc, prije sam osjecala tu potrebu a sad vidim da sve vise i vise to zelim 🙈

• Noemi1
    02. Srpanj 2019. 08:03

Za ovo povezivanje s bebom sam i ja cula od vise ljudi, da to nije ljubav na prvi pogled, vec nesto sto se stvori za par tjedana. Nikako odmah po rodjenju. I vjerujem da je to tako. Hvala ljudima koji su ovako nesto priznali, zato da znamo ako se nama to dogodi da nije problem u nama, nego je to tako i sve ce doc s vremenom. U suprotnom bi smatrala samu sebe losom osobom, majkom i slicno. 
    Nego, cure htjela san pitati do kojeg se tjedna uzima dodatni magnezij? 32? 34? Znam da bi se trebalo prestat s magnezijem pri kraju trudnoce, zbog kontrakcija valjda 🤔

02. Srpanj 2019. 08:13

Aurora87

ayla

Aurora87 Neznam ni ja al cu pokusati, jutros kad sam se probudila prvo sta mi je bilo je ajme kako cu dojiti i odma me to bacilo u stres, i naravno nemogu spavati a tako mi fali sna i odmora psihickog, jer jos pogotovo kad se sijetim da jos malo imam a ja nista nisam stigla, kuca mi kao bomba juce sam prala robicu i vec me uhvatilo boliti dole da sam mislila na hitnu postaje mi sve biti depresivno cak je i majka to primjetila a ja nezz kako da se s tim borim, strah me totalno svega, jedva cekam sutra kontrolu da vidim el se sta pomaklo dole ako je i ako moram u bolnicu to ce me jos vise dotuci a toliko toga 😔 sad sam skrenula s teme al jednostavano sam se morala pojadati 😬

Ayla, mislim da si mozda previse radimo pritisak…navikle smo na određen nacin zivota, a u trudnoci iz raznih razloga funkcioniramo valjda na 20-50% onoga koliko smo mogle ranije pa se s tim ne mozemo pomiriti s tim da nas jos ceka nesto novo i nepoznato. I previse vremena imamo za razmisljanje. Treba sve te emocije proraditi, suociti se s njima, i na kraju prihvatiti da ce se puno toga promijeniti…kad kazes da nisi nista stigla, napravi si popis sta sve zapravo jesi stigla i sta ti je jos ostalo….vidjet ces da su ti osnovne stvari rijesene a to ostalo mogu i drugi (iako znam da ne zelis to jer si rekla da si razocarana ljudima oko sebe i njihovom "pomoci"). Ali netko ce i to odraditi ako stvarno zatreba. Na kraju uvijek tako bude, ako i ne bude, opet se covjek snađe. To sto je kuca kao da je bomba pala, vjerojatno je samo tvoja percepcija jer zelis da sve bude uredno i sterilno. A zapravo ce to biti rijetkost kad beba dođe i gotovo nemoguca misija. A na kraju krajeva, tko sisa urednost, treba se usmjeriti na bebu a ostalo se da srediti kad se bude moglo…mislim, i ja prolazim kroz takve faze i tu kukam vama pa sad tebe tjesim…usput i sebe….hahahaha, ova grupa nam je predobra🥰😘

Hahahha a bas si me nasmijala 😂😂😂 bas tako tjesis druge pa i samu sebe, napravljeno je stvarno dosta posla al glava luda uvijek govori da to nije dosta da treba jos.. I onda tu nastaje problem 🙈

Frajla
    02. Srpanj 2019. 08:16

Cure nemojte se brinuti oko tog dojenja (znam da je lakse reci nego uciniti), jer je to stvarno nesto sto se ne moze promjeniti niti se unaprijed moze zamisliti sta i kako ce biti. Ako ide ide, ako ne ne, sta sad. Hvala bogu pa ima sto vrsta adaptiranog danas. 
    Ja sam recimo dojila dok je mali htio (10 mj), onda smo presli na ad. I ne, nije to otrov kako ga neki predstavljaju. Ja ga jos dajem, budem do 3 god (ako ce htjeti) jer mislim da je bolje od kravljeg, pogotovo kupovnog. Ali to naravno svatko bira za sebe...
    A za bradavice, to bude nekako utrnuto, je da boli, ali nije ko "normalna" rana, ma ako je trudnoca drugo stanje ovo poslje poroda je trece 🤪

02. Srpanj 2019. 08:19

Noemi1

Za ovo povezivanje s bebom sam i ja cula od vise ljudi, da to nije ljubav na prvi pogled, vec nesto sto se stvori za par tjedana. Nikako odmah po rodjenju. I vjerujem da je to tako. Hvala ljudima koji su ovako nesto priznali, zato da znamo ako se nama to dogodi da nije problem u nama, nego je to tako i sve ce doc s vremenom. U suprotnom bi smatrala samu sebe losom osobom, majkom i slicno.
    Nego, cure htjela san pitati do kojeg se tjedna uzima dodatni magnezij? 32? 34? Znam da bi se trebalo prestat s magnezijem pri kraju trudnoce, zbog kontrakcija valjda 🤔

Ja mislim da 36 tj da sam negdje procitala

02. Srpanj 2019. 08:23

Sve smo mi zene u istome sosu a i problemima malo ko ce prihvatit cinjenicu da je bilo tesko i pojadati se, nekima mozda ide a netko se muci mi jos neznamo sta ce biti a vec se jadamo kao da smo rodile i da nejde 🙈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.