Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frajla
    30. Lipanj 2019. 13:27

Aurora87

Jutro curke!🙂
    Jabcu morati u soping po robicu, imam osjecaj da nemam niceg dovoljno…
    Ono sto me trenutno muci je kadica…iskusne mame, treba li biti anatomska ili je ok obicna? Ja bih nekako anatomsku ali mi svi govore da je to bacanje novaca pa vise nemam pojma kakvu da kupimo.
    Sto se tice zivotinja, ja ih isto jako volim i neki vrse pritisak na mene da se rijesim zeca jer kao beba i dlake ne idu skupa a realno, zeva trebam samo dobro iscesljati kad je u fazi linjanja i nema onda dlaka do iduceg linjanja….i jako bih zeljela da mi dijete odraste uz zivotinje i da razvije osjecaj empatije. Kad sam bila mala, sijamksa macka je spavala pored moje glave i cuvala me i nikad mi nista nije bilo, a macka je i van izlazila. Iako, postijem ako netko nije za zivotinje i nema ih…najgori su ti koji imaju zivotinje a ponasaju se koma prema njima.
    Avza kumu smo odabrali mm-ovu sestru….ne slazem se bas s njezinim odgojnim metodama, ali je ona takva osoba da kad vidi nase odgojne metode i da se ne daj boze nesti nama dogodi i dijete zavrsi kod nje, znam da bi se drzala tih nasih jer je takva. Inace je previse popustljiva u odgoju i to mi se nikako ne sviđa. Za drugo smo htjeli da moja sestra bude, ali o tome cu jako dobro razmisliti kad dođe vrijeme jer me bas razocarala, a o tome sam vec pisala pa se necu ponavljati.

Za kadicu ovisi kako ces kupati bebu.... 
    Mi smo kupili obicnu kadicu i onog kao medeka (ok buddy bath) i na kraju tog medeka nikad nismo koristili 🤦🏼‍♀️
    Nemam pojma ni kak bi bor bebi oprala leda i kosicu s tim
    Kupamo ga kako nam je patronazna pokazala na pocetku, nasapunam ga vani i onda ide u kadicu. Od pocetka je volio mahati nogicama dok se kupa i biti cijeli u vodi. Sad kad je veci igra se po kadici, okrece i svasta sto nebi mogao po toj anatomskoj.
    Ali ako ces ga sapunati u kadici vjerujem da he zgodna ta antonska jer ti ne moze iskliznuti

PatyDi
    30. Lipanj 2019. 13:31

Pikulica19

DijMar

Cure kojima su partneri na terenu/brodu (moj je u šleperu), radite li i vi "nepotrebnu paniku" ukoliko se ne čujete neko određeno vrijeme s njima? 

Znam na sto mislis… Moj vozi ADR cisternu zapadna i srednja Europa i da ga netko i udari odostraga sto on ne moze predvidit grune ga u zrak skup s opasnim produktom pa razumijem brigu i nervozu ako se ne javlja. I da jebeno me peru hormoni po tom pitanju brige i on to zna, ali mi dosta pricamo jer djelujemo smirujuce jedno na drugo (hvala Bogu na kabinama koje u sebi imaju handsfree jer stroza su malo pravila po pitanju i slusalica i svega u voznji) i vise je usredotocen na cestu pa vodimo laganije temice. A vikend kad mu je slobodan smo se dogovorili da nek bude s kolegama i da me on zove kad bude u kabini, ipak zna proc i po tjedan dva gdje ih ne vidi pa znam da je i on zeljan drustva s ljudima na svom jeziku, a mi se cujemo svaki dan skoro nekad i po par sati, duge voznje. Uglavnom tesko je i njemu pogotovo kad nisam mogla mrdnut dalje od kreveta a on nije mogao biti uz mene stalno i pomagat mi i to ga je vise patilo neg mene jer su moji bili uz mene i pomagali mi, ali djabe mu govorit kad se brine. Bio je prije oprezan, a sad znam da je jos i vise, jer je potreban i meni 

Moj tata kaze da sam ja navikla previse se cuti s njim pa zato panicarim, ali da, ima dana kad se cujemo vise ima dana kad se cujemo manje. Bas to sto kazes, ovisi koliko mu traje voznja i koliko ima posla izmedju...znam da je full odgovoran ipak mu je to kruh kak on kaze, ali ljudi smo, brinemo se...kad ja zapilim da se brinem onda mi bude jos teze jer i on zna reci da mu nije lako u stranoj drzavi, ali odabrali smo oboje tu zrtvu, barem dok ne dodje beba, a onda cemo vidjeti, mozda se prebaci blize negdje...no opet je u prometu...ah i mom tati je nezamislivo kako moze biti tako dugo od kuce, pogotovo sad kad mu stize dijete, ali mi samo zelimo, ako je moguce u ovoj drzavi, da ne prezivljavamo kao puno ljudi nego da si mozemo i kad dodje beba, priustiti neko putovanje ili stvari za nas gust...netko za to ne treba raditi puno, a neki nisu te srece....

