Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    28. Lipanj 2019. 11:09

Pikulica19

ayla

Ja srecom imam perilicu i samo unutra ubacim da jos moram sude prat ko prije mislim da bi plastiku u kucu uvela ko to more naprat 🙄 i blazen onaj ko to izmisli kao i masinu za ves, sto mislis da moramo ko prije na ruke sve prat 🙈🙈🙈

I ja imam perilicu za sudje i da ju nemam ja mislim da nebi nit jela ili bih jedno te isti tanjur prala i jela iz toga 😂 ja se svadjam s muzom zasto on kad radi rucak opere sve na ruke pa zasto imamo perilicu? Ja bome dok on ne vidi samo ispitujem sta mu ne treba pa da sibnem u perilicu… Pa makar mal da mu olaksam, ali on sve opere i spremi sam bez ostavljanja dok radi rucak iskreno nit ja to ne radim ali kako on kaze voli cisto. Pa mi nekako i drago nakon rucka kad se zavalimo i ostane nam sudje u sudoperu ceka perilicu da zavrsi, bas mi uz njega lijepo. Onda ja kazem je*es to, dodji ti meni 🥰💕

Moj se nevata nit rucka nit suda, al zato kad je jednom zagustilo bome ga je opro 😂😂 i ja volim dok kuham odma cistito za sobom jer sta cu raditi dok se rucak kuha i onda na kraju samo pladnji ostanu al to mi manje bitno jer sam vecinu oprala, al kako je perilica u pogonu samo trpaj 😂😂

28. Lipanj 2019. 11:14

mc_zgb

Curke, ne znam jel se i kojoj to događa, vjerujem da da, pa čisto da provjerim jel bi to mogle biti onebraxton hicks kontrakcije. Jučer me u jedno 4 navrata to kao stegnulo, osjećaj je onak ko kad me crijeva znaju stisnut i da moram na wc a trbuh se full ukruti i nekako nelagodno bude, ne boli, ali baš je čudan osjećaj. I to mi se dogodilo i dok sam hodala i dok sam ležala. Ne znam jel moguće da je to već to?

Moguce je, pij magnezij, ja ga pijem svaki dan samo da nemam te kontrakcije prvo nisam znala sta je mislila sam da je beba da se gura onda sam skuzila da su kontrakcije jer su one mene bolile, citala sam da ne bole al mene je znalo dugo drzati po pol dana sta od bebe sta od kontrakcija i onda me navece pocme boliti komplet trbuh od grceva i onda se ziva us**em da necu valja roditi i drugi dan sve ok samo treba vise odmora 

mc_zgb
    28. Lipanj 2019. 11:19

ayla

mc_zgb

Curke, ne znam jel se i kojoj to događa, vjerujem da da, pa čisto da provjerim jel bi to mogle biti onebraxton hicks kontrakcije. Jučer me u jedno 4 navrata to kao stegnulo, osjećaj je onak ko kad me crijeva znaju stisnut i da moram na wc a trbuh se full ukruti i nekako nelagodno bude, ne boli, ali baš je čudan osjećaj. I to mi se dogodilo i dok sam hodala i dok sam ležala. Ne znam jel moguće da je to već to?

Moguce je, pij magnezij, ja ga pijem svaki dan samo da nemam te kontrakcije prvo nisam znala sta je mislila sam da je beba da se gura onda sam skuzila da su kontrakcije jer su one mene bolile, citala sam da ne bole al mene je znalo dugo drzati po pol dana sta od bebe sta od kontrakcija i onda me navece pocme boliti komplet trbuh od grceva i onda se ziva us**em da necu valja roditi i drugi dan sve ok samo treba vise odmora

Pijem i ja magnezij svaki dan. E tako i meni bude, prvih par puta sam mislila da se beba možda okreće ili gura, pa reko možda su ipak te kontrakcije. Jučer ih je bilo više, pa sam se i ja tako isto sva prepala da ne bi krenulo nešto što ne treba još. 
    Srećom, ne boli me ništa i ne ide nikakva sluz dolje (više nego inače), pa je valjda sve to ok. Samo me brine što imam još dosta, tek sam na 24+5 sada. Valjda to bude normalno.

• Pikulica19
    28. Lipanj 2019. 11:22

Julie

Pikulica mislim da sam tak nekaj čitala na ljetnima, kao da oba roditelja moraju biti prijavljeni na istoj adresi i beba sa njima, tako nešto. Ne želim te sad slagati, ako ne zna bolje neka kaže. Zato sam i ja sam išla mjenjat adresu iako smo dragi i ja živjeli na 200 m udaljenosti. Inače smo oboje odrasli u istom kvartu i živjeli čitav život.
    Sto se tiče perilice ja ju imam ali ne koristim jer malo mi zapetljamo tog suda. Jedino kad nam netko dolazi na ručak ili tako nešto onda sve ubacim.

Sigurno mislis na Zg jer to je njihov uvijet takav, iako je u Gorici drugacije tamo je bitno jedan roditelj da bude vise od godine dana a tamo sam uhuhu.... I sad smo na stanu u Zg i ne mislim prijavljivat nju na ovu boravisnu ads. Vec zbog situacije cu na svoju prebivalisnu ads... 🤯

Frajla
    28. Lipanj 2019. 11:24

Pikulica19

Julie, Deja uziva s muzicem jos dok su sami u hotelskoj atmosferi 😂🥰 ma sigurno nas nije zaboravila vec nema vremena sad za forum. 😊

Ajde da povucem temu….
    Dali postoji koja da ima prebivaliste u jednom gradu, a zivi ili mozda ima i prijavljeno boraviste u drugom gradu?
    Sto sadrzi u sebi Uvjerenje o prebivalistu kad se beba prijavljuje na MUP?
    Dali stvarno HZZO provjerava stvarno boraviste? 🙄
    Kako ste vi koje ste rodile dogovorile se s patronoznom koliko traju te provjere za prvu bebu? Znam da to ide po boravistu, pa sad sam zbunjena jer ako prijavljujem bebu na svoju prebivalisnu ads kako onda da ostvarim onu pomoc od hzzo-a a opet mi boraviste u drugom gradu 🤷‍♀️

Ajme svasta sam napisala ali imam 🤯 u glavi….