Julie
    30. Lipanj 2019. 14:26

DijMar u pravu si 😂🙈 mislila sam na Reserved

PatyDi
    30. Lipanj 2019. 14:57

Julie

Da ima, ja bih već pola dućana poharala 

• renata.koscec
    30. Lipanj 2019. 14:59

Frajla

Aurora87

Jutro curke!🙂
    Jabcu morati u soping po robicu, imam osjecaj da nemam niceg dovoljno…
    Ono sto me trenutno muci je kadica…iskusne mame, treba li biti anatomska ili je ok obicna? Ja bih nekako anatomsku ali mi svi govore da je to bacanje novaca pa vise nemam pojma kakvu da kupimo.
    Sto se tice zivotinja, ja ih isto jako volim i neki vrse pritisak na mene da se rijesim zeca jer kao beba i dlake ne idu skupa a realno, zeva trebam samo dobro iscesljati kad je u fazi linjanja i nema onda dlaka do iduceg linjanja….i jako bih zeljela da mi dijete odraste uz zivotinje i da razvije osjecaj empatije. Kad sam bila mala, sijamksa macka je spavala pored moje glave i cuvala me i nikad mi nista nije bilo, a macka je i van izlazila. Iako, postijem ako netko nije za zivotinje i nema ih…najgori su ti koji imaju zivotinje a ponasaju se koma prema njima.
    Avza kumu smo odabrali mm-ovu sestru….ne slazem se bas s njezinim odgojnim metodama, ali je ona takva osoba da kad vidi nase odgojne metode i da se ne daj boze nesti nama dogodi i dijete zavrsi kod nje, znam da bi se drzala tih nasih jer je takva. Inace je previse popustljiva u odgoju i to mi se nikako ne sviđa. Za drugo smo htjeli da moja sestra bude, ali o tome cu jako dobro razmisliti kad dođe vrijeme jer me bas razocarala, a o tome sam vec pisala pa se necu ponavljati.

Za kadicu ovisi kako ces kupati bebu….
    Mi smo kupili obicnu kadicu i onog kao medeka (ok buddy bath) i na kraju tog medeka nikad nismo koristili 🤦🏼‍♀️
    Nemam pojma ni kak bi bor bebi oprala leda i kosicu s tim
    Kupamo ga kako nam je patronazna pokazala na pocetku, nasapunam ga vani i onda ide u kadicu. Od pocetka je volio mahati nogicama dok se kupa i biti cijeli u vodi. Sad kad je veci igra se po kadici, okrece i svasta sto nebi mogao po toj anatomskoj.
    Ali ako ces ga sapunati u kadici vjerujem da he zgodna ta antonska jer ti ne moze iskliznuti

Tako smo i mi nasu kupali, na prematalici nasapunali i onda u onu obicnu ikeinu kadicu stavljali. Brisali je isto vani na prematalici. Jos imam tu kadicu, super je, sad ce biti za seku.

Julie
    30. Lipanj 2019. 15:53

DijMar

Julie

Bila sam u tom dućanu u West Gateu u ZG-u i nisu me bas oduševili. Prvo cijene su im u nebesa, barem kad su pune, a materijal ništa posebno jedino sto imaju dosta lijepih stvari pa reko aj na 50% mi je to ok

PatyDi
    30. Lipanj 2019. 15:59

Julie

DijMar

Julie

Bila sam u tom dućanu u West Gateu u ZG-u i nisu me bas oduševili. Prvo cijene su im u nebesa, barem kad su pune, a materijal ništa posebno jedino sto imaju dosta lijepih stvari pa reko aj na 50% mi je to ok

Ja sam za sad samo preko neta gledala i cijene su mi okej, navodno da su u ducanu vise, a za kvalitetu ne znam dok ne vidim uzivo 🤔 

• lalolitala
    30. Lipanj 2019. 16:22

Pozdrav cure! Evo da se i ja ukljucim posto sam na mirovanju i preokrenula i procitala cijeli gugl valjda 🙈 28+3 danas i ustanovljen mi je cerviks na 23mm i usce v oblika. Ginekolog me isprepado da odem u bolnicu da je moguce da bi me ostavili... nisam otisla imam doma curicu od 3godine i ne mogu ju samu ostavit. Odtad vec 5 dana lezim pijem mg500 i utrogestane vaginalno 2ujutro 2 navecer. Jel bas tako ozbiljno kako kaze il? Jel ima koja iskustva? U prvoj trudnoci sam imala skracen cerviks al nije se toliko drame radilo. Primila sam tad jedino deksice i to je to. I da napomenem pise 1/4 clanaka zatvoren. Planiram se pazit sad jos par dana pa ponovo na pregled da vidim jel se kaj poboljsalo. Pardon na dugom postu al u laganoj panici sam!

• MonaL.
    30. Lipanj 2019. 16:30

Kod mene slična situacija ,ja sam 24tt, cerviks 30mm ali kod mene je 3/4 članka,zatvoren. Mada ja ne znam o tim člancima ništa. Dobila sam magnezij i mirovanje. Beba mi je prenisko,citiram doktora" sve nabijeno dolje".😨

Julie
    30. Lipanj 2019. 16:30

Deja  🥰🙈💖 da, daaaaaa

Sad me već malo hvata panika jer sam se upravo sjetila kak sam ja prije govorila da ću do 30. tjedna imat sve spremno i riješeno. Naravno da nemam. Nemam ni krevetic ni kadicu, baby phone ni toplomjer. Nemam ni stvari za bolnicu. Ja čekam Aylu da se skroz spremi i onda će mi se valjda upaliti alarm 😂 bitno da ja bedača kupujem robicu na robicu i to do 80 vel, a uloške ko šiša 😂😂🙈🙈🙈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.