Patronazna (u zg) ti ne ide po papirima, nego fino nazoves patronazu gdje pripadas po mjestu gdje spavas 😂 pred kraj trudnoce, das osnovne podatke-termin, broj mob, adresu gdje treba doci i sl. Ili odes tamo osobno, u remetincu npr imaju papirice ispred vrata, pa se to sve napise i ubaci u kutiju.
    Za MUP nemam pojma kako ide ako niste na istoj adresi, pretpostavljam da samo djete mora biti s jednim roditeljem prijavljeno, ne moze samo. Za HZZO pomoc je bitno da je adresa u hr, svi to dobiju. A grad/opcin/zupanija i sl svatko ima svoja pravila.

28. Lipanj 2019. 11:25

mc_zgb

ayla

mc_zgb

Pijem i ja magnezij svaki dan. E tako i meni bude, prvih par puta sam mislila da se beba možda okreće ili gura, pa reko možda su ipak te kontrakcije. Jučer ih je bilo više, pa sam se i ja tako isto sva prepala da ne bi krenulo nešto što ne treba još.
    Srećom, ne boli me ništa i ne ide nikakva sluz dolje (više nego inače), pa je valjda sve to ok. Samo me brine što imam još dosta, tek sam na 24+5 sada. Valjda to bude normalno.

I meni je krenulo odavno al nisam shvacala, tek kad mi je dr reko da pripazim na te kontracije jer mi skracen cerviks, ako si zatvorena i ako je sve ok nemas brige jer to je normalno sve sta traje dugo nije dobro i men je dr reko i ako nakon odmora tj dok lezim budu trajale duze od sat vremena da dodem u bolnicu, citala sam da treba piti i puno tekucine ako se imaju kontracije, ja inace slabo unosim tekucinu pa sam se prebacila na lubenicu koja je puna vode pa me to spasava donekle i pokusavam piti vise vode a ne kada vise padam u nesvjest od zedi 🙄

Frajla
    28. Lipanj 2019. 11:29

Pikulica19

Julie

Pikulica mislim da sam tak nekaj čitala na ljetnima, kao da oba roditelja moraju biti prijavljeni na istoj adresi i beba sa njima, tako nešto. Ne želim te sad slagati, ako ne zna bolje neka kaže. Zato sam i ja sam išla mjenjat adresu iako smo dragi i ja živjeli na 200 m udaljenosti. Inače smo oboje odrasli u istom kvartu i živjeli čitav život.
    Sto se tiče perilice ja ju imam ali ne koristim jer malo mi zapetljamo tog suda. Jedino kad nam netko dolazi na ručak ili tako nešto onda sve ubacim.

Sigurno mislis na Zg jer to je njihov uvijet takav, iako je u Gorici drugacije tamo je bitno jedan roditelj da bude vise od godine dana a tamo sam uhuhu…. I sad smo na stanu u Zg i ne mislim prijavljivat nju na ovu boravisnu ads. Vec zbog situacije cu na svoju prebivalisnu ads… 🤯

Mislim da ovo nije istina. U Zg moras biti tu 5 god za naknadu od grada i trazi ju onaj roditelj koji ima taj uvjet (ako drugi nema).
    A ne moze nitko roditelje djeteta natjerati da zive zajedno. Sta ako ne zove? To bi znacilo da moraju ili lagati gdje zive ili je mogu djete prijaviti?

Frajla
    28. Lipanj 2019. 11:32

Frajla

Pikulica19

Julie

Sigurno mislis na Zg jer to je njihov uvijet takav, iako je u Gorici drugacije tamo je bitno jedan roditelj da bude vise od godine dana a tamo sam uhuhu…. I sad smo na stanu u Zg i ne mislim prijavljivat nju na ovu boravisnu ads. Vec zbog situacije cu na svoju prebivalisnu ads… 🤯

Mislim da ovo nije istina. U Zg moras biti tu 5 god za naknadu od grada i trazi ju onaj roditelj koji ima taj uvjet (ako drugi nema).
    A ne moze nitko roditelje djeteta natjerati da zive zajedno. Sta ako ne zove? To bi znacilo da moraju ili lagati gdje zive ili je mogu djete prijaviti?

Mozda je jedino fora da roditelj koji trazi naknadu i dijete moraju imati isti adresu 🤔

Julie
    28. Lipanj 2019. 11:35

Frajla ja bas ništa o tome ne znam, mi smo oboje iz ZG-a sto se tiče naknade jel to misliš na onaj kakti dar od grada?

• Kengurica
    28. Lipanj 2019. 11:37

Frisko mi je rekla cura da je diskriminirana jer je muz prijavljen u drugi grad, a ona i mali u Zg i ne moze dobiti naknadu od Grada. Da je ostala u soku zbig toga. Evo stvarno je friska informacija. Kaze, pa kaj ak sam samohrani roditelj, zar onda isto ne bih imala pravo. 
    E sad da li to ovisi referentu kojem predajes zahtjev pa je jedan educiraniji od drugog, mene uvijek to pitanje muci jer na hzzo mi jedan kaze da mogu prekinuti komplikacije na par dana pa nastaviti zbog koristenja godisnjeg, a drugi kaze da kaj mi pada napamet.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